27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
hirondel napsal(a):
Pandoro,
Rekni nam o cem to tu opet vlastne mluvis?
NÁM?
SE si opravdu jistá, e druzí potřebují stejně jako ty dalí vysvětlení?
Ach promiň - SE, jak jinak.
Napojit?
Hm, napadá mne směrem k tobe jediné: jen ji nechte, a se bojí.
A aby bylo jasno: VDYCKY radím tomu, kdo se cpe nepozván do mých kruhů, a to: "vra se na kůi"
Tvé pokusy mnou manipulovat jsou dětinské, neumělé a k smíchu.
Nebo zoufalé?
Nu to opravdu ví jen ty sma.
Kadopádně neučínné.
Smiř se s tím.
Není tady
Jéééékovybrejle, Pandúro, ten tvůj příspěvek ze 20.05 (mně se to sem nechce kopčit,páč je to dlouhý), je ouplně zbytečnej. Stačilo by, kdyby sis přepsala te tvůj citát pod čarou na Co je dovoleno Pandoře, není dovoleno hirondel, příp. někomu jinýmu, s kým se ti zrovna zachce ertovat. Píe:" Pro mne je to pořád otevřené, pořád se to vechno učím a dělám chyby.
A dělám je ráda, protoe jsou moje a protoe jsou znamením, e VŮBEC NĚCO DĚLÁM, e IJU." No to je krásný, ale koukám, e kdy se ti jeví, e ty chyby dělá někdo jinej, tak mu to dá hezky spapkat. Kromě toho - hir tady akorát rozvedla část jakési předelé debaty a klidně to mohlo být i tak, e si třeba psaním urovnává mylenky. Vdy jsi na to vůbec nemusela reagovat. A i kdyby to nakrásně bylo tak, e hir tady někoho o něčem přesvědčuje - no a co? Chodí přece mezi lidi, ne, tak ví, e co člověk, to názor, co člověk, to reakce...on si to kadej nějak přebere. A a se někdo bude cítit na to, aby el mezi lidi, tak to udělá. A jestli se hir nachází v nějaké fázi, kterou ty u má dávno odmaroděnou, tak bys to mohla přinejmením chápat. Má jich přece za sebou tolik...A jít příkladem, jak píe...a jestli to u dělá a jestli jako Somaia si jenom dělá prču, tak bych se nedivila, kdyby tě hir začala posluně následovat
Není tady
haiel napsal(a):
Jéééékovybrejle, Pandúro, ten tvůj příspěvek ze 20.05 (mně se to sem nechce kopčit,páč je to dlouhý), je ouplně zbytečnej. Stačilo by, kdyby sis přepsala te tvůj citát pod čarou na Co je dovoleno Pandoře, není dovoleno hirondel, příp. někomu jinýmu, s kým se ti zrovna zachce ertovat. Píe:" Pro mne je to pořád otevřené, pořád se to vechno učím a dělám chyby.
A dělám je ráda, protoe jsou moje a protoe jsou znamením, e VŮBEC NĚCO DĚLÁM, e IJU." No to je krásný, ale koukám, e kdy se ti jeví, e ty chyby dělá někdo jinej, tak mu to dá hezky spapkat. Kromě toho - hir tady akorát rozvedla část jakési předelé debaty a klidně to mohlo být i tak, e si třeba psaním urovnává mylenky. Vdy jsi na to vůbec nemusela reagovat. A i kdyby to nakrásně bylo tak, e hir tady někoho o něčem přesvědčuje - no a co? Chodí přece mezi lidi, ne, tak ví, e co člověk, to názor, co člověk, to reakce...on si to kadej nějak přebere. A a se někdo bude cítit na to, aby el mezi lidi, tak to udělá. A jestli se hir nachází v nějaké fázi, kterou ty u má dávno odmaroděnou, tak bys to mohla přinejmením chápat. Má jich přece za sebou tolik...A jít příkladem, jak píe...a jestli to u dělá a jestli jako Somaia si jenom dělá prču, tak bych se nedivila, kdyby tě hir začala posluně následovat
Haiel,
řečeno jazykem hirondel: to cos napsala, není mé, to jest tvé, Tvá frustrace, která tě ničí a snaí se ji zopufale projektovat, ije v iluzích a já nejsem ta, které ty můe radit.
Líbí se ti to?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
haiel napsal(a):
A dělám je ráda, protoe jsou moje a protoe jsou znamením, e VŮBEC NĚCO DĚLÁM, e IJU." No to je krásný, ale koukám, e kdy se ti jeví, e ty chyby dělá někdo jinej, tak mu to dá hezky spapkat. Kromě toho - hir tady akorát rozvedla část jakési předelé debaty a klidně to mohlo být i tak, e si třeba psaním urovnává mylenky. Vdy jsi na to vůbec nemusela reagovat. A i kdyby to nakrásně bylo tak, e hir tady někoho o něčem přesvědčuje - no a co? Chodí přece mezi lidi, ne, tak ví, e co člověk, to názor, co člověk, to reakce...on si to kadej nějak přebere. A a se někdo bude cítit na to, aby el mezi lidi, tak to udělá. A jestli se hir nachází v nějaké fázi, kterou ty u má dávno odmaroděnou, tak bys to mohla přinejmením chápat. Má jich přece za sebou tolik...A jít příkladem, jak píe...a jestli to u dělá a jestli jako Somaia si jenom dělá prču, tak bych se nedivila, kdyby tě hir začala posluně následovatHaiel,
řečeno jazykem hirondel: to cos napsala, není mé, to jest tvé, Tvá frustrace, která tě ničí a snaí se ji zopufale projektovat, ije v iluzích a já nejsem ta, které ty můe radit.
Líbí se ti to?
A budu chtít vědět, jaký názor na to má hirondel, tak se jí zeptám.
Upravil(a) haiel (12. 11. 2008 23:06)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Pandoro,
Rekni nam o cem to tu opet vlastne mluvis?NÁM?
SE si opravdu jistá, e druzí potřebují stejně jako ty dalí vysvětlení?
Ach promiň - SE, jak jinak.
Napojit?
Hm, napadá mne směrem k tobe jediné: jen ji nechte, a se bojí.
A aby bylo jasno: VDYCKY radím tomu, kdo se cpe nepozván do mých kruhů, a to: "vra se na kůi"
Tvé pokusy mnou manipulovat jsou dětinské, neumělé a k smíchu.
Nebo zoufalé?
Nu to opravdu ví jen ty sma.
Kadopádně neučínné.
Smiř se s tím.
Nam,ano.
Myslim ze jsme stale na verejnem foru.
Vysvetleni??? O cem a o kom mluvis Ty ja nevim ja jen vim koho ja mam na mysli.
Napada me smerem k Tobe-snad se Ti podari vyjit ze sebeklamu.
Manipulace??? Ne, nac bych to k zivotu potrebovala co myslis? Utapis se ve vlastni mysli,opakuju Ti to znovu protoze me to neunavuje. Opet vytahujes vlastni psychicky zapreny stin.
A na zaver bych rada pochopila a myslim ze nejenom ja,co to znamena -"DO MYCH HRUHU?" Kde je Tvuj kruh?
Nez odpovis,reknu Ti,musis bezpodminek pochopit ke komu ja shlizim.
Není tady
No a ne jsem stihla napsat dovětek s otázkou, jak je to s těmi kruhy, hirondel u to tady vypíchla. Je to sice její, byla to reakce na ni, ale taky by mě zajímalo, jak je to mylený. Samo o sobě bych to asi pochopila, ale nechápu v souvislosti s tímto vláknem, které zaloila ona s venkoncem úplně benigním tématem a zakrátko se tam, Pandoro, objevila ta tvoje poznámka o inkvizitorské minulosti. A dále nevysvětleno. Atd. Tak nerozumím, kdo se tady cpe do čích kruhů. A "nepozván" jetě ke vemu.
Upravil(a) haiel (12. 11. 2008 23:21)
Není tady
hirondel napsal(a):
Axi napsal(a):
hirondel napsal(a):
Zivot vidim,vnimam ho a pak vnimam to ,co je za zivotem.
Zboné přání. Kdyby to tak bylo, těko bys mohla uvaovat v kategoriích jako je věrnost apod.
Axi ,ja Ti rozumim. Ale nezapomen na jednu vec,nepremyslim pravdepodobne tak jako Ty. Pokud bychom,pak bys nepochyboval. Ne o tom co rikam ,ale o sobe.
Ale přemýlí, přemýlí, to si jenom namlouvá, e ne. To, co z těch písmenek sálá není odtud, kde bys ráda byla. Prostě to nefunguje. Já vím, je to nefér, takové dřiny a ono nic Omlouvám se za tu zlomyslnost, inu, iju taky v ghetu svého ega, no
Není tady
haiel napsal(a):
Omyl děvče.
To je názor můj, jen vyjádřený slovníkem hirondel. Vímla jsem si toti, e ten je pro tebe srozumitelnějí ne slovník můj
Nic víc, nic míň.
Není tady
hirondel napsal(a):
.
Manipulace??? Ne, nac bych to k zivotu potrebovala co myslis? Utapis se ve vlastni mysli,opakuju Ti to znovu protoze me to neunavuje.Opet vytahujes vlastni psychicky zapreny stin.
A na zaver bych rada pochopila a myslim ze nejenom ja,co to znamena -"DO MYCH HRUHU?" Kde je Tvuj kruh?
Nez odpovis,reknu Ti,musis bezpodminek pochopit ke komu ja shlizim.
Nač ty potřebuje k ivotu manipulaci, to skutečně nevím. Nepotřebuji to zkoumat. To je opravdu spí práce pro tebe
Pokud ti chybí klasické vzdělání a netuí, co jsou "mé kruhy", tak se to douč, ju?
Ke komu ty "shlíí" je také tvoje věc a já to opravdu nemusím pochopit. Nato bez podmínek.
Moná by ti neukodilo zase chvíli "vzhlíet", tolik by tě to nebolelo a tolik bys to nevalila před sebou.
Nu, moná sis ta dvě slova jen popletla Nebylo by to poprvé ani naposled, co v tom má zmatek.
Jinak souhlasím s Axim: takové dřiny a ono pořád nic... I tím "sítem" mého podpisu jsi propadla. Nechápe vůbec nic. Sorry.
Není tady
haiel napsal(a):
No a ne jsem stihla napsat dovětek s otázkou, jak je to s těmi kruhy, hirondel u to tady vypíchla. Je to sice její, byla to reakce na ni, ale taky by mě zajímalo, jak je to mylený. Samo o sobě bych to asi pochopila, ale nechápu v souvislosti s tímto vláknem, které zaloila ona s venkoncem úplně benigním tématem a zakrátko se tam, Pandoro, objevila ta tvoje poznámka o inkvizitorské minulosti. A dále nevysvětleno. Atd. Tak nerozumím, kdo se tady cpe do čích kruhů. A "nepozván" jetě ke vemu.
Snaí se porozumět něčemu, čemu rozumět ani nemůe.
Není tady
a jestli jako Somaia si jenom dělá prču
Milá Haiel, kdy se vrátí na začátek a přečte si pečlivě , co jsem napsala, tak mým zájmem původně nebylo "dělat si prču" a poloila jsem jednu velmi konkrétní, váně míněnou otázku, která zde opět zapadla v náplavě balastu, který jsem z čistě osobních emotivních důvodů převedla do roviny humorné. Vím, proč to dělám, dělám to předevím pro sebe.
Odpověď na tuto otázku jako i na mnohé jiné, vzato historicky, jsem nedostala a ani nedostanu, moc dobře tuím PROČ. A z tohoto důvodu to nepovauji za seriozní diskuzi, ale za pouhé ONE WOMEN show, na kterou se můu přijít pobavit ve stylu :"ptejte se mě na co chcete, já vám na co chci odpovím." a důleité je hlavně NIC moc neočekávat, e?
Upravil(a) Somaia (13. 11. 2008 9:51)
Somaia napsal(a):
Prosím tě, Hirondel, u přestaň vechno brát tak zatraceně váně a sebezpytně, pořád tady bliká zrcadly a hází (sebe) reflexní prasátka, v kadém příspěvku stále někoho nabádá, aby si hleděl svého nitra a objevoval v něm své skryté taje... a přitom my máme opravdu někdy chu jen tak si občas zablbnout i poplkat celkem o "ničem", někdy se i od srdce zasmát...
Jet po stejné linii pořád bez oddychu .... bez emocí a výkyvů je straná nuda...
Tepr ted to vidim tenhle prispevek Somco. Takze ty tvrdis ze sis prisla zablbnout? Ano,vzdyt kdo Vam v tom brani.
Proc chces mermomoci stale porad dokola moji odpoved, kdyz ji preci znas? Mozna. Preci bylo receno ze nosim drivi do lesa,takze???
A nebo proto ze nevis a rada by jsi chtela? Chtela? Chtit muzes jak chces,ale uvedom si ze to nestaci. Ja nechci treba nic a to je skvely.
Pekne tady bublate. Mozna ze to citi kazdy,nevim,na tom nesejde. Humor pohltila krec.
Nu,nezbyva nez dodat- kazdemu co jeho jest. Pokud Vas trapi ze jste neprekrocili svuj stin,sousitim. Proc? Protoze je to moje cesta.
Vy vite co delate,ja vim co delam.
A tak to ma byt.
Není tady
NE nechtěla , jen to z jakési nostalgie s trpělivostí sobě vlastní pořád zkouím znova a znova...Hirčo
Třeba ti to dojde po 105 aaa neeeebooo po 106..... můj humor jetě ádná křeč nepohltila, omyl, omyl omyl..... trápit se??
co to je??? papa
kadému co jeho jest, někomu mezi oči pěst... dobré jitro.
Somaia napsal(a):
... kadému co jeho jest, někomu mezi oči pěst... dobré jitro.
Jak roztomile. Jak nevinne.
Nu,ale preci, pokud se netrapis,tak se netrap. Moc Ti preju klid na dusi. To uz je bez ironie.
A jestli tam mas jeste neco k tematu...
Není tady
Díky. Howgh.
Pandorraa napsal(a):
haiel napsal(a):
Omyl děvče.
To je názor můj, jen vyjádřený slovníkem hirondel. Vímla jsem si toti, e ten je pro tebe srozumitelnějí ne slovník můj
Nic víc, nic míň.
Zase předjímá. Téma tohoto vlákna (věrnost nevěrnost)by mě nechalo úplně pasivní, protoe toto nikterak neřeím. Jen jsem to rychle pročítala a neměla v úmyslu se zapojovat. Neřeím ani proč a jak hirondel píe a nehodnotím ani způsob jejího projevu. Reagovat mě přiměla a tvoje rádoby tajuplná poznámka včetně těch následujících.. Na rozdíl od ostatních mi ani trochu nepřipomíná konstruktivní debatu, ba dokonce ani povedený vtip, ale jenom bohapusté rýpání. Tímto je pro mne slovník tvůj čitelný a a. Nic víc nic míň.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
haiel napsal(a):
Snaí se porozumět něčemu, čemu rozumět ani nemůe.
Můu. Tvůj výrok A aby bylo jasno: VDYCKY radím tomu, kdo se cpe nepozván do mých kruhů, a to: "vra se na kůi" je výkřikem do tmy dotčené jeitnosti Pandořiny, a protoe jej za tohoto stavu nedokáe obhájit, pouívá oblíbenou techniku manipulátorů přesvědčit tázajícího o jeho mentální nedostatečnosti. V podstatě jsi to o sobě u napsala: Kdy jsem zatouila s lidmi manipulovat, nejdřív jsem se to naučila. jsou tvoje slova. Vechny dalí fáze, které popisuje, jsi zvládla jenom do té míry, do které ti mohou být zástěrkou pro tu nezvládnutou první, kterou jsi přiznala coby výchozí bod, a ve kterém se stále nachází. Jedná s lidmi z pozice síly. Nehodnotím. Jen konstatuji.
Upravil(a) haiel (13. 11. 2008 13:25)
Není tady
Somaia napsal(a):
a jestli jako Somaia si jenom dělá prču
Milá Haiel, kdy se vrátí na začátek a přečte si pečlivě , co jsem napsala, tak mým zájmem původně nebylo "dělat si prču" a poloila jsem jednu velmi konkrétní, váně míněnou otázku, která zde opět zapadla v náplavě balastu, který jsem z čistě osobních emotivních důvodů převedla do roviny humorné. Vím, proč to dělám, dělám to předevím pro sebe.
Odpověď na tuto otázku jako i na mnohé jiné, vzato historicky, jsem nedostala a ani nedostanu, moc dobře tuím PROČ. A z tohoto důvodu to nepovauji za seriozní diskuzi, ale za pouhé ONE WOMEN show, na kterou se můu přijít pobavit ve stylu :"ptejte se mě na co chcete, já vám na co chci odpovím." a důleité je hlavně NIC moc neočekávat, e?
Jo, je to tohle, e jo: Předpokládejme fakt, e jsem právě mimo tento materiální svět neohraničená svou materiální existencí. Budu tam vnímat pojem "nevěra" stejně jako na zemi? Jaký je tvůj názor ? A jako odpověď mi bohatě postačí jen ANO/NE.
Somaio, předem jenom zmíním, co u jsem před chvílí psala Pandoře tohle téma neřeím.. Ale kdy u to zmiňuje - ta otázka nezůstala zapadlá. Odpověď na ni leí na stole celou dobu. Ona jenom v záplavě toho dalího, co se tady hirondel snaí sdělit a co ostatní komentují, zůstala přehlídnutá jak popelka. A protoe na ni nikdo neodpověděl přímo (hir nepřímo u několikrát, proč nepřímo, to netuím a je to její věc), zůstala patrně přehlídnutá i tebou. Jinak pod těch pár tvých předchozích příspěvků bych se klidně podepsala, rozumím, jak to myslí, Selima to vyjádřila krásně a rozumím i tomu, co tě nakonec přivedlo k té snaze o odlehčení. One woman show? Myslím, e ne. Myslím, e hir měla zcela prozaickou potřebu psát o tom, čím se teďka právě intenzivně zabývá. To tady dělá kadej. A ty svoje stavební kameny bude mít tam, kde je chce mít, jistě odlehčí taky. O tom nepochybuju.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
- Kdy jsem si tohle ujasnila, dolo mi, e nechci-li býti za aka a tlučhubu, tak v ÁDNÉM případě
NESMÍM
- na JASNĚ poloené otázky odpovídat jen přemoudřelým rozborem osobnosti tazatele
- pouívat vyčtené fráze a zmatené poučky
- zapomínat na humor a brát se pořád jen smrtelně váně
- bát se, e se zmýlím a někdo to pozná
- fungovat jak ozvěna, která vyřčené bez smyslu a rozmyslu jen vrátí zpět
- být chytrá jak rádio
- kličkovat a ignorovat to, na co neumím odpovědět
- dovolit, aby mne lidé vnímali jako ET
- zapomenout na to, e úúúplně vechno vůbec nemusí být pro mne znamením a důvodem k
meditaci a rozjímání
- zapmenout, e kolem mne ijí normální lidi s normálními starostmi a chápáním
- NEZBLBNOUT
Sorry - ale ač píe, e sis to ujasnila - stále a vědomě (nebo snad nevědomě?) to dělá
Jinak jetě k tomu ztrácení času - ty, tak nadmíru uvědomělá (ty to přeci o sobě ví!) tady ztrácí čas? Za jakým účelem? Za účelem toho, komukoliv ač tě oto výslovně neádá, dávat "rady"? Jaké ?Jediné, co vdy od tebe čtu na jakýmkoliv vlákně, má co dočinění s výe popsaným, o čem sama píe, e to má ujasněné....přesto v tom duchu stále druhým odpovídá.
Není tady
Haiel:
haiel napsal(a):
A protoe na ni nikdo neodpověděl přímo (hir nepřímo u několikrát, proč nepřímo, to netuím a je to její věc), zůstala patrně přehlídnutá i tebou. Myslím, e hir měla zcela prozaickou potřebu psát o tom, čím se teďka právě intenzivně zabývá. To tady dělá kadej. A ty svoje stavební kameny bude mít tam, kde je chce mít, jistě odlehčí taky. O tom nepochybuju.
Haiel,
me tesi ze jsi tady prave Ty.
To proc odpovidam neprimo je zpusob jakym komunikuju. Vim,ze se to mnoha lidem trochu prici,presto je to me rozhodnuti. Vim proc to delam,ale rict to nemuzu. Nebylo by to spravne pochopeny.
Chci se te Haiel zeptat. Pises ze mam potrebu psat o tom,cim se ted zabyvam intenzivne,ze skladam stavebni kameny a ze pak odlehcim. Proc myslis ze se tim tematem zabyvam? Z jakeho duvodu? Proc myslis ze nejsem odlehcena? K cemu a kam skladam ony kameny?
Dekuju za sdileni.
Není tady
Somaia napsal(a):
Take se pokusím poloit svou otázku jetě jednou, Hirondel, :
Předpokládejme fakt, e jsem právě mimo tento materiální svět neohraničená svou materiální existencí. Budu tam vnímat pojem "nevěra" stejně jako na zemi? Jaký je tvůj názor ? A jako odpověď mi bohatě postačí jen ANO/NE.
Rekni me prosim kde jsi se pokousela me polozit jakoukoli otazku? V prizpevku 24. zadnou nevidim. V prispevku 29.nahle pises, ze se Ti nedostalo odpovedi a ja se ptam,na co se do chvile 29. prispevku, me na neco ptala? Tady pr. 30. zase jak poblaznena pises- "pokusim se svou otazku polozit JESTE jednou"
Pak si preju abys vedela, ze at je tak je to,vidim nekde chybu. Abys vedela ze i kdyz Ty jsi zvykla dostavat,ocekavat na vyse polozenou otazku,na sve otazky jen odpoved ANO ,NE,mela by sis uvedomit to co Ti ted reknu- ja nekracim ve stejnem zvyku. Neni to ma prirozenost.
Mam pocit ze na otazky se ANO a NE odpovida snad jen u komise ,nebo u soudu. Takovym stylem nejdu zivotem. Tady nejsme v nejaky instituci,navic zadna svetska pravidla me nejsou prirozenosti. Teda promin,ale tak to u me je.
Na takovou otazku jakou pokladas,neexistuje jen odpoved ano, ne. At veris nebo ne,pro mne na ni neexistuje tak snadna odpoved.
I kdyz bych odpovedela na otazku (trochu manipulativni),jen ANO,ci NE, vis predpokladam stejne dobre jako ja, ze tim neni vyresena otazka nevery v lidske dimenzi byti.
Upravil(a) hirondel (13. 11. 2008 14:29)
Není tady
Tak já se vrátím k tématu:
hirondel napsal(a):
... Vernost pro mne neni zadne uprednostnovani mezi tim a tamtim.Je to stav vedomi (svobodna volba), sebeduvera v sebe sama a zvoleny smer...
...Presto kazdy dojde jinou cestou k tomu jak pozna co znamena vlastne obet,laska a neublizovani si...
...Pak je potreba rozlisit dve cesty-lasku pokrivenou pozemskou a Lasku duchovni nejvyssi...
Hiro, kdy o tom tak přemýlím, tak zjiuji, e je nutné vrátit se na začátek a definovat si pojem věrnost. Ten toti kadý chápem jinak. A dola jsem ke dvěma extrémům:
1. extrém tvoří lidé, kteří si pletou věrnost se závislostí a připoutaností - větinou ti nejsou rovnocenným partnerem, a protoe oni sami to nepotřebují, poskytují ti jen malý prostor pro tvůj vlastní samostatný rozvoj ... drej se tě jako klítě a není před nimi úniku - ale jsou ti "věrní" ...
2. extrém tvoří lidé, kteří ti naopak poskytnou velký prostor pro tvé vlastní aktivity a rozvoj, ale toté potřebují i pro sebe ... a kdy mají chu a monost, nedělá jim problém proít milování i s někým jiným, ne s tebou ... a to je pro mnohé těké ustát ...
A pak je spousta moností mezi tím. Ale já potřebuju k ivotu určitou dávku svobody, proto se přikláním spí k té druhé půli. Mám doma lásku, zázemí, oporu a prostor pro sebe ... a nemusím se při tom zatěovat "fyzickou věrností" (co neznamená, e udruju nějaké paralelní vztahy). Pro mě toti ta skutečná věrnost znamená - být si vzájemně oporou, stát při sobě v těkých chvílích, pomáhat si, spoléhat na sebe, spoluvytvářet zázemí a pohodový vztah .
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Proč má pořád potřebu , aby jiní hovořili a psali pouze o svých proitcích a zkuenostech. Tohle, co je psáno, je přeci o názoru a jejím osobním zaměření - nemusím přeci napřed vechno proít, abych mohla otevřít pusu a něco říct. Mám přeci mozek, mám přeci monost mylení a přemýlení. Nevím, nikde jsem neviděla, e by Hir napsala, e osoba skrz naskrz musí být zdrenlivá, nebo dokonce vůbec ve směru poitků a smyslnosti by pro ni mělo být tabu. Znovu ti píu, e se jedná o partnerské souití (nebo má snad dojem, e duchovně zaměření lidé nesmí mít, nebo si nesmí dovolit mít partnera?), kde právě tam není potřeba - resp. nemají potřebu hledat nějakou smyslnost, váeň a potěení mimo jejich svazek, ale rozhodně to přeci není o tom, e by tito lidé tyto pocity neznaly, nebo je měli zakázány (moná je to tvá utkvělá představa - vidět někoho duchovně zaměřeného a automaticky ho pasovat do role jeptiky, nebo mnicha a uvrhnout je do celibátu). Proč by podle tebe měli být tito lidé zdrenlivý? Vdyt to, co jiní hledají (a mnohdy marně, nebo s nevalným výsledkem) oni mají v tom svém partnerském svazku - o to tu jde - nemají potřebu vyhledávat a honit "zlaté prase" - ono stejně není, větinou to bývá jen iluze, která tě na nějaký čas obloudí a pak se octne jetě ve větím bahně, ne jsi...
Btw. pokud se nehodlá poutět do debaty, či diskuze...proč si vůbec tuto poznámku psala? A jetě s dovětkem, e je to mimo debatu?
Je velký rozdíl stát před podobnou volbou skutečně, v reálném ivotě, s vekerou odpovědností a důsledky za to rozhodnutí, a kdy sem píe názory člověk, který partnera třeba ani nemá (můe to být třeba taky svobodná volba), nebo před podobnou volbou nikdy nestál, nemusel nic podobného řeit ani z jedné strany.... to má jako kdy ti někdo radí s výchovou dětí a sám ádné nemá, například. Proto si myslím, e osobní zkuenost je důleitá, i kdy psát sem můe samozřejmě kdokoli cokoli.....jen to pro mě nemá tu váhu. Jako e edá je teorie a zelený strom ivota, a vlastní zkuenosti včetně té svobodné, vědomé volby - pokud je skutečná - zrovna tomuhle tématu dodají na autentičnosti. Chápe...pokud hlasuju pro vědomou volbu "věrnosti" a například neiju v partnerství, je to přístup poněkud hraběcí....
Taky nechápu, proč Hirondel tohle téma zanesla na duchovní...asi se tu cítí jistějí, ale to je její věc.
Upravil(a) Vanda (13. 11. 2008 15:27)
Mío, já s tebou naprosto souhlasím.