6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojte, zajímal by mě vá názor na darování vajíčka. Ne to zdravotní hledisko, e člověku rozhasí tělo hormonama, ale to vědomí, e někde bude vae dítě a tak. přemýlela jsem nad tím, e bych to nebrala jako moje, kdy by ho odnosila nějaká ena a porodila ho. a někomu by to pomohlo, kdo děti mít nemůe.
Není tady
Já bych nemohla darovat. Cítila bych to tak, e jsem dala pryč své dítě.
Nevím, jsem rozpačitá nad těmito pokusy "proti přírodě".
Jsou tam nae geny.
V dětských domovech je spousta oputěných dětí, které čekají na lásku rodičů.
Upravil(a) majkafa (6. 11. 2008 21:58)
Ja jsem ve stadiu kdy citim, ze bych nemohla darovat. Ale ne proto, ze si myslim, ze je to proti prirode nebo "Bohu"
Jinak to neodsuzuji, jen pro me osobne je to emocionalni zalezitost.
Není tady
No právě dětský domov je plný dětí, a adopce je sloitá České úřady mnoha rodičům cestu k adopci dost znepříjemňují. Vajíčko bych také nemohla darovat.
Upravil(a) topazio (6. 11. 2008 22:03)
Není tady
ufff....nemohla, je to kus mě a kdy teď vidím to stvoření z kusu mě.... teď to beru, e bych někomu dala vlastní dítě
Není tady
ale já děti nechci a cítím e chtít nebudu. e moje místo je v něčem jiným. ale tělo třeba tu monost má, a jiná maminka nemůe a moc chce. a moje vajíčko jí dá monost si to dítě i porodit.
Není tady
bavila jsme se s kamarádkama a překvapil mě i názor, e dítěti, který o mě nebude vědět dám svoje geny. e ona by nikdy neudělala nikomu nic takovýho jako dala svoje vlastnosti. je fakt e trpí depresema a názorama dost vybočuje. e si dost zkusila v dětství e byla tak trochu jiná a e by to nemohla udělat. jako se replikovat dál.
Není tady
kdybych otěhotněla, dítě bych si nechala..ale vajíčko prostě beru jako buňku.
Není tady
majkafa: pokusy proti přírodě? a jsi rozpačitá i nad operacema novorozenců kteří by v přírodě zemřeli? nebo obecně nad ékařstvím, dost věcí je tam proti přírodě
Není tady
mirko vypadá to e jsi tu na to sama, e by to nikdo neudělal. Ale třeba se někdo objeví, kdo přemýlel e by vajíčka daroval, já jsem první vlatovka Četla jsem o tom v časopise minulý měsíc a taky jsem nad tím uvaovala. Od tý doby jsem nad tím nepřemýlela, vlastně jsem na to zapomněla a tys mi to připomněla... Akorát si sebe představit neumím, ale neberu to jako e bych dala někomu "dítě", protoe to vajíčko přece nebude oplodněné...
Upravil(a) Petrua (6. 11. 2008 23:06)
Není tady
ale mě nejde o to najít někoho kdo by to udělal..spí mě to napadlo zaloit, bo my sme se s holkama docela pohádaly. jakoe nikdo nemůe vědět, co mě napadne za 10 let, e někde běhá moje dítě. a to dítě, kdyby se to dovědělo..e psychicky to můe ublíit mě i jemu. a podobně.
Není tady
Já myslím, e ale dárkyně je anonymní! Take nehrozí, e by si tě to dítě jednou třeba nalo nebo ty jeho, ne?
To samé je přeci i u darování spermií.
Já za sebe bych do toho klidně la, vdy to opravdu není jako vzdát se dítěte. To se dle mého nedá srovnávat. Je to jen "buňka".
Prostě bych si uměla představit to vajíčko darovat. Neměla bych z toho rozhodně patný pocit, ba naopak. Jak já bych byla astná, e jsem někomu dopomohla k vytouenému potomkovi.
Není tady
Já bych to věděla, e je někde mé dítě
Potřebuje to posvětit?
Jestli to chce udělat, udělej. Kadý si to v sobě musí srovnat sám.
mirka.. napsal(a):
ale já děti nechci a cítím e chtít nebudu. e moje místo je v něčem jiným. ale tělo třeba tu monost má, a jiná maminka nemůe a moc chce. a moje vajíčko jí dá monost si to dítě i porodit.
Já bych darovala klidně, kdyby ho někdo chtěl . Ale nevím, jestli by to fyzicko lo.
Není tady
Vajíčko je sice jen buňka, ale vyroste z ní plod a narodí se dítě. Moc bych na něj myslela a sírala by mě nejistota, jestli mu někdo neubliuje a jestli mě nepotřebuje. Proto bych do toho nela. I kdy dítě porodí jiná ena, přece jen to je moje pokrevní dítě.
Ten, kdo své vajíčko či spermii daruje, jistě udělá dobrý skutek a obdivuji ho za to, já bych to udělat nemohla.
Není tady
mirko - já dost silně uvauju, e bych do toho la....zvlá kdy několikrát denně čtu o holkách, které by darované vajíčko potřebovaly, ale jsou na konci pořadníku. Ve chvíli, kdy by si přivedly dárkyni, poskočily by na první místo....a jejich anci by se pomohlo, jejich naděje by se splnily.... Větina z těch jsou holky co znám, mnohdy i osobně a jsou to holky, které by pro miminko udělaly cokoliv. Rozhodně by se k němu nechovaly patně. Někdo, kdo podstupujde vechny tyhle věci pro mimíska po něm opravdu touí.
To tak, já o tom uvauju, zatím dítko nemám a chci ho, tak nevím jestli nepočkat....ale pořád to mám v hlavě
Není tady
A při menstruaci zabíjíte svoje děcka?
Kdy to vezmu kolem a kolem, tak chlap dává někomu děti pořád
Ne, podle mě je vajíčko jako kadá dalí buňka a pokud by to někomu pomohlo ke těstí, tak proč ne, e
Není tady
Já bych vajíčka klidně darovala (teď u je to teda bezpředmětné). Ráda bych pomohla nějaké eně, která by jinak nemohla mít dítě. A zároveň bych byla ráda, e dám ivot novému človíčkovi, který by jinak skončil s menstruační krví v záchodě.
Není tady
mě kámoka říkala, e vajíčko je sice jen buňka, ale ten nový člověk bude biologicky napůl můj. e mi třeba bude podobný, bude po mě. e pak můu ve městě potkat dítě, který mi bude dost podobný. děkuju za odpovědi
Není tady
Darovala, kdyby to lo. Podle mě je darování "anonymní buňky" na stejné úrovni, jako darování jiných orgánů. Můe to ivot zachránit nebo aspoň zkvalitnit. Je zajímavé, e kolem darování třeba ledviny taková diskuse není. Proč jsou tam mení zábrany, kdy je to taky "kus vlastního těla", které se pohybuje v těle cizím?
Není tady
asi proto e tahle buňka způsobí, e z dárkyně bude "půlka" v kadé buňce nového jedince. a můe mu dát vlastnosti, které nemá ani jeden z "rodičů". myslíte, e jinak bere ene dítě, které není biologicky její, ale odnosí a porodí ho ne ena, která si vezme třeba kojence? ačkoli obě dítě moc chcou?
Není tady
Dítě bude mít jen polovinu genů matky, ale to jetě neznamená, e potkám na ulici někde nějakého jejího dvojníka. Lidé ti mohou být podobní i bez příbuznosti v genech
Od čeho se darování vajíčka lií od darování spermií?
Není tady
Kaliku, kdy odhlédneme od způsobu darování, tak v důsledku je to stejný...
Jsem se nad tim taky zamyslela a přijde mi to "a proč né" nevidim důvod proč ne
Mirko, ena si vytváří vztah s miminkem u před narozenim - take je to jiné. Dalí důleitá věc je i to, e vlastně to mimčo neni úplně cizí je manelovo...
Není tady
KALIK napsal(a):
Od čeho se darování vajíčka lií od darování spermií?
Pro mě nelií.
Kdybych teď byla mu, nedarovala bych ani spermie.
Tak to cítím.
KALIK napsal(a):
A při menstruaci zabíjíte svoje děcka?
Kdy to vezmu kolem a kolem, tak chlap dává někomu děti pořád
Ne, podle mě je vajíčko jako kadá dalí buňka a pokud by to někomu pomohlo ke těstí, tak proč ne, e
naprostej souhlas. Jinak odejde vajíčko s menstruací a taky to nikomu nevadí... darovat vajíčko, znamená darovat vajíčko, ne dítě kdy neni oplodněný (to u jsem tu psala). Co byměla říkat taková slepice???
Není tady