Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#326 10. 11. 2008 18:07

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Re: darování vajíčka

Jessika napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Kaliku, proč se nezařadíš mezi dárce, když je ti fuk, že ti bude kdesi po světě běhat pár malých kaliků wink

jsem z toho vedle... Kalik může darovat vajíčko? va

No,a hned dvě tongue lol

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#327 10. 11. 2008 18:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Kaliku, proč se nezařadíš mezi dárce, když je ti fuk, že ti bude kdesi po světě běhat pár malých kaliků wink

vy nevíte, že chlapi chodí darovat spermie, nebo čemu se tak hloupě divíte ? ten váš doma snad má vaječníky ? a ty děti jste si udělali jak vausch
a když půjde darovat sperma, tak nebudou po světě běhat jeho děti ? neponesou polovinu jeho DNA ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#328 10. 11. 2008 18:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr napsal(a):

Jessika napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No,a hned dvě tongue lol

zopákni si základní školu tonguebig_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#329 10. 11. 2008 18:12

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Tajgr napsal(a):

Jessika napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No,a hned dvě tongue lol

no... asi nebude chtít gloria

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#330 10. 11. 2008 18:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Tajgr napsal(a):

Jessika napsal(a):

No,a hned dvě tongue lol

no... asi nebude chtít gloria

já o darování spermií a vy snad pomalu o kastraci yikesyikeslol

Není tady

#331 10. 11. 2008 18:15

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Tajgr napsal(a):

elena007 napsal(a):

Tajgr napsal(a):

A jseš si jistá že tvoje vajíčko bude použito k opravdu dobré věci pro lidstvo?Ten výzkum se dá i zneužít,klonování a tak.Možná zacházím už do extremu ale dnes nikdy nevíš.

Kdyz jsem rekla, ze dam za podminky, ze z nej nebudou dvounozci, tak ani klony. Na to, aby vytvorili muj klon, me vajicko nepotrebuji, stacilo by jim vajicko tvoje, pokud nabizis k mnozeni. wink Ale to uz je trosku divoka spekulace, i kdyz zneuzit se da vsechno. big_smile

Ne ne ne ne ne smile .Já bych sebe potkat nechtěla big_smile .

Dyt bys potkala me. big_smile

Není tady

#332 10. 11. 2008 18:18

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

PPavlaa napsal(a):

já o darování spermií a vy snad pomalu o kastraci yikesyikeslol

sry, to bylo jen pro odlehčení ... už jsme hodný gloria

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#333 10. 11. 2008 18:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

vy určitě vissla big_smilebig_smile

Není tady

#334 10. 11. 2008 18:21

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Prosím všechny diskutující, aby se vrátili k tématu, resp. aby jejich příspěvky souvisely s tématem... Nejste v části diskusí a chatů, ale v poradně, kde volný chat není na místě.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#335 10. 11. 2008 18:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

PPavlaa napsal(a):

bloncka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

ty daruješ, že tak souhlasíš ?

Musím darovat, abych mohla souhlasit? varoll Potřebovalas usadit a to Selima udělala. S tím souhlasím.

beruško, až mě bude chtít selima usadit, udělá to daleko důrazněji, to ona se zase nebojí wink

big_smile stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#336 10. 11. 2008 18:38

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sekero big_smile

Není tady

#337 10. 11. 2008 20:27

bloncka
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

...beruško, až mě bude chtít selima usadit, udělá to daleko důrazněji, to ona se zase nebojí wink

beruško, končím tuhle debatu off topic - pokud nutně potřebuješ mít poslední slovo, přestože jsem původně nereagovala na Tvůj příspěvek, posluž svému egu, mou reakci však už nečekej smile

K tématu: Dokud jsem si nepřečetla tuhle diskusi, nikdy jsem nad dárcovstvím vajíček nepřemýšlela. Asi bych to udělala jenom v případě, že by to potřeboval někdo z rodiny. Každopádně řešit to budu, až to nastane.

Není tady

#338 10. 11. 2008 20:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

blondi, já ji ani nečekala winksmile

Není tady

#339 11. 11. 2008 7:48

holka
♥♥♥♥---

Až budu mít svoje 2 děti, a někdo by mě požádal, tak bych vajíčko darovala. Sama od sebe bych se do toho před svým druhým dítětem nehnula, kvůli té hormonální léčbě. Jinak to ale beru tak, že bych darovala buňku, která mně už chybět nebude a někomu jinému může hodně pomoct. A I KDYBYCH o tom měla přemýšlet tak, že někde bude běhat "moje dítě" (což tak neberu), tak je mi ta představa docela příjemná, dalo by se říct, že bych byla hrdá na to, že někde někdo díky mé buňce existuje a žije si svůj život.
Dokonce jsem kvůli své kamarádce už přemýšlela o tom, že kdyby to bylo možné (jak po mé zdravotní stránce tak právně u nás), tak bych odnosila a porodila dítě z jejího vajíčka a spermie jejího manžela.
Dost mě zarazilo jak moc jste tu řešili finanční stránku věci při darování vajíčka. Ta odměna mi přijde symbolická za to, co je při tom potřeba podstoupit a hlavně nepodstatná a lidem, který darujou ať už vajíčko, krev nebo kostní dřeň (před těmi taky smekám) to ze srdce přeju. Řešit to můžou snad jen lidi, který ty peníze záviděj. Asi jako jedna známá se mě už několikrát ptala, za co utratíme porodný a pořád řeší kde se o to žádá a kolik to dostanem ??!! Proboha, jako kdybysme měli mimčo kvůli porodnýmu!!

PS: Ještě k případu mirky, která toto téma založila - být na jejím místě, být si jistá že svoje děti nechci, tak bych vajíčka darovala. Byl by to životní dobrý skutek stolt

Upravil(a) holka (11. 11. 2008 7:58)

Není tady

#340 11. 11. 2008 8:44

Blossom
Host

holka napsal(a):

PS: Ještě k případu mirky, která toto téma založila - být na jejím místě, být si jistá že svoje děti nechci, tak bych vajíčka darovala. Byl by to životní dobrý skutek stolt

Já jsem sice taky spíš pro variantu DAROVAT. Ale pozor na formulaci "být si jistá, že svoje děti nechci" - to třeba platí teď. Ale za pár let může ty svoje vlastní děti strašně chtít.
Pokud je darování vajíčka složitý proces s rizikem, že hormonálně rozhodí organizmus, doporučovala bych dárcovství spíš těm, co už své děti mají.

#341 15. 11. 2008 11:16

Janule79
♥------

Tak já přidám také svůj názor. A pro informaci - včera jsem zrovna vajíčka darovala. Mám z toho dobrý pocit, že nějaká paní díky mým vajíčkům zažije ten krásný pocit nosit toho drobečka pod srdcem. Neberu to tak, že mi někde bude běhat dítě. to fakt ne. Kdyby člověk takhle přemýšlel, tak nedaruje ze sebe nikdy nic.
Adoptovat a porodit dítě je hodně velký rozdíl. Nevím, zda bych si já osobně dítě adoptovala. Mám své 2 děti, zdravé.
K tomuto kroku jsem se odhodlala, protože vím, jaké to je, to dítě nemoci mít. Moje sestra se o miminko pokouší 6 let. Neúspěšně.
A celá ta "procedura" není zas tak hrozná. Přežila jsem jí, jen mě včera bolelo trochu břicho a dneska už funguju normálně.

Není tady

#342 15. 11. 2008 11:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Janule79    Kdyby člověk takhle přemýšlel, tak nedaruje ze sebe nikdy nic.

to si děláš srandu, ne ? darovat krev, plazmu, kostní dřeň, to je snad něco jiného, ne ? tohle jsou věci, které absolutně nemůžeš srovnávat, promiň.
a tady ty řeči, jak je to jen buňka, která mě chybět nebude, ale jinýmu pomůže, na ty začínám mít docela slušnou alergii. nééé, že by mi chyběla, to samo ne, jsem si jistá, že i někomu jinýmu pomůže, ale krucifix, ta buňka, nese polovinu mé DNA. stejně jako ji nese moje dítě, které mám doma. tak by ji neslo i dítě, které béhá bůh ví kde. a bůh ví jak žije. já se té své půlce DNA co mám doma snažím v rámci možností zajistit hezký život, dávat mu lásku, věnovat se mu. zajistí tohle někdo i té mé půlce DNA co běhá bůh ví kde ?
jasně, zase mě všichni odsoudí, že jsem sobec a bla bla bla.... jenže - předpokládám, že pokud budu chtít adoptovat dítě, tak si mě stát, psychologové a bůh ví kdo ještě proklepne, jestli jsem vhodná k tomu, aby mi to dítě bylo svěřeno. jestli nejsem cvok, alkoholik a nevím co ještě.
tohle u dárcovství si myslím odpadá. je to jen o touze dvou lidí mít dítě a o penězích - aby měli na všechny tyhle procerudy umělýho oplodnění atd.
ale nikdo - se domnívám - nezkoumá, jestli někdo z nich není psychopat, notorik a já nevím co všechno ještě.
takže ta moje polovina DNA může být odkázána celý život na kde jakýho úchyla, blbce. takhle to vidím já.
Tím neříkám, že všichni jsou úchylové, aby se tady zase neozvalo x rozhořčených lidí, co si jako myslím. to je jen příklad. a i kdyby byli ok - kde je psáno, že se nerozvedou, něco se v jejich životě nezvrhne a to "moje" dítě nebude nástrojem k vydírání, nebo prostě najednou nikoho, protože si budou předhazovat kde co.

a co mě ještě sejří, jak se tady někdo hrozně diví, že se někdo vůbec dovolí se pozastavit nad tím, proč to ten druhý dělá, že vezme v potaz to, že to dělá pro prachy.
no a co ? jak tady někdo blbě napsal, že jsou to jen závistivci, bože tohle jsou ale blbý kecy ... jen proto, že si někdo dovolí používat mozek a dovolí se pozastavit na d tím proč roll
já osobně jsem už na veškerou charitu docela opatrná, dřív jsem přispívala na kde co, pak člověk zjistí, že peníze šly bůh ví kam.
takže pokud se nejdná o kapku naděje nebo něco, kam člověk ví, že ty peníze opravdu dostanou ti, co je potřebují, tak na přispívání kašlu.

a jo, docela mě zajímá, proč má někdo potřebu podstoupit všechny ty hormonální kůry, vyšetření, běhání kolem toho, spoustu rizik, počínaje tím, že kdybych si vzpoměla, že chci své dítě, byl by to už třeba problém, konče tím, že mi ty hormony můžou způsobit moji vlastní hormonální nerovnováhu - těch rizik je dle mého dost.
a že se někdo dovolí se nad tímhle pozastavit, jestli to někdo dělá jen z čisté lásky k bližnímu a touze pomoci, nebo jen pro prachy - nebudeme si nalhávat, že deset tisíc je zanedbatelná částka - tak má dost ??

jistě jsou lidi, kteří prostě chtějí pomoci, ne že ne. ale stejně tak jsou lidi, pro které jsou motivací právě ty peníze wink

Upravil(a) PPavlaa (15. 11. 2008 12:00)

Není tady

#343 15. 11. 2008 12:43

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Jsem dárce krve,blaží mně pocit že někomu zachránim život ale vajíčko?ne ne,prostě je mi to proti srsti.sice by to bylo krásný že se nějaký paní narodí miminko ale jako kdybych dávala kus sebe.

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#344 15. 11. 2008 13:17

annie
♥♥♥♥♥♥-

Když se tady bezdětná holka, žena vyjadřuje k záležitostem jako je výchova a podobně, tak je matkami "zpražená", ať se nevyjadřuje, když nezažila na vlastní kůži, případně, že se jí to kecá, když žádnou drobotinu doma nemá.
Darování vajíček je něco podobného - názorů je spousty, každý si udělá ten svůj, vlastní, podložený svými domněnkami a vysvětleními, ale pokud nejste v situaci, kdy řešíte nemít dítě nebo mít s darovanými vajíčky, tak jste někde jinde.
Takže až člověk zažije na vlastní kůži, tak může říct:" já bych nikdy...." dumbom

Není tady

#345 15. 11. 2008 13:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ale my neřešíme mít či nemít dítě s darovanými vajčíky, ma řešíme annie darovat či nedarovat smile

Není tady

#346 17. 11. 2008 8:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

darovat krev, plazmu, kostní dřeň, to je snad něco jiného, ne? ... ta buňka, nese polovinu mé DNA. stejně jako ji nese moje dítě
A v plazmě, dřeni, krvi není tvoje DNA? Možná se dozvím, že je to nesrovnatelné - ale je pro tebe eticky přijatelnější, že svojí darovanou krví například zachráníš život opilému řidič, který při havárce zabil 2 lidi a jako jediný přežil?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#347 17. 11. 2008 10:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

z krve, dřeně ani plazmy nebude někde běhat další člověk. z vajíčka ano.
a ano, je mi jedno, jestli tím zachráním život opilému řidiči, když to bereš takhle wink

Není tady

#348 17. 11. 2008 10:54

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

jéžiši kriste... roll roll

Není tady

#349 17. 11. 2008 11:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

copak, čekáš, že někdo bude zjišťovat, komu jde krev, nebo dokonce posuzovat, kdo ji může dostat a kdo už ne ?

Není tady

#350 17. 11. 2008 12:08

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

ne, vůbec, taková debilita by mě ani nenapadla, jen zírám jak se tohle téma opět úspěšně zazdilo a jak do něj přispívají ti, kteří k němu nemají vůbec co říct.
Jak typické...

Upravil(a) Fidorka (17. 11. 2008 12:09)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí