Oznámení

25.ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

25.ledna : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.ledna : Dieta po vánocích? Leden, na váhu zásadně (ne)vlezem!

4.ledna : Účinný a ekologický domácí prostředek na mytí nádobí vyrobíte za zlomek ceny

#1 10. 11. 2008 8:36

holka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 16. 5. 2006
Příspěvky: 479

Jablečný mošt

Děláte někdo domácí jablečný mošt? Prozradíte jak? Jestli bude příští rok zas tak velká úroda jablek, chtěla bych udělat do zásoby.

Není tady

 

#2 10. 11. 2008 18:37

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Jablečný mošt

Rozdrtíš a vylisuješ jablka - jinak to nepůjde...  no a jelikož dlouho nevydrží, tak je nejlepší ho zamrazit. Jestli máte jablek moc, tak se poptej v okolí kde se u vás moštuje. U nás ve Svazu zahrádkářů.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#3 10. 11. 2008 22:13

holka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 16. 5. 2006
Příspěvky: 479

Re: Jablečný mošt

A to je všechno? Nijak se nevaří, neředí, nic se do něj nepřidává? Zkoušela jsem doma jen v malém množství udělat "šťávu z jablek" na domácím odšťavňovači, vůbec to nebylo ono jako když dostaneme mošt od někoho kdo to dělá ve velkým. Zkusila jsem to osladit, naředit, dobrý, ale stejně to nebylo ono.

Není tady

 

#4 11. 11. 2008 19:34

ivik12
♥♥-----
Registrovaný: 29. 11. 2007
Příspěvky: 60
Web

Re: Jablečný mošt

Ahojky jak říká Betty, nejlepší je to ve velkém drtiči a lisu. Já to taky někdy dělám tím malým odšťavňovačem, ale tam se právě dostane i ta kaše z těch jablek a je to jiné. Kdežto z lisu to je opravdu jenom šťáva. A mrazím to

Není tady

 

#5 15. 11. 2008 22:32

hanina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 3. 2006
Příspěvky: 6635

Re: Jablečný mošt

Tak letos jsme byli poprvé v moštárně. Něco jsme si přivedli k varu a zavřeli do těch velkých sklenic a dali do chladna a pořád to je dobré. Poprvé jsme tam byli někdy před měsícem. A to další máme v demižonu (nevím, jak se to píše) a to manžel vysířil (haléřová záležitost) a to se bude už brzo taky pít, to taky nějakou dobu vydrží.
A jak píší holky, někdo to dává do mrazáku, ale to je pro nás moc ostrá šťáva,po které běháme lol a taky nemáme na 100 litrů místo v mrazáku lol

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů