29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Manžel platí na dceru z prvního manželství pět tisíc,jsem teď na mateřské a protože nechal byt svá bývalé manželce,koupili jsme si byt na hypotéku.
manžel ještě platí hypotéku z prvního manželství,tak máme co dělat,abychom to zvádli.Může mi někdo říct,jak je možné,že soudkyně u zvýšení výživného ze tří na pět,při stejném výdělku a o rok starší dítě řekla,že jí naše dluhy a platby za bydlení nezajímají,že jsme si tím zvýšili svou životní úroveň?Tím,že jsme se na patnáct let zadlužili?A to než se narodila dcera, se kterou jsem teď doma,platil manžel sedm tisíc.Při platu kolem dvaceti.
Není tady
Teda koukám!!! Já dostala před dvěma měsíci u soudu rozhodnutí o výživném na dceru(3) jen 1 000Kč. Marně jsem poukazovala na to, že je majitel prosperující firmy...
Není tady
Asi jste nebyla u soudu v Prostějově,já dostávám na stejně starého syna,jako je manželova dcera,patnáct let,1500. a to se mému BM zdá strašně moc.I já jsem zděšena,jen je to prý na hranici,ale je to pro mě veliký strašák,protože se bojím,když letos končí základku,tak BM mého muže jistě znovu požádá o zvýšení a věřím tomu,že jí to dají a to opět zpětně,jako minule.Přitom manžel platí řádně a měl na krku dokonce i exekuci
Není tady
Jsou to egoisti a hamouni! Dělají, jakoby jsme to chtěly pro sebe.
Není tady
Káčo a na tebe ten tvůj platí?Jinak nechápu proč má tak nízké alimenty,když má firmu.
Není tady
Taky jsme byli v Prostějově - 5500,- ani jsme nemrkli a 3 roky zpětně 120 tisíc. Při vědomí toho, jak žijeme, mne konstatování, že máme vysokou životní úroveň, doslova dojalo. Bydlíme ve 2+1, kromě firemního auta jiné nemáme, baráky nemáme... Manžel sice podniká, ale je to řehole, já byla tak dlouho na ÚP, až jsem nakonec přistoupila na zaměstnání u něj. Máme 2 kluky, mladší je astmatik, věčně doma s infekty, navíc už třetí rok podstupuje operaci, po které musí být několik týdnů doma. Je v 1. třídě, sám být nemůže. Takže jsem "zaměstnaná", pracuji doma a nemusím se bát, že mne vyhodí z práce, protože jsem doma pořád s klukem.
Dle soudu: mám vzdělání na lukrativní zaměstnání /jsem bc., soc.pedagogika :-)./, můj manžel mne proto po skončení mateřské už nemusel z tohoto důvodu vyživovat, zdravotní stav syna soud vůbec nezohlednil, přestože jsme měli předložit lékařskou zprávu. Kde mám vzít 120 litrů, to nevím, prý už soud najde způsob, jak to z nás vyrazit. Přitom BM se nebránila dohodě o výživném, kterou soud ovšem ve své blahosklonosti zamítl.
Odvolali jsme se.
Není tady
Milé dámy,
asi jste si nevšimly, že nežijete v demokratickém právním státě, kde paltí Listina základních práv a svobod.
Nesnáším hloupé kecy o podnikatelích, firmách, majetcích atd. Jsou to jen hloupé závistivé kecy. Státu náramně vyhovuje, když "unavujte" o výživné a vždy Vám něco přiklepnou. Něco jako vlk se nažral a koza zůstala celá.
Kdy už Vám to konečně dojde?
Článek 4
(1) Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod.
(2) Meze základních práv a svobod mohou být za podmínek stanovených Listinou základních práv a svobod (dále jen "Listina") upraveny pouze zákonem.
(3) Zákonná omezení základních práv a svobod musí platit stejně pro všechny případy, které splňují stanovené podmínky.
(4) Při používání ustanovení o mezích základních práv a svobod musí být šetřeno jejich podstaty a smyslu. Taková omezení nesmějí být zneužívána k jiným účelům, než pro jaké byla stanovena.
Snažte se o dodržování předchozích ustanovení a budete (budou i otcové) v pohodě, a Vaše (naše) děti dostanou co jim právem nálěží. Volte ods a je to doma. Volte komouše nebo socany a jste (jsme) v pr... jako teď.
TEdy EFG. KDO tady zavedl nebo naschvál blokoval zákony, které by chtěly zavést pořádek, řád ????komu peníze nesmrdí? ODS!!!! Volit je nebudu, ty volí pouze ti, co se napakovali, vytunelovali a mají se fajn. Obyč.lidi dřou bídu a speciálně my, samoživitelky.Ty skutečné, ne ty, co si nato hrají a jenom vážně odírají manželé. Ale ty sem nemají důvod psát.
Volební kecy nikoho nezajímají.
Kdyby byl zákon a jasně stanovil výši výživného, tak se není o čem přít. Taky zásadní právo - přednost na výživné, zásadně při neplnění si to odsedět a odpracovat a dát výživné jako to platilo do r.1989., žádných směšných 1000 czk, ale 40% z platu. Do roku 1989 bylo běžné výživné 300-400-500 na dítě!!! PANE, to bylo z běžného platu 1200 czk kolik procent??????????????
Budu volit každou stranu, která se náma konečně bude zabývat, co je ale málo od r.1990, která hlavně konečně udělá pořádek a konečně prosadí zákon skutečně v prospěch dítěte. I martany! proti všem.
Není tady
Aby bylo jasno. Nemám rád ODS, ale je to v současné době asi jediná rozumná možnost, pokud se skutečně nechcete vrátit ke komunismu.
Jeje. Zákony blokuje kde kdo. Jednou levice, protože to navrhla pravice a jednou pravice, protože to navrhla levice. A zájem občana? Ten je až to poslední co je zajímá.
Hi hi a Vám snad peníze smrdí? Tak proč brečíte pro výživné. Proč jste se také nenapakovala? Co Vám v tom brání? Lenost, hloupost, neschopnost, neochota "nasazovat vlastní krk"? Nebo je ten problém jinde?
Obyčejní lidé dřou bídu? No jak kdo. Když vidím v sobotu ty narvané košíky v hypermarketech, dost o tom pochybuji. A nejvíc dřou bídu samoživitelky? No jak která. Mluvte tedy za sebe.
Promiňte, ale Vám vůbec nejde o výživné. Vy chcete jen vopruzovat a mstít se. Jaký smysl má otce poslat do vězení? Uvažovala jste o tom někdy? Neplnění výživného je nemorální!!! A výsledný efekt? Dítě na tom bude hůř, něž kdyby sedět nešel. Kolik si myslíte, že si tak vězeň může vydělat? A až vyleze, tak ho nikdo nezaměstná. A kdo to odnese?
No dítě. Laskavě přemýšlejte, než něco chytrého napíšete.
Možná to pro Vás bude novinka, ale matka má stejnou vyživovací povinnost jako otec. A když je otec hovado, tak matka také musí být hovado? To snad ne? Tak si najděte lepší práci, makejte víc, naučte se lépe hospodařit atd, atd. Děláte to pro svoje dítě!!!!
No právě - matka má STEJNOU vyživovací povinnost. Takže pokud otec platí málo nebo vůbec, měla by ona makat, hospodařit atd., aby dítě bylo zajištěno, což ona většinou dělá, protože i když má dítko tatíka lempla, hlady ho máma chcípnout nenechá. Kdyby měla přispívat stejně jako on, tak ulicema bloumají davy otrhaných hladových děcek.
Není tady
EFG: Jasně matka bude chodit do práce, ještě si najde brigádu. A z dítětě vyroste nevychovanej dacan, protože na něj nikdo nebude mít čas. Máma přijde ztahaná z práce, začne vařit, žehlit, prát uklízet. A tatínek si někde válí kulky. A proč??? Protože pánové ztratili hrdost a čest. Většina mužskejch se rozvede a dítě pro ně přestane existovat, je to jen parazit co ho chudáka vysáva.
EFG: I dítě má svojí listinu práv a ta slouží k jeho ochraně. Ale to sis tu zřejmě neprostudoval a ani jeden z tatínků co na výživný kašlou. Kdo jinej má bránit dítě než matka. Stát??? Ten na to kašle, jen říká roďte děti je nás málo ...
Odpovědnost za dítě má stejnou jak matka tak otec. Tak proč to házíte na hrb všechno ženskejm???
Není tady
TEdy EFG je ********! Provokatér.Takže ve vztahu půjde o to, který z rodičů koho obere, že jo?
Ano, mne peníze smrdí, já mám svědomí i žaludek. Ano, mohla jsem si nahrabat, nabídku jsem dostala. Ale klidný spánek je mne víc.... Ale to se dnes nenosí, vidte? Můžu Vám přát pouze to ,co jsem zažila já, at Vás o vše obere manželka a 6 let žerete bídu. K tomu
Tři děti Vám na krk, hodně nemocné a žádnou výpomoc, aby jste věděl, jaký je život. VY OPRUZUJETE a nás urážíte. Co za povinnost má ten sploditel? kašle na zákony, na dítě má JENOM zaplatit výživné. Nestará se v době nemoci, nechodí po doktorech, nenakupuje,nežehlí, nepere,nevaří, nechodí vyzvedávat do školky a pod.
A jak vůbec muž příjde nato, že splodí dítě a pak se na něj s prominutím vys..e?!Jak to vůbec nenapadne nedat i ty směšné peníze....a pak mít volný život?
Ale kdyby tohle dělali ženy, byly by krkavčí a vše možné nejhorší na světě.
Není tady
Děvčata velice se pletete. Nikdo Vám na "hrb" nic nehází. Pokud vím, tak dítě jde na svět vagínou. Nějak na to zapomínáte.
Heleno, ano matka i otec má stejnou vyživovací povinnost. Tím však není řečeno, že se každý z nich bude stejnou měrou finančně podílet na výživě. A už jsem to říkal. Že je otec lepl ještě neznamená, že bude lempl i matka. Stále se cítíte být ublížené, že je otec debil a Vy dáváte víc. Ale vždyť to neděláte pro otce, ale pro dítě. Nebo to můžete udělat následně. Teoretický příklad. Otec je bez práce a nemůže platit. Není tedy problém, aby o dítě pečoval a vynahrazoval tím svůj podíl na výživě. A maminka je šikulka, tak může makat a platit otci výživné.
Kralka.
Jeje. Budu velice rád, když mě poučíte a něco mi prozradíte o Listině práv dítěte. Co to tady na mě zkoušíte? Schválně. Citujte nějaký §. Hi Hi. O právech dítěte víte tak akorát prd. Jinak nemáte dítě jen ve své péči a nekňučíte pro výživné.
EFG - zřejmě máš mezery v učivu ze základky - partenogeneze se u savců zatím daří pouze u myší v laboratorních podmínkách.
Samozřejmě, že rodiče se stejnou měrou nepodílejí finančně - otec platí alimenty, jenomže matka má "na krku" všechny ty otravné domácí práce, třídní schůzky, péči o nemocné dítě... A zkus se někde podívat, jaké ceny se platí za domácí práce, pokud je zajišťuje agentura. Jenže to nikde není vidět a bere se to jako samozřejmost. Jasně, že to děláme pro dítě - ale to snad má DVA rodiče, ne? A k těm pečujícím otcům mám drobný příklad ze života - matka vydělává víc, táta je tedy s dítkem "na mateřské". Jenže jeho "péče" spočívá v tom, že dítko nakrmí a jde s ním na procházku. Na domácí práce nesáhne, protože "je celý den vytížený starostí o dítě a unavený". Takže máma dorazí s nákupy z práce, v ten moment dostane na starost dítě a kompletní péči o domácnost, protože pán je jednak znavený, jednak "to neumí" a jednak to nebude dělat, protože "stačí, že se celý den starám o potomka". Takže maminka je šikulka, maká, vydělává - a k tomu má všechno to ostatní. V tom teda velkou výhodu nevidím.
Není tady
Ivčo, tak aspoň vidíš kam se ta debata posunula. Asi má soudkyně v Prostějově stejný názor na muže jako tyto zklamané samoživitelky. Vím, že není lehké postarat se o dětí a zároveň vydělávat hodně peněz. Často to nejde skloubit. Buď se budeme věnovat dětem nebo dělat kariéru.
Ale běda, kdyby chtěl otec náhodou dítě do své péče, nebo žádal spoň o střídavou péči. To je hned oheň na střeše a použijí se všechny možné prostředky, aby na to rychle zapomněl a zapomene se i na to, co je vlastně pro dítě nejlepší. Zažila jsem to se svým manželem. Dcera z jeho prvního manželství zkrátka dostala na vybranou buď matka nebo otec. Bez dětského psychologa se to neobešlo a ještě se to svedlo na otce. Dneska už je tomu 9 let, co dceru neviděl. Ztratil vztah k dceří a ona k němu. A když pak požádáš takovýho člověka, aby platil na dítě víc. Zeptá se tě na jaký dítě?
Nechtěla jsem se tím nikoho dotknout, každý má svoje zkušenosti a často svoji pravdu o tom co je správné. A hlavně my nikdy nejsme ti špatní, vždycky jsou to ti druzí.
Není tady
Pro stát je výhodnější, když se pro výživné mezi sebou rodiče "sežerou". Jen si představte, kdyby bylo výživné dáno nějakým zákonem. Z mzdy x zapaltíš y výživné. Byl by to konec desítek soudkyň, stovek opatrovnických úřednic. Kdo by je kde zaměstnal? A stát by jim musel platit podporu. A což teprve kdyby se ukázalo, že výživné od otce v částce y je málo a víc podle zákona nedá? Stát by musel vyplácet sociální dávky.
Nejlepším řešením je tedy zdvojnásobení porodného a mateřské. Musíte tedy pravidelně rodit děti a to by v tom byl čert, aby Vás to neuživilo. Asi začnu chodit na solárko a budu se hlásit ke komunitě romských spoluobčanů.
Já jsem taky od přírody tmavší, ale evidentně nepatřím do romské komunitky. Už za komoušů bylo výhodné být romem....a dnes teprv. RAky mne to napadlo, že si na ně budu hrát a začnu mluvit o pozitivní diskriminaci. Já musim předložit na úřadě 25 dokladů, výpis z účtu, a vše možné i nemožné, proč nemám práci a příjem....a chci vidět, že tyto spoluobčani platí nájem, plyn, el. pravidelně a pod. a že i oni dokládají 25 dokladů a že dostanou podporu za málem 2 měsíce.
Nepřizpůsobiví...viz zákon... mají své dávky a já co jsem byla bez podpory od 20.11.05 jsem prvních úžasných 1041 czk v pozici hmotné nouze dostala až v lednu....a hned vše ostatní sebrali, snížili dávky a podobně. A to jsem musela prvně prodat pračku, tv a pod. Ale mám VŠ, nemám typický hlasový projev, jejich drzost a vyčůranost ....
to víme dávno.
Není tady
EFG: No nechci se hádat, ale úmluva o právech dítěte se nedělí na paragrafy, ale na články. Co třeba právo na oba rodiče??? Tatínkové, kteří na své potomky kašlou, neberou jim tohle právo, náhodou????
A co rodinné právo, kde je zakotveno, že dítě má právo se podílet na životním standardu obou rodičů????
Ano děťátko vylezlo z vagíny, ale kdyby nebylo té potvůrky s hlavičkou a ocáskem, tak nikdy na svět nepřijde. Žena dá vajíčko a muž spermii. Vznikne zygota = jedna buňka od ženy (23 chromozůmů), jedna buňka od muže (dalších 23 chromozomů= 46 chromozomů = plnohodnotná lidská buňka.
Takže z toho podle vás vychází, že dítě je ženy a chudák tatínek ani neví, kde k tomu spratkovi přišel...
EFG: co takhle si zopáknout biologii ...
Není tady
Rhea: Jepravda, že se tu diskuze trošinku zvrtla. Ivča má smůlu, že české soudy jsou nezávyslé. Možná by ji pomohl, nějaký hodně dobrý právník, ale ten by byl asi hodně drahý, takže je to začarovaný kruh, který se otevře až přítelovo dítě, nebude potřebovat alimenty.
Není tady
Když se ale nad tím člověk hlouběji zamyslí. Tak pokud matka dítěte příspívá stejným dílem, což by teoreticky měla. Tak to dítě má na svoji osobu 10000. Já mám děti dvě a vyděláváme oba rodiče. A tuto částku nemají moje děti ani dohromady. Nevím jak je to dítě staré. Ale 5000 měsíčně od obou rodičů by mu mohlo stačit a zbývajících 5000 si může spořit. Za deset let by mělo na pěkný automobil. Ale Ivčina rodina si může na takové auto spořit až mu přestanou platit alimenty. Pokud spíš nebudou splácet dluhy.
Není tady
Některé příspěvky mě šokují, ale tak to je i v životě.To dítě má letos 15 a pět tisíc platí manžel už třetí rok, tak to si každý spočítá.Stejně na chamtivost své matky doplácí dcera, které matka z těch pěti tisíc nekoupí ani kredit,dva roky jí ho kupoval pouze táta, ale nikoho nezajímalo, co dal dceři nad rámec výživného, takže po zvýšení už opravdu nemůžeme navíc dávat nic ,a to je na tom to špatné, protože dcera má pocit, že bychom měli.
S Prostějovským soudem nemám jen já špatné zkušenosti, takže to bude v lidech, resp.v soudkyních.Asi zkusíme spojit síly a oslovit černé ovce či obdobný pořad, ale obávám se, že do těchto záležitostí se nebude chtít asi nikomu.Někdo by se na ty ,rádoby nezávislé soudy měl podívat trochu zblízka.
Ještě k těm matkám, které mají děti jen proto, aby ukázaly svým exmanželům a expřítelům jaké jsou úžasné, jak jim to nedarují, měly byste dámy myslet více na ty děti, tak jak to bylo řečeno, spousta žen,by měla své dítě bez ohledu na to, zda jí otec bude platit tolik nebo tolik, ale proto, že ho má a je za to ráda.Takové štěstí každá nemá.
Můj BM na svého syna opravdu jen přispívá a neživí ještě mě, tak jak je to v případě BM mého muže.
Není tady
Rhea napsal(a):
Ivčo, tak aspoň vidíš kam se ta debata posunula. Asi má soudkyně v Prostějově stejný názor na muže jako tyto zklamané samoživitelky. Vím, že není lehké postarat se o dětí a zároveň vydělávat hodně peněz. Často to nejde skloubit. Buď se budeme věnovat dětem nebo dělat kariéru.
Ale běda, kdyby chtěl otec náhodou dítě do své péče, nebo žádal spoň o střídavou péči. To je hned oheň na střeše a použijí se všechny možné prostředky, aby na to rychle zapomněl a zapomene se i na to, co je vlastně pro dítě nejlepší. Zažila jsem to se svým manželem. Dcera z jeho prvního manželství zkrátka dostala na vybranou buď matka nebo otec. Bez dětského psychologa se to neobešlo a ještě se to svedlo na otce. Dneska už je tomu 9 let, co dceru neviděl. Ztratil vztah k dceří a ona k němu. A když pak požádáš takovýho člověka, aby platil na dítě víc. Zeptá se tě na jaký dítě?
Nechtěla jsem se tím nikoho dotknout, každý má svoje zkušenosti a často svoji pravdu o tom co je správné. A hlavně my nikdy nejsme ti špatní, vždycky jsou to ti druzí.
Děkuji Vám. Už jsem si myslel, že vešchny rozvedené ženy jsou hluboce ukřivděné, že ani nevidí, jak tím ničí život vlastnímu dítěti.
Evelin napsal(a):
Já jsem taky od přírody tmavší, ale evidentně nepatřím do romské komunitky. Už za komoušů bylo výhodné být romem....a dnes teprv. RAky mne to napadlo, že si na ně budu hrát a začnu mluvit o pozitivní diskriminaci. Já musim předložit na úřadě 25 dokladů, výpis z účtu, a vše možné i nemožné, proč nemám práci a příjem....a chci vidět, že tyto spoluobčani platí nájem, plyn, el. pravidelně a pod. a že i oni dokládají 25 dokladů a že dostanou podporu za málem 2 měsíce.
Nepřizpůsobiví...viz zákon... mají své dávky a já co jsem byla bez podpory od 20.11.05 jsem prvních úžasných 1041 czk v pozici hmotné nouze dostala až v lednu....a hned vše ostatní sebrali, snížili dávky a podobně. A to jsem musela prvně prodat pračku, tv a pod. Ale mám VŠ, nemám typický hlasový projev, jejich drzost a vyčůranost ....
to víme dávno.
Evelin, prosím, počkejte pár týdnů až se "přismahnu" a pak Vás požádám o ruku. Nějaké to sprosté slovo Vás naučím a "výroba" dětí mě docela baví. Proč se živit prací, když jde vydělávat na dětech.
Kralka napsal(a):
EFG: No nechci se hádat, ale úmluva o právech dítěte se nedělí na paragrafy, ale na články. Co třeba právo na oba rodiče??? Tatínkové, kteří na své potomky kašlou, neberou jim tohle právo, náhodou????
A co rodinné právo, kde je zakotveno, že dítě má právo se podílet na životním standardu obou rodičů????
Ano děťátko vylezlo z vagíny, ale kdyby nebylo té potvůrky s hlavičkou a ocáskem, tak nikdy na svět nepřijde. Žena dá vajíčko a muž spermii. Vznikne zygota = jedna buňka od ženy (23 chromozůmů), jedna buňka od muže (dalších 23 chromozomů= 46 chromozomů = plnohodnotná lidská buňka.
Takže z toho podle vás vychází, že dítě je ženy a chudák tatínek ani neví, kde k tomu spratkovi přišel...
EFG: co takhle si zopáknout biologii ...
Hi hi. No článek znáte, ale bohužel si ho špatně vysvětlujete.
Tatínkové, kteří na svoje děti kašlou toto právo jistě porušují. Kolik je však takových idiotů? Jeden ze sta? A v kolika případech je dítě svěřeno do péče matky? V 99,9 % případů. A otec i kdyby se po..., tak dítě nedostane ani do střídavé péče, pokud matka řekne ne. A vvvvotom ten článek úmluvy je moje zlatá.
EFG napsal(a):
Kralka napsal(a):
EFG: co takhle si zopáknout biologii ...Hi hi. No článek znáte, ale bohužel si ho špatně vysvětlujete.
Tatínkové, kteří na svoje děti kašlou toto právo jistě porušují. Kolik je však takových idiotů? Jeden ze sta? A v kolika případech je dítě svěřeno do péče matky? V 99,9 % případů. A otec i kdyby se po..., tak dítě nedostane ani do střídavé péče, pokud matka řekne ne. A vvvvotom ten článek úmluvy je moje zlatá.
Můj přítel má dítě ve vlastní péči. Je pravda, že otcům to dá víc práce a víc dokazování, ale má ho.
A můj otec: přestal platit alimenty. Aby moje mamča mohla dá najíst mě, tak musela jíst jen chleba. Naštěstí to bylo ještě za komunistů a tak ho nejedla dlouho, protože dostal exekuci na plat.
U Ivči jsou ty alimety extrém, ale mě spíš zajímají ti otcové co se o děti nezajímají, rozvodem prostě pro ně přestanou existovat. Někteří platí alimenty, aby měli pokoj a někteří se prostě vykašlou na všechno na dítě i placení. Já nevím jak vám, ale mě by prostě trhalo srdce, když bych svému dítěti nemohla dopřát například tábor, nebo nějakého koníčka. A koníčči stojí spoustu peněz. A to některým matkám zazlíváte???
Já znám spíše jen málo lidí co se po rozvodu dokáží normálně bavit a dohodnout se. Spíš je to naopak. Ale většinou je to otec co si začne užívat života, protože má pocit, že mu ujíždí vlak. Ale to, že mu ujel vlak u svých dětí, to si vůbec neuvědomuje. A když už to náhodou zjistí, tak je pozdě.
Není tady