29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak muj jidelnicek vypada naprosto stejne jako doma,snazim se varit cesky jidla ale pritel je belgican a tak varim to,co ma rad on a na co je zvykly takze k rizku si neda kyselej okurek jako ja ale treba uvarenou brokolici...ruzny pro mne netradicni kombinace:)ale vzdycky mu rikam,ze ma doma cesku,tak bude mit nastole cesky jidlo a kupodivu neprotestuje:)ale knedliky ktery stejne moc nemusim(i kdyz tady si je dam)nahrazuji testovinama.Nastesti se tady v Belgii az na par vyjimek da nakoupit stejne,prece jen to neni tak daleko jako Japonsko,takze pohoda:)ale zajima mne jak se vari v Asii nebo USA,tak se lidicky pochlubte copak (ne)dobryho papate:)
Není tady
Jinak Achlio taky zdravim do dalek:pussa:koukam,ze mas v avataru more tak to jiste,zijes na nakym teplym mistecku a nezmrzas jako ja v Belgii:)Recko?
Není tady
Často kupuji české výrobky označené A Klasa.
Není tady
Me strasne chybi Podravka. Nikde jsem nenasla nejakou vhodnou nahradu.
Není tady
To myslis to ochucujici koreni?tak tady v Belgii taky neni ale maji to v jednom obchode s polskym zbozim kde vubec maji bud podobny nebo stejny veci jako v Cesku,takze super!
Není tady
dashka napsal(a):
To myslis to ochucujici koreni?tak tady v Belgii taky neni ale maji to v jednom obchode s polskym zbozim kde vubec maji bud podobny nebo stejny veci jako v Cesku,takze super!
Jo jo, myslela jsem to koreni. Vidis, zajit do Polskyho obchodu me vubec nenapadlo.. Jen se musim porozhlidnout, v mem okoli jich zas tolik neni.
Není tady
Ja varim spise japonske jidlo, ale ne typicky japonske, ale v zapadnim stylu (prejate z cizich zemi). Na proprau typickehi japonskehp jidla proste nemam zazitou tu spravnou chut a ani prisady, navic ja nejsem vubec zadna dobra kuchta a japosnke jidlo ma i nekolik chodu. Takze varim takova neutralni jidla - ryzi v omelete, kari s ryzi, kure v japonske omacce s ryzi. Vlastne ryze je nas denni chleb. Obcas chodime ven na susi, to mi moc chutna. Ceska jidla jsem zkousela, ale bohuzel tu ma vsechno jinou chut, hlavne brambory, ale i mouka, vejce, maso... Takze to jsem vzdala. Hlavne maso je tu teda jine, oni vsechno jedi nakrajene na platky, aby se jim to dobre jedlo hulkama, takze tu tezko sezenu poradne kotlety na rizky nebo cele kure jsem tu nikdy nevidela prodavat. Takze vzdycky kdyz se vratim domu do Cech, nadlabnu se gulasem, vepro knedlo zelem a podobnyma pochutinama a pekne nakynu.
Nekdy mi to japonske zdrave a nemastne jidlo leze krkem, ale aspon se po nem netloustne. Malokdy tu vidim obezni lidi.
Není tady
lovemusicsun napsal(a):
dashka napsal(a):
Jo jo, myslela jsem to koreni. Vidis, zajit do Polskyho obchodu me vubec nenapadlo.. Jen se musim porozhlidnout, v mem okoli jich zas tolik neni.
a kde ty bydlis,v Anglii?jestli jo tak to ti zavidim,hlavne ty hadriky tam:D
Není tady
Daschko, správně jsi uhodla -je to moje oblíbené Řecko, ale žiju tam, kde i momentálně ty, t.j. v Brně.
Jinak máte holky můj obdiv.Ráda a hodně cestuji, ale doma je doma.
Držm palce, ať jste kde jste - všude se ciťte jako doma!!!!
Není tady
Sakura napsal(a):
Ja varim spise japonske jidlo, ale ne typicky japonske, ale v zapadnim stylu (prejate z cizich zemi). Na proprau typickehi japonskehp jidla proste nemam zazitou tu spravnou chut a ani prisady, navic ja nejsem vubec zadna dobra kuchta a japosnke jidlo ma i nekolik chodu. Takze varim takova neutralni jidla - ryzi v omelete, kari s ryzi, kure v japonske omacce s ryzi. Vlastne ryze je nas denni chleb.
Obcas chodime ven na susi, to mi moc chutna. Ceska jidla jsem zkousela, ale bohuzel tu ma vsechno jinou chut, hlavne brambory, ale i mouka, vejce, maso... Takze to jsem vzdala. Hlavne maso je tu teda jine, oni vsechno jedi nakrajene na platky, aby se jim to dobre jedlo hulkama, takze tu tezko sezenu poradne kotlety na rizky nebo cele kure jsem tu nikdy nevidela prodavat. Takze vzdycky kdyz se vratim domu do Cech, nadlabnu se gulasem, vepro knedlo zelem a podobnyma pochutinama a pekne nakynu.
Nekdy mi to japonske zdrave a nemastne jidlo leze krkem, ale aspon se po nem netloustne. Malokdy tu vidim obezni lidi.
Ja mam hrozne rada asijsky jidla,hodne rada chodim do cinske a japonske restaurace ale kazdy den bych ryzi na taliri nechtela:(to musi byt zajimavy,ze vse chutna jinak,to by mne zajimalo jak:)ja prave treba gulas a tak uvarim v pohode akorat ja bych ke vsemu davala knedliky a to tam nemaji takze podavam s testovinama nebo hranolkama a kdyz to reknu doma treba babicce tak krouti hlavou:)
Není tady
dashka napsal(a):
lovemusicsun napsal(a):
dashka napsal(a):
a kde ty bydlis,v Anglii?jestli jo tak to ti zavidim,hlavne ty hadriky tam:D
Ja jsem ted v Midlands, stredni Anglie, ale porad se tak nejak stehuju kvuli praci. Resp. me presunuji v ramci jedne firmy, takze to mam pestre a nenudim se :-) Hadriky jsou tu dobre, to mas pravdu. Toho si uzivam asi nejvic!
Není tady
lovemusicsun napsal(a):
Pokud vím, tak Podravka není český výrobek, ale myslím, že je z Chorvatska .
Upravil(a) topazio (11. 11. 2008 18:12)
Není tady
lovemusicsun napsal(a):
dashka napsal(a):
lovemusicsun napsal(a):
Jo jo, myslela jsem to koreni. Vidis, zajit do Polskyho obchodu me vubec nenapadlo.. Jen se musim porozhlidnout, v mem okoli jich zas tolik neni.a kde ty bydlis,v Anglii?jestli jo tak to ti zavidim,hlavne ty hadriky tam:D
Ja jsem ted v Midlands, stredni Anglie, ale porad se tak nejak stehuju kvuli praci. Resp. me presunuji v ramci jedne firmy, takze to mam pestre a nenudim se :-) Hadriky jsou tu dobre, to mas pravdu. Toho si uzivam asi nejvic!
Ja mam hrozne rada Dorothy perkins,tak mne tam kamarad koupil kabat a poslal mne ho postou at mam radost:)v Belgii mame jenom Clarks a pak New look to je tak vsechno z takovych tech high-street shopu.
Není tady
topazio napsal(a):
lovemusicsun napsal(a):
Pokud vím, tak Podravka není český výrobek, ale myslím, že je z Chorvatska
.
tojo ale v Anglii to asi neni,tak ji to chybi:)
Není tady
dashka napsal(a):
topazio napsal(a):
lovemusicsun napsal(a):
Pokud vím, tak Podravka není český výrobek, ale myslím, že je z Chorvatska
.
jojo , kámoška byla kdysi jako au-pair v Anglii a taky jí chyběl český chleba
Upravil(a) topazio (11. 11. 2008 19:01)
Není tady
topazio napsal(a):
dashka napsal(a):
topazio napsal(a):
Pokud vím, tak Podravka není český výrobek, ale myslím, že je z Chorvatska.
jojo
, kámoška byla kdysi jako au-pair v Anglii a taky jí chyběl český chleba
Tak to se ani nedivim!normalne v Belgii bilej chleba nejim ale tady se ho muzu ujist!
Není tady
A dneska se mi udelal pupinek na cele a hned jsem zjistila, ze mi chybi Francovka, ktera vzdycky vsechno zachranila. Hned jak pojedu do Cech, tak si ji musim privezt
Není tady
dashka napsal(a):
Taky ziji v Belgii,Antverpach ale zrovna jsem v Cesku v Brne tak se cpu jenom tema ceskyma a hoodne nezdravyma jidlama:)jinak co me chybi v Belgii tak to jsou jogurty florian nebo ty valassky(nevzpomenu si presne na nazev),pribinacky,liskovy testo,chleba,kecup(tady jsou ale neni to to samy),tatarka hellmans,dobra voda a dal uz si nevzpomenu:)na druhou stranu kdybych mela rict co je v Belgii lepsi,chutnejsi tak to budou jednoznacne syry,wafle(na tech uz jsem tam zavisla) a cerstvy olivy a ryby.Jo a kukuso nevim v kterym meste bydlis ale v delhaize(cesky delvita) maji vyborny,smetanovy jogurty strasne podobny tem ceskym jako florian atd,jsou to delvitacky vyrobky tak jsou nejlevnejsi,na nazev si uz nevzpomenu ale maji jahodovej,boruvkovej a z exotickym ovocem,fakt nejlepsi jogurty co v Belgii najdes!joo a jeste me chybi ceska televize,cesky serialy!nastesti uz na www.nova.cz maji vylepsenej archiv tak se muzu divat na ulici apod.Jinak v Belgii jsem si zamilovala ten romantickej,nemeckej serial storm of love:)
Ahoooj, to jsem nevedela, ze na Babinci mam taky "sousedku". My zijeme v Liege (ponekud z ruky od Antwerp), do Delhaze nechodime - Nakupuju v Core nebo v GB. Jinak listove testo tu prodavaji Dashko! Je v podlouhlych krabickach "feuillte", sice to neni to ceske listove testo, ale strudl se z neho da! Syry mas pravdu, ze jsou tu mnohem lepci, ale ty CENY ! Jinak tu ujizdim na zakuscich, cokolade, cerstve ryby taky. ALE CESKY CHLEBICEK JE CESKY CHLEBICEK!!!
Jo a jeste jsem zapomnela napsat, ze si vozim z cech remosky (takovy ty termohrnce), tady jsem je zatim nesehnala, moc prakticka vec.
Není tady
Tak to tedy ano - cesky chlebíček je jedinečný. Myslím tím obložený chlebíček. Má sestřenice, která se narodila již v zahraničí a žije tam, nedá na chlebíčky dopustit dokonce na svatbu jí maminka musela udělat chlebíčky do svatební hostiny.
Upravil(a) lepista (12. 11. 2008 11:37)
Není tady
kukusa napsal(a):
dashka napsal(a):
Taky ziji v Belgii,Antverpach ale zrovna jsem v Cesku v Brne tak se cpu jenom tema ceskyma a hoodne nezdravyma jidlama:)jinak co me chybi v Belgii tak to jsou jogurty florian nebo ty valassky(nevzpomenu si presne na nazev),pribinacky,liskovy testo,chleba,kecup(tady jsou ale neni to to samy),tatarka hellmans,dobra voda a dal uz si nevzpomenu:)na druhou stranu kdybych mela rict co je v Belgii lepsi,chutnejsi tak to budou jednoznacne syry,wafle(na tech uz jsem tam zavisla) a cerstvy olivy a ryby.Jo a kukuso nevim v kterym meste bydlis ale v delhaize(cesky delvita) maji vyborny,smetanovy jogurty strasne podobny tem ceskym jako florian atd,jsou to delvitacky vyrobky tak jsou nejlevnejsi,na nazev si uz nevzpomenu ale maji jahodovej,boruvkovej a z exotickym ovocem,fakt nejlepsi jogurty co v Belgii najdes!joo a jeste me chybi ceska televize,cesky serialy!nastesti uz na www.nova.cz maji vylepsenej archiv tak se muzu divat na ulici apod.Jinak v Belgii jsem si zamilovala ten romantickej,nemeckej serial storm of love:)
Ahoooj, to jsem nevedela, ze na Babinci mam taky "sousedku". My zijeme v Liege (ponekud z ruky od Antwerp), do Delhaze nechodime - Nakupuju v Core nebo v GB. Jinak listove testo tu prodavaji Dashko! Je v podlouhlych krabickach "feuillte", sice to neni to ceske listove testo, ale strudl se z neho da! Syry mas pravdu, ze jsou tu mnohem lepci, ale ty CENY
! Jinak tu ujizdim na zakuscich, cokolade, cerstve ryby taky. ALE CESKY CHLEBICEK JE CESKY CHLEBICEK!!!
Jo a jeste jsem zapomnela napsat, ze si vozim z cech remosky (takovy ty termohrnce), tady jsem je zatim nesehnala, moc prakticka vec.
Tak to je super a jak dlouho uz v Belgii zijes?mesto Liege jsem jeste neslysela,znam jen Brusel,Antwerp,Hasselt,Geel,Gent,Knokke,Niewport,Beringen a pak jeste naky maly mestecka ale na nazvy si nevzpomenu,tak mne rekni ke kterymu mestu to mas nejbliz?Taky mam radsi GB ale blizko mam delhaize takze vetsinou chodim tam ale je to tam drazsi,ani v CR jsem delvitu nikdy rada nemela ze stejnyho duvodu,zdala se mi draha.Ale maji tady i par vyrobku ktery se prodavaji i v CR tak je to hezky,cist ty cesky nazvy treba na parkach,toaletnim papiru a vubec na vsech tech delvitackych vyrobcich.A to dekuji moc za to listove testo,hned jak budu zase zpatky DOMA tak se tam hned podivam.A s tema syrama jak rikas,ze jsou v B drahy tak to mas pravdu ale tady v CR to neni o nic levnejsi,dokonce jsou tu veci kolikrat drazsi(tomu jsem nemohla uverit) a tak si rikam jak to tady maji lidi tezky vyjit kdyz je vse tak drahy a platy za nic nestoji.
Není tady
Dash
to mi povidej, byla jsem mesic v cechach - rozpocet na jidlo, pampersky a ostatni bezne veci denni potreby vetsi nez ten rozpocet belgicky taky mi to hlava nebere
Jak na to tak koukam, tak zijes ve vlamske casti ze jo??? Ja jsem "valonka" (Liege, Chaoudfontaine, Hui....) primo ziji v Bierset. S tim, ze Delhaze je draha, mas pravdu, proto tam nechodime. Nerikam ze Cora je nejlevnejsi, taky obcas vyrazime do Colroytu, ale tam mi vadi ten svincik, je to moc nahazeny na hromade a maji mensi vyber, takze tam spis delame zasoby ryze, testovin a tak....
Jinak jsem casto jezdivala do Zaventem a Wavre (tam taky kupuju v jedny pekarnicce ten "cesky" chleb) - muz tam ma obchod.
Není tady
kukusa napsal(a):
Dash
to mi povidej, byla jsem mesic v cechach - rozpocet na jidlo, pampersky a ostatni bezne veci denni potreby vetsi nez ten rozpocet belgickytaky mi to hlava nebere
Jak na to tak koukam, tak zijes ve vlamske casti ze jo??? Ja jsem "valonka" (Liege, Chaoudfontaine, Hui....) primo ziji v Bierset. S tim, ze Delhaze je draha, mas pravdu, proto tam nechodime. Nerikam ze Cora je nejlevnejsi, taky obcas vyrazime do Colroytu, ale tam mi vadi ten svincik, je to moc nahazeny na hromade a maji mensi vyber, takze tam spis delame zasoby ryze, testovin a tak....
Jinak jsem casto jezdivala do Zaventem a Wavre (tam taky kupuju v jedny pekarnicce ten "cesky" chleb) - muz tam ma obchod.
No ja jsem prave v CR,tak to vidim kolik tady co stoji a plinky jsou tady fakt drazsi.Jeste nedavno jsme si s pritelem rikaly,ze kdybysme zily v CR tak bysme tolik neutratily ale jak tak vidim tak by se to nevyplatilo nebo to vyslo na stejno.
Jojo ziju v te vlamske casti,do te valonske vubec nejezdime ale mam od pritele slibeny,ze mne tam vezme tak se tesim,je to tam pry uplne jiny.Vsimla jsem si,ze mezi sebou tak trochu valci(valonixvlamove) a je to takovy jako kdyby to snad nebyla Belgie ale Valonsko-Brusel a Vlamsko-Antwerp ale to je asi neco podobnyho jako tady Morava a Cechy,taky se mnohdy Prazaci s Brnakama moc nemusi:)
Jinak jak dlouho uz tam jsi,umis francouzsky,nenudis se,nechybi ti rodina,mas tam s kym travit cas(krome pritele)?
Není tady
Dash uz tu ziju tri roky, pritel je puvodem s Maroka, ale odjakziva zije v belgii, potkaly jsme se v cr, dva roky "dojizdel" a pak jsem se prestehovala. Rozhodne se tu nenudim, mam dvouletou holcicku a druhyho prcka cekame
Do valon urcite zajedte, Arden je krasnej, pripomina mi to ceskou prirodu a do Liege pred vanocnimi svatky - to je parada!!!
Jinak bych neporovnavala spor cechu a moravaku s valony a vlamy. Tady je to docela na noze, nevim jak to sledujes ty, ale co jsem slysela naposledy, tak vlamove to chteji dost krute rozdelit.... Jak rika muj muz - zrusime jim privod vody a pak at se oddeli bla bla bla .... o Brusel se pry taky vedou spory.... nevim jak to tu dopadne, kazdopdne je to asi jedno
Není tady
Tak to sis tam jiste uz zvykla,to je fajn:)pritelove sestry exmanzel byl taky z Maroka a vubec vsichni jeji kamaradi a znamy jsou z Maroka,zije v Geelu a tam jich zije opravdu hodne.
O tom,ze ti Arden pripomina ceskou prirodu tak to nejsi sama,to si pamatuji,ze mi rikal i pritel,ze se mi tam bude libit,ze to tam trochu vypada jako v Cechach nebo nemeckym Bavorsku(tu prirodu a vubec vsechno tam mam hrozne rada).Takze se hrozne tesim se tam podivat i kdyz mozna ted v tomto pocasi to neni az takovej idealni napad,urcite to bude lepsi na jare nebo v lete.Diky za tip kam zajet pred temi vanocnimi svatky,normalne jsem vzdy jezdila do Vidne ale letos budu prvni Vanoce slavit v Belgii tak musim vymyslet naky jiny misto,pritel navrhoval nemeckej Achen ale premluvim ho na Liege.
Hm,tak to jsem nevedela,ze je to az tak vazny???ja co vim,ze mne pritel rikal tak tady ta VALKA trva uz hrozne dlouho ale ze pochybuje,ze by se rozdelily,tak nevim.A Brusel uz je jakoby ve Valonsku takze ten by mel patrit VAM:)
Není tady
dashka napsal(a):
Tak to sis tam jiste uz zvykla,to je fajn:)pritelove sestry exmanzel byl taky z Maroka a vubec vsichni jeji kamaradi a znamy jsou z Maroka,zije v Geelu a tam jich zije opravdu hodne.
O tom,ze ti Arden pripomina ceskou prirodu tak to nejsi sama,to si pamatuji,ze mi rikal i pritel,ze se mi tam bude libit,ze to tam trochu vypada jako v Cechach nebo nemeckym Bavorsku(tu prirodu a vubec vsechno tam mam hrozne rada).Takze se hrozne tesim se tam podivat i kdyz mozna ted v tomto pocasi to neni az takovej idealni napad,urcite to bude lepsi na jare nebo v lete.Diky za tip kam zajet pred temi vanocnimi svatky,normalne jsem vzdy jezdila do Vidne ale letos budu prvni Vanoce slavit v Belgii tak musim vymyslet naky jiny misto,pritel navrhoval nemeckej Achen ale premluvim ho na Liege.
Hm,tak to jsem nevedela,ze je to az tak vazny???ja co vim,ze mne pritel rikal tak tady ta VALKA trva uz hrozne dlouho ale ze pochybuje,ze by se rozdelily,tak nevim.A Brusel uz je jakoby ve Valonsku takze ten by mel patrit VAM:)
O vanocnich svatcich je moc krasne Durbuy - je to nejmensi evropske mesto, je to opravu pidi, ale stoji to za to!
Není tady