Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 11. 2008 16:26

křepelka
♥♥♥♥---

Bylo vám někdy hodně zle?

Chtěla bych se zeptat zda vám někdy bylo tak zle že jste přemýšlely nad tím zda vůbec žít. Několik let trpím obsedantně-kompulzivní poruchou která se nyní zhoršila a k tomu se přidaly deprese. Mám za sebou několik týdnů léčby na psychiatrickém oddělení a v léčebně, bez úspěchu. Nyní jsem doma, přišla jsem o práci a ani bych pracovat nemohla protože docházím několikrát  týdně na terapii. Každodenně zažívám hrozné pocity samoty, beznaděje, zoufalství, smutku a mám hrozné úzkosti spojené se zažívacími obtížemi. Brzo ráno se budím zpocená, s úzkostí takže musím šáhnout po léku na zklidnění. Den nějak přetrpím,k ničemu se nedohrabu a těším se na to až zas usnu a bude chvíli klid. Dřívě jsem měla zájmy a koníčky, nyní mě nic nětěší. Bojim se že to takhle už bude napořád a budu spíše přežívat než žít. Sanžím se chodit na terapii, beru léky ale zatím bez valného úspěchu. Dva dny je mi líp a pak se to zase zvrtne a je mi hrozně zle. Nevím jak s tímto nadělením žít. Ráda bych věděla kdy vy jste si šáhly na pomyslné dno a myslely na nejhorší a co vám nejvíce pomohlo abyste takové období zvládly. Budu ráda za každičkou odpověď.

Není tady

#2 11. 11. 2008 16:40

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Bylo vám někdy hodně zle?

křepelko, jsi nemocná... ono to nepůjde hned, ale je dobře že se léčíš a chodíš na terapie. I když se ti to teď nezdá, určitě to pomáhá. Ano, bylo mi v životě hodně, hodně zle, opravdu moc (kvůli dítěti) bylo mi moc zle, ale žila jsem ten život takový, jaký byl a rodina, syn a manžel mi moc pomohli to přežít a vydržet. I když si každý den vzpomenu, hroty se otupily a život STOJÍ ZA TO. Konec přijde sám tak jako tak, tak nač tam pospíchat.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 11. 11. 2008 16:57

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

To proč zda žít mám dost jasno - kdybych mohla nebo měla odvahu, tak to dávno zabalím. Mám stavy kdy je mi hůře, asi 2x jsem si sáhla na ono dno, kdy jsem měla pocit, že dál už to nejde. Nakonec to přejde, přijdou časy, kdy žít není tak hrozné, ale opravdu motivující také ne.

Naprosto chápu tvoji větu:"těším se na to až zas usnu a bude chvíli klid". Já taky. Zkoušela jsem ledacco od koníčků, podnikání, školy atd., dokonce i s úspěchy, ale nenadchne mě to. Každopádně léky ti uleví. A co zjišťuji až teď, pomáhá mi můj pes. Někde tu je můj nedávný můj příspěvek, kde píši, jak pes nepomůže. Nyní jsem si zkusila, že ano. Čas také dost zmůže, člověka to nějak přebolí. I když ty splíny chodí ve vlnách.

Upravil(a) lepista (11. 11. 2008 16:58)

Není tady

#4 11. 11. 2008 17:14

křepelka
♥♥♥♥---

Lepisto když jsem si před rokem brala z útulku starého nemocného psa netušila jsem že tato němá tvář bude za rok trpělivě sedět u mé postele ve které brečím, že mi bude dávat packu a chodit ke mně pro pomazlení, že jenom díky němu  půjdu několikrát denně ven a v noci mě bude uklidnovat jeho hlasité oddychování. Jsem moc ráda že tohoto pejska mám, je to opravdu kamarád a blízký tvor. Plně věřím jak pomocná může bt pro lidi canisterapie. Ten pes (a rodina) mě ještě drží nad vodou.

Není tady

#5 11. 11. 2008 17:16

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Holčiny, držím vám palce, ať jste jenom lepší pussa
Je mi smutno, když to čtu ... tak jenom popřeju, abyste měly více a více těch hezčích chvilek.
A pejskové? - no paráda tummenupp

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#6 11. 11. 2008 18:22

majkafa
Host

Ano, bylo mi hodně zle. Až tak, že jsem se pokusila z tohoto světa odejít. 7 týdnů jsem byla na psychiatrii. Dva roky docházím na skupinovou terapii.
Nepomáhal mi ani spánek, neboť nepřicházel. Jen milosrdné vypnutí mozku na 3 hodiny po prášku na spaní.
Co mi pomohlo? Hm, s tím nejhorším - abych se už víckrát nepokoušela odcházet, mi pomohlo vědomí, že návrat zpět, to, že mě ani na druhém světě nechtějí, je daleko horší, než rozhodnutí odejít. Už nikdy nechci nic takového zažít.
No a pak jsem si řekla, když už teda tady musím být, tak ať to za něco stojí.
Pomohli mi lidé, v práci, tady na babinetu, mí příbuzní, i když jsou v jiném státě, telefonáty, zájmem.
Vědomí, že ráno musím vstát a jít dál, protože mé děti mají jenom mě, protože mě potřebují.
Čtení různé literatury, hlavně ezoterické. Nedá se říct, že by to byla jedna konkrétní věc. Teprve když jsem vše vypustila a řekla si, že už nebudu hledat žádný záchytný bod, žádnou větu, slovo, záblesk, aby se vše otočilo a já tady chtěla být, najednou se to tak nějak samo otočilo.
Když jsem přestala být urputná. Když jsem vše nechala volně běžet.

#7 11. 11. 2008 19:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mockrát v životě jsem si přála umřít. neviděla jsem důvod, proč tady být dál. pomohli mi kamarádi, kteří mě tahali nahoru, když já padala dolů.
s tímhle pocitem bojuju pořád. někdy je líp, někdy hůř.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#8 11. 11. 2008 19:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

MNe bolo paradoxne možno najhoršie bez zjavnej vonkajšej príčiny... mala som pár takých hrozných prepadov. Vždy som to nejako ustála a šla ďalej, potom sa to zlepšilo. Ale bolo to bez liekov, s chémiou nemám skúsenosti. Ja by som na tvojom mieste brala lieky, ale popri tom skúsila nejakú aktívnu prácu na sebe, nejakú terapiu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 11. 11. 2008 20:29

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Křepelko drž se... smile No mně asi bylo zle... no když se manželovi zabil bratr v autě a protože můj muž jezdí hodně autem, hodně lítá, tak jsem se dostala do začarovaného kruhu... Každá služební cesta, to byla hrůza... nemohla jsem pracovat, soustředit se, uklidnit se... došlo to tak daleko, že mě musel prozvánět, i když dojel jenom z domova do práce.. a když zapomněl.. nebo se mu vybil mobil... nastoupil zkrat, zmatky, šílení...  U psycholožky jsem byla dvakrát, ta mě tam tak rozebrala, že už jsem neměla odvahu tam jít znovu.. Antidepresiva hodně pomohla... a pak ještě jednou, těsně po porodu... na to už nechci radši ani myslet...
Jo to co popisuješ, to znám... Co nejvíce pomohlo? Antidepresiva, chápavý, nesmírně trpělivý partner a miminko...smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#10 11. 11. 2008 20:35

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Mně bylo taky hodně zle, když se na mě v průběhu dvou měsíců nakupily problémy v práci, problémy doma, problémy zdravotní i finanční... do toho navíc moje žena odjela (zcela necitlivě) mimo republiku, a já normálně na rovinu uvažoval o sebevraždě... moc mi pomoh můj syn (tehdy mu bylo 12), pak jsem bral pomalu celej rok antidepresiva, a teď už jsem z toho snad chhválabohu, venku...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#11 11. 11. 2008 20:41

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Mně bylo taky hodně zle, když se na mě v průběhu dvou měsíců nakupily problémy v práci, problémy doma, problémy zdravotní i finanční... do toho navíc moje žena odjela (zcela necitlivě) mimo republiku, a já normálně na rovinu uvažoval o sebevraždě... moc mi pomoh můj syn (tehdy mu bylo 12), pak jsem bral pomalu celej rok antidepresiva, a teď už jsem z toho snad chhválabohu, venku...

smilesmilesmile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#12 11. 11. 2008 21:11

Hanule0911
♥♥♥----

Vámi popisované problémy prožívám v současné době.Podrobně píši na jiném vlákně.Mám myšlenky na odchod ze života,nad vodou mě drží dospělé děti.V tu chvíli si taky nadávám že jsem sobec-já tady pro ně musím být-nemůžu ulevit sobě,ale jim přitížit a jak mi dcera říká-zkazit jim celý život.Tak se snažím co to jde.Pomáhají i kamarádky.Snažím donutit jít ven,mezi lidi,ráda a hodně čtu,chodím do knihovny,taky hodně moc pomáhají děvčata tady na babinetu-svými radami,podporou psychickou i morální,zkušenostmi a pocitem,že na to všechno nejsem sama.Tak věřím,že bude líp a tomu věř i ty.

Není tady

#13 12. 11. 2008 8:57

Atevi
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Mě bylo nejhůř asi před deseti lety. Mám syna s dětskou obrnou, od mala s ním po rehabilitacích, nemocnicích. Když začal chodit do školy, začaly problémy další, v roce 1992 nebyli na tyhle děti v normální škole vítané a učitelky nepřístupné. Tak nějak jsme se prodřeli do šesté třídy, ale to už jako dislektik atd. byl na propadnutí, každodenní hrůza :-) Do toho další operace, naštěstí úspěšná a další úspěch: podařilo se mi najít volné místo v dislektické třídě v jiné škole. Vše se začalo obracet k dobrému a já paradoxně zkolabovala. Napřed to bylo nenápadné: udělalo se mi nevolno a na jedné z kontrol u synova ortopeda jsem omdlela. Přičítala jsem to nízkému tlaku. Pak jsem nemohla v noci spát, ale přes den v práci K.O...a pak přišly hrozné stavy: úzkosti, nepopsatelný strach z NĚČEHO, třasavka a pak ve finále příšerný pocit, že šílím...Měla jsem hroznou chuť někam utíkat, jen běžet, běžet, běžet, nebo skočit ze střechy, jen abych si už ulevila. Zachránila mě ségra, které jsem v noci volala, šílená hrůzou ze sebe, a ze zbytkem zodpovědnosti k synovi, který by zůstal sám.   Dovlekla mě do špitálu, tam si mě nechali a psychiatr mi vysvětlil, že mám panickou poruchu a že tyhle stavy se dostaví třeba i rok po nějakém traumatickém zážitku (dopravní nehoda, pád letadla..)Dostala jsem léky, brala je, pak se mi zdálo že jsem v pohodě, vysadila a přišlo to znova. Tak znova léčba...chodila jsem na kontroly k psychiatrovi a rozebírali jsme, co mě trápí. A mě se zdálo, že vlastně NIC... Vždyť Honza chodil po operaci mnohem líp, v nově škole byl najednou mezi snaživými a oblíbený... Ale měla jsem v sobě asi nashromážděno plno stresu, prý takové velké namotané klubko. Třeba prý i rozvod s Honzovým otcem, který jsem nakonec chtěla já a bylo to vysvobození od výčitek , nebo další partnerské problémy, které přišly pak v dalších vztazích.
Mě zachránila ségra,kamarádka, kterým jsem se mohla vyzpovídávat horem dolem a nešlo jim mé problémy na nervy. A hlavně bych to tenkrát bez léků nezvládla. Pamatuju si pořád dobře, jak jsem nebyla schopná jít ani na nákup, aniž bych se stokrát nepřesvědčila, že mám v kabelce dostatečnou zásobu Neurolu :-)
Dneska už jsem docela v pohodě, musela jsem na sobě v něčem pracovat. Ale stejně mi zůstaly kolísavé nálady, občasné deprese...ale dneska už s nimi umím bojovat.

Není tady

#14 12. 11. 2008 9:09

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

bylo
u mě to bylo krátkodobé předrozvodové období, panika, úzkosti. Mám skvělého praktického lékaře a ten mi pomohl úplně nejvíc, vysvětlil mi, že není třeba se bát antidepresiv a společně jsme to zvládli.

Není tady

#15 12. 11. 2008 9:11

Blossom
Host

Mě bylo v životě strašně zle asi 3*, pokaždé to bylo období v řádech několika měsíců. Ale pokaždé to bylo způsobeno vnějšími příčinami (rozvod apod.), nikdy zevnitř - nemocí. Ta zlá údobí jsem překonala pomocí prášků na nervy, chodila jsem k psycholožce a taky jsem věděla, že prostě MUSÍM FUNGOVAT stůj co stůj, už kvůli svým dětem, ale i rodičům, přátelům a všem, které bych strašně zarmoutila, kdybych to sama zabalila.
Tehdy mi vždy situace připadala naprosto beznadějná, neřešitelná. Ale s odstupem několika let vidím, že to byly prostě jen velmi zlá období, ale život šel dál, něco jsem vyřešila vlastním přičiněním, něco se vyřešilo dokonce i "samo" a nyní žiju celkem spokojený život a na zlá údobí vzpomínám jak na zlý sen, který už je za mnou.
Všem vám tady držím strašně moc palce, hlavně věřte, že bude líp, a ono časem fakt bude.

#16 12. 11. 2008 9:30

lepista
♥♥♥♥♥♥-

křepelka napsal(a):

Lepisto když jsem si před rokem brala z útulku starého nemocného psa netušila jsem že tato němá tvář bude za rok trpělivě sedět u mé postele ve které brečím, že mi bude dávat packu a chodit ke mně pro pomazlení, že jenom díky němu  půjdu několikrát denně ven a v noci mě bude uklidnovat jeho hlasité oddychování. Jsem moc ráda že tohoto pejska mám, je to opravdu kamarád a blízký tvor. Plně věřím jak pomocná může bt pro lidi canisterapie. Ten pes (a rodina) mě ještě drží nad vodou.

Tak to je dobře, ti chlupáči opravdu dělají divy anebo psí kusy?

A ještě mě napadlo,křepelko, co mi pomohlo. 2 knihy. Jedna od Luisy Hay, Síla je ve vás a druhá nevímokoho Temné stránky hledačů světla ( někde tady byl na Babinetu link, kde se to dá stáhnout. Tu Luisu Hay jsem si kdysi koupila, začala číst a odložila jako brak. Pak ji tu někdo vychvaloval, zase, asi za rok, jsem ji otevřela a odložila s tím samým pocitem, jsou to plky. Pak mi bylo tak zle za dva roky, že jsem se začetla až jsem ji přečetla a pomohla mi spoustu věcí si uvědomit, dělala jsem i ta cvičení co tam radí. A kupodivu - pomohla mi dostat se na vrchol vlny, kdy je mi lépe. Nezachránila mě před negací života, ale vytáhla mě ze dna.

Upravil(a) lepista (12. 11. 2008 9:31)

Není tady

#17 12. 11. 2008 9:31

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mně bylo paradoxně nejvíc zle, když jsem měla všechno - děti i manžela, práci, kamarádky. Měla jsem dost vážnou depresi a nechtěla jsem žít. připadalo mi, že život nemá žádný smysl, že by si manžel klidně mohl najít někoho jiného, že děti může vychovávat taky někdo jiný, že jim všem moje existence vlasně ubližuje a líp by jim bylo, kdybych umřela. Do toho jsem byla naprosto ochromená, nebyla jsem schopna vstát z postele, pracovat, normálně žít. Celé dny jsem prospala, chtěla jsem to všechno zaspat. Jednou jsem nemohla usnout a brala si pořád další a další prášky na spaní, až jsem se přiotrávila a manžel mě musel odvézt do nemocnice, aby mi vypumpovali žaludek. Byla to strašná zkušenost, probudila jsem se na lůžku a byla jsem přikurtovaná, bylo to tak ponižující. Manžel mi to nikdy nezapomněl a vytáhl to na mě, když jsme se rozcházeli - že s takovým člověkem, co tohle udělá nemůže žít.
Nakonec mi pomohla antidepresiva, ale až asi pátá nebo šestá. Trvalo to asi 5 let, než jsem našla takové léky, které zabraly. Pak už jsem dalších pět let neměla ani jediný záchvat deprese, a to ani v době, kdy se se mnou manžel rozešel, ani v období kolem rozvodu. Jo, byla jsem strašlivě smutná, ale ten hrozný pocit naprosté ztráty jakéhokoliv smyslu života, naprosté apatie a neschopnosti cokoliv dělat, ten už mě naštěstí nepotkal. Lékařka mi řekla, že bohužel budu muset antidepresiva brát až do konce života. Rozhodně mi to za to stojí.
Tak nebuď smutná, že ti zatím léky nezabírají. Jak říkám, mně to trvalo 5 let, než nějaké zabraly. Chce to hledat a zkoušet a nevzdávat to. Život je krásný, to jen tvoje nemoc způsobuje, že to v současnosti nevidíš. Buď ráda za svého pejska, a choď na psychoterapii. Věřím tomu, že se z toho jednou dostaneš!

Není tady

#18 12. 11. 2008 9:33

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mě se tady asi vysmějete, protože jsem neabsolvovala tak obroské trápení jako některé z vás, ale....stejně bych to ráda řekla. Zatím mi nejhůř bylo dvakrát za život, poprvé to přišlo s koncem střední školy, rozešel se se mnou kluk (do toho nějaká ta nevěra), strach z maturit, strach z budoucnosti, jak to bude na VŠ, problémy v rodině....tenkrát jsem strašně zhubla a dostala mě z toho nejspíš moje třídní a moje spolužačka. Třídní mi tehdy na maturitním plese řekla, že jestli se neseberu, nezačnu se sebou něco dělat a hlavně jíst, tak se maturity nedožiju....a moje spolužačka se mnou prostě "byla", jen tak se mnou trávila čas, třebas v mlčení, třebas koukáním na bednu, ale její přítomnost mě tak nějak uklidňovala.
Podruhé to bylo asi před třema lety, opět se se mnou rozešel chlap, náročná škola, problémy v práci, finanční starosti, rodina a pocit že tu jsem úplně zbytečně. Tehdy jsem vstávala jen proto abych si večer mohla jít lehnout, v metru jsem důsledně stála přímo uprostřed, aby mě náhodou nenapadlo hupsnout pod přijíždějící vlak, po chodníku jsem se plížila co nejvíc u baráku. Pomohl mi pes, se kterým se ven prostě musí a oba moji spolubydlící, kteří i když jsem byla strašně lítostivá, ubrečená, naštvaná a smutná mě nenechali na pokoji, lehce do mě rýpali, pokoušeli, snažili se mě zabavit, rozptýlit a tak.
Pokaždé jsem se obešla bez prášků i bez doktora....ale jeden z těch spolubydlících má vzácný dar a to dostat se problému až na kost, takže ten mi nejspíš odbornou pomoc trochu nahradil.

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#19 12. 11. 2008 9:40

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

toto prožíval a vlastně ještě prožívá můj nejbližší člověk. nejlepší člověk co jsme kdy potkala. kámoška žila tolik let s depresemi, ale na výšce se jí to zhoršilo. kdysi už měla dost vážnou nemoc související s psychikou a neměla nejlepší zkušenosti s doktory, takže to bylo těžký..ale podařilo se mi ji přesvědčit, že by měla brát prášky. šla k psychiatrovi a bylo dobrý, že jí neřekl nic co by ju zničilo ještě víc, jak se to podařilo jedné paní z krizového centra. začala brát dost silný antidepresiva a prý jak sama hodnotí, je t tak o 60 procent lepší. sice jí bývá blbě. ted ještě k tomu začala mít zdravotní problémy. ale už nebývají probdělý noci, kdy jí bráním, aby si něco udělala, kdy mluvila o smrti a o tom, jak jí to tu trápí, že tu nemá nic co by ju drželo. že každý den je pro ní horzný utrpení. a taky chtěla pořád spát, hlavně přes den. ted je sice unavená, ale ne psychicky. je jí třeba smutno, ale lze jí rozptýlit.líp odolává věcem. doufám, že se to nikdy nevrátí. a že to bude časem ještě lepší.

Není tady

#20 12. 11. 2008 10:29

Blossom
Host

Tak vidím, že deprese "zevnitř", jako nemoc, je asi mnohem horší, než deprese z vnějších příčin.

Nevím, jestlimůže někomu pomoct takový slogan, který mi pomáhlal, když mi bylo blbě. Mám dojem, že jsem ho četla v knize od Květy Fialové a zní

"Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj".

#21 12. 11. 2008 12:13

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Prvně mi bylo hodně zle, když jsem zjistila manželovu nevěru. Děti byly malé a chtěly, aby s námi zůstal a já ho moc milovala. Chtěla jsem se vším skoncovat a napadlo mě i vzít děti s sebou. Dodnes se za to strašně stydím. Léčila jsem se na psychiatrii a docela brzo jsem se z toho dostala. To jsem ještě nevěděla, že jsou horší věci. V pubertě moje dcera onemocněla schizofrennií. Začalo to tím, že utekla z domova a byla 10 dní nezvěstná a v celostátním pátrání. Našli jí jak žebrá na hlavním nádraží. Pak už se to vezlo. Z učňáku jsme jí vezli do psychiatrické léčebny, druhý den mě nepoznala, léky jí nezabraly. Trvalo to 3 měsíce, než se z toho dostala. V létě dalšího roku přestala brát prášky a v zimě jsem jí vezla znova, nemohli jsme jí tam dostat, byla přesvědčená, že je zdravá, jen my jí chceme ublížit. Paranoidní psychoza. Za 3 měsíce se vrátila, dodělala učňák, všechno vypadalo dobře. Na zimu šla znova. Dobrovolně. Pak se odstěhovala pro neshody s otcem k příteli, ten se s ní napodzim rozešel a už zase jela. Opět 3 měsíce v léčebně. Manžel jí stejně nedal pokoj, stále jí něco vyčítal. Já jsem se s ním nakonec rozvedla. Loňskou zimu prvně nebyla v léčebně. Léky musí brát alespoň pět let, než se může zkusit, jestli se náhodou neuzdravila. Tak má ještě 3 roky před sebou.

Není tady

#22 12. 11. 2008 12:14

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Ano bylo.I myšlenky na sebevraždu byly.

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#23 12. 11. 2008 12:24

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lidi lidi,
to je hrozné, co to tady čtu. Tolik deprese pohromadě.
Co se to děje?
Kdyby alespoň smrt byla vysvobozením, ale není...

Není tady

#24 12. 11. 2008 13:19

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Lidi lidi,
to je hrozné, co to tady čtu. Tolik deprese pohromadě.
Co se to děje?
Kdyby alespoň smrt byla vysvobozením, ale není...

A ještě by se tady ta deprese dala trochu "vyfiltrovat".... dneska jako by deprese bylo všechno a měl jí snad každej... (ironie)smile

Není tady

#25 12. 11. 2008 13:30

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Křepelko, pussa (však ty víš...)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí