29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
****.Smůla, já děti jen tak a s někým cizím zásadně nevyrábím. A nezáleží na barvě kůži, ale natom, co máte v hlavě a jaký je Váš charakter. A dle toho, co píšete, nejste můj typ a tmavej už vůbec ne. Nejsem ochotna mít dítě jen tak.... Váš nástroj musí jinam, já se cením na víc. Aĺe líbilo by se mne hodit Vám dítě na hlavu, než z té vagíny dítě vyleze, tak tam se nějak muselo i dostat, tak nevím, proč jenom matka se má udřít k smrti a otec si jenom užívat.
EFG napsal(a):
Kralka napsal(a):
EFG: No nechci se hádat, ale úmluva o právech dítěte se nedělí na paragrafy, ale na články. Co třeba právo na oba rodiče??? Tatínkové, kteří na své potomky kašlou, neberou jim tohle právo, náhodou????
A co rodinné právo, kde je zakotveno, že dítě má právo se podílet na životním standardu obou rodičů????
Ano děťátko vylezlo z vagíny, ale kdyby nebylo té potvůrky s hlavičkou a ocáskem, tak nikdy na svět nepřijde. Žena dá vajíčko a muž spermii. Vznikne zygota = jedna buňka od ženy (23 chromozůmů), jedna buňka od muže (dalších 23 chromozomů= 46 chromozomů = plnohodnotná lidská buňka.
Takže z toho podle vás vychází, že dítě je ženy a chudák tatínek ani neví, kde k tomu spratkovi přišel...
EFG: co takhle si zopáknout biologii ...Hi hi. No článek znáte, ale bohužel si ho špatně vysvětlujete.
Tatínkové, kteří na svoje děti kašlou toto právo jistě porušují. Kolik je však takových idiotů? Jeden ze sta? A v kolika případech je dítě svěřeno do péče matky? V 99,9 % případů. A otec i kdyby se po..., tak dítě nedostane ani do střídavé péče, pokud matka řekne ne. A vvvvotom ten článek úmluvy je moje zlatá.
A já už se radovala, že to LubošM ze starého Babinetu už konečně vzdal. A on si jen změnil nick
A poměr idiotů v mužské části lidstva že je 1:100? No, tos mě teda pobavil.
Pro upřesnění - za idiota považuji muže, který se po rozvodu cítí svoboden a bez závazků, přestože má dítě.
Bonie - dovol doplnění "za idiota považuji muže, který se KDYKOLI, NEJEN po rozvodu cítí svoboden a bez závazků, přestože má dítě." I tací jsou mezi námi.
Není tady
Nemohl by mi poradit někdo, kdo má zkušenosti? - Jak dlouho to trvá po podání návrhu na zvýšení výživného než dojde k soudu?
Děkuji, Marťa
Jak kde,u mého muže to trvalo víc než půl roku, ale to nevadí, stejně to bude zvýšené buď od podání návrhu, nebo třeba tři roky zpětně,takže o nic nepříjdete.
Není tady
Zatim nemam ty zkusenosti a verim, ze se k tomu jen tak nedopracuji - ale neda mi to nereagovat na jednu vec:
" mě by prostě trhalo srdce, když bych svému dítěti nemohla dopřát například tábor, nebo nějakého koníčka. A koníčči stojí spoustu peněz. A to některým matkám zazlíváte???".
Nevim jak jsi to Kralko myslela, pokud stylem 'konicky stoji penize, zvedneme vyzivne', tak s tim souhlasit nemohu. Obzvlaste ma pani ma zvlastni schopnost posilat deti na krouzky, ktere ja a) nebavi, b) nejsou levne. Pokud dite krouzek chce, urcite je vhodne se s otcem domluvit na jeho placeni - a verim, ze rada z nich radeji zaplati krouzek nez aby si nechala zvysit vyzivne.
Ale tam, kde domluva neni mozna je na zvazeni, zda dite posilat na krouzek, kdyz zvyseni vyzivneho je v nedohlednu, jeho vymahatelnost taktez a jedinym efektem by se nakonec mohlo stat snizeni zivotni urovne.
Jinak neco k tematu "Jak je mozne ze soudkyne" ... Ivca nepise nic o tom, jestli i oni meli pravniho zastupce - pokud pravniho zastupce mela jen BM, je docela mozne, ze jeho argumenty soudkyni presvedcily. Mozna by se par stovek/tisic za vlastniho vyplatilo. Zni to asi divne, chtit setrit na vlastnim diteti, ale rozumim situaci, kdy se otec brani (ale neubrani) tomu, dite ma 'vyssi prijmy' nez on.
Není tady
Neměli jsme právního zástupce,ne u okresního soudu.Nevěděla jsem, že to u nás takto funguje, kdybych to jen tušila, tak si peníze půjčím a právníka zaplatím.
Myslela jsem si, že tady funguje zdravý rozum a spravedlnost, ale teď už vím, že je to jen utopie.
Není tady
Bohužel vím z vlastní zkušenosti, že hajzlík zvítězí s právníkem vždycky, takových jsem už u soudu viděla.
Není tady
To lukas..bud rad že ty zkušenosti nemáš..těžko vysvětlovat dítěti že nemůže jet na lyžák nebo na tábor,protože tatínek nechce dát peníze.Myslím že většina matek zetne zuby ,odtrhne sobě a dítě stejně pošle.nebo si najde další práci.Už jsi tohle někdy viděl u chlapa?
Není tady
poblinka: videl, u sebe ...
Není tady
Je to všechno trošku jinak. Je smutné, když dítě má na něco talent a nemůže to dělat, protože otec platí málo. A to říkáte svým dětem? Tak za to bych Vám milé samoživitelky nakopal pr....
Vy jste si jen zvykly, že v tomto státě neplatí žádný zákon o výživném a soudkyně pečovatelských soudů Vám nadržují. Čím více vymyslíte nákladů na dítě, tím více sedřou otce. A kdo nařizuje nerozvedenému otci, aby zaplatil koníčky? Jsme nebo nejsme stát rovnoprávných občanů? Můj syn má velký talent na lyžování po ledovci v Alpách, je geniální počítačovej machr. Podle Vás mu tedy musím každý týden zajišťovat víkendy v Alpách a každý půl roku mu kupovat nejnovější díly do PC?
Ivča napsal(a):
Manžel platí na dceru z prvního manželství pět tisíc,jsem teď na mateřské a protože nechal byt svá bývalé manželce,koupili jsme si byt na hypotéku.
manžel ještě platí hypotéku z prvního manželství,tak máme co dělat,abychom to zvádli.Může mi někdo říct,jak je možné,že soudkyně u zvýšení výživného ze tří na pět,při stejném výdělku a o rok starší dítě řekla,že jí naše dluhy a platby za bydlení nezajímají,že jsme si tím zvýšili svou životní úroveň?Tím,že jsme se na patnáct let zadlužili?A to než se narodila dcera, se kterou jsem teď doma,platil manžel sedm tisíc.Při platu kolem dvaceti.
Zkoušeli jste podat návrh na snížení výživného z důvodu narození dítěte.
EFG, ano, velmi hezký koníček - lyžování po ledovci v Alpách Nemohl by třeba chytat můry, to je nepochybně méně nákladné
Není tady
Celá ta fraška kolem výživného se konala až po narození dcery, takže, zpětně zvýšili na sedm, doplatit rok zpátky a po narození dcery,milostivě snížili na pět,rovněž dpolatit a platit stále, opět jistě do dalšího zvýšení.
Je to bez komentáře.Protože při stejných platech obou rodičů, při žádných zvýšených nákladech na dítě, navýšit výživné o více než 100%, tak to se může stát pouze u nás.
Není tady
EFG napsal(a):
Je to všechno trošku jinak. Je smutné, když dítě má na něco talent a nemůže to dělat, protože otec platí málo. A to říkáte svým dětem? Tak za to bych Vám milé samoživitelky nakopal pr....
Vy jste si jen zvykly, že v tomto státě neplatí žádný zákon o výživném a soudkyně pečovatelských soudů Vám nadržují. Čím více vymyslíte nákladů na dítě, tím více sedřou otce. A kdo nařizuje nerozvedenému otci, aby zaplatil koníčky? Jsme nebo nejsme stát rovnoprávných občanů? Můj syn má velký talent na lyžování po ledovci v Alpách, je geniální počítačovej machr. Podle Vás mu tedy musím každý týden zajišťovat víkendy v Alpách a každý půl roku mu kupovat nejnovější díly do PC?
Tak by si to jistě spousta matek představovala, ještě by si to měl platit taky matce,přece to dítě nebude do těch Alp jezdit samo,to by si přece jako otec nemohl připustit?Je to všechno fraška :-).Příště budu méně ironická, ale teď mě to tak napadlo,s těmi můrami to bylo lepší.
Upravil(a) Ivča (18. 3. 2006 8:25)
Není tady
Proč každý týden lyžovačka v Alpách, stačí jednou za rok a o PC se vůbec bavit nebudem, ten taky vydrží 2, 3 roky. Psala jsem, že já mám namysli ty tatínky co se na dítě vykašlou úplně a matka tu pomoc potřebuje, aby ho mohla nějakým způsobem dítě živit a dopřát mu aspoň nějaký koníček. A každý koníček stojí peníze, napiště nějaký co je zadarmo.
Já třeba jezdím na koni, nová výbava mě stála kolem 5000,- . Když jsem si nekupovala rajtky v Lidlu, ty jsem vzala 2x na sebe a mohla jsem je vyhodit. Mojí kamarádky dcera hraje tenis a to jsou každý tři měsíce nové boty a nejsou to boty od vietnamců, hodiny s trenérem a to vyjde také na pekný peníz. Proč by se otcové neměli podílet na polovině??? Podle vás je lepší, když se dítě fláká po ulicích, nebo celý dny sedí u PC, nebo televize???
Můj přítel vysoudil syna do vlastní péče. Teď si oficiálně musel zažádat o alimenty od soudu, aby dostával dětské přídavky.Bývalá řádila jak tajfun, když jí to zvýšili na 700,-. Malý se tem teď k ní bojí jít. Ne že by tam chodil rád už předtím. Chodil tam jen kvůli mladšímu bráškovi.
Říkám přitelovi ať si ona ty peníze nabouchá, 700,- nás nevytrhne. Hlavně, když dá klukovi pokoj. Ale na jednu stranu můj přítel má pravdu, že jsou to Davidovo peníze a ne jeho ... a aby se dítě narodilo, musejí na to být vždycky dva ...
Není tady
Kralka, holka moje zlatá, asi bych se upsal a stejně bys nepochopila o čem mluvím.
Tak ještě jednou. Jsme stát rovnoprávných občanů (alespoň se to říká). Rodina A je rozvedena. Rodina B je kompletní rodina. Součet příjmů v obou rodinách je stejný.
Rodina A má však dvojí náklady na bydlení atd.
Rodina B má poloviční náklady na bydlení atd. oproti rodině A.
Otec v rodině B je starý ožrala, který většinu peněz prochlastá a dítě (děti) mohou na někjaké koníčky v pohodě zapomenout.
Otec v rodině A maká jak šroub, abysi mohl dovolit zařídit novou rodinu a domácnost. Pokud se brání zvýšení výživného, pak bývalé manželce stačí "zaplakat" u soudu a vždy dostane nějakou kačku přidáno, kdy je otec povinnen financovat jakýkoliv "koníček", který si matka umane.
TO ALE NENÍ ROVNOPRÁVNOST. Ta by nastla zavedením ZÁKONA o výživném a péčí pečovatelských pracovnic i o děti v nerozvedených rodinách.
A to mě zajímá. Vy jste samoživitelka?
EFG napsal(a):
Kralka, holka moje zlatá, asi bych se upsal a stejně bys nepochopila o čem mluvím.
Tak ještě jednou. Jsme stát rovnoprávných občanů (alespoň se to říká). Rodina A je rozvedena. Rodina B je kompletní rodina. Součet příjmů v obou rodinách je stejný.
Rodina A má však dvojí náklady na bydlení atd.
Rodina B má poloviční náklady na bydlení atd. oproti rodině A.
Otec v rodině B je starý ožrala, který většinu peněz prochlastá a dítě (děti) mohou na někjaké koníčky v pohodě zapomenout.
Otec v rodině A maká jak šroub, abysi mohl dovolit zařídit novou rodinu a domácnost. Pokud se brání zvýšení výživného, pak bývalé manželce stačí "zaplakat" u soudu a vždy dostane nějakou kačku přidáno, kdy je otec povinnen financovat jakýkoliv "koníček", který si matka umane.
TO ALE NENÍ ROVNOPRÁVNOST. Ta by nastla zavedením ZÁKONA o výživném a péčí pečovatelských pracovnic i o děti v nerozvedených rodinách.
A to mě zajímá. Vy jste samoživitelka?
Nejsem samoživitelka, ale pár jich znám. Když chtějí svým dětem něco dopřát, musejí makat jako šrouby a to se pak odráží ve výchově, poněvač na ně nemají čas. Zatím co si tatínkové užívají života a střídají mileky, za které utácejí hromady peněz a vlastní děti jsou jim šuma fuk. Někdy si je vezmou, aby nevypadlali jako krkavčí otcové. Za dvě hoďky je vrátí, protže prý nemají čas. Jenomže matka ho mít musí, to se bere jako povinost.
Můj otec také chlastal, proto se s ním mamka rozvedla. Nikdy bych ženský, když její muž chlastá, nedoporučila, aby s ním zůstala, jen aby se ho zbavila a to rychle. Ty děti co vidí otce opilého, vědí, kam ty peníze jdou. Nebo jim to matka řekne = což je podlevás špatné, že to svede na otce. Ale vysvětlete dítěti, když máma chodí do práce, že nemá peníze. To mu asi moc logicky nepřipadá. Tady na severu většina ženskech pracuje za minimální mzdu a z té si moc vyskakovat nemůže...a tatínek si mezitím užívá života, protože zapomněl na plod své vášne.
Není tady
Kralka, je to marné. Promiňte, ale nejste Vy náhodou aktivistka v nějakého feministického spolku? Samoživitelky jsou podle Vás ublížené chudinky. Na "vytvoření" dítěte jsou potřeba dva stejně jako na jeho výchovu a péči.To si ale měly ty samoživitelky uvědomit, když podávaly návrh na rozvod. Na to jsou potřeba také dva. Sám se sebou se jen těžko rozvedu. A už vůbec je nikdo nenutil, aby si braly dítě výhradně do svojí péče, aby pak "brečely" jak nestíhaj výchovu dítěte, když musej makat jak barevné. Je to jejich hrubá chyba, že neprosadily střídavou péči. Aby bylo jasno, tak se bavíme o dítěti a to potřebuje oba rodiče. A nebohá samoživitelka, by si také pak mohla užívat radostí života stejně jako otec, když nemá dítě ve svojí péči.
Jste prostě jem ženské. Nevíte co chcete a nedáte pokoj pokud to nedostanete. Bohužel nežijme v demokratickém státě a stát zde provozuje pozitivní diskriminaci, kdy zvýhodňuje určité skupiny lidí. Samoživitelky, romské spoluobčany a teď ještě hulibrky.
EFG napsal(a):
Kralka, je to marné. Promiňte, ale nejste Vy náhodou aktivistka v nějakého feministického spolku? Samoživitelky jsou podle Vás ublížené chudinky. Na "vytvoření" dítěte jsou potřeba dva stejně jako na jeho výchovu a péči.To si ale měly ty samoživitelky uvědomit, když podávaly návrh na rozvod. Na to jsou potřeba také dva. Sám se sebou se jen těžko rozvedu. A už vůbec je nikdo nenutil, aby si braly dítě výhradně do svojí péče, aby pak "brečely" jak nestíhaj výchovu dítěte, když musej makat jak barevné. Je to jejich hrubá chyba, že neprosadily střídavou péči. Aby bylo jasno, tak se bavíme o dítěti a to potřebuje oba rodiče. A nebohá samoživitelka, by si také pak mohla užívat radostí života stejně jako otec, když nemá dítě ve svojí péči.
Jste prostě jem ženské. Nevíte co chcete a nedáte pokoj pokud to nedostanete. Bohužel nežijme v demokratickém státě a stát zde provozuje pozitivní diskriminaci, kdy zvýhodňuje určité skupiny lidí. Samoživitelky, romské spoluobčany a teď ještě hulibrky.
To je právě to, chlapi si feminismus vykládají trošinku jinak než ženy.
A taky já mluvím o voze a vy o koze. Vás chce vaše bývalá nejspíš obrat, nebo už vás obrala.
Podle vás se nemá právo nikdo rozvést. Když ženskou chlap podvádí, tak má jen čekat s rukama v klíně co od něj chytne za nemoc??? Nebo když je chlap ožrala, tak na něj hezky čekat doma párkarát se nechat znásilnit nebo zmlátit. Nadhernej život jak pro maželku tak pro děti....
Takovejch víc na světe jako jste vy, už bych dávno seděla za vraždu....
A dítě by aspoň dostávalo sirotčí ....
Upravil(a) Kralka (20. 3. 2006 7:36)
Není tady
EFG napsal(a):
Já nejsem sice samoživitelka, ale mám také děti z prvního manželství, co jsem mohla dělat, otec je do péče nechtěl, nejezdí za nimi, ani na ně neplatí, což sice vymáhám, ale s naším aparátem to jde docela těžko, měla jsem je nechat na ulici?Muži jsou většínou jako nezodpovědní jedinci, možná ne všichni, ale většina, to není feminismus, ale realita, myslí si bůhví co nejsou, ale chovají se v mnoha případech jako hovada, většinou opravdu návrh na rozvod musí podat žena, protože jim vyhovuje, když se o ně někdo stará a mohou v soukromí parazitovat na její domácí práci, myslím, že všechny samoživitelky zaslouží obdiv, že dokáží sebe a děti nějak protlouct životem, když muži žijí prací , koníčky a svým libidem.
Není tady
To já jsem samoživitelka, nepobírám sociální dávky, nepobírám výživné a i přesto jsem ta matka, co chce svému
dítěti dopřát, aby se jeho schopnosti a zájmy rozvíjely - a nepopírám stojí to dost peněz, mimo jiné i dost času.
Kdyby měl můj syn "otce alespoň víkendového" jistě bych také slyšela názory typu EFG - ale to se nezlobte, to
jsou jen emoce člověka, který mluví ze subjektivního hlediska. Buď mluvte za sebe, za svůj osobní zážitek, za
neschopnost komunikace Vaší partnerky s Vámi apod... ale nezobecňujte, je to poněkud primitivní a připomíná
mi to hospodské týpky, co u půllitru řeší šmahem naše špatné zákony a kritizují politickou scénu, ale nemají v
sobě ani tu občanskou slušnost, aby šli k volbám.
Všeobecně lze snad pouze k tématu matky, otcové, děti, rozvody a výživné jen to, že každý se rozhodne pro
nějakou volbu. Ať z jakýchkoli příčin. Je to Váš, náš, můj život. Nemůžete čekat, že nějaký zákon, či právní
úprava vyřeší každý Váš problém, vychová manželku, či získá lásku Vašeho dítěte. Poučeni vlastními zkušenostmi naučte své děti, aby si životní partnery vybírali s velkým rozmyslem a neztráceli u toho rozum....
To je tedy dost náročně splnitelnýá rada, mám dva mladé syny, od mala jsem jim vštěpovala, co je odpovědnost a že každé rozhodnutí má své následky, ale jak se jedná o děvčata, jsou to prostě muži.
Není tady
EFG- vasa BM a vas syn musia byt velmi stastni, ze su od vas prec. Co tak byt ludskejsi? A chovat sa ako chlap a clovek z vasej strany?
Není tady
A co takhle, když ta ženská ušila na chlapa prokazatelně boudu!!!!!!!?!?
(Nezastávám se takových chlapů, protože jsou to volové, když lezou do postele s tímto typem ženských.)
Přikládá slavný soud při vyměřování alimentů nějaký význam tomu, že on dítě nechtěl, bylo mu tvrzeno, že partnerka bere antikoncepci, nemůže přijít do jiného stavu a pak mu to - celá užaslá - oznámí ve třetím měsíci????
Vím, že dítko na svět takto přivedené za nic nemůže a má svá práva... ale kde jsou práva takto podraženého chlapa?