25.ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 25.ledna : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.ledna : Dieta po vánocích? Leden, na váhu zásadně (ne)vlezem! 4.ledna : Účinný a ekologický domácí prostředek na mytí nádobí vyrobíte za zlomek ceny |
|
|
Děláte někdo domácí jablečný mošt? Prozradíte jak? Jestli bude příští rok zas tak velká úroda jablek, chtěla bych udělat do zásoby.
Není tady
Rozdrtíš a vylisuješ jablka - jinak to nepůjde... no a jelikož dlouho nevydrží, tak je nejlepší ho zamrazit. Jestli máte jablek moc, tak se poptej v okolí kde se u vás moštuje. U nás ve Svazu zahrádkářů.
Není tady
A to je všechno? Nijak se nevaří, neředí, nic se do něj nepřidává? Zkoušela jsem doma jen v malém množství udělat "šťávu z jablek" na domácím odšťavňovači, vůbec to nebylo ono jako když dostaneme mošt od někoho kdo to dělá ve velkým. Zkusila jsem to osladit, naředit, dobrý, ale stejně to nebylo ono.
Není tady
Ahojky jak říká Betty, nejlepší je to ve velkém drtiči a lisu. Já to taky někdy dělám tím malým odšťavňovačem, ale tam se právě dostane i ta kaše z těch jablek a je to jiné. Kdežto z lisu to je opravdu jenom šťáva. A mrazím to
Není tady
Tak letos jsme byli poprvé v moštárně. Něco jsme si přivedli k varu a zavřeli do těch velkých sklenic a dali do chladna a pořád to je dobré. Poprvé jsme tam byli někdy před měsícem. A to další máme v demižonu (nevím, jak se to píše) a to manžel vysířil (haléřová záležitost) a to se bude už brzo taky pít, to taky nějakou dobu vydrží.
A jak píší holky, někdo to dává do mrazáku, ale to je pro nás moc ostrá šťáva,po které běháme a taky nemáme na 100 litrů místo v mrazáku
Není tady