21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Somaia napsal(a):
cituji Hirondel z vlákna Přítomý okamik:
-----------------------------------------------------------------------------
pak si muzes i rict, ze vsechno spatne k necemu dobre. Jako ze napriklad dobre k tomu, si na sve ceste k probuzeni uvedomit prohru lidske pripoutanosti k veces co patri do materialnoho sveta.(auto) Na ceste k probuzeni neni nutne auto. Neznamena to ze musime zit bez auta ,znamena to ze muzem ale nelpime na nem. Rozimis me trochu?
--------------------------------------------------------------------------------
..... tááák a teď si za výraz auto dosaď pojem věrnost... a jsme doma!!! BINGO!!!![]()
Somaio ,
vim ze jsi to myslela dobre ,ale nenech se oklamat svou vlastni interpretaci mych slov ,nebod je zretelne ze me na tomhle vlakne vnimas spatne. To slovo spatne si troufam napsat nebot predevsim ja rozumim tomu o cem pisu a to co se me snazis rict je to co sama ze me necitis,nevnimas,nectes.
Není tady
hirondel napsal(a):
Somaia napsal(a):
cituji Hirondel z vlákna Přítomý okamik:
-----------------------------------------------------------------------------
pak si muzes i rict, ze vsechno spatne k necemu dobre. Jako ze napriklad dobre k tomu, si na sve ceste k probuzeni uvedomit prohru lidske pripoutanosti k veces co patri do materialnoho sveta.(auto) Na ceste k probuzeni neni nutne auto. Neznamena to ze musime zit bez auta ,znamena to ze muzem ale nelpime na nem. Rozimis me trochu?
--------------------------------------------------------------------------------
..... tááák a teď si za výraz auto dosaď pojem věrnost... a jsme doma!!! BINGO!!!![]()
Somaio ,
vim ze jsi to myslela dobre ,ale nenech se oklamat svou vlastni interpretaci mych slov ,nebod je zretelne ze me na tomhle vlakne vnimas spatne.
Zřetelné?
Komu?
Tvému CHTĚNÍ být vnímána tak, jak ty si PŘEJE být vnímána?
ZŘETELNÉ = Tvá DOMNĚNKA č. 1
hirondel napsal(a):
To slovo spatne si troufam napsat nebot predevsim ja rozumim tomu o cem pisu
Ty PŘEDEVÍM rozumí?
Pro Som, pro mne, pro ostaní to neplatí, e MY nejlépe rozumíme, tomu, co MY píeme, e se nás odvauje stále opravovat?
PŘEDEVÍM TY ROZUMÍ = Tvá domněnka č.2
hirondel napsal(a):
a to co se me snazis rict je to co sama ze me necitis,nevnimas,nectes.
Bez komentáře.
Tvá domněnka č.3
Pokud ty hodnotí druhé - ví, co a jak cítí x necítí, vnímají x nevnímají, čtou x nečtou, umějí x neumějí - nauč se také ale pak ty sama ustát hodnocení druhými.
Odlo knihy, vylez z domu a bě dělat něco REÁLNÉHO pro lidi.
Takhle jen plácá, plácá, plácá.
Sice "napojeně" a s "rozířeným vědomím", ale plácá
Jako "duchovní představení" na dobrou noc dobrý, jinak dost na pikaču.
Pro haiel:
samozřejmě, e se DOMNÍVÁM, jasně jsem tam přece napsala, e PODLE MNE
Nesu blbá, abych nevěděla, e PODLE například TEBE to můe být úplně jinak a je mi to fuk.
"Rozířené vědomí", ta otřepaná fráze, která tu vede spí některé do bezvědomí, vede mne rozhodně spí k úsměvu ne k mlčení.
Take jak říká Zklamča, okopčiv to od Helči Růičkový z jakési české veselohry: přeber si to jak chce, mudlo
Není tady
hirondel napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
lueta napsal(a):
![]()
......tak nějak bych to napsala i já.
čte (čtete) tu něco o vyadování věrnosti?
Vernost cloveku. Jiste ze pokud VYZADUJES vernost ,zapletas se do pripoutanosti Selimo. O tom neni pro mne mozne pochybovat pokud uz si uvedomujes moji cestu Buddhismu. Nazor si rekla a tak Ti povim ted taky zase neco z meho. Jses si jista ze chapes moji myslenku tak jak je mnou myslena?
Nie a som si istá, e mi je to jedno... Vyadova vernos od seba môe by tie len zbytočná fixácia na hmotu alebo na tú telesnú schránku, ktorú sme dostali poičanú. Vernos v srdci je o inom, ale zasa - hlavne a mono LEN musím by verná sama sebe. To je alfa a omega, z toho sa budem zodpoveda, to je MOJA úloha.
Není tady
hirondel napsal(a):
Somaio ,
vim ze jsi to myslela dobre ,ale nenech se oklamat svou vlastni interpretaci mych slov ,nebod je zretelne ze me na tomhle vlakne vnimas spatne. To slovo spatne si troufam napsat nebot predevsim ja rozumim tomu o cem pisu a to co se me snazis rict je to co sama ze me necitis,nevnimas,nectes.
Díky za odpověď, neodpověď.... vlastně jsem ani nic jiného neočekávala, zatím jsem na konkrétní otázky nebo pojmy od tebe dostala vdy něco podobného... nějaké obsáhlé téměř nesouvislé souvětí, toto vak předčilo ve , co jsi kdy na mou adresu napsala
Take se pokusím poloit svou otázku jetě jednou, Hirondel, :
Předpokládejme fakt, e jsem právě mimo tento materiální svět neohraničená svou materiální existencí. Budu tam vnímat pojem "nevěra" stejně jako na zemi? Jaký je tvůj názor ? A jako odpověď mi bohatě postačí jen ANO/NE.
Upravil(a) Somaia (12. 11. 2008 7:44)
hirondel napsal(a):
A taky se ptám, proč je v naí monogamní společnosti valná větina lidí nevěrných?
Zřejmě proto, e city a emoce občas převládnou nad rozumem...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
hirondel napsal(a):
A taky se ptám, proč je v naí monogamní společnosti valná větina lidí nevěrných?
MONÁ taky proto, e lidská přirozenost není monogamní, to znamená, e nás Tvůrce takto nenaprogramoval a tudí je monogamnost jedna velká pitomost, která tu přirozenost nepřirozeně znásilňuje a NEBO meta, které tu máme dosáhnout, vyzkouet si to, jeliko jako Due nic takového neřeíme.
Nu, vzhledem k tomu, e znám Tvůrcův smysl pro humor......
Není tady
Somaia napsal(a):
hirondel napsal(a):
Somaio ,
vim ze jsi to myslela dobre ,ale nenech se oklamat svou vlastni interpretaci mych slov ,nebod je zretelne ze me na tomhle vlakne vnimas spatne. To slovo spatne si troufam napsat nebot predevsim ja rozumim tomu o cem pisu a to co se me snazis rict je to co sama ze me necitis,nevnimas,nectes.Díky za odpověď, neodpověď.... vlastně jsem ani nic jiného neočekávala, zatím jsem na konkrétní otázky nebo pojmy od tebe dostala vdy něco podobného... nějaké obsáhlé téměř nesouvislé souvětí, toto vak předčilo ve , co jsi kdy na mou adresu napsala
![]()
Ano mila Som,
proc bys take mela neco ocekavat. Na zadnou otazku ses me vcera v tom prispevku 24. neptala. Priznej si ze jsi trochu nesoustredena.
Tvuj vyraz,ten vcerejsi styl Tveho sdileni v prispevku 24., zase naopak ja sdilim s Tebou podle stylu svyho. Rozumime si? Nase vlastni volba.
Cti prosim velice pozorne.Diky.
Není tady
jistě Hirondel..." není to zelená, ale zelinkavá..."..." ale ´ten tón, paní Martičko, ten TÓN!!!!!!"
http://www.sms.cz/film/hodime_se_k_sobe … erie/18597
Upravil(a) Somaia (12. 11. 2008 12:17)
Selima napsal(a):
Nie a som si istá, e mi je to jedno... Vyadova vernos od seba môe by tie len zbytočná fixácia na hmotu alebo na tú telesnú schránku, ktorú sme dostali poičanú. Vernos v srdci je o inom, ale zasa - hlavne a mono LEN musím by verná sama sebe. To je alfa a omega, z toho sa budem zodpoveda, to je MOJA úloha.
Selimo,
To slovo VYZADOVAT,at jiz od sebe nebo od nekoho,to je to slovo, co absolutne vyskrtavam. Zadna zadost a vyzadovani v tom nehraje roli.
Pises: Byt verna JEN sama sobe,mit vernost v srdci. Ano, jasne. Pokud to prave takhle mas,takhle to citis. Otazkou je,co za tou vetou- 'byt verna sama sobe', se skryva. Ty jsi tu vetu napsala,znamena to ze predevsim Ty vis co tim hluboko uvnitr myslis.
Ty slova ktery tady pisem zpusobujeou hodne zmatku. Nevim ale pevne doufam ze si to kazdy plne uvedomuje.
Není tady
Somaia napsal(a):
![]()
jistě Hirondel..." není to zelená, ale zelinkavá..."..." ale ´ten tón, paní Martičko, ten TÓN!!!!!!"
YES,pomalu a jiste Ti to dochazi a ja mam z toho radost.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
hirondel napsal(a):
MONÁ taky proto, e lidská přirozenost není monogamní...
Jo, to z toho logicky vyplývá
PS: Tvůrce musí oplývat smyslem pro humor, páč jináč by nás nestvořil takové, jací jsme ... vč. tého smyslu ... Ale v tom případě by mohl být taky suchar(ka), puntičkář(ka) ... i sukničkář(ka?)
Není tady
Jetě tak mít trpělivost ne to dojde tobě, Hirondel a na Babinetu pak zavládne konečně ona pověstná nirvána...
Upravil(a) Somaia (12. 11. 2008 12:36)
(čili stav blaenosti na sedm , kdyby někdo nevěděl ...co to je nirvána
)
Upravil(a) Somaia (12. 11. 2008 12:37)
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Zřejmě proto, e city a emoce občas převládnou nad rozumem...MONÁ taky proto, e lidská přirozenost není monogamní...
PS: Tvůrce musí oplývat smyslem pro humor, páč jináč by nás nestvořil takové, jací jsme ... vč. tého smyslu... Ale v tom případě by mohl být taky suchar(ka), puntičkář(ka) ... i sukničkář(ka?)
No pokud vím, tak tím, vím například antičtí bohové, v čele s Diem byli
To a ten křesanskej bůh je nějakej divnej...
Není tady
Somaia napsal(a):
Jetě tak mít trpělivost ne to dojde tobě, Hirondel a na Babinetu pak zavládne konečně ona pověstná nirvána...
![]()
A sakra Som
Snad si nemyslí, e babinetí nirvána nastane, a hirondel něco dojde???
To jsem tě asi blbě pochopila, viď
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
MONÁ taky proto, e lidská přirozenost není monogamní...Jo, to z toho logicky vyplývá
PS: Tvůrce musí oplývat smyslem pro humor, páč jináč by nás nestvořil takové, jací jsme ... vč. tého smyslu... Ale v tom případě by mohl být taky suchar(ka), puntičkář(ka) ... i sukničkář(ka?)
To a ten křesanskej bůh je nějakej divnej...
Spí blbě odprezentovanej
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Somaia napsal(a):
![]()
A sakra Som
To jsem tě asi blbě pochopila, viď
ne-e... ale já budu v nirváně, a se mi přestanou vařit ty krávy ...
Mila Pandoro,
Cely Tvuj prispevek 27. o necem vypovida. Me napovedel hodne uz nejenom tenhle a nejenom tenhle dlouhy=v nemz je prilis mnoho slov utkanych z Tveho vlastniho nedorozumeni.
Je v nem predevsim prilis malo o tematu.O tom proc jsem to vlakno otevrela.
Opet jsi necetla pozorne.Opet jsi obeti sveho podvedomi.
Priznej si ze nedokazes normalne diskutovat o tematu aniz bys neuvizla v iluzi,ve svych domnenkach a projekcich. Tve nitro se zveda jako prach.
Tve domnenky o mem hodnoceni jsou Ti trnem v oku,jsou Tvym sebeklamem. Jsou tim co vytvari celou atmosferu,tim co vytvari Tvuj zpusob komunikace.No,jak jinak taky, dokud se nezbavis sveho stinu. Ja je dokazu vzit do Tebe a pritom zustat sebou.
Prisla jsi snad opet proto ze se chces tady bavit o svych domnenkach a hodnocenich smerem k diskutujicim(nebot se domnivas ze to taky delaji)? Skoda.
Nebo konecne pochopis proc to vlakno tady je.?
Nakonec ale me skutecne nejvic privadi k soucitu Tva veta,rada o tom, ze mam vyjit z domu,odlozit knihy a jit neco delat.
Nezapomenu Ti k tomu jeste rict,zkus se prosim naucit rozlisovat.Zkus se trochu vic poznat.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
To a ten křesanskej bůh je nějakej divnej...Spí blbě odprezentovanej
Áno aj.
I tak to můe být
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ahoj Misaku,
Mozna taky proto ze nepochopili jeste sami sebe. Jeste neodmaturovali a uz si mysleli ze jsou zraly.
Není tady
Somaia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Somaia napsal(a):
![]()
A sakra Som
To jsem tě asi blbě pochopila, viďne-e... ale já budu v nirváně, a se mi přestanou vařit ty krávy ...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ahááááá Jo tááááák
"Tati, ty si stejně dobrej tak jako jááá"
Není tady
Somaia napsal(a):
![]()
Vim,ta Tvoje trpelivost s tim si na tom spatne. Radeji snad neocekavej rekla bych.
Není tady
Som, Pan, u tu Hiro nezlobte. U se snad i Budha obrací v hrobě
Není tady
hirondel napsal(a):
Mila Pandoro,
Cely Tvuj prispevek 27. o necem vypovida. Me napovedel hodne uz nejenom tenhle a nejenom tenhle dlouhy=v nemz je prilis mnoho slov utkanych z Tveho vlastniho nedorozumeni.
Je v nem predevsim prilis malo o tematu.O tom proc jsem to vlakno otevrela.
Opet jsi necetla pozorne.Opet jsi obeti sveho podvedomi.
Priznej si ze nedokazes normalne diskutovat o tematu aniz bys neuvizla v iluzi,ve svych domnenkach a projekcich. Tve nitro se zveda jako prach.
Tve domnenky o mem hodnoceni jsou Ti trnem v oku,jsou Tvym sebeklamem. Jsou tim co vytvari celou atmosferu,tim co vytvari Tvuj zpusob komunikace.No,jak jinak taky, dokud se nezbavis sveho stinu. Ja je dokazu vzit do Tebe a pritom zustat sebou.
Prisla jsi snad opet proto ze se chces tady bavit o svych domnenkach a hodnocenich smerem k diskutujicim(nebot se domnivas ze to taky delaji)? Skoda.
Nebo konecne pochopis proc to vlakno tady je.?
Nakonec ale me skutecne nejvic privadi k soucitu Tva veta,rada o tom, ze mam vyjit z domu,odlozit knihy a jit neco delat.
Nezapomenu Ti k tomu jeste rict,zkus se prosim naucit rozlisovat.Zkus se trochu vic poznat.
A ví e jsem ani nečekala, e překročí svůj Rubikon?
Tak třeba někdy jindy
Není tady