29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Švédko a co třeba ledvinu ?? Ty máš dvě
A za tu dostaneš na černým trhu mnohem víc
No a teď k tématu, já bych teda vajíčko nedarovala ani omylem
Možná jsem srab a nejsem hrdinka, ale nesnesla bych pomyšlení, že se z mého jak to říct..DNA ? Vylíhlo něco živýho, co roste, žije běhá, směje se a já u toho nemůžu být. Já vím, že by nebylo vlastně moje, ale když si vezmu, že bych měla tři děti a každé s jným partnerem semenem, přece budou všechny moje a budu je mít stejně ráda, ne ??
Nevím, ptám se sebe sama pořád dokola, ale vím, že tak jak bych nedala dítě k adopci, nedala bych prostě ani vajíčko.
To je můj názor, ale nikoho nesoudím.
Spíš před Svedkou smekám....... Svedi a nehoní se ti třeba hlavou, že z vajíčka bude třeba holčička, která bude celá Terezka nebo si to nepřipouštíš ?? Asi na to nesmíš myslet, jinak by ses musela zbláznit, že ??
Tak každopádně přeju, ať to klapne a ty na tohle rozhodnutí vzpomínáš jen v dobrým
Není tady
Není tady
Fidorka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
jen jdi, říkala jsem ti to už dávno
ty bys taky mohla jít... ale co bys asi takhle v sobotu večer dělala jinýho než flusala síru na netu, viď...
![]()
tak hezký večer všem, snad to tady zítra moderátoři trochu pročistí od těch splašků
je něco, co tě vytočilo na větě, že máš jít ? ty sama jsi říkala, že chceš jít, ok. proč nutíš mě někam chodit ?
nebyla jsem sprostá, jen ti řekla, ať jdeš. z tebe na oplátku padají ironický poznámky
takhle hráblá jsi až jako těhotná, nebo i běžně ?
Není tady
to Pinky: Abych pravdu rekla, tak me tohle ani nenapadlo, nez jsem vstoupila do teto diskuze.....ja proste pred sebou videla jen to, ze (uz jsem asi trapna) nekdo bude stastny, tak jako ja z moji male holcicky
Na druhou stranu, moje mala je dobry cislo a pokud jen neco malo z toho co ma ta moje bude mit i ta "cizi" tak si me ti anonymni prijemci stejne najdou a pekne mi to vytmavi
Ne ted vazne, ja proste nemam pocit, ze by nekde behalo moje dite, ani nad tim nebadam....jdu darovat vajicka a hotovo, ted asi napisu neco co tu zase nekdo nevezme, ale me to prijde stejny, jako kdybych premyslela, ze nekomu koluje v zilach moje krev .....
Není tady
Máš můj upřímný obdiv
Po pravdě, tohle bych do tebe vážně neřekla Nepřišla jsi mi jako darovací typ
Tak už to tady radši nečti........ nebo ti to začně vrtat hlavou.
Mně už to vrtá a to žádný vajíčka ani dávat nebudu anehodlám...jen prostě ten pocit......
To je jako bych prostě dala někomu dítě...... nemůžu si pomoct
Není tady
Svedka napsal(a):
to Pinky: Abych pravdu rekla, tak me tohle ani nenapadlo, nez jsem vstoupila do teto diskuze.....ja proste pred sebou videla jen to, ze (uz jsem asi trapna) nekdo bude stastny, tak jako ja z moji male holcicky
![]()
Na druhou stranu, moje mala je dobry cislo a pokud jen neco malo z toho co ma ta moje bude mit i ta "cizi" tak si me ti anonymni prijemci stejne najdou a pekne mi to vytmavi![]()
![]()
![]()
Ne ted vazne, ja proste nemam pocit, ze by nekde behalo moje dite, ani nad tim nebadam....jdu darovat vajicka a hotovo, ted asi napisu neco co tu zase nekdo nevezme, ale me to prijde stejny, jako kdybych premyslela, ze nekomu koluje v zilach moje krev .....
ale krev je přece něco jiného, úúúplně jiného. já bych nemohla právě z toho důvodu, že někde by bylo kousek mě a já nebyla u toho, jak roste.
a povznést se nad to a nemyslet na to bych prostě nedokázala.
Upravil(a) PPavlaa (8. 11. 2008 22:21)
Není tady
Me pripada zase mnohem jednodussi darovat nez prijmout. Vim, jak jsem prozivala, jenom kdyz mi davali transfuzi krve (i kdyz to se neda az tak srovnavat...) - proste je to neco ciziho. A takhle to znamena, ze to miminko bude mit v sobe geny nekoho, koho jako jeho mama neznam...
Není tady
vendulak napsal(a):
Me pripada zase mnohem jednodussi darovat nez prijmout. Vim, jak jsem prozivala, jenom kdyz mi davali transfuzi krve (i kdyz to se neda az tak srovnavat...) - proste je to neco ciziho. A takhle to znamena, ze to miminko bude mit v sobe geny nekoho, koho jako jeho mama neznam...
tak zase když už se do toho ty lidi rozhodli jít, tak tohle jim asi nevadí, srovnali si to a nemají s tím problém.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
vendulak napsal(a):
tak zase když už se do toho ty lidi rozhodli jít, tak tohle jim asi nevadí, srovnali si to a nemají s tím problém.
To je moc cernobily, takhle jednoduchy to asi nebude. Spis je to jedno z vychodisek, ale urcite nad tim ty rodice premysli i potom, co se jim dite narodi. A hlavne, kdyz pak jsou nejaky problemy ve vychove atd., tak to musi cloveka napadat.
Není tady
No jo vendulak, to je pak vlastne jako kdyz si dite adoptujou, ze jo ... taky nevedi, co si nese za geneticky informace od rodicu
Tady je rozdil akorat v tom,ze je aspon napul tatinkovo a pro tu zenskou, coz si myslim je nejdulezitejsi,ze si ho sama odnosila a porodila
Není tady
Svedka napsal(a):
No jo vendulak, to je pak vlastne jako kdyz si dite adoptujou, ze jo ... taky nevedi, co si nese za geneticky informace od rodicu
Tady je rozdil akorat v tom,ze je aspon napul tatinkovo a pro tu zenskou, coz si myslim je nejdulezitejsi,ze si ho sama odnosila a porodila
To urcite! jsem ovlivnena - cetla jsem si ted neco o ty spisovatelce (nevzpomenu si jmeno), co adoptovala nekolik romskych deti a vychovala je, jak nejlip umela, a ted je potkava jenom u soudu, proste se vratili tam, odkud pochazeli jejich geny. Cely detstvi v pohode, jenomze pak se to "zvrtlo".
Není tady
vendulak napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
vendulak napsal(a):
To je moc cernobily, takhle jednoduchy to asi nebude. Spis je to jedno z vychodisek, ale urcite nad tim ty rodice premysli i potom, co se jim dite narodi. A hlavne, kdyz pak jsou nejaky problemy ve vychove atd., tak to musi cloveka napadat.
já nevím, pro mě by asi byl zvláštní pocit, mít v sobě dítě, které není moje. asi bych líp schroupla tu adopci, ale zase nevím, že jo, těžko říct, kdybych neměla žádné dítě, asi bych taky chtěla vědět, jaké to těhotenství je a cítit, jak mim roste ..
Není tady
vendulak napsal(a):
Svedka napsal(a):
Tady je rozdil akorat v tom,ze je aspon napul tatinkovo a pro tu zenskou, coz si myslim je nejdulezitejsi,ze si ho sama odnosila a porodilaTo urcite! jsem ovlivnena - cetla jsem si ted neco o ty spisovatelce (nevzpomenu si jmeno), co adoptovala nekolik romskych deti a vychovala je, jak nejlip umela, a ted je potkava jenom u soudu, proste se vratili tam, odkud pochazeli jejich geny. Cely detstvi v pohode, jenomze pak se to "zvrtlo".
zvrtnout se to může i u těch našich, ať se snažíme jak chceme, někdy stačí jen blbá parta a už to jede.
Není tady
Svedka napsal(a):
hele, ty se nebojíš, že to bude bolet ? myslím ten odběr ...
Není tady
Nojo, prijit na to, co se da ovlivnit vychovou, to je na Nobelovku
moznost nosit v sobe dite znamena urcite mnohem intenzivnejsi vztah s ditetem jiz od zacatku, pri adopci to preci jenom chvilku trva, nez se vazby vytvori.
Není tady
vendulak napsal(a):
Svedka napsal(a):
Tady je rozdil akorat v tom,ze je aspon napul tatinkovo a pro tu zenskou, coz si myslim je nejdulezitejsi,ze si ho sama odnosila a porodilaTo urcite! jsem ovlivnena - cetla jsem si ted neco o ty spisovatelce (nevzpomenu si jmeno), co adoptovala nekolik romskych deti a vychovala je, jak nejlip umela, a ted je potkava jenom u soudu, proste se vratili tam, odkud pochazeli jejich geny. Cely detstvi v pohode, jenomze pak se to "zvrtlo".
Tereza Boučková?
Není tady
to pavla: bojim nebojim ja nevim pred porodem jsem taky nevysilovala jaky to bude a poctive cetla vsechny slohovky kamosek z nejen naseho "chlivku" a pak kdyz jsem rodila ja, tak jsem porad cekala kdy jako ta hrozna bolest prijde a ona najednou byla holka na svete
Tezko rict, spis je to dalsi krok do neznama ... premyslela jsem o tom, me ani tak nejde o ten odber ale o narkozu, s tou jsem se jeste nesetkala, ale nejaka injekce tuhle nebo tamhle to cloveka v zivote potka ... udajne po tom odberu bych mohla krvacet, tak to mi taky neni nezname, jako zensky ze jo no uvidime jak to dopadne
Není tady
Evice napsal(a):
vendulak napsal(a):
Svedka napsal(a):
Tereza Boučková?
Zdar Evi a ty bs dala vajíčko ??
Není tady
Asi ne. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela.
Není tady
Evice: jj, myslim, ze se tak jmenuje. Ony jsou dve s podobnym jmenem, a me se to plete, na jmena pamet nemam...
Není tady
Svedko máš bezva přístup... a z mé zkušenosti mohu napsat, že se nemáš čeho bát... narkoza je krátká cca 15 minut a v centrech používají jakési "méně drastické", po kterých je většina lidí naprosto v pohodě...
víš z čeho já měla největší strach???? anesteziolog tam chodil a probíral ženský po zákroku a jestli jsou ok kontroloval tak, že jim dával příklady na počítání a já se hrozně bála, abych to pak spočítala správně...
no magor no...
jinak břicho po OPU mě nebolelo a krvácení taky nebylo... ale to je indivindi a bolest záleží na počtu odebraných oocytů...
Není tady
Svedka napsal(a):
to pavla: bojim nebojim ja nevim
pred porodem jsem taky nevysilovala jaky to bude a poctive cetla vsechny slohovky kamosek z nejen naseho "chlivku" a pak kdyz jsem rodila ja, tak jsem porad cekala kdy jako ta hrozna bolest prijde a ona najednou byla holka na svete
![]()
Tezko rict, spis je to dalsi krok do neznama ... premyslela jsem o tom, me ani tak nejde o ten odber ale o narkozu, s tou jsem se jeste nesetkala, ale nejaka injekce tuhle nebo tamhle to cloveka v zivote potka ... udajne po tom odberu bych mohla krvacet, tak to mi taky neni nezname, jako zensky ze jono uvidime jak to dopadne
já vím, ale víš co, když jdeš rodit, jde o tvoje dítě, tady se jedná o to, podstoupit tohle pro někoho jiného. a vlastně to není ani známá, ani kamarádka, je to někdo, koho neznáš.
měla jsem za to, že jsi v tomhle zběhlá, když jsi sem začala psát. asi to taky snáší každá jinak, kamarádka o které jsem mluvila byla ráda, že mají jedno dítě a pro druhé už nebyla ochotna tohle všechno znovu podstupovat.
ale stejně tak znám jednu, která na tom byla 3x, otěhotněla, ale mimi neodnosila, na další zákrok nemají peníze, navíc je jim oběma už po 40, ale klidně by o toho znovu šla. ale třeba to není o tom, že by něco vnímala jinak, možná je jedinej rozdíl v tom, že ta první měla aspoň to jedno dítě, ta druhá nic a špatně se s s tím smiřuje.
narkozy se neboj, mě je po ní vždycky fajn, docela si ji užívám
Není tady
to mufina .... no asi to bude neco lehciho, kdyz za cca 2 hodky muzu v doprovodu odejit domu .... a s prikladama z matiky me fakt nedes
to pavla .... presne jak pises, jedno dite je rozhodne vic, nez zadny .... v tomhle smeru mam zase ja jasno co se tyce tech naslednych moznych rizik, napr. ze uz nebudu moci mit treba dalsi vlastni dite prirozenou cestou ja - neplanuju ho a i kdyby mi treba za 10 let hrklo a chtela bych dalsiho potomka, tak uz budu z toho priotravenyho vzduchu vsude kolem tak zfetla, ze to stejne prirozenou cestou nepujde ... a buh vi, kde bude medicina za 10 let, ze jo ... to uz si budem vybirat kde co diky klonovani
Není tady
a ten odběr pro tebe znamená riziko, že už nebudeš moct mít další dítě přirozenou cestou
Není tady
samotny odber ne, ale ty hormony co do sebe ted cpu .... nikdy nevis, co provedou, nemusi ted, muzou pozdeji .... nejaka setina procenta tam snad je, ze jako ty vajecniky se trochu pochroumaj diky tehle stimulaci a pak uz treba nemusi fungovat spravne .... ja vsechna ta rizika ani necetla, dr. se me ptal, jestli vim vse potrebne, tak jsem rekla ze jo, takze zadne teorie nevyvijel
Není tady