Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 11. 2008 9:05

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: darování vajíčka

myslíte, že jinak bere žene dítě, které není biologicky její, ale odnosí a porodí ho než žena, která si vezme třeba kojence
Neřekla bych. Pokud "pochybuje", vždycky tam ten genetický červíček může hlodat. Ale to mᚠnakonec i v rodině - dítko se zvrhne nějakým špatným směrem nebo se nedejbože narodí s nějakou vadou a všichni přemýšlejí "po kom to má - u nás v rodině nic takového nebylo".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 7. 11. 2008 9:09

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

šla bych do toho určitěsmile

Není tady

#28 7. 11. 2008 9:16

majkafa
Host

Petruša napsal(a):

naprostej souhlas. Jinak odejde vajíčko s menstruací a taky to nikomu nevadí... darovat vajíčko, znamená darovat vajíčko, ne dítě když neni oplodněný (to už jsem tu psala). Co byměla říkat taková slepice??? big_smile

Já v tom cítím rozdíl. Protože když mám měsíčky, z těch vajíček se nestanou živí človíčci. Z tohoto ano.

#29 7. 11. 2008 9:35

Blossom
Host

mirka.. napsal(a):

ahojte, zajímal by mě vᚠnázor na darování vajíčka. Ne to zdravotní hledisko, že člověku rozhasí tělo hormonama, ale to vědomí, že někde bude vaše dítě a tak. přemýšlela jsem nad tím, že bych to nebrala jako moje, když by ho odnosila nějaká žena a porodila ho. a někomu by to pomohlo, kdo děti mít nemůže.

Já myslím, že bych do toho šla. Kdybych měla jistotu, že o "mé" dítě bude dobře postaráno, a že nějakému páru marně se snažícímu o dítě dám touto cestou smysl života a mému vajíčku, které by vlastně přišlo nazmar, dám šanci žít...

Znala jsem muže, který si na vojně přivydělával dárcovstvím spermatu. Přišlo mi to humanistické - dá nějakému páru možnost mít dítě aspoň z půlky geneticky "jejich". A on si tím trochu přivydělal, tak mi to přijde spojení příjemného s užitečným. big_smile

Já dárcovství vajíčka vnitřně cítím podobně jako třeba dárcovství krve, nebo kostní dřeně, to jsou přeci také vaše buňky. A tím, že je člověk někomu daruje, sobě moc neuškodí a jinému může nesmírně prospět.

#30 7. 11. 2008 9:37

majkafa
Host

Jsem dárce krve. Přesto pro mě je darování vajíčka diametrálně odlišné.
Protože z mé krve nevznikne nový malý človíček.

#31 7. 11. 2008 9:45

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

majkafa napsal(a):

Petruša napsal(a):

naprostej souhlas. Jinak odejde vajíčko s menstruací a taky to nikomu nevadí... darovat vajíčko, znamená darovat vajíčko, ne dítě když neni oplodněný (to už jsem tu psala). Co byměla říkat taková slepice??? big_smile

Já v tom cítím rozdíl. Protože když mám měsíčky, z těch vajíček se nestanou živí človíčci. Z tohoto ano.

Ano, že z toho něco nového krásného vznikne, to je jistě rozdíl smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#32 7. 11. 2008 9:48

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Geny jsou pouze stavební plán, projekt. Jak bude ale výsledný objekt nakonec vypadat je ovlivněno nejenom geny, ale především výchovou, prostředím... Dnes už se mimo to špekuluje, že geny nejsou to jediné, co předává vlastnosti. To, že člověk má takové a takové geny ještě neznamená, že jsou funkční. Mohou být třeba blokovány. Co potom vyleze z genů je vážně loterie big_smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#33 7. 11. 2008 9:51

katafyge
♥♥♥♥♥--

moje nemnoži dumbom , deti už mám rodna smile

z etického hžadiska, možno keby som vedela, že deti nechcem ma a nebudem ma

mi príde, že adopcia je to isté ako keď  žena porodí pre ňu cudzie diea, pre chlapa je to lepšie
   volila by som adopciu

Není tady

#34 7. 11. 2008 10:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

keď žena porodí pre ňu cudzie diea
Není to trochu protimluv? Když porodí dítě, je její, i kdyby genetický materiál vajíčka i spermie byl od dárců. Mimoto při adopci bohužel nemůžeš prožít těhotenství.

Není tady

#35 7. 11. 2008 10:04

majkafa
Host

KALIK napsal(a):

Tak bychom se mohli dostat k interupovaným dětem, kde už něco nového krásného vzniklo, k antikoncepci, k omezování porodnosti v některých státech, k dětským domovům,  atd.
Nepotřebuju nikoho přesvědčovat o svém postoji. Je takový, jaký je. Stejně jako postoj žen, které by vajíčko darovaly. Nikdo z nás není kvůli svému postoji horší nebo lepší. smile

Upravil(a) majkafa (7. 11. 2008 10:05)

#36 7. 11. 2008 10:06

katafyge
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

keď žena porodí pre ňu cudzie diea
Není to trochu protimluv?

- biologicky cudzie

Když porodí dítě, je její,

- o tom nie sú pochybnosti

i kdyby genetický materiál vajíčka i spermie byl od dárců.

Mimoto při adopci bohužel nemůžeš prožít těhotenství.

- ano, nemôžeš, pri adopcii sa vzah nadväzuje neskôr a inak

Není tady

#37 7. 11. 2008 10:09

Mariska
♥♥♥----

Já bych do toho také šla. Také vajíčko beru jako buňku a myslím, že hodně záleží i na výchově a....konec konců každý jsme na tom světě nakonec sám za sebe a jaký si to uděláme takové to máme...takže to potencionální miminko, které se z toho narodí, si ten svůj život stejně musí odžít po svém, a už jsem bio rodičem já, nebo někdo jiný, a už se mu dostalo v dětství to či ono......
Neumím si však představit, že bych to cizí vajíčko měla mít v sobě já...děti sice zatím nemám a stále doufám, že až bude čas, vše půjde dobře. Tudíž to neprožívám z té strany rodičů, kteří by strašně chtěli, ale nemohou, možná, že pak bych to vnímala určitě jinak....

Není tady

#38 7. 11. 2008 10:10

annie
♥♥♥♥♥♥-

Taky jsem říkávala - vždy jsou domovy plné, tak když pár nemůže mít dítě, tak a si adoptuje.
Až prožívám na vlastní kůži různé peripetie na cestě za miminkem, tak vidím, že adopce a mít biologicky svoje dítě je rozdíl. Minimálně ten, že jak už tu zaznělo, u adopce neprožijete těhotenství, porod, kojení.
Smekám před těmi, kteří děti z domovů vychovávají, já na to aspoň zatím nemám.
A k dárcovství - pokud se na to tazatelka cítí, tak a vajíčka daruje. Pokud se najde žena - a vím, že je jich spousty, která bude toto vajíčko chtít, tak a ho přijme. Každý se rozhoduje sám a za všechna rozhodnutí nese následky.

Není tady

#39 7. 11. 2008 10:15

katafyge
♥♥♥♥♥--

Když porodí dítě, je její,

- o tom nie sú pochybnosti

aj keď ....možno niekedy sú   smile , právne, sociálne ..... áno

som sa tak zamyslela diea nepatrí nikomu, nie je to vec, ale človek, asi preto každý zvažuje odkiaž pokiaž si nastaví hranice

Není tady

#40 7. 11. 2008 10:17

annie
♥♥♥♥♥♥-

offtopic Majkafo - moc hezký podpis. wink

Není tady

#41 7. 11. 2008 10:18

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

přimělo mě to zamyslet se nad dárcovství vajíčka x náhradní matka

dovedu si představit, že daruji vajíčko, ale že bych donosila dítě a dala ho jeho biologickým rodičům - to opravdu né

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#42 7. 11. 2008 10:21

katafyge
♥♥♥♥♥--

Jája napsal(a):

dovedu si představit, že daruji vajíčko, ale že bych donosila dítě a dala ho jeho biologickým rodičům - to opravdu né

ja ano smile

Není tady

#43 7. 11. 2008 10:30

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Jája napsal(a):

já taky ne

vajíčko je vajíčko, ale jak bych byla těhu a porodila, tak bych ho nedokázala dát

Není tady

#44 7. 11. 2008 10:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

...když pár nemůže mít dítě, tak a si adoptuje.
Až prožívám na vlastní kůži různé peripetie na cestě za miminkem, tak vidím, že adopce a mít biologicky svoje dítě je rozdíl...

annie, adopce taky není zrovna procházka růžovou zahradou - to není přijít do domova a vybrat si "z regálu". Na malé mimčo (cca dvouměsíční) se čeká kolem dvou až tří let. Ale když jiná možnost není...

Není tady

#45 7. 11. 2008 10:32

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

ale ještě dodám - jak se tu psalo, že pokud si ta žena přivede "dárkyni", tak přeskočí pořadník... tohle  bych asi nedokázala. Pokud bych darovala vajíčko, stálo by mě to "chvíli" u dr. a hotovo. Ale nechtěla bych vědět, kdo má z mého vajíčka dítě, protože by mi to asi nedalo a chtěla bych ho vidět. A nevim jak bych se pak cítíla, to si neumim představit.

Není tady

#46 7. 11. 2008 10:33

annie
♥♥♥♥♥♥-

Heleno - přesně tak to bylo myšleno. Když jsem nebyla "zasvěcená" do problému, tak jsem to viděla skoro růžově. wink
A u nás se čeká pět let - na zdravé, bílé a malé dítě. hmm

Není tady

#47 7. 11. 2008 10:33

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

to já bych taky nedokázala....

Není tady

#48 7. 11. 2008 10:35

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Tak bychom se mohli dostat k interupovaným dětem, kde už něco nového krásného vzniklo, k antikoncepci, k omezování porodnosti v některých státech, k dětským domovům,  atd.
Nepotřebuju nikoho přesvědčovat o svém postoji. Je takový, jaký je. Stejně jako postoj žen, které by vajíčko darovaly. Nikdo z nás není kvůli svému postoji horší nebo lepší. smile

Jasně, to bychom ale museli stočit diskuzi jiným směrem, že :-D

I matka, co porodí dítě, nemusí být jeho matka. Třeba se zjistilo, že se může stát, že při transplantaci kostní dřeně se právě kmenové buňky dostaly i do vaječníků a přetvořili se na vajíčka, ovšem se zcela jiným genetickým materiálem. Takže ani matka už není jistá big_smile Ne vážně, o biologii to opravdu není. MAtkou a otcem jsou jen ti, co se o dítě starají, co ho vychovávají...

Není tady

#49 7. 11. 2008 10:37

Blossom
Host

KALIK napsal(a):

Geny jsou pouze stavební plán, projekt. Jak bude ale výsledný objekt nakonec vypadat je ovlivněno nejenom geny, ale především výchovou, prostředím... Dnes už se mimo to špekuluje, že geny nejsou to jediné, co předává vlastnosti. To, že člověk má takové a takové geny ještě neznamená, že jsou funkční. Mohou být třeba blokovány. Co potom vyleze z genů je vážně loterie big_smile

Kaliku, loterie je to každopádně. Ale dle mých životních zkušeností (třeba s vlastními dětmi), ale i dle načteného materiálu, to vidím tak, že tak asi 80% osobnosti je dáno geny, a jen ten zbytek výchovou, prostředím.
Proto, kdybych nemohla mít děti, tak bych rozhodně preferovala cestu přijmout dárcovské vajíčko oplodněné mým partnerem, a prožít normální těhotenství, porod a vše, co s tím přirozeně souvisí. Po mých zkušenostech s výchovou svých dětí (už dobře vím, že s některými vrozenými vlastnostmi se takřka nedá hnout ani sebelepší výchovou)  bych neměla odvahu k adopci, přiznávám. Ty děti z dětských domovů mají bohužel většinou geny svých v lepším případě nezodpovědných, ale v horším případě kriminálních rodičů, a ty geny se bohužel přes sebevětší výchovné úsilí někde projeví. Znám to ze svého okolí, znám víc dětí adoptovaných a asi v polovině případů se dítě po pubertě zcela trhlo a začlo žít stylem svých biologických rodičů, přestože je nikdy nevidělo. Prostě - asi v půlce případů to s adopcí dopadá blbě. (Viz kniha Terezy Boučkové Rok kohouta).
Já bych na adopci odvahu neměla, ale o to víc si vážím těch, kdo tu odvahu mají a jdou do toho přes všechna rizika a dají opuštěnému dítěti domov. godlike

Upravil(a) Blossom (7. 11. 2008 10:39)

#50 7. 11. 2008 10:39

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Petrušo, asi bych pak měla právě pocit, že můžu spolurozhodovat o osudu dítěte lol kdybych dala vajíčko někomu koho znám. Ale na druhou stranu, kdyby mě o to požádal někdo hodně blízký asi bych neodmítla...
U náhradní matky si dovedu představit to udělat možná snad jen pro dceru - jenže tam je zas problém věkovej...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí