Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#76 12. 11. 2008 22:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Vernost

hirondel napsal(a):

Pandoro,
Rekni nam o cem to tu opet vlastne mluvis?

NÁM?
SEŠ si opravdu jistá, že druzí potřebují stejně jako ty další vysvětlení?
Ach promiň - SEŠ, jak jinak.

Napojit?
Hm, napadá mne směrem k tobe jediné: jen ji nechte, a se bojí.
A aby bylo jasno: VŽDYCKY radím tomu, kdo se cpe nepozván do mých kruhů, a to: "vra se na kůži" tongue
Tvé pokusy mnou manipulovat jsou dětinské, neumělé a k smíchu.
Nebo zoufalé?
Nu to opravdu víš jen ty sma.
Každopádně neučínné.
Smiř se s tím.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#77 12. 11. 2008 22:42

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Jééééžkovybrejle, Pandúro, ten tvůj příspěvek ze 20.05 (mně se to sem nechce kopčit,páč je to dlouhý), je ouplně zbytečnej. Stačilo by, kdyby sis přepsala te tvůj citát pod čarou na Co je dovoleno Pandoře, není dovoleno hirondel, příp. někomu jinýmu, s kým se ti zrovna zachce žertovat. Píšeš:" Pro mne je to pořád otevřené, pořád se to všechno učím a dělám chyby.
A dělám je ráda, protože jsou moje a protože jsou znamením, že VŮBEC NĚCO DĚLÁM, že ŽIJU." No to je krásný, ale koukám, že když se ti jeví, že ty chyby dělá někdo jinej, tak mu to dᚠhezky spapkat. Kromě toho - hir tady akorát rozvedla část jakési předešlé debaty a klidně to mohlo být i tak, že si třeba psaním urovnává myšlenky.  Vždy jsi na to vůbec nemusela reagovat. A i kdyby to nakrásně bylo tak, že hir tady někoho o něčem přesvědčuje - no a co? Chodíš přece mezi lidi, ne, tak víš, že co člověk, to názor, co člověk, to reakce...on si to každej nějak přebere.  A až se někdo bude cítit na to, aby šel mezi lidi, tak to udělá. A jestli se hir nachází v nějaké fázi, kterou ty už mᚠdávno odmaroděnou, tak bys to mohla přinejmenším chápat. Mᚠjich přece za sebou tolik...A jít příkladem, jak píšeš...a jestli to už dělᚠa jestli jako Somaia si jenom dělᚠprču, tak bych se nedivila, kdyby tě hir začala poslušně následovat vissla

Není tady

#78 12. 11. 2008 22:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Jééééžkovybrejle, Pandúro, ten tvůj příspěvek ze 20.05 (mně se to sem nechce kopčit,páč je to dlouhý), je ouplně zbytečnej. Stačilo by, kdyby sis přepsala te tvůj citát pod čarou na Co je dovoleno Pandoře, není dovoleno hirondel, příp. někomu jinýmu, s kým se ti zrovna zachce žertovat. Píšeš:" Pro mne je to pořád otevřené, pořád se to všechno učím a dělám chyby.
A dělám je ráda, protože jsou moje a protože jsou znamením, že VŮBEC NĚCO DĚLÁM, že ŽIJU." No to je krásný, ale koukám, že když se ti jeví, že ty chyby dělá někdo jinej, tak mu to dᚠhezky spapkat. Kromě toho - hir tady akorát rozvedla část jakési předešlé debaty a klidně to mohlo být i tak, že si třeba psaním urovnává myšlenky.  Vždy jsi na to vůbec nemusela reagovat. A i kdyby to nakrásně bylo tak, že hir tady někoho o něčem přesvědčuje - no a co? Chodíš přece mezi lidi, ne, tak víš, že co člověk, to názor, co člověk, to reakce...on si to každej nějak přebere.  A až se někdo bude cítit na to, aby šel mezi lidi, tak to udělá. A jestli se hir nachází v nějaké fázi, kterou ty už mᚠdávno odmaroděnou, tak bys to mohla přinejmenším chápat. Mᚠjich přece za sebou tolik...A jít příkladem, jak píšeš...a jestli to už dělᚠa jestli jako Somaia si jenom dělᚠprču, tak bych se nedivila, kdyby tě hir začala poslušně následovat vissla

Haiel,
řečeno jazykem hirondel: to cos napsala, není mé, to jest tvé, Tvá frustrace, která tě ničí a snažíš se ji zopufale projektovat, žiješ v iluzích a já nejsem ta, které ty můžeš radit.

Líbí se ti to?

Není tady

#79 12. 11. 2008 22:59

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

haiel napsal(a):

Haiel,
řečeno jazykem hirondel: to cos napsala, není mé, to jest tvé, Tvá frustrace, která tě ničí a snažíš se ji zopufale projektovat, žiješ v iluzích a já nejsem ta, které ty můžeš radit.

Líbí se ti to?

Až budu chtít vědět, jaký názor na to má  hirondel, tak se jí  zeptám.

Upravil(a) haiel (12. 11. 2008 23:06)

Není tady

#80 12. 11. 2008 23:09

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Pandoro,
Rekni nam o cem to tu opet vlastne mluvis?

NÁM?
SEŠ si opravdu jistá, že druzí potřebují stejně jako ty další vysvětlení?
Ach promiň - SEŠ, jak jinak.

Napojit?
Hm, napadá mne směrem k tobe jediné: jen ji nechte, a se bojí.
A aby bylo jasno: VŽDYCKY radím tomu, kdo se cpe nepozván do mých kruhů, a to: "vra se na kůži" tongue
Tvé pokusy mnou manipulovat jsou dětinské, neumělé a k smíchu.
Nebo zoufalé?
Nu to opravdu víš jen ty sma.
Každopádně neučínné.
Smiř se s tím.

Nam,ano.
Myslim ze jsme stale na verejnem foru.

Vysvetleni??? O cem a o kom mluvis Ty ja nevim ja jen vim koho ja mam na mysli.

Napada me smerem k Tobe-snad se Ti podari vyjit ze sebeklamu. 

Manipulace??? Ne, nac bych to k zivotu potrebovala co myslis?  Utapis se ve vlastni mysli,opakuju Ti to znovu protoze me to neunavuje.  smile  Opet vytahujes vlastni psychicky zapreny stin.

A na zaver bych rada pochopila a myslim ze nejenom ja,co to znamena -"DO MYCH HRUHU?"    Kde je Tvuj kruh? 
Nez odpovis,reknu Ti,musis bezpodminek pochopit ke komu ja shlizim.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#81 12. 11. 2008 23:20

haiel
♥♥♥♥♥♥-

No a než jsem stihla napsat dovětek s otázkou, jak je to s těmi kruhy, hirondel už to tady vypíchla. Je to sice její, byla to reakce na ni, ale taky by mě zajímalo, jak je to myšlený. Samo o sobě bych to asi pochopila, ale nechápu v souvislosti s tímto vláknem, které založila ona s venkoncem úplně benigním tématem a zakrátko se tam, Pandoro, objevila ta tvoje poznámka o inkvizitorské minulosti. A dále nevysvětleno. Atd. Tak nerozumím, kdo se tady cpe do čích kruhů. A "nepozván" ještě ke všemu. va

Upravil(a) haiel (12. 11. 2008 23:21)

Není tady

#82 13. 11. 2008 8:09

Axi
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Axi napsal(a):

hirondel napsal(a):

Zivot vidim,vnimam ho a pak vnimam to ,co je za zivotem.  smile

Zbožné přání. Kdyby to tak bylo, těžko bys mohla uvažovat v kategoriích jako je věrnost apod.

Axi ,ja Ti rozumim. Ale nezapomen na jednu vec,nepremyslim pravdepodobne tak jako Ty. Pokud bychom,pak bys nepochyboval. Ne o tom co rikam ,ale o sobe.  smile

Ale přemýšlíš, přemýšlíš, to si jenom namlouváš, že ne. To, co z těch písmenek sálá není odtud, kde bys ráda byla. Prostě to nefunguje. Já vím, je to nefér, takové dřiny a ono nic smile Omlouvám se za tu zlomyslnost, inu, žiju taky v ghetu svého ega, no lol

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#83 13. 11. 2008 9:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Omyl děvče.
To je názor můj, jen vyjádřený slovníkem hirondel. Všímla jsem si totiž, že ten je pro tebe srozumitelnější než slovník můj wink
Nic víc, nic míň.

Není tady

#84 13. 11. 2008 9:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Manipulace??? Ne, nac bych to k zivotu potrebovala co myslis?  Utapis se ve vlastni mysli,opakuju Ti to znovu protoze me to neunavuje.  smile  Opet vytahujes vlastni psychicky zapreny stin.

A na zaver bych rada pochopila a myslim ze nejenom ja,co to znamena -"DO MYCH HRUHU?"    Kde je Tvuj kruh? 
Nez odpovis,reknu Ti,musis bezpodminek pochopit ke komu ja shlizim.

Nač ty potřebuješ k životu manipulaci, to skutečně nevím. Nepotřebuji to zkoumat. To je opravdu spíš práce pro tebe smile
Pokud ti chybí klasické vzdělání  a netušíš, co jsou "mé kruhy", tak se to douč, ju?
Ke komu ty "shlížíš" je také tvoje věc a já to opravdu nemusím pochopit. Natož bez podmínek.
Možná by ti neuškodilo zase chvíli  "vzhlížet", tolik by tě to nebolelo a tolik bys to nevalila před sebou.
Nu, možná sis ta dvě slova jen popletla wink Nebylo by to poprvé ani naposled, co v tom mᚠzmatek.

Jinak souhlasím s Axim: takové dřiny a ono pořád nic... I tím "sítem" mého podpisu jsi propadla. Nechápeš vůbec nic. Sorry.

Není tady

#85 13. 11. 2008 9:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

No a než jsem stihla napsat dovětek s otázkou, jak je to s těmi kruhy, hirondel už to tady vypíchla. Je to sice její, byla to reakce na ni, ale taky by mě zajímalo, jak je to myšlený. Samo o sobě bych to asi pochopila, ale nechápu v souvislosti s tímto vláknem, které založila ona s venkoncem úplně benigním tématem a zakrátko se tam, Pandoro, objevila ta tvoje poznámka o inkvizitorské minulosti. A dále nevysvětleno. Atd. Tak nerozumím, kdo se tady cpe do čích kruhů. A "nepozván" ještě ke všemu. va

Snažíš se porozumět něčemu, čemu rozumět ani nemůžeš.

Není tady

#86 13. 11. 2008 9:50

Somaia
Host

a jestli jako Somaia si jenom dělᚠprču

Milá Haiel, když se vrátíš na začátek  a přečteš si pečlivě , co jsem napsala, tak mým zájmem původně nebylo "dělat si prču" a položila jsem jednu velmi konkrétní, vážně míněnou otázku, která zde opět zapadla v náplavě balastu, který jsem z čistě osobních emotivních  důvodů převedla do roviny humorné. Vím, proč to dělám, dělám to především  pro sebe.
Odpověď na tuto otázku jakož i na mnohé jiné, vzato historicky, jsem nedostala a ani nedostanu, moc dobře tuším PROČ.  A z tohoto důvodu to nepovažuji za seriozní diskuzi, ale za pouhé ONE WOMEN show, na kterou se můžu přijít pobavit ve stylu :"ptejte se mě na co chcete, já vám na co chci odpovím." a důležité je hlavně NIC moc neočekávat, že? big_smile

Upravil(a) Somaia (13. 11. 2008 9:51)

#87 13. 11. 2008 12:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Prosím tě, Hirondel, už  přestaň všechno brát tak zatraceně vážně a sebezpytně, pořád tady blikᚠzrcadly a házíš (sebe) reflexní prasátka, v každém příspěvku stále  někoho nabádáš, aby si hleděl svého nitra a objevoval v něm své skryté taje...  a přitom my máme opravdu někdy chu jen tak si občas  zablbnout i poplkat  celkem o  "ničem", někdy se i od srdce zasmát...
Jet po stejné linii pořád bez oddychu .... bez emocí a výkyvů je strašná nuda...

Tepr ted to vidim tenhle prispevek Somco.  Takze ty tvrdis ze sis prisla zablbnout? Ano,vzdyt kdo Vam v tom brani.  rock
Proc chces mermomoci  stale porad dokola moji odpoved, kdyz ji preci znas? Mozna. hmm   Preci bylo receno ze nosim drivi do lesa,takze??? 
A nebo proto ze nevis a rada by jsi chtela?  lol  Chtela?  Chtit muzes jak chces,ale uvedom si ze to nestaci.  Ja nechci treba nic a to je skvely.

Pekne tady bublate. Mozna ze to citi kazdy,nevim,na tom nesejde.  wink  Humor pohltila krec.

Nu,nezbyva nez dodat- kazdemu co jeho jest.  Pokud Vas trapi ze jste neprekrocili svuj stin,sousitim.  Proc?  Protoze je to moje cesta.
Vy vite co delate,ja vim co delam.
A tak to ma byt.  smile

Není tady

#88 13. 11. 2008 12:34

Somaia
Host

NE nechtěla , jen to z jakési nostalgie s trpělivostí sobě vlastní tongue  pořád zkouším znova a znova...Hirčo big_smile Třeba ti to dojde po 105 aaa neeeebooo po 106.....  můj humor ještě žádná křeč nepohltila, omyl, omyl omyl.....  trápit se?? lol lol  lol co to je??? papa reta každému co jeho jest, někomu mezi oči pěst...  dobré jitro.

#89 13. 11. 2008 12:52

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

... každému co jeho jest, někomu mezi oči pěst...  dobré jitro.

Jak roztomile. Jak nevinne.  roll
Nu,ale preci, pokud se netrapis,tak se netrap. Moc Ti preju klid na dusi.  To uz je bez ironie. 
A jestli tam mas jeste neco k tematu...   big_smile

Není tady

#90 13. 11. 2008 12:55

Somaia
Host

Díky. Howgh.

#91 13. 11. 2008 13:14

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

haiel napsal(a):

Omyl děvče.
To je názor můj, jen vyjádřený slovníkem hirondel. Všímla jsem si totiž, že ten je pro tebe srozumitelnější než slovník můj wink
Nic víc, nic míň.

Zase předjímáš. Téma tohoto vlákna (věrnost – nevěrnost)by  mě nechalo úplně pasivní, protože toto  nikterak neřeším. Jen jsem to rychle pročítala a neměla v úmyslu se zapojovat. Neřeším ani proč a jak hirondel píše a nehodnotím ani způsob jejího projevu. Reagovat mě přiměla až tvoje rádoby tajuplná poznámka včetně těch následujících.. Na rozdíl od  ostatních mi ani trochu nepřipomíná konstruktivní debatu, ba dokonce ani povedený vtip, ale jenom  bohapusté rýpání. Tímto je pro mne slovník tvůj čitelný až až.  Nic víc nic míň.

Není tady

#92 13. 11. 2008 13:15

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

haiel napsal(a):

Snažíš se porozumět něčemu, čemu rozumět ani nemůžeš.

Můžu. Tvůj výrok „A aby bylo jasno: „VŽDYCKY radím tomu, kdo se cpe nepozván do mých kruhů, a to: "vra se na kůži" je výkřikem do tmy dotčené ješitnosti Pandořiny, a protože jej za tohoto stavu nedokáže obhájit, používá oblíbenou techniku manipulátorů – přesvědčit tázajícího o jeho mentální nedostatečnosti. V podstatě jsi to o sobě už napsala: „Když jsem zatoužila s lidmi manipulovat, nejdřív jsem se to naučila.“ jsou tvoje slova. Všechny další fáze, které popisuješ, jsi zvládla jenom do té míry, do které ti mohou být zástěrkou pro tu nezvládnutou první, kterou jsi přiznala coby výchozí bod, a ve kterém se stále nacházíš. Jednᚠs lidmi z pozice síly. Nehodnotím. Jen konstatuji.

Upravil(a) haiel (13. 11. 2008 13:25)

Není tady

#93 13. 11. 2008 13:17

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

a jestli jako Somaia si jenom dělᚠprču

Milá Haiel, když se vrátíš na začátek  a přečteš si pečlivě , co jsem napsala, tak mým zájmem původně nebylo "dělat si prču" a položila jsem jednu velmi konkrétní, vážně míněnou otázku, která zde opět zapadla v náplavě balastu, který jsem z čistě osobních emotivních  důvodů převedla do roviny humorné. Vím, proč to dělám, dělám to především  pro sebe.
Odpověď na tuto otázku jakož i na mnohé jiné, vzato historicky, jsem nedostala a ani nedostanu, moc dobře tuším PROČ.  A z tohoto důvodu to nepovažuji za seriozní diskuzi, ale za pouhé ONE WOMEN show, na kterou se můžu přijít pobavit ve stylu :"ptejte se mě na co chcete, já vám na co chci odpovím." a důležité je hlavně NIC moc neočekávat, že? big_smile

Jo, je to tohle, že jo:“ Předpokládejme fakt, že jsem právě mimo tento materiální svět neohraničená svou materiální existencí. Budu tam vnímat pojem "nevěra"  stejně jako na zemi?  Jaký je tvůj názor ? A jako odpověď mi bohatě postačí jen ANO/NE.“
Somaio, předem jenom zmíním, co už jsem před chvílí psala Pandoře – tohle téma neřeším.. Ale když už to zmiňuješ -  ta otázka nezůstala zapadlá. Odpověď na ni leží na stole celou dobu. Ona jenom v záplavě toho dalšího, co se tady hirondel snaží sdělit a co ostatní komentují, zůstala přehlídnutá jak popelka.  A protože na ni nikdo neodpověděl přímo (hir nepřímo už několikrát, proč nepřímo, to netuším a je to její věc), zůstala patrně přehlídnutá i tebou.  Jinak – pod těch pár  tvých předchozích příspěvků bych se klidně podepsala, rozumím, jak to myslíš, Selima to vyjádřila krásně a rozumím i tomu, co tě nakonec přivedlo k té snaze o odlehčení.  One woman show? Myslím, že ne. Myslím, že hir měla zcela prozaickou potřebu psát o tom, čím se teďka právě intenzivně zabývá. To tady dělá každej.  Až ty svoje stavební kameny bude mít tam, kde je chce mít, jistě odlehčí  taky. O tom nepochybuju. wink

Není tady

#94 13. 11. 2008 13:22

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

- Když jsem si tohle ujasnila, došlo mi, že nechci-li býti za šaška a tlučhubu, tak v ŽÁDNÉM případě
  NESMÍM

- na JASNĚ položené otázky odpovídat jen přemoudřelým rozborem osobnosti tazatele
               - používat vyčtené fráze a zmatené poučky               
               - zapomínat na humor a brát se pořád jen smrtelně vážně
               - bát se, že se zmýlím a někdo to pozná
               - fungovat jak ozvěna, která vyřčené bez smyslu a rozmyslu jen vrátí zpět
               - být chytrá jak rádio
               - kličkovat a ignorovat to, na co neumím odpovědět
               - dovolit, aby mne lidé vnímali jako ET
               - zapomenout na to, že úúúplně všechno vůbec nemusí být pro mne znamením a důvodem k
                 meditaci a rozjímání
              - zapmenout, že kolem mne žijí normální lidi s normálními starostmi a chápáním
               - NEZBLBNOUT

Sorry - ale ač píšeš, že sis to ujasnila - stále a vědomě (nebo snad nevědomě?) to dělᚠva
Jinak ještě k tomu ztrácení času - ty, tak nadmíru uvědomělá (ty to přeci o sobě víš!) tady ztrácíš čas? Za jakým účelem? Za účelem toho, komukoliv ač tě oto výslovně nežádá, dávat "rady"? Jaké ?Jediné, co vždy od tebe čtu na jakýmkoliv vlákně, má co dočinění s výše popsaným, o čemž sama píšeš, že to mᚠujasněné....přesto v tom duchu stále druhým odpovídáš.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#95 13. 11. 2008 13:25

Somaia
Host

Haiel: stolt

#96 13. 11. 2008 13:56

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

A protože na ni nikdo neodpověděl přímo (hir nepřímo už několikrát, proč nepřímo, to netuším a je to její věc), zůstala patrně přehlídnutá i tebou.   Myslím, že hir měla zcela prozaickou potřebu psát o tom, čím se teďka právě intenzivně zabývá. To tady dělá každej.  Až ty svoje stavební kameny bude mít tam, kde je chce mít, jistě odlehčí  taky. O tom nepochybuju. wink

Haiel,
me tesi ze jsi tady prave Ty.  smile
To proc odpovidam neprimo je zpusob jakym komunikuju. Vim,ze se to mnoha lidem trochu prici,presto je to me rozhodnuti. Vim proc to delam,ale rict to nemuzu.  Nebylo by to spravne pochopeny.  wink
Chci se te Haiel zeptat. Pises ze mam potrebu psat o tom,cim se ted  zabyvam intenzivne,ze skladam stavebni kameny a ze pak odlehcim.  Proc myslis ze se tim tematem zabyvam? Z jakeho duvodu? Proc myslis ze nejsem odlehcena?  K cemu a kam skladam ony kameny?  smile
Dekuju za sdileni.  smile

Není tady

#97 13. 11. 2008 14:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Takže se pokusím položit svou  otázku ještě jednou, Hirondel, :
Předpokládejme fakt, že jsem právě mimo tento materiální svět neohraničená svou materiální existencí. Budu tam vnímat pojem "nevěra"  stejně jako na zemi?  Jaký je tvůj názor ? A jako odpověď mi bohatě postačí jen ANO/NE. wink

Rekni me prosim kde jsi  se pokousela me polozit jakoukoli otazku?  V prizpevku 24. zadnou nevidim. V prispevku 29.nahle pises, ze se Ti nedostalo odpovedi a ja se ptam,na co se do chvile 29. prispevku, me na neco ptala? Tady pr. 30. zase jak poblaznena pises- "pokusim se svou otazku polozit JESTE jednou"  roll

Pak si preju abys vedela, ze at je tak je to,vidim nekde chybu.  Abys vedela ze i kdyz Ty jsi zvykla dostavat,ocekavat na vyse polozenou otazku,na sve otazky jen odpoved ANO ,NE,mela by sis uvedomit to co Ti ted reknu- ja nekracim ve stejnem zvyku. Neni to ma prirozenost.
Mam pocit ze na otazky se ANO a NE odpovida snad jen u komise ,nebo u soudu.  Takovym stylem nejdu zivotem.  Tady nejsme v nejaky instituci,navic zadna svetska pravidla me nejsou prirozenosti.  Teda promin,ale tak to u me je. smile

Na takovou otazku jakou pokladas,neexistuje jen odpoved ano, ne.  At veris nebo ne,pro mne na ni neexistuje tak snadna odpoved.
I kdyz bych odpovedela na otazku (trochu manipulativni),jen ANO,ci NE, vis predpokladam stejne dobre jako ja, ze tim neni vyresena otazka nevery v lidske dimenzi byti.  smile

Upravil(a) hirondel (13. 11. 2008 14:29)

Není tady

#98 13. 11. 2008 14:56

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak já se vrátím k tématu:

hirondel napsal(a):

... Vernost pro mne neni zadne uprednostnovani mezi tim a tamtim.Je to stav vedomi (svobodna volba), sebeduvera v sebe sama a zvoleny smer... 
...Presto kazdy dojde jinou cestou k tomu jak pozna co znamena vlastne obet,laska a neublizovani si...
...Pak je potreba rozlisit dve cesty-lasku pokrivenou pozemskou a Lasku duchovni nejvyssi...

Hiro, když o tom tak přemýšlím, tak zjišuji, že je nutné vrátit se na začátek a definovat si pojem věrnost. Ten totiž každý chápem jinak. A došla jsem ke dvěma extrémům:

1. extrém tvoří lidé, kteří si pletou věrnost se závislostí a připoutaností - většinou ti nejsou rovnocenným partnerem, a protože oni sami to nepotřebují, poskytují ti jen malý prostor pro tvůj vlastní samostatný rozvoj ... držej se tě jako klíště a není před nimi úniku - ale jsou ti "věrní" ...

2. extrém tvoří lidé, kteří ti naopak poskytnou velký prostor pro tvé vlastní aktivity a rozvoj, ale totéž potřebují i pro sebe ... a když mají chu a možnost, nedělá jim problém prožít milování i s někým jiným, než s tebou ... a to je pro mnohé těžké ustát ...

A pak je spousta možností mezi tím. Ale já potřebuju k životu určitou dávku svobody, proto se přikláním spíš k té druhé půli. Mám doma lásku, zázemí, oporu a prostor pro sebe ... a nemusím se při tom zatěžovat "fyzickou věrností" (což neznamená, že udržuju nějaké paralelní vztahy). Pro mě totiž ta skutečná věrnost znamená - být si vzájemně oporou, stát při sobě v těžkých chvílích, pomáhat si, spoléhat na sebe, spoluvytvářet zázemí a pohodový vztah smile.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#99 13. 11. 2008 15:11

Vanda
Host

Zklamaná napsal(a):

Proč mᚠpořád potřebu , aby jiní hovořili a psali pouze o svých prožitcích a zkušenostech. Tohle, co je psáno, je přeci o názoru a jejím osobním zaměření - nemusím přeci napřed všechno prožít, abych mohla otevřít pusu a něco říct. Mám přeci mozek, mám přeci možnost myšlení a přemýšlení. Nevím, nikde jsem neviděla, že by Hir napsala, že osoba skrz naskrz musí být zdrženlivá, nebo dokonce vůbec  ve směru požitků a smyslnosti by pro ni mělo být tabu. Znovu ti píšu, že se jedná o partnerské soužití (nebo mᚠsnad dojem, že duchovně zaměření lidé nesmí mít, nebo si nesmí dovolit mít partnera?), kde právě tam není potřeba - resp. nemají potřebu hledat nějakou smyslnost, vášeň a potěšení mimo jejich svazek, ale rozhodně to přeci není o tom, že by tito lidé tyto pocity neznaly, nebo je měli zakázány (možná je to tvá utkvělá představa - vidět někoho duchovně zaměřeného a automaticky ho pasovat do role jeptišky, nebo mnicha a uvrhnout je do celibátu). Proč by podle tebe měli být tito lidé zdrženlivý? Vždyt to, co jiní hledají (a mnohdy marně, nebo s nevalným výsledkem) oni mají v tom svém partnerském svazku - o to tu jde - nemají potřebu vyhledávat a honit "zlaté prase" - ono stejně není, většinou to bývá jen iluze, která tě na nějaký čas obloudí a pak se octneš ještě ve větším bahně, než jsi...
Btw. pokud se nehodlᚠpouštět do debaty, či diskuze...proč si vůbec tuto poznámku psala? A ještě s dovětkem, že je to mimo debatu?

Je velký rozdíl stát před podobnou volbou skutečně, v reálném životě, s veškerou odpovědností a důsledky za to rozhodnutí, a když sem píše názory člověk, který partnera třeba ani nemá (může to být třeba taky svobodná volba), nebo před podobnou volbou nikdy nestál, nemusel nic podobného řešit ani z jedné strany.... to mᚠjako když ti někdo radí s výchovou dětí a sám žádné nemá, například. Proto si myslím, že osobní zkušenost je důležitá, i když psát sem může samozřejmě kdokoli cokoli.....jen to pro mě nemá tu váhu. Jako že šedá je teorie a zelený strom života, a vlastní zkušenosti včetně té svobodné, vědomé volby - pokud je skutečná - zrovna tomuhle tématu dodají na autentičnosti. Chápeš...pokud hlasuju pro vědomou volbu "věrnosti" a například nežiju v partnerství, je to přístup poněkud hraběcí....
Taky nechápu, proč Hirondel tohle téma zanesla na duchovní...asi se tu cítí jistější, ale to je její věc.

Upravil(a) Vanda (13. 11. 2008 15:27)

#100 13. 11. 2008 15:15

Vanda
Host

Míšo, já s tebou naprosto souhlasím.

NÁŠ TIP:

Zápatí