29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Spise tema k zamysleni:
Ziju v zahranici, dneska jsem nacla posledni vanicku Ramy, kterou jsem si privezla v zari a zasmutnila jsem! Do ty doby, nez pojedu znovu do cech, uplyne spousta casu a me dochazi jiz zminovana Rama, Kofola, Podebradka s materidouskou, Magnezia.... nebo treba uplne obycejna plnotucna horcice
Vynikajici jogurty Aktivia z Cech uz dosly hooooodne davno!
Tak si rikam, jestli si cesi vubec uvedomuji, ze maji taky nektere "jedinecne" vyrobky? Jestli taky mate taky neco oblibeneho, bez ceho by vam bylo "smutno".
Treba znama moji kamaradky zije v nemecku a kdyz jede do cech, prvni co ma k snidani jsou jenikovske housky a sunkovy salam....
Ja prijedu a prvni co jdu shanet je Fidorka a sedlcansky hermelin
Není tady
Nedovedu si predstavit varit bez-plnotucne horcice,obycejny ocet,hruba mouka(na brknedlik)obycejny cesky rohlik k snidani,ten mi tedy chybi moc,plesnivak,cesky je nejlepsi zevsech,vzdy si vozim zasoby.tohle musi byt doma i kdyby na chleba nebylo!!!
Není tady
Dceři jsem do Londýna vezla rohlíky, které ji tam moc chybí.
Není tady
Achilo ted jsem si uvedomila i cesky chleb mi chybi! tady se vsichni cpou "toustakama" S chuti bych se zakousla do krupave paticky!
Není tady
Takhle jsem trpěla,když jsme jezdili na dovolenou do zahraničí.Já rohlíková ostatním chyběl chleba a další dobroty.
Není tady
kukusa napsal(a):
Ziju v zahranici, dneska jsem nacla posledni vanicku Ramy, kterou jsem si privezla v zari a zasmutnila jsem!
Jen taková "technická" otázka - Rama je česká? Není to spíš k nám dovezenej druh másla? U nás je přece klasikou kostka másla, která někdy nejde ani rozkrojit, natož pak namazat..... je to ale prej ta o dost zdravější varianta másla.
Naší specialitou byl a ještě asi je Ceres soft, kterýžto býval cítit po celým paneláku když se někde smažili řízky. Myslim že ten ale nikomu neschází.
Mě osobně by asi při dlouhodobým pobytu v zahraničí chyběl ten chleba a pak naše klasický, smrdutý syrečky který se už dají téměř pít.
Upravil(a) Jeňýk (9. 11. 2008 17:49)
Není tady
Kukuso, nevím, kde jsi, já byla v Londýně minulý týden, mohla jsem ti chleba dovézt.
Je fakt, že tam koupíš vše co tady.
Ale pocit, když přicházíš domů, byt je provoněný čerstvě upečeným štrůdlem, nebo bublajícím gulášem, to jsou okamžiky k nezaplacení.....
Není tady
Český chleba jsem se z nouze naučila péct, teď už vozím jen zásoby kmínu.
Pribináček.
Lístkové těsto.
Smetana ke šlehání - ta zdejší prostě neztuhne tak, jak bych si představovala, a přitom je výborná a stejně tučná.
Hrubá a polohrubá mouka.
Cukr moučka!!! Tady se prodává jen v pětigramových pytlíčcích jako zdobení na sladkosti.
Ředkvičky. Petržel. Květák.
Není tady
Mrož, bram. knedlíky, a později si možná vzpomenu na další
Není tady
kukus ,toho je..... musím říct, že jsem si oblíbila hodně výrobků zn. Klasa a jsou fakt výborný!!!!
jinak co nám chutná....
madelant,hermelín,šumavský chléb,poctivý buřtíky z jednoho soukromého řeznictví-teda odtamtut nám chutná všechno...,selský jogurt, smetánky pro prcka,pravý český máslo-ne ty zahraniční hnusy,pro který už jsem párkrát omylem sáhla do regálu.............
Není tady
Achlia napsal(a):
Dceři jsem do Londýna vezla rohlíky, které ji tam moc chybí.
Mně právě v Anglii, kde jsem byla na návštěvě, chyběl ČESKÝ CHLEBA. Rohliky tam byly a chleba pouze toustový.
Není tady
kukuso,miluju jenikovsky chleba,pletynky,a o jejich vanocce se rika ze je lepsi nez zakusek...
Není tady
zmrzlina Míša, máslo(ale myslim ze v zahranici jsou taky norm. masla ne?)
Není tady
v Anglii mi neskutečně chyběl CHLEBA, taky jsem si tam pyšně koupila českou Remosku
Není tady
Náš chleba všude na západě. Ve východních zemích mi to tak nevadilo, tam většinou pečou hodně tmavý, typu moskevského.
V Kanadě naše mouka.
Babiččin štrudl + dobrý džem
Pivo
Pardubický Perník s citronovou náplní.
Není tady
No ano, máslo! To by ses divila, jak může být rozdíl mezi máslem a máslem. To zdejší je naprosto sněhobílé , je divně cítit chemií
a ne že se nedá mazat, ono se přímo drobí!
Záleží prý nejen na technologii, ale i na výživě krav. Každá země má jiný standard.
Ale skvělé a nedostižné je tu čerstvé syrové mlíko z automatů na ulici. Než přinesu domů, je na hladině špunt ze smetany
Není tady
AŽ NA POCIT, ŽE JSEM DOMA mi v zahraničí nakonec nic od nás nechybělo. Podařilo se mi postupně najít náhrady. Nejdříve mi chyběly okurky, našla jsem variantu kosher, byly skoro stejné jako naše, dále mi chyběl ocet -ten nahradill bílý Heinz, ale náhradu naší hořtice jsem hledala dlouho, nakonec jsem ji našla, ale nepamatuji si jakou.
Není tady
když jsem byla v Anglii, chyběl mi hlavně chleba, ty toasty už mi lezli krkem.
Není tady
Zijeme v Belgii - maslo tu maji dobre, naucila jsem se z neho delat vynikajici testicko! Mleko ujde, ale priserny jsou ty rosolovity jogurty (i od Danone), ktery ja proste nepozru!
Mate pravdu, chybi mi i Lipanek! Hrubou mouku vozim take.
Kmin taky!!! Tady je k dostani pouze ten rimsky kmin (velmi aromaticky) a takova kacena se bez ceskyho kminku proste neobejde!
Veprove maso nejime, takze spis mi chybi dobre maso, kdyz prijedu do cech. Do masen uz moc nelzu, smrdi mi to tam prasecinou
Ale klasicke ceske pekarnicky mi chybi az bych brecela! Pletene housky..... krupavy a mekkoucky tmavy chlebicek..... Tady jsem nasla jednu pekarnu (nahodou - 100km od bydliste
), kde chleb podobny tomu ceskemu prodavaji - ale neni to ono, je tuhy a cerstvy mi chutna jako tridenni.
Není tady
Kukuso, tady v Japonsku maji hnusne pecivo - vsechno z bile mouky a vse sladke. Malokdy narazim na slane pecivo. A to taky nic moc chut. Chybi mi tu hodne veci, preci jen Asie je Asie, a evropskych veci tu je malo. Ale asi me ted napadaji rohliky a chleba!
Není tady
Krupave rohliky, to bylo prvni, cim me privitali na letisti, kdyz jsem se vratila domu . A jinak mi chybel cesky tvaroh a ocet ale je fakt ze se to dalo nahradit, zato rohliky byli nenahraditelne.
Není tady
Taky ziji v Belgii,Antverpach ale zrovna jsem v Cesku v Brne tak se cpu jenom tema ceskyma a hoodne nezdravyma jidlama:)jinak co me chybi v Belgii tak to jsou jogurty florian nebo ty valassky(nevzpomenu si presne na nazev),pribinacky,liskovy testo,chleba,kecup(tady jsou ale neni to to samy),tatarka hellmans,dobra voda a dal uz si nevzpomenu:)na druhou stranu kdybych mela rict co je v Belgii lepsi,chutnejsi tak to budou jednoznacne syry,wafle(na tech uz jsem tam zavisla) a cerstvy olivy a ryby.Jo a kukuso nevim v kterym meste bydlis ale v delhaize(cesky delvita) maji vyborny,smetanovy jogurty strasne podobny tem ceskym jako florian atd,jsou to delvitacky vyrobky tak jsou nejlevnejsi,na nazev si uz nevzpomenu ale maji jahodovej,boruvkovej a z exotickym ovocem,fakt nejlepsi jogurty co v Belgii najdes!joo a jeste me chybi ceska televize,cesky serialy!nastesti uz na www.nova.cz maji vylepsenej archiv tak se muzu divat na ulici apod.Jinak v Belgii jsem si zamilovala ten romantickej,nemeckej serial storm of love:)
Není tady
Dashko, to mas pravdu, ceska televize mi tu taky chybi, ale alespon na ni nemusim cucet a muzu delat jine veci. Japonsk atelevize je dost silena, hlavne tu jsou oblibeni transvestiti (nevim jak to popsat - proste muzi v zenskych satech a naliceni) jako hosti v poradech, z cehoz je mi dost nevolno a prepinam okamzite. Take se kazdy den divam aspon na zpravy na nova.cz a ctu zpravy na Novinkach, bych byla v obraze.
Upravil(a) Sakura (11. 11. 2008 3:42)
Není tady
Hm tak to musi byt sileny se divat na takovou televizi:)a dovedu si predstavit jak je to tezky zit tak daleko,co takhle normalne varis?da se tam uvarit i neco ceskyho nebo to nejde?ale zase tam mus byt kraasne,to zavidim:)
Není tady
Sakuro, Dashko! Zdravím vás do dálek!
Když už jsme nakousli to jídlo, jak vypadá váš jídelníček ?
Není tady