21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
hirondel napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
A taky se ptám, proč je v naí monogamní společnosti valná větina lidí nevěrných?
Clovek je protkan energii. Pokud ta energie neni plne Vedoma,clovek se zapleta do svych stinu,do nevedomi z ktereho podle mne povstava i nevera.
Vanilka 69 napsal(a):
Já si myslím, e ten, kdo tak upřednostňuje věrnost nebo lépe - povauje ji za jedinou správnou cestu, tak se nadřazuje nad naprostou větinu lidí (povyuje se) a nebere lidi takové, jací jsou, nemiluje bezvýhradně.
Vanilko,
pises, cituji- " ja si myslim". Proc cituju prave tohle? Protoze myslet si to samorzejme muzes,neboli myslis si to,protoze to tak dosavadne chapes,vnimas,vidis prave dnes.
Ja vsak skrze vlastni presvedceni reknu- to co dnes si myslis a takhle vnimas,takhle chapes,nahlizis timhle pohledem, nepovazuju za zcela nepokriveny a za scela nemenny jednoznacny vhled do situace okolo vernosti a nevery.
Abys lepe pochopila,napisu vec z meho pohledu. Vernost pro mne neni zadne uprednostnovani mezi tim a tamtim.Je to stav vedomi (svobodna volba), sebeduvera v sebe sama a zvoleny smer. Netvrdim tim ale to, co si myslis Ty,ze je to jedinna spravna cesta. Jak vime ,tu si voli a rozhoduje o jeji spravnosti kazdy sam.
Spravna je pro mne a pro Ty kdo ji uctivaji a vedi a chapou proc. Neni to samo sebou ze nekdo cti cestu vernosti a nekdo nejakou jinou.
Uzka souvislost nejen s Karmou ale volba tvorit tak ci onak.
Presto kazdy dojde jinou cestou k tomu jak pozna co znamena vlastne obet,laska a neublizovani si.
Nechce se me verit ze by sis mohla myslet, ze skutecne uvedomele bytosti,kraci cetou smyslnosti,cestou pudu a cestou pozitku. Nevim o nikom kdo je skutecne duchovni bytosti skrz na skrz, aby mel potrebu jit za jinym partnerem(pokud zije v partnerskem svazku) pro poteseni,vasen a nazyval to laskou. A pak navic treba laskou k obema partnerum.
Pak je potreba rozlisit dve cesty-lasku pokrivenou pozemskou a Lasku duchovni nejvyssi. Opet je to o stavu Vedomi cloveka.
A jsou taky lide kteri nejsou viditelne duchovne zalozeny(i kdyz maji jako kazdy clovek duchovni podstatu) a vyberou si stejnou cestu-cestu vernosti. V jejich srdci totiz ,je tenhle otisk. Opet souvislost s Karmou a vlastnim vyberem jednani,mysleni ,tvorby.
Zkus se zamyslet kde se v Tobe vzala myslenka na to,ze lide kteri jdou cestou vernosti,se nadrazuji nad ty, kdo nejdou?
Budu mluvit za sebe- takove lidi kdo jdou cestou nevery, dokazu chapat. Jdou jinou cestou nez ja-cestou bolesti. Cestou nevedomosti a cestou ukryteho stinu.
Zda se ze nekdo bolest potrebuje k pochopeni vsech souvislosti. A nekdo tu bolest UZ nepotrebuje.
Upravil(a) hirondel (11. 11. 2008 13:18)
Není tady
hirondel napsal(a):
Nechce se me verit ze by sis mohla myslet, ze skutecne uvedomele bytosti,kraci cetou smyslnosti,cestou pudu a cestou pozitku. Nevim o nikom kdo je skutecne duchovni bytosti skrz na skrz, aby mel potrebu jit za jinym partnerem(pokud zije v partnerskem svazku) pro poteseni,vasen a nazyval to laskou. A pak navic treba laskou k obema partnerum.
Jen malá poznámka mimo tvou debatu s Vanilkou: Hirondel, i v partnerství s jedním partnerem by to bez smyslnosti, poitků, potěení a trochou pudů byla dost nuda, nemyslí? Já bych teda s osobou takhle skznaskz duchovní ít moc nechtěla.
Hir
Celek je prostě celek....a jsou v něm i čerti s rohama a bardámy s dlouhýma nohama
Je to troku, jako kdy se pohybujeme potmě v neznámém domě,ne? Někdo se řítí bezhlavě a teprve, kdy se párkrát pratí o rohy nábytku, dá si pozor.
Někdo naopak postupuje pomalinku, s rukama napřaenýma......ten si tolik nenamlátí, ale zase se moná vude nedostane.....
Mně to přijde vpodstatě stejný.
A budem duchovní entity, tak holt nebudeme probírat otázku věrnosti a nevěry, poněvad nás prostě nebude zajímat - ale máme tělo a měli bychom se k němu přece jen chovat ohleduplně.
Moná jste si s Vanilkou prostě jen nerozuměly. Předpokládám, e věrnost je tvoje cesta...ne nějaká Správná Cesta ?
Není tady
lupina montana napsal(a):
A budem duchovní entity, tak holt nebudeme probírat otázku věrnosti a nevěry, poněvad nás prostě nebude zajímat - ale máme tělo a měli bychom se k němu přece jen chovat ohleduplně.
Předpokládám, e věrnost je tvoje cesta...ne nějaká Správná Cesta?
Lupi,
" Netvrdim tim ale to, co si myslis Ty,ze je to jedinna spravna cesta. Jak vime ,tu si voli a rozhoduje o jeji spravnosti kazdy sam."
My JSME duchovni bytosti(entity) at chceme, nebo ne. Kdo nechce v tomhle svete jit "dal",jit a najit svou podstatu,ten si uz vybral svou cestu.
Není tady
hirondel napsal(a):
Vernost pro mne neni zadne uprednostnovani mezi tim a tamtim. Je to stav vedomi (svobodna volba), sebeduvera v sebe sama a zvoleny smer. Netvrdim tim ale to, co si myslis Ty,ze je to jedinna spravna cesta. Jak vime ,tu si voli a rozhoduje o jeji spravnosti kazdy sam.
Spravna je pro mne a pro Ty kdo ji uctivaji a vedi a chapou proc. Neni to samo sebou ze nekdo cti cestu vernosti a nekdo nejakou jinou.
Uzka souvislost nejen s Karmou ale volba tvorit tak ci onak.
Presto kazdy dojde jinou cestou k tomu jak pozna co znamena vlastne obet,laska a neublizovani si.
A jsou taky lide kteri nejsou viditelne duchovne zalozeny(i kdyz maji jako kazdy clovek duchovni podstatu) a vyberou si stejnou cestu-cestu vernosti. V jejich srdci totiz ,je tenhle otisk. Opet souvislost s Karmou a vlastnim vyberem jednani,mysleni ,tvorby.
Hir,
moc hezky napsané a vysvětlené - ten poslední odstavec, to jsem prostě já...a tak to cítím, e tak to mám.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Hir, ten poslední odstavec, to jsem prostě já...a tak to cítím, e tak to mám.
Bez vahani verim.
Není tady
Je smutné pozorovat, jak si některé (snad)duchovní bytosti stále jetě pletou lásku se sexem, pudy a poitky...Zdůrazňují tělesnos a fatálně zapomínají právě na svou vlastní duchovní podstatu.
To vypadá, e se jetě nevymanily ze své nejspí inkvizitorské minulosti, zato naprosto zapomněly na to, co to láska vůbec je a odkud pochází...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Zdůrazňují tělesnos a fatálně zapomínají právě na svou vlastní duchovní podstatu.
Ano,to je ta skoda.Souhlas.
Není tady
Vanda napsal(a):
hirondel napsal(a):
Jen malá poznámka mimo tvou debatu s Vanilkou: Hirondel, i v partnerství s jedním partnerem by to bez smyslnosti, poitků, potěení a trochou pudů byla dost nuda, nemyslí? Já bych teda s osobou takhle skznaskz duchovní ít moc nechtěla.
Ale Hirondel neříká, e osoba skrz naskrz duchovní musí být nutně ve směru poitků, smyslnosti a potěení zdrenlivá, nebo dokonce odmítavá. Téma se týká věrnosti, osob ijících v určitém svazku s partnerem a jeho potřebu hledat právě tohle někde mimo patrnerství. Nebo si faskt myslí, e ten, kdo vyznává věrnost mezi partnery, nebo pouze prostě věrnost, musí být nutně i nudný patron? Chce tím snad říct, e jedině ten, kdo hledá smyslnost, poitky a pudy je ten správný člověk na správném místě?
Není tady
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Zdůrazňují tělesnos a fatálně zapomínají právě na svou vlastní duchovní podstatu.
Tak proč to například právě ty ve svých textech dělá???
Není tady
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
a kde to dělá??
Není tady
Haiel,
dekuju,je to otazka o ktery muze Pandora premyslet.
Není tady
haiel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ano,to je ta skoda.Souhlas.Tak proč to například právě ty ve svých textech dělá???
a kde to dělá??
Jak říká Zklamča: hledej mudlo
Nu a pokud to tam nenajde, ok. Má zkrátka jen jinak "rozířené vědomí" ně já, já mám jinak "rozířené vědomí" ne ty.
To není nic proti ničemu, to je naprosto přirozený vývoj.
Můj, tvůj, ná.
Jak říká lupi: celek je prostě celek A na tom zase jednou budeme vichni stejně, nebudeme mít potřebu ádnou věru nevěru řeit
Nebudem si nic stavět na piedestál ani nic zavrhovat, protoe si vzpomeneme nejen e jsem jeden, ale i na to, co to vlastně láska je.
Btw celá diskuze je podle mne zaloena na DOMNĚNCE hirondel, e vanilka mluví o:
"Nechce se me verit ze by sis mohla myslet, ze skutecne uvedomele bytosti,kraci cetou smyslnosti,cestou pudu a cestou pozitku".
Zajímavá projekce.
Jak znám Vanilku, tak tohle mohu směle nazvat "noením dříví do lesa"
Oblíbená disciplína naí hirondel
Jj, tak se tu holky mějte
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Vanda napsal(a):
hirondel napsal(a):
Nechce se me verit ze by sis mohla myslet, ze skutecne uvedomele bytosti,kraci cetou smyslnosti,cestou pudu a cestou pozitku. Nevim o nikom kdo je skutecne duchovni bytosti skrz na skrz,aby mel potrebu jit za jinym partnerem(pokud zije v partnerskem svazku) pro poteseni,vasen a nazyval to laskou.A pak navic treba laskou k obema partnerum.
Ale Hirondel neříká, e osoba skrz naskrz duchovní musí být nutně ve směru poitků, smyslnosti a potěení zdrenlivá, nebo dokonce odmítavá. Téma se týká věrnosti, osob ijících v určitém svazku s partnerem a jeho potřebu hledat právě tohle někde mimo patrnerství.
Asi by teda nebylo dobře "mít potřebu jít za jiným partenerem pro potěení, váeň a nazývat to láskou", s tím se dá souhlasit, ale tady Hir objevuje Ameriku.
Já mám z Hir pocit, e pokud píe o smyslnosti, touze a váni, e nepíe o svých proitcích a zkuenostech. Jistě, láska můe mít pouze duchovní dimenzi, ale v partnerství to tak nebývá (myslím si, e by ani nebylo dobře, aby to tak bylo). O tom mluvím, a tak to pro mne taky vyplývá z její první věty. Take ano, dělá to na mne dojem, e podle Hir by osoba naskrz duchovní měla být zdrenlivá ve směru poitků a smyslnosti. Do debaty o věrnosti a nevěře se poutět nehodlám, taky jsem napsala, e moje poznámka je mimo debatu.
Pandorraa napsal(a):
Má zkrátka jen jinak "rozířené vědomí" ně já, já mám jinak "rozířené vědomí" ne ty.
Můj, tvůj, ná.
Takze pokud tam Haiel nevidi to co Ty,ma jinak rozsirene Vedomi.Ano, a o tom to je.
Vidi to co vidi,Ty zase to sve,no a ted me rekni,kdo je ten kdo jako jedinej vi co je v mych slovech obsazeny?
Není tady
Ja hlásam vernos sebe a mylienke. Vernos človeku a hlavne vyadovanie takejto vernosti je forma pripútanosti, ktorá podža mňa dui neprospieva, ale kodí. Je to istý druh haminosti matérie.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
haiel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
a kde to dělá??
Jak říká Zklamča: hledej mudlo
Nu a pokud to tam nenajde, ok. Má zkrátka jen jinak "rozířené vědomí" ně já, já mám jinak "rozířené vědomí" ne ty.
Můj, tvůj, ná.
Jak říká lupi: celek je prostě celekA na tom zase jednou budeme vichni stejně, nebudeme mít potřebu ádnou věru nevěru řeit
Nebudem si nic stavět na piedestál ani nic zavrhovat, protoe si vzpomeneme nejen e jsem jeden, ale i na to, co to vlastně láska je.
Btw celá diskuze je podle mne zaloena na DOMNĚNCE hirondel, e vanilka mluví o:
"Nechce se me verit ze by sis mohla myslet, ze skutecne uvedomele bytosti,kraci cetou smyslnosti,cestou pudu a cestou pozitku".
Zajímavá projekce.
Jak znám Vanilku, tak tohle mohu směle nazvat "noením dříví do lesa"
Oblíbená disciplína naí hirondel
Jj, tak se tu holky mějte
Jo, tak já zase neznám ani Vanilku ani Hirondel, akorát si tady čtu.
Celá diskuse je tedy podle TEBE zaloena na nějaké domněnce Hirondel.... Ty se domnívá, e Hirondel se domnívá...I projekce můe být stupňovaná, proč ne, to taky není nic proti ničemu. Ani to noení dříví do lesa. Nosíme ho tady vichni. Cokoliv kdokoliv napíe, pro x lidí u to není nic novýho ani nic k řeení a zdá se jim to vymlácená sláma a pro jiné je to zase zajímavý téma, no tak od toho jsou přece diskuse. Kdo se nudí, jde jinam. Se ti divím, e s tvým "rozířeným vědomím" se jetě vůbec zapojuje a nečeká, a tady na duchovním zavládne obecné moudré mlčení, ty mudlo
Upravil(a) haiel (11. 11. 2008 18:03)
Není tady
haiel napsal(a):
Celá diskuse je tedy podle TEBE zaloena na nějaké domněnce Hirondel.... Ty se domnívá, e Hirondel se domnívá...
Docela slusne jsi na me napojena Souznim s Tvoji opovedi,jakobych ji psala sama.
haiel napsal(a):
... a pro jiné je to zase zajímavý téma, no tak od toho jsou přece diskuse. Kdo se nudí, jde jinam.
Ano,
otevrela jsem naprosto nevinnou diskusi,na otazku kterou puvodne polozila Vanila.= "A taky se ptám, proč je v naí monogamní společnosti valná větina lidí nevěrných?"
Ja se na tuhle otazku neptala, ja na ni a nejen na ni zareagovala otevrenim tohoto vlakna na DUCHOVNIM za ucelem sdileni a diskuse.
Me nenalezi projekce ktere se vyroji a vyrojily. Ma kazdy zodpovednost za tu svou.
Není tady
Vanda napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Vanda napsal(a):
Jen malá poznámka mimo tvou debatu s Vanilkou: Hirondel, i v partnerství s jedním partnerem by to bez smyslnosti, poitků, potěení a trochou pudů byla dost nuda, nemyslí? Já bych teda s osobou takhle skznaskz duchovní ít moc nechtěla.Ale Hirondel neříká, e osoba skrz naskrz duchovní musí být nutně ve směru poitků, smyslnosti a potěení zdrenlivá, nebo dokonce odmítavá. Téma se týká věrnosti, osob ijících v určitém svazku s partnerem a jeho potřebu hledat právě tohle někde mimo patrnerství.
Asi by teda nebylo dobře "mít potřebu jít za jiným partenerem pro potěení, váeň a nazývat to láskou", s tím se dá souhlasit, ale tady Hir objevuje Ameriku.
Já mám z Hir pocit, e pokud píe o smyslnosti, touze a váni, e nepíe o svých proitcích a zkuenostech. Jistě, láska můe mít pouze duchovní dimenzi, ale v partnerství to tak nebývá (myslím si, e by ani nebylo dobře, aby to tak bylo). O tom mluvím, a tak to pro mne taky vyplývá z její první věty. Take ano, dělá to na mne dojem, e podle Hir by osoba naskrz duchovní měla být zdrenlivá ve směru poitků a smyslnosti. Do debaty o věrnosti a nevěře se poutět nehodlám, taky jsem napsala, e moje poznámka je mimo debatu.
Proč má pořád potřebu , aby jiní hovořili a psali pouze o svých proitcích a zkuenostech. Tohle, co je psáno, je přeci o názoru a jejím osobním zaměření - nemusím přeci napřed vechno proít, abych mohla otevřít pusu a něco říct. Mám přeci mozek, mám přeci monost mylení a přemýlení. Nevím, nikde jsem neviděla, e by Hir napsala, e osoba skrz naskrz musí být zdrenlivá, nebo dokonce vůbec ve směru poitků a smyslnosti by pro ni mělo být tabu. Znovu ti píu, e se jedná o partnerské souití (nebo má snad dojem, e duchovně zaměření lidé nesmí mít, nebo si nesmí dovolit mít partnera?), kde právě tam není potřeba - resp. nemají potřebu hledat nějakou smyslnost, váeň a potěení mimo jejich svazek, ale rozhodně to přeci není o tom, e by tito lidé tyto pocity neznaly, nebo je měli zakázány (moná je to tvá utkvělá představa - vidět někoho duchovně zaměřeného a automaticky ho pasovat do role jeptiky, nebo mnicha a uvrhnout je do celibátu). Proč by podle tebe měli být tito lidé zdrenlivý? Vdyt to, co jiní hledají (a mnohdy marně, nebo s nevalným výsledkem) oni mají v tom svém partnerském svazku - o to tu jde - nemají potřebu vyhledávat a honit "zlaté prase" - ono stejně není, větinou to bývá jen iluze, která tě na nějaký čas obloudí a pak se octne jetě ve větím bahně, ne jsi...
Btw. pokud se nehodlá poutět do debaty, či diskuze...proč si vůbec tuto poznámku psala? A jetě s dovětkem, e je to mimo debatu?
Není tady
Selima napsal(a):
Ja hlásam vernos sebe a mylienke. Vernos človeku a hlavne vyadovanie takejto vernosti je forma pripútanosti, ktorá podža mňa dui neprospieva, ale kodí. Je to istý druh haminosti matérie.
......tak nějak bych to napsala i já.
Není tady
lueta napsal(a):
Selima napsal(a):
![]()
čte (čtete) tu něco o vyadování věrnosti?
Není tady
lueta napsal(a):
Selima napsal(a):
![]()
a neb alfou a omegou veho je slovo /mylenka/ Selimo
pro nepřipoutané ke hmotě je tedy naprosto zbytečné vůbec pojem jako "nevěra" řeit.... ( a mám to tADY jednou provdy vyřeeno ...dík)
Upravil(a) Somaia (11. 11. 2008 19:21)
Zklamaná, ja píem veobecne môj názor na vernos, tak moju, ako aj partnerovu; a isté vyadovanie vernosti je bené, priam norma v tejto post-komunistickej spoločnosti. Píem aj o veciach, ktoré som tu na tomto vlákne neprečítala. Čo sa vám nehodí, prekrtnite.
Není tady
cituji Hirondel z vlákna Přítomý okamik:
-----------------------------------------------------------------------------
pak si muzes i rict, ze vsechno spatne k necemu dobre. Jako ze napriklad dobre k tomu, si na sve ceste k probuzeni uvedomit prohru lidske pripoutanosti k veces co patri do materialnoho sveta.(auto) Na ceste k probuzeni neni nutne auto. Neznamena to ze musime zit bez auta ,znamena to ze muzem ale nelpime na nem. Rozimis me trochu?
--------------------------------------------------------------------------------
..... tááák a teď si za výraz auto dosaď pojem věrnost... a jsme doma!!! BINGO!!!
Upravil(a) Somaia (11. 11. 2008 21:14)
Zklamaná napsal(a):
lueta napsal(a):
Selima napsal(a):
![]()
čte (čtete) tu něco o vyadování věrnosti?
Vernost cloveku. Jiste ze pokud VYZADUJES vernost ,zapletas se do pripoutanosti Selimo. O tom neni pro mne mozne pochybovat pokud uz si uvedomujes moji cestu Buddhismu. Nazor si rekla a tak Ti povim ted taky zase neco z meho. Jses si jista ze chapes moji myslenku tak jak je mnou myslena?
Není tady