Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#276 8. 11. 2008 23:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: darování vajíčka

stojí ti to za to roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#277 8. 11. 2008 23:30

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Jdu chrupkat, abych byla zitra cerstva na tu moji dracici, tak brou noc

jinak jeste odpovim: STOJI wink

Není tady

#278 8. 11. 2008 23:54

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Svedka napsal(a):

majkafa napsal(a):

Svedka napsal(a):

Ty jo to "zni" hrozne, jak si to popsala, ale urco i takovy pohled na vec je tummenupp Kazdopadne si nepripadam jako robot, ale jako funkcni zena schopna a ochotna pomoci jine zene .... tot vse wink Na druhou stranu si absolutne nepripoustim mozne nasledky tohoto chemickeho hormonalniho narezu .... nikdy jsem si nepripoustela to spatne, lepsi je na to nemyslet ... Jsem zvykla resit veci kdyz prijdou a ne premyslet o necem co by kdyby

Funkční žena? Kde jsou city? smile Hlavně, že nám tělo funguje. sad
Mně to přijde tak strašlivě bezcitné. K tomu dítěti. Kde je ono, že ho nenecháme rozhodnout? U které matky se chce narodit? Je u tebe, ve tvém vajíčku z tvého těla. sad
Raději mizing.

Proboha, vajicko neni dite lol lol lol Jsem rada, ze me telo funguje, jelikoz mnoho zenam ne a protoze to me funguje, muzu jinym pomoci, to ti prijde bezcitne???? roll
Kazdopadne jsme kazda z jineho soudku, no .... ty mas vztah k vajicku jako k osobni "veci" pocatku vlastniho zivota, ja asi holt ne, ja sve dite mam a tak chci proste pomoci ....
nebudu se s tebou dohadovat, kamenovat se navzajem nebo tak neco wink Dite si rodice nikdy nevybira, aspon dle meho nazoru .... kdyby tomu tak bylo, je 3/4 lidi bezdetnych, pac by k nim zadny ditko nechtelo lol

Sice rozumim (nebo aspon doufam), ze to myslis jako vtip. Protoze, kdybys to myslela vazne, skutecne nechapu, proc tomu napomahas. Prece nemuzes verit, ze lide, kteri dite nemuzou pocit prirozenou cestou a delaji, co jim soucasne lekarska veda umoznuje, aby toho dosahli, jsou jaksi predurceni byt lepsimi nebo aspon dobrymi rodici? roll

Není tady

#279 9. 11. 2008 3:45

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Web

majkafa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Btw nalejme si čistého vína. Pomoc je bezplatná. Aspoň já ji takovou poskytuju. Za své dárcovství krve si taky peníze neberu.

a to co dělá svedka, za to se platí ?

Ano. Stejně jako za darování spermií. Ale možná někomu křivdím. Možná si za to někdo peníze nevezme.

no, mam pocit, ze svedka psala, ze pomaha kamaradce.

svedka: tummenuppgodlike

Upravil(a) Lucie_82 (9. 11. 2008 3:46)

To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

#280 9. 11. 2008 8:36

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Lucie_82 napsal(a):

majkafa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Ano. Stejně jako za darování spermií. Ale možná někomu křivdím. Možná si za to někdo peníze nevezme.

no, mam pocit, ze svedka psala, ze pomaha kamaradce.

svedka: tummenuppgodlike

no, asi jsem přehlídla, jestli jde o kamarádku, ale myslím, že je to v podstatě jedno.
holt některé by jsme to nepodstoupily ani za nic, některé jo.
stejně tak svedka přiznala, že za to dostane deset tisíc. je to jen o úhlu pohledu, jak to člověk vezme, zda je to pomoc, nebo co vlastně.
jo, už slyším co je to deset tisíc big_smile jasně, pro někoho nic, tisícovka sem, tisícovka tam. pro pár maminek, které znám, jsou to sakra prachy.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#281 9. 11. 2008 9:52

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Web

Souhlasim. je to o uhlu pohledu. vtipne je pouze, ze kdybybyl kazdy se svym uhlem pohledu opravdu vnitrne srovnany, nemohly by probihat takoveto sahodlouhe diskuse, protoze bychom nemeli potrebu se navzajem presvedcovat smile offtopic

To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

#282 9. 11. 2008 10:43

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

nikdo nikoho nepřesvědčuje o té své pravdě, jen si to vysvětlujeme. co je pro ni normální je třeba pro jiné těžko pochopitelné, co je na to divnýho ?

Není tady

#283 9. 11. 2008 17:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Svedka napsal(a):

mashanka napsal(a):

KALIK napsal(a):

Dítě bude mít jen polovinu genů matky, ale to ještě neznamená, že potkám na ulici někde nějakého jejího dvojníka. Lidé ti mohou být podobní i bez příbuznosti v genech smile

Od čeho se darování vajíčka liší od darování spermií?

Až budeš žena, ucítíš to - to se vysvětlit nedá. Spermií jsou miliony a jen jedna úspěšná, navíc je vypouštíš ze sebe ven, ale vajíčko je vajíčko máš ho v sobě.

A co delas s vajickem, ktere neni v urcitem obdobi cyklu oplodneno??? va vissla

Odložím si ho do pohárika, aby som po menopauze mohla spomínať. vissla

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#284 9. 11. 2008 17:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Svedka napsal(a):

Ty jo to "zni" hrozne, jak si to popsala, ale urco i takovy pohled na vec je tummenupp Kazdopadne si nepripadam jako robot, ale jako funkcni zena schopna a ochotna pomoci jine zene .... tot vse wink Na druhou stranu si absolutne nepripoustim mozne nasledky tohoto chemickeho hormonalniho narezu .... nikdy jsem si nepripoustela to spatne, lepsi je na to nemyslet ... Jsem zvykla resit veci kdyz prijdou a ne premyslet o necem co by kdyby

Funkční žena? Kde jsou city? smile Hlavně, že nám tělo funguje. sad
Mně to přijde tak strašlivě bezcitné. K tomu dítěti. Kde je ono, že ho nenecháme rozhodnout? U které matky se chce narodit? Je u tebe, ve tvém vajíčku z tvého těla. sad
Raději mizing.

Kristepane, Majka, už mi to nedá... Ako keby fyzická matka aj s vajcom bola zárukou ČOHOKOĽVEK. Starala som sa o decko, ktoré jeho matka zrejme porodila, len aby si udržala výhodný vzťah. Sama sa vyjadrila, že ho "vyprdla, ani nevie ako". Keď mal sedem mesiacov, odniesla ho k susedom a odvtedy ho nevídala, nezaujímala sa, neplatila (za socíku za to sedela). Zato mala vlastné, bez chémie oplodnené vajíčka a vynosila ho vo vlastnom bruchu, len aby potom láskavo prenechala starosť ostatným. Myslíš, že to dieťa bolo šťastnejšie ako dieťa z vajíčka inej ženy? Trt a dva orechy. Ja osobne tiež nie som zástanca chémie - pre seba - ale keď to niekomu pomôže, tak LEN DO TOHO! A držím palce. tummenupp godlike BI.
Toto mi pripadá ako tmárstvo z 18. storočia, ešte chýba, aby sa tu niekto prežehnával a odriekal ruženec. Apage, Satanas! Z duchovného hľadiska - keď to nemá byť, tak sa dieťa nenarodí ani z cudzieho vajíčka, ani na 88. pokus, ani VOBEC. Ani klony sa neujmú všetky, niekedy žiaden... To, že žezlo už prevzalo ľudstvo, je len nafúkaná ilúzia krátkozrakých.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#285 9. 11. 2008 17:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Btw nalejme si čistého vína. Pomoc je bezplatná. Aspoň já ji takovou poskytuju. Za své dárcovství krve si taky peníze neberu.

Ahá, už sme pri peniayoch, Ja som vedela, že všetky diskusie o morálke s anutne skončia závisťou kvôli peniazom.

Brita

Není tady

#286 9. 11. 2008 18:03

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

svedko a co ? chtěla jsi se pochválit, že ty sis za to od nich peníze nevzala ? to je snad v pořádku, ne ? proč to zdůrazňovat ?

Pretože su s Majkou z nej robíte továreň na vajíčka. Nezáviďte, darujte aj vy, urobte niekoho šťastným...

Upravil(a) Selima (9. 11. 2008 18:03)

Brita

Není tady

#287 9. 11. 2008 18:04

bloncka
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

svedko a co ? chtěla jsi se pochválit, že ty sis za to od nich peníze nevzala ? to je snad v pořádku, ne ? proč to zdůrazňovat ?

Pretože su s Majkou z nej robíte továreň na vajíčka. Nezáviďte, darujte aj vy, urobte niekoho šťastným...

tummenupp

Není tady

#288 9. 11. 2008 18:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Sel, každej to máme jinak, ok, chce darovat, ať daruje. Mě by tohle vadilo. Klidně dám krev, plazmu, kostní dřeň atd. ale tohle ne.
Pro tebe je to asi blbost, ale já bych měla pocit, že někde běhá moje dítě. A já ho nevidím vyrůstat. A jak vím, že tatínek nebude alkáč, doma ho nebudou mydlit - vím, přeháním, ale nikdy nevíš ... vadilo by mi to a hotovo.

Není tady

#289 9. 11. 2008 18:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

bloncka napsal(a):

Selima napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

tummenupp

ty daruješ, že tak souhlasíš ?

Není tady

#290 9. 11. 2008 18:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ppavli, ale ja by som  - asi - tiež nedarovala. Neviem, neznášam hormóny, takže som pred touto dilemou nestála. Ale nebudem to vyhovárať niekomu, kto to chce a môže urobiť a tým pomôcť druhým. Každá, ktorá nemôžeme alebo nechceme darovať - a to nehovorím o príjemkyniach - by sme asi mali byť rady za tie, ktoré to proste urobia. Je to ako s darcovstovm krvi. Ja som musela veľmi skoro prestať, ale dúfam, že ešte raz moja krv niekomu pomôže. A som rada za tých, ktorí darujú. Howgh! A neberiem to svedkom Jehovovým a iným, ktorí z nejakch dôvodov svedomia nedávajú ani neberú. Ich vec. Ale obdivovať ich za to nebudem, to skôr tých darcov. wink Asi tak.

Brita

Není tady

#291 9. 11. 2008 18:27

bloncka
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

bloncka napsal(a):

Selima napsal(a):

tummenupp

ty daruješ, že tak souhlasíš ?

Musím darovat, abych mohla souhlasit? varoll Potřebovalas usadit a to Selima udělala. S tím souhlasím.

Není tady

#292 9. 11. 2008 18:34

majkafa
Host

Selima napsal(a):

Ahá, už sme pri peniayoch, Ja som vedela, že všetky diskusie o morálke s anutne skončia závisťou kvôli peniazom.

Seli, že práve ja by som závidela peniaze? smile
Tvoje postoje sú dané tvojimi skúsenosťami.
Moje mojimi.
Možno by to chcelo trošku pozornejšie čítať. smile
Len kričíš, aká si ty tolerantná. Naozaj? smile
Aj k názorom tých, kdo tu jasne a zrozumitelne píšeme, že nemáme nič proti darkyniam,  ale my by sme vajícka nedarovali? smile

Upravil(a) majkafa (9. 11. 2008 18:36)

#293 9. 11. 2008 18:47

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Lucie_82 napsal(a):

Souhlasim. je to o uhlu pohledu. vtipne je pouze, ze kdybybyl kazdy se svym uhlem pohledu opravdu vnitrne srovnany, nemohly by probihat takoveto sahodlouhe diskuse, protoze bychom nemeli potrebu se navzajem presvedcovat smile offtopic

Moudré -  máš pravdu

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#294 9. 11. 2008 18:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak píšete, že nie, ale nezabudnete rozmazávať - na Psychologickej, nie na právnej - finačnú odmenu... Ty samozrejme pre istotu - neopýtaná - rýchlo napíšeš, že ty za darcovstvo nebeireš (ako keby ťa niekto podozrieval - alebo Podľa seba súdim teba...?) a jedným dychom vypíšeš cenník za službu, ktorú odsudzuješ. Mne je to jedno, dokonca aj keby ste závideli, je to ľudská vlastnosť, ale proste sa mi nepáči, ako sa tu napĺňa, že každý dobrý skutok - hoci podľa teba skôr prehrešok proti ľudstvu - bude po zásluhe potrestaný. A niekto zasa odignoruje informáciu hneď zo začiatku, že Švédka takto pomáha kamoške posunúť sa v poradníku... Naozaj každý si prečíta to, čo chce. A každý vidí skutočnosť po svojom. Aj ja. stolt
A popri info o kamoške mi finančné informácie pripadjaú druhoradé. Niežeby to bola pre mňa zanedbateľná suma, to nie... ale riziko tu tiež nepochybne je, plus bolesti, nepríjemnosti, narkóza... Ja to vidím ako adekvátne. Ale to je samozrejme môj názor. Čo človek, to názor. stolt

Brita

Není tady

#295 9. 11. 2008 18:58

majkafa
Host

Iste si si dobre prečítala aj to, že si myslím, že pre budúce mamičky je podľa toho cenníku zákrok priveľmi drahý, že niektoré si ho ani nemožu viackrát dovoliť, len toľkokrát, koľko hradí poisťovňa. smile

#296 9. 11. 2008 19:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Hej, ale to išlo o prijímanie, nie o darcovstvo... a áno, je to drahé. Tu vidím ja osobne skôlr morálny problém, či vôbec pýtať peniaze, kedy, od koho, za akých okolností... a kde je tá hrnaica bezplatnosti zákroku a prečo. Ale to je skôr na parlamentnú debatu, nie na psychologickú.

Brita

Není tady

#297 9. 11. 2008 19:22

hrosanek
Host

Já to otočím. Vím jaký je pocit, když nemůžete otěhotnět. Vím, že nejsem typ, který by se smířil s tím mít třeskutou kariéru, krásné dovolené, hezký vztah, ale prázdno po tom, co jsme moc chtěli. Podařilo se mi otěhotnět čtrnáct dní před prvním IVF. Podruhé jsem otěhotněla, přestože nám nedávali žádné šance, že se tak někdy stane úplně přirozenou cestou. První dítko byla hormonální výhra nad mým tělem, druhé dítko výhra nad přírodou. Vím jaké to je a vím, že kdyby byla šance otěhotnět jen darovaným vajíčkem, moc bych o to stála. Bylo by aspoň mého muže.

Co je ta slavná příroda, kterou se tady oháníme? Pro mě jsou přirozené všechny děti, které přijdou na svět. Čím problematičtější cestou se k nim dostáváme, tím mají větší šanci, že si rodiče budou toho daru vážit.

Nikdy jsem nepřemýšlela, že bych někomu dala své vajíčko. Každopádně je to zajímavá otázka. Kdyby šlo o kohokoliv blízkého, jdu do toho klidně hned.

Upravil(a) hrosanek (9. 11. 2008 19:23)

#298 9. 11. 2008 19:24

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Sel na mě ta diskuse o pěnězích a o továrnách udělala stejný dojem.

Že je to pro maminky drahé - ano, bezpochyby, ale to je i celé "hrazené" IVF. Bohužel. Bez dárkyň by to ovšem bylo nejen drahé, ale také neuskutečnitelné wink

Upravil(a) Ronja (9. 11. 2008 19:25)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#299 9. 11. 2008 23:17

wanesa
♥♥♥♥---

Omlouvám se, že Vám lezu do diskuze, ale tak nějako mi to nedá, přečetla jsem si všechny příspěvky co člověk to názor, hodně záleží na tom, co kdo na své cestě za dítětem prožil, podle toho se pak odvíjí názory ........ty co neměli problémy s otěhotněním mluví tak, ty co měli problémy mluví onak, co člověk to životní, nikomu nic proti jeho názoru, ale protože jsem prožila co jsem prožila, obdivuji všechny  co se rozhodnou pomoci...........

můj příběh je takový, že já se právě rozhoduji zda darovat sice né vajíčka ale embrya nebo je nechat nadosmrti zmražená a platit za ně nemalý peníz centru asistované reprodukce, pro přiblížení je to 2200 Kč ročně.......

zkrácená verze mého příběhu je, vysoká škola, svatba, chtěli jsme dítě, rok jsme se snažili, nešlo to, absolvovali jsme vyšetření zjistilo se, že manžel má 99% deformovaných spermií, tudíž počít dítě přirozeně absolutně nemožné, dva roky boje, otázek, přemýšlení co dál, já chtěla umělé, manžel ne, nechtěl ale ani adopci, myslel, že se to vyřeší samo, jeho nevěra, naše společná touha po dítěti, které nepřicházelo, tři roky za námi a nic.......já netoužila po kariéře, po životě bez dětí, manžel také ne, .....nakonec po 3,5 letech marné snahy umělé oplodnění, spousta hormonů, zrušená stimulace, další hormony, injekce, narkoza, naštěstí se povedlo na druhý pokus všehovšudy za pouhých 40000 Kč, narodili se krásná dvojčátka, a nám zbylo 6 krásných vajíček zmražených v mrazku......

.....a teď zase debata..........já další dítě nechci, dvě mi stačí, a to co jsem si prožila při porodu (nebyl císař) nikomu nepřeji, ale ty dvě robátka mě donutili zapomenout, .........mohli by mít 6 dalších sourozenců, no ale 8 dětí nechci, taky se mi nechce platit CARu 2200 ročně, to radši svým robátkům za ty peníze pořídím potřebné věci, ...........a teď já jsem ochotna je darovat, budu ráda když někomu pomůžou na cestě za děťátkem, protože vím jaké to je, ten pocit když člověk nemůže mít dítě, musí se zpovídat před doktorama, odhalovat to, co pro někoho je samozřejmost, prostě si zašuká někde na zábavě a je to, (moje sestřenice si jednou vrzla s klukem kterého znala 14 dní a bylo to) dochází do Caru a doufá že se to povede, kdy pro ně je to jen obchod, je jim jedno jestli se to povede nebo ne, pro ně jsou to jenom další peníze, jsem ochotna je věnovat na výzkumy, protože jednou až budu vážně nemocná a na nemoc bude lék, tak si třeba řeknu, že díky mým embryím se nalezl lék na tu nemoc a já budu zachráněna.........kdežto můj manžel o tom nechce ani slyšet je věřící katolík a je ochoten platit za jejich zmražení až do smrti, ale co ta jeho nevěra, že,.....to se k tomu nehodí.......

nevadí mi je darovat, své dvě vytoužené děti mám, víc jich nechci, a když někomu pomůžou budu ráda, vím co je to trápení chtít dítě, ......vím, že 8  dětí bych prostě nezvládla, a vím, že se mi nechce platit 2200 Kč ročně za uskladnění 6 embryí, .......také tuším, že pokud je někomu daruji, tělo dárkyně je vůbec nemusí přijmout, takže mých 6 dětí nebude nikde běhat.........ale třeba také bude,.........asi jsem dost sobecká já nevím, .......

jsem matka dvojčátek, která si prošla krizí v manželství kvůli neplodnosti, mám ještě 6 zmražených embrií,.........uvažuji takhle, ..........ale vím, že kdyby to bylo jinak uvažovala bych taky jinak..............

pokud bych neměla problém s početím, o umělém bych věděla kulové, nezajímala bych se o to, také by mě asi nenapadlo jen tak do sebe cpát do sebe hormony abych měla spoustu vajíček a mohla je darovat nějaké holčině, .............ale byla jsem hozena do vody neplodnosti a uvažuji jak uvažuji.........

Není tady

#300 9. 11. 2008 23:47

katafyge
♥♥♥♥♥--

wanesa napsal(a):

můj příběh je takový, že já se právě rozhoduji zda darovat sice né vajíčka ale embrya nebo je nechat nadosmrti zmražená a platit za ně nemalý peníz centru asistované reprodukce, pro přiblížení je to 2200 Kč ročně.......

predpokladám, že sú  vajíčka tvoje a spermie sú tvojho manžela ?
    som veci neznalá, si neviem predstaviť rozhodovanie va ak už deti nechceš

:)gratulácia k páriku dudlikdudlik

Upravil(a) katafyge (9. 11. 2008 23:49)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí