Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 11. 2008 13:08

kalop
♥♥♥----

dotaz

prosím poradí mi někdo? býv.manžel dostal se svým bratrem od rodičů darem byt v osobním vlastnictví.býv.manžel zemřel,dědí po něm naše dcera? spadá do dědictví i půlka bytu,kterou získal darem? díky

Není tady

#2 10. 11. 2008 14:40

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Re: dotaz

Pokud má na sebe v katastru nemovitostí polovinu toho bytu napsanou a nemá žádné jiné děti ani novou manželku, tak po něm dědí dcera.

Není tady

#3 10. 11. 2008 14:40

mipi
♥♥♥----

Vse po vasem byvalem manz. zdedi dle zakona jeho dcera. Tedy pokud nebyl znovu zenaty, nemel dalsi deti a nenapsal zavet ve prospech jine osoby. Pak by vase dcera dedila, ale pouze pomernou cast.

Není tady

#4 10. 11. 2008 14:46

kalop
♥♥♥----

moc vám děkuji,nebyl už znovu ženatý a dcera je jediné dítě.tak to budou boje v rodině,díky

Není tady

#5 10. 11. 2008 17:12

marica
♥♥♥♥♥--

kalop napsal(a):

moc vám děkuji,nebyl už znovu ženatý a dcera je jediné dítě.tak to budou boje v rodině,díky

Proč myslíš že by měli být boje v rodině? Bude zvolený dědický komisař, zavolá jediné jeho dítě. Slušné se jí zeptá zda se nechce vzdát dědictví po informaci že ne bude jí informovat co zjistil z katastru a slušně se jí zeptá zda ví ještě o někom kdo by mohl ze zákona dědit. Pokud ne, bude se pídit po majetku. Dcera řekne že se o majetek otce nezajímala a neví. Není o čem dále mluvit. Komisař napíše soudu co zjistil, soud vynese dědické osvědčení a rodina do toho nemá co mluvit.
To je scénař pokud je dítě plnoleté. Pokud ne, to samé ale s Vámi.
Z mojí praxe - matka otce mého syna chtěla dědit napsala list komisaři a on se s ní vubec nebavil. Nikdo do toho nemá co mluvit maximálně věřitelé. Jedině co se muže stát je že najde byt prázdný.

Není tady

#6 10. 11. 2008 19:24

kalop
♥♥♥----

marico,ano dcera je nezletilá je jí 7 a už ted mi býv.tchánovci dělají zle,proto ty boje.díky

Není tady

#7 10. 11. 2008 20:20

Helča2
♥♥♥♥♥--

Držím palce, ať to dobře dopadne smile

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#8 10. 11. 2008 20:55

marica
♥♥♥♥♥--

kalop napsal(a):

marico,ano dcera je nezletilá je jí 7 a už ted mi býv.tchánovci dělají zle,proto ty boje.díky

Nemužeš je ignorovat? víš já to zažila proto do toho cpu nos. Moje povedená tchyně dokonce pRěsvědčovala učitelku a posléze soud že se o dítě nestarám, že se o néj chce starat ona jen aby nemusela akceptovat že má spolumajitele domu.
Jednoduše jsem ji ignorovala a bylo. Syn musel změnit školu ale dopadlo to dobře.
soudkyně ji poslala s doporučením aby se už v její jednací síni neukazovala a bylo.
Dělala nám i potom zle ale už ji nikdo nebral vážné. Pokradla a porozdávala co bylo v bytě a tím skončila.
Moje rada - ignoruj je. Hlavně ať neotravují dceru. Až začnou za ni chodit do školy bude zle. Připomeń otom učitelce že si jejich návštěvy na pude školy nepřeješ a byla by jsi hodně nerada kdyby ji dávaly jakékoli informace o ní.
Držím palce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí