14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Děláte někdo domácí jablečný mot? Prozradíte jak? Jestli bude přítí rok zas tak velká úroda jablek, chtěla bych udělat do zásoby.
Není tady
Rozdrtí a vylisuje jablka - jinak to nepůjde... no a jeliko dlouho nevydrí, tak je nejlepí ho zamrazit. Jestli máte jablek moc, tak se poptej v okolí kde se u vás motuje. U nás ve Svazu zahrádkářů.
Není tady
A to je vechno? Nijak se nevaří, neředí, nic se do něj nepřidává? Zkouela jsem doma jen v malém mnoství udělat "ávu z jablek" na domácím odavňovači, vůbec to nebylo ono jako kdy dostaneme mot od někoho kdo to dělá ve velkým. Zkusila jsem to osladit, naředit, dobrý, ale stejně to nebylo ono.
Není tady
Ahojky jak říká Betty, nejlepí je to ve velkém drtiči a lisu. Já to taky někdy dělám tím malým odavňovačem, ale tam se právě dostane i ta kae z těch jablek a je to jiné. Kdeto z lisu to je opravdu jenom áva. A mrazím to
Není tady
Tak letos jsme byli poprvé v motárně. Něco jsme si přivedli k varu a zavřeli do těch velkých sklenic a dali do chladna a pořád to je dobré. Poprvé jsme tam byli někdy před měsícem. A to dalí máme v demionu (nevím, jak se to píe) a to manel vysířil (haléřová záleitost) a to se bude u brzo taky pít, to taky nějakou dobu vydrí.
A jak píí holky, někdo to dává do mrazáku, ale to je pro nás moc ostrá áva,po které běháme a taky nemáme na 100 litrů místo v mrazáku
Není tady