|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
macík* napsal(a):
Taky mám fobii z knoflíků a jsem ráda, že nejsem sama. Každý komu jsem se to doteď odvážila říct si myslel, že si dělám srandu. Když někde slyším, že někdo sbírá knoflíky, je mi na zvracení
Knoflíky na džínech a patenty mi nevadí.
Já, když jsem to poprvé slyšela od té kolegyně přítele, tak jsem taky nevěřila vlastním uší.....a taky jí nevadí knoflíky na džínech....
A když to čtu tady, tak se sice divím (protože to nechápu, já mám naopak všechny knoflíky různých tvarů, velikostí a zvláštních vzorů ráda...), ale už vím aspoň, že ta dotyčná není sama....
Jen by mě vážně zajímalo, z čeho tahle "fobie" mohla vzniknout..... 
Upravil(a) Račice dračice (13. 11. 2008 11:14)

Není tady
Víte, co je děsný? Jak mají v galanteriích celou stěnu vyskládanou tubama s knoflíkama a na víčku je vždycky přišitý vzorek... Uf, odvracím tvář.
Není tady
Já už tu fobii mám asi od narození, pamatuju si, že už ve školce jsem je nesnášela, pyžamo a oblečení jsem od jakživa musela mít jedině bez knoflíků. Z čeho to vzniklo netuším, už jsem to jednou hledala na netu, ale nic jsem nenašla.
Není tady
Nemusím tlusté maso - chce mi po něm zvracet.
Ale třeba sádlo zvládám a někdy i škvarky.
Ukřičené lidi - hlasité (například partičky opilých Angličanů, Němců...v Praze, na národnosti ovšem samozřejmě nesejde).
Kvasnicovou polévku.
Nedělá mi dobře hadí a pavoučí přítomnost, i když pavouky už zabíjím celkem běžně.
Dříve jsem se necítil dobře v přítomnosti hádajících se lidí, ale ted to zvládám mnohem lépe.
Není tady
Jsou mi protivní malí hubení chlapi. Když nějakého takového vidím, dělá se mi fyzicky nevolno (třeba jsem nesnášela herce karla Hlučičku, jestli si ho někdo pamatujete).
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Víte, co je děsný? Jak mají v galanteriích celou stěnu vyskládanou tubama s knoflíkama a na víčku je vždycky přišitý vzorek... Uf, odvracím tvář.
To je strašná představa 
Není tady

macík* napsal(a):
Daniela S. napsal(a):
To je strašná představa
snaží, se nepředstavovat. A dřív to bylohorší, tam přece nebyly ty tuby, rovnou ty hnusy na tvrdém papíru...
a taky by mě zajíao odkud to je, marně pátrám v paměti - vzpomínam si že kdžy jsembyla malá, tak jsem nechtěla košili, pak jsemsi jí vzala,protože jsem chtěla,ale nedokázala jsemjímít na sobě a musela jsemjí sundat. A pak sipamatuju že ve školce jsem měla šaty na zapínání vzadu (na ty hnusy) a chtělo se mi na velkou a učitelka mi to nechtěla rozepnout, tak jsem to nevydržel (ale už si nepamatuju jakto že jsem si kvůli tomu musela rozepínat ty šaty, proč nešly jen vyhrnout). Ale myslim že anijedním z těchto případů ta fobie nevznikla...tak netušimkde se to vzalo. Předpokládám že jako mimino jsem je na sobě měla a bylo mi to jedno 
Není tady
skřípání zubama ze spaní - specialita mého bývalého přítele
ale ty knoflíky, holky, to fakt žasnu, že něco takovýho existuje!
upnutý cyklistický kalhoty na chlapech - zvykám si, ale úplně si nezvyknu nikdy!
Není tady

Nicolas napsal(a):
.....
Nedělá mi dobře hadí a pavoučí přítomnost, i když pavouky už zabíjím celkem běžně.
tak to já pavouka ani nezabiku, protože bych se musela přiblížit...
a vzpomněla jsem si (díky tvým hádajícím se lidem) že nesnášim když je kdokoli opilej. bojim se
Není tady
když se perou chlapy někde ve společnosti. Jako 15 jsem byla na koncertě Dana Landy a tam jse zažila první bitku live:(
a také krev třeba ve městě na ulici, snažím se nemyslet co se stalo 
Není tady

Ladie napsal(a):
Taky nesnáším cokoli ke krku
Dokonce mi vadí i řetízky apod.
Mne tvrdili, že ma v niektorom minulom živote asi popravili sťatím
. Nepamätám si, takže nemôžem ani vyvrátiť, ani potvrdiť. Ale vraj je to dosť bežné. Kamoška ide zabiť každého, kto jej čo len v s.r.a.nde alebo nevedomky siahne na krk.
Asi tá poprava bola hromadná.
Není tady
Ivana napsal(a):
Jsou mi protivní malí hubení chlapi. Když nějakého takového vidím, dělá se mi fyzicky nevolno (třeba jsem nesnášela herce karla Hlučičku, jestli si ho někdo pamatujete).
Něco na tom je, jen u sebe bych neřekla, že je mi to z duše po*né, ale jen mi není příjemný takový muž. Navíc, když je plešatý. Ale nechci tím nikoho urazit.
Není tady
Mi říkala kinezioložka , že většinou lidé kteří nesnášejí roláky a věci těsné kolem krku , měli při porodu omotanou pupeční šňůru.
Selima napsal(a):
Ladie napsal(a):
. Nepamätám si, takže nemôžem ani vyvrátiť, ani potvrdiť. Ale vraj je to dosť bežné. Kamoška ide zabiť každého, kto jej čo len v s.r.a.nde alebo nevedomky siahne na krk.
Není tady

Romča napsal(a):
Mi říkala kinezioložka , že většinou lidé kteří nesnášejí roláky a věci těsné kolem krku , měli při porodu omotanou pupeční šňůru.
Selima napsal(a):
Ladie napsal(a):
Tak hlavně že mi jí nakonec rozmotali...

Není tady
Myslím, že jednu svoji anomálii můžu zvěřejnit. : odpor k peří. Ne ke každému. Třeba naková malá načepýřená andulka mi nevadí. Ale, ...ani to nemůžu popsat. Hnus.
Doslova se mi hnusí zneužívání fyzické. (psych. samo taky, ale to je jiná kapitola) Kohokoliv jakkoliv. fuj.
Upravil(a) Wiki (13. 11. 2008 13:09)
Není tady
Není tady
Nicolas napsal(a):
LOL 
Není tady
Nesnáším pohled ( třeba jen představu) na utrpení jiných lidí, zvířat, dětí, nesnáším tu bezmoc, kdy člověk nemůže nic dělat, zabránit tomu. Navíc nesnáším pavouky a ostatní hmyz, nezbíjím ho, je mi ho líto, ale jsem ráda, když mi nepřijde do cesty. Z jídel mohu zmínit karbanátky, rýžový nákyp, zemlbábu a po čem je mi skutečně na zvracení, jsou polévky s kroupama a kapáním. Brrrr úplně jsem se oklepala odporem, když jsem vypsala všechny ty věci. 
Není tady
Nemuzu videt, kdyz nekdo ublizuje malym detem a zviratkum.
Nemam rada lidi co delaji ze sebe neco co nejsou a stale chteji nekoho napodobovat.
Nemam rada reality show.
Nemusim ledvinky.
Není tady

Nesnáším, když mi na umyvadle a bateriích zasychá voda. Po každým namočení jako to pako vezmu hadr a umyvadlo dosucha vyleštím. 

A v životě bych nechtěla "muset" vlézt do postele, kde přede mnou spal někdo jiný, snesu se jen s přítelem, ani do mámy postele nebo u kámošky bych nevlezla. Br! To samý s ručníkama. Na tohle jsem dost háklivá, jeden čas mi v hospodě u "našeho" stolu říkali "dirty handtuch". 
Upravil(a) ADFka2 (13. 11. 2008 13:35)
Není tady
To je čím dál zajimavější! Knoflíky, peří, tyčinky v tulipánech, čočka... Chápu hady a pavouky, že to v nás jaksi evolučně je, ale čočka...? Knoflíky?
Prý se to jmenuje koumpounofobie a postihuje asi jednoho člověka ze 75 000.
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Prý se to jmenuje koumpounofobie a postihuje asi jednoho člověka ze 75 000.
Pak je teda na Babinetu samý výkvět společnosti..... 
Nic ve zlém, já jsem taky fobik, takže si z takových lidí srandu nedělám....ale je zajímavé to tu číst....

Není tady
když jsme u fobií - tak mě vaději nízké prostory
nevaději mi malý, stísněný prostory, ale když bych měla procházet někde, kde bych musela shýbat hlavu, tak asi uteču... ještě že mám mejch pouhejch 160 cm 
Není tady
A teď jsem našla nelofobii - strach ze SKLA. To musí být taky dost omezující...
Jinak jsem si přečetla nějaká vyprávění lidí s tou knoflíkovou fóbií (ve škole jsme kdysi povinně v hodinách četli Knoflíkovou válku
Ty sáhodlouhé popisy, jak si kluci přišívali knoflíky... fuj!) a vidím, že jsem ještě dost v pohodě, jsem schopná na knoflík sáhnout, přišít ho, komunikovat s lidmi v košili. Jen se mi prostě moc a moc nelíbí na pohled, ale že bych zvracela z halenky, to ne.
Čtyřdíráky jsou stejně nejhnusnější. Nobelovku vynálezci zacvakávacího džínového kn.....!
Není tady