27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dítě nastoupilo na 8-leté gymnásium v září a má potíe s usínáním. Myslela jsem, e se to srovná po létě-jakoe chodila pozdě spát, ale ne.
I kdy pravidelně půjde spát, enu ji tak mezi 21,00-21,30, bude se v posteli vrtět a usne třeba a 23,30! Zkouela jsem homeopatika na spaní...chvíli to zabralo, pak nic.
Odpoledne nespí.
Pravda je, e se musí denně učit, co předtím nemusela. I dělaj úkoly na Pc, třeba i 2-3 hod., co předtím taky nebylo. Známky se horili, ale z toho drama nedělám, to jsme čekaly. JAk ji mám pomoci? Jednou jsem ji dala 1/4 Stillnoxu, ale jenom jednou, stejně neusla hned, jako já, kdy si vemu 1/2 na noc.
Jako hrníček teplého mléka...nepomáha, koupel taky ne.
Díky za rady.
Není tady
Myslím si,e je to způsobeno stresem , aby zvládla kolu.Dost času věnuje přípravě a jetě v posteli o učení přemýlí.Moná bych zkusila nějaký čajík http://search.seznam.cz/?q=stres+a+us%C … &mod=f
Není tady
Taky si myslim,ze to je stresem,ze ji neco trapi tak nad tim premysli a nemuze usnout.Chce to pred spanim horkou koupel a i treba nejaky uklidnujici caj,treba od firmy apotheke,da se koupit v lekarne je to primo detsky caj kterej navozuje klid a prispiva k dobrymu spanku.
Není tady
Určitě je to způsobené stresem. Třeba by pomohlo, kdyby začala chodit do nějakého sportovního krouku, pak se jí moná líp učilo. Vysvětlit jí, e se nic nestane, kdy nebude mít samé jedničky, e na ni bude pyná i tak. Ale to jsi u nejspí udělala. Před spaním bych doporučila vypít hrníček čaje (meduňkový, heřmánkový, mátový, Tuareg - zelený čaj s mátou, tento čaj pijí v arabských zemích, hodně ho sladí a osvěují se jím v horku, mně moc chutná). Kromě máty mě uklidňuje ALPA, bez ní bych neodmaturovala, dávám si obklady na čelo (někdo to dělá, kdy je mu patně a bolí ho hlava). Na alpu nedám dopustit. Nebo koupit v lékárně léky na spaní připadně na uklidnění na přírodní bázi (třeba Hova, jednu dobu jsem to brala, moc mně to ale nepomohlo, být tebou bych to zkusila, není to návykové). Dále mně v takovýchto chvílích pomáhá chytnout plyáka za ruku (jsem dospělá, bude mi 22, spím s plyovou opicí).
Taky občas mívám podobné problémy způsobené stresem, někdy vím, z čeho to je, někdy ne. Jako malá jsem se straně těila do koly, pak jsem se první měsíc budila kolem čtvrté ráno, neustále jsem kontrolovala, jestli mám vechny věci v aktovce a zbytek času jsem zvracela. Protoe mamka pracovala a pracuje v nemocnici (ne jako zdravotnice, ale jako administrativní síla), zeptala se tam psychologa, co má dělat. On jí poradil, e mně má vysvětlit, e zvracení ráno je naprosto normální činnost a dělá to tak kadý druhý. Pomohlo to, najednou jsem přestala zvracet a budit se ve čtyři ráno.
Někdy ve čtvrté nebo páté třídě jsem musela jít i pětkrát na velkou, ne jsem usnula. Trvalo to asi půl roku, někdy to bylo horí, někdy jsem la i osmkrát. Zajímavé na tom bylo, e jakmile byl obsazen záchod, nechtělo se mi, sotva bylo volno, musela jsem jít. Odeznělo to tak rychle, jak to přilo, vůbec nevím, z čeho to bylo.
O letních prázdninách, měla jsem jít do sedmé třídy, jsem zaívala taky zvlátní období. Nemohla jsem jíst, ze veho se mi navalovalo, bylo to taky psychického původu. Ve třetím ročníku na střední mě zase trápily stavy nechutenství, vrátilo se to na začátku čtvrtého ročníku, vzpomínám si, e jsem měla třeba celý den nutkání na zvracení, nemohlo jsem vidět ani ovoce, ze veho se mi navalovalo, jedla jsem jen suché věci a pila čaj, trvalo to asi týden, pak se to najednou zlepilo. Vechny tři případy spojoval strach z něčeho, z čeho, to nevím.
Dovedu si představit, co tvoje dcera zaívá. Vím, jak moc je to nepříjemné.
Není tady
Dalí radou můe být, abys s ní před spaní projela a uzavřela den. CO bylo ráno, zda má úkoly, co bylo odpoledne co se stalo důleitého večer. Zda je spokojená a pak ji odeslat spát. Za chvilku to zvládne i sama. Takový bodový scénář dne...
Není tady
Musim napsal(a):
Dítě nastoupilo na 8-leté gymnásium v září a má potíe s usínáním. Myslela jsem, e se to srovná po létě-jakoe chodila pozdě spát, ale ne.
I kdy pravidelně půjde spát, enu ji tak mezi 21,00-21,30, bude se v posteli vrtět a usne třeba a 23,30! Zkouela jsem homeopatika na spaní...chvíli to zabralo, pak nic.
Odpoledne nespí.
Pravda je, e se musí denně učit, co předtím nemusela. I dělaj úkoly na Pc, třeba i 2-3 hod., co předtím taky nebylo. Známky se horili, ale z toho drama nedělám, to jsme čekaly. JAk ji mám pomoci? Jednou jsem ji dala 1/4 Stillnoxu, ale jenom jednou, stejně neusla hned, jako já, kdy si vemu 1/2 na noc.
Jako hrníček teplého mléka...nepomáha, koupel taky ne.
Díky za rady.
Také to můe být s příchozí pubertou - změna hormonální hladiny atd. Dceru mám také na 8miletém gymplu (u rok a čtvrt), ve kole je spokojená, problémy ádné nemá, ale do cca poloviny 5. třídy usínala relativně brzy, pak se to začalo zhorovat a postupně se z ní doslova stala sova - dlouho vzhůru, mnohdy usíná také a před půlnocí. Řeí to tak, e si večer prostě v posteli čte. Je to knihomol, kníky jsou její hoby, baví jí víc ne PC či nicneříkající program v TV. A to ráno vstává v 6h - do koly dojídí a je naprosto v pohodě.
Tak se tím netrap, tělo tvé dcery si vezme spánku, kolik potřebuje. Opravdu né kadý musí spát v kuse 8 hodin.
Není tady
Děkuji za rady,odelo pc,nebylo na čem psát.
No pravda, e ráno nechce nic jíst a ta pub. u na ni taky leze. Bolí ji břicho...Navíc si hledám práci, tak asi to ve dohromady je toho dost.
NO,čte denně víc ne 1kníku, jen poránu je unavená...kdyby nebyla, tak nespavost nevadí.
Tak se pokusím s ní probrat denní záleitosti a nějak ji uklidnit. Čajíčky jsou problém, odjakiva nechce pít, ale odpoledne bych do ní moná něco dostala. MOná to začalo i jak měla růstové bolesti, ale taky jsem ji nato koupila homeopatika a i maeme.
Tak já něco vymyslím,díky za rady.
Není tady