Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 8. 11. 2008 13:36

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jste-li zamilovaní, spokojení ve vztahu a šťastní - přesto zahnete????

příště :-)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#127 8. 11. 2008 13:36

Evice
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Západ

PPavlaa napsal(a):

Evice napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

a proč ne ? to ty tady obhajuješ, že tak jak to máš ty je to jediné správné - proč se trápit pro něvěru, že ? co kdybys v té své toleranci byla tak dalece tolerantní, že bys chápala a tolerovala, že to holt můžou mít někteří jinak než ty wink

Ale, prosím tě, a to si vyčetla kde??

Chápu a toleruju, že to lidi mají jinak. Snažím se tu jenom říct, aby si každýá zametal před vlastním prahem. To je všechno.
Taky chápu Martinku, proč nechápe, že někdo může. Prostě to vidí jinak, dokonale, a já ji přeju ten blažený pocit, že si dokonalost umí představit. A neříkám tím, že je proto horší, nebo lepší.

fajn, když jsi tak tolerantní, prrčo jsi stáhla můj příspěvek a měla potřebu se k němu vyjadřovat ? já mám totiž opravdu pocit, že v téhle době je nevěra tolerována až přespříliš a je to špatně wink

Asi proto, že to byla odpověď na můj přispěvek?
Teď bych si jen chtěla ujasnit :  nevěru tolerují podvádění partneři, nebo společnost obecně?

Není tady

#128 8. 11. 2008 13:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Martinka1 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Nemá smysl tedy pracovat na vztahu, ale na sobě smile

Pan, jak jinak chceš pracovat na vztahu, než prací na sobě? Pro mě je to to samý.
Nemusíme spolu souhlasit, ale já osobně nechápu PROČ by někdo měl zahejbat, pokud má vztah a nemá v něm problém. Leda, že by mu ten partner v sexu nestačil (nebo v něčem jiném). A pak už problém má, ne?
Prostě, pokud doma mám to (toho), po čem (po kom) skutečně toužím - přece nebudu hledat něco (někoho) jiného dumbom

To je možné..že ty ne smile
Jiný třeba zase ano.
Ale myslím, že ani ostatní nehledají - už to tu padlo: to se neplánuje, to se žije.
A tak jako můžeš - jsi schopná - milovat dva muže, hezky jednoho PO druhém, tak se ti může i v životě stát, že prostě miluješ oba NAJEDNOU.
Taky nemusíš všechno chápat, prostě to nech být. Mohlo by se stát, a ty moc dobře víš, že to tak funguje, že když NECHÁPEŠ, příjde názorná a realná lekce... Pak URČITĚ pochopíš.
Chceš to chápat i za tuhle cenu?
wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#129 8. 11. 2008 13:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

evice, měla jsem na mysli společnost smile podváděné partnery většinou nepříjemně a bolestivě zasáhne, ať tvrdí, že oni by tohle neřešili jak chtějí ...

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#130 8. 11. 2008 13:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Martinka1 napsal(a):

Ještě trošku jinak:
ano, nevěra může být ve vztahu, který je v pořádku - pokud je nevěra pro OBA partnery přijatelná, oba ji tomu druhému odsouhlasí a nemají s tím žádný problém.
Ale pokud to tak není, tj. nevěra je skrytá (protože by partnerovi vadila), nebo se provalí - a partnerům vadí - je to známka problému ve vztahu.
Pokud by to problém nebyl, tak by to partneři neřešili a popřáli si vzájemně pěkné zážitky při sexu s někým jiným!!!

Jaký KONKRETNÍ problém tam vidíš?

Není tady

#131 8. 11. 2008 13:40

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PPavlaa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

správně evice, můžu být tolerantní i k zlodějům, vrahům, co mi je vlastně do toho smile

Teď mícháš hrušky a jabka...

to už jsem slyšela tonguesmile štrůdl miluju z obojího wink

No to je vidět wink

Není tady

#132 8. 11. 2008 13:43

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Pandorraa napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Nemá smysl tedy pracovat na vztahu, ale na sobě smile

Pan, jak jinak chceš pracovat na vztahu, než prací na sobě? Pro mě je to to samý.
Nemusíme spolu souhlasit, ale já osobně nechápu PROČ by někdo měl zahejbat, pokud má vztah a nemá v něm problém. Leda, že by mu ten partner v sexu nestačil (nebo v něčem jiném). A pak už problém má, ne?
Prostě, pokud doma mám to (toho), po čem (po kom) skutečně toužím - přece nebudu hledat něco (někoho) jiného dumbom

To je možné..že ty ne smile
Jiný třeba zase ano.
Ale myslím, že ani ostatní nehledají - už to tu padlo: to se neplánuje, to se žije.
A tak jako můžeš - jsi schopná - milovat dva muže, hezky jednoho PO druhém, tak se ti může i v životě stát, že prostě miluješ oba NAJEDNOU.
Taky nemusíš všechno chápat, prostě to nech být. Mohlo by se stát, a ty moc dobře víš, že to tak funguje, že když NECHÁPEŠ, příjde názorná a realná lekce... Pak URČITĚ pochopíš.
Chceš to chápat i za tuhle cenu?
wink

Ajaj ten zákon přitažlivosti je ale sviňa, co?  dumbom wink

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#133 8. 11. 2008 13:48

Evice
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

evice, měla jsem na mysli společnost smile podváděné partnery většinou nepříjemně a bolestivě zasáhne, ať tvrdí, že oni by tohle neřešili jak chtějí ...

Jo, tak to máš pravdu. Společnost se prostě mění, ať už se nám to líbí nebo ne.

Není tady

#134 8. 11. 2008 13:53

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Evice napsal(a):

jediným jistě ne hmm ale mám pocit, že tahle společnost je k nevěře hooodně tolerantní roll

Možná Martinka to vidí dost černobíle.

Tolerance je důležitá, ne? Žiju, nejlépe, jak umím, a to předpokládám i u ostatních. Naco odsuzovat, rýpat.

Já si myslím, že mi není nic do toho, zda sousedovic Anče ten její zahne, nebo ne. Je to jejich vztah, tak nemůžu vědět, jak to mají. Pokud se bude trápit, neřeknu, je mi líto, že ti zahnul, ale je mi líto, že se trápíš.

ano, tolerance je hodně důležitá - ale asi v tom úhlu pohledu, v které se nás to bytostně dotýká.
např. jestli sousedovic Anče zahýbá manžel, nebo ona sama zahýbá - jistě do toho mi nic není, mohu jí říct, že je mi líto, že se trápíš, ale jestli sousedovic Anča zahýbá s mým mužem, do toho už mi je až dost, nemyslíš? Tolerovat Anču v tomto případě jaksi z mé strany by nešlo - z tvé ano? Jak to bude se sousedovic Ančou, když ji nachytáš u sebe v ložnoci s tvým manželem? Jistě, ty to nebudeš vidět černobíle - jakou barvou to uvidíš? Růžovou, bleděmodrou, nebo v jiné nuanci? nebo třeba uvidíš rudě, co? No a pokud náhodou tvůj manžel nachytá sousedovic Pepu s tebou, měl by být asi tolerantní? K tobě? K Pepovi? Řekneš Anče, je mi líto, že se trápíš? Tohle je žití, jak nejlépe umím?

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#135 8. 11. 2008 13:59

Evice
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Evice napsal(a):

jediným jistě ne hmm ale mám pocit, že tahle společnost je k nevěře hooodně tolerantní roll

Tolerance je důležitá, ne? Žiju, nejlépe, jak umím, a to předpokládám i u ostatních. Naco odsuzovat, rýpat.

Já si myslím, že mi není nic do toho, zda sousedovic Anče ten její zahne, nebo ne. Je to jejich vztah, tak nemůžu vědět, jak to mají. Pokud se bude trápit, neřeknu, je mi líto, že ti zahnul, ale je mi líto, že se trápíš.

ano, tolerance je hodně důležitá - ale asi v tom úhlu pohledu, v které se nás to bytostně dotýká.
např. jestli sousedovic Anče zahýbá manžel, nebo ona sama zahýbá - jistě do toho mi nic není, mohu jí říct, že je mi líto, že se trápíš, ale jestli sousedovic Anča zahýbá s mým mužem, do toho už mi je až dost, nemyslíš? Tolerovat Anču v tomto případě jaksi z mé strany by nešlo - z tvé ano? Jak to bude se sousedovic Ančou, když ji nachytáš u sebe v ložnoci s tvým manželem? Jistě, ty to nebudeš vidět černobíle - jakou barvou to uvidíš? Růžovou, bleděmodrou, nebo v jiné nuanci? nebo třeba uvidíš rudě, co? No a pokud náhodou tvůj manžel nachytá sousedovic Pepu s tebou, měl by být asi tolerantní? K tobě? K Pepovi? Řekneš Anče, je mi líto, že se trápíš? Tohle je žití, jak nejlépe umím?

Promiň, ale mám pocit, že se mě snažíš natáhnout do nějakých svých nevyřešených problémů. Snad jsem ti nikdy neublížila, a nikomu vědomě neubližuju.
Tohle co píšeš, je řešení okamžiku.
Pominu, nějaké představy kdo koho chytí v posteli. smile Umíš tedy žít líp. Jak? Chytneš sousedovic nevěrníka a vyhodíš ho z okna? Myslíš, že pak Anča bude šťastná? Nebo Anču obejmeš, necháš jí vybrečet a znova se postavit na nohy?

Není tady

#136 8. 11. 2008 14:17

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Evice napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Evice napsal(a):

Promiň, ale mám pocit, že se mě snažíš natáhnout do nějakých svých nevyřešených problémů. Snad jsem ti nikdy neublížila, a nikomu vědomě neubližuju.
Pominu, nějaké představy kdo koho chytí v posteli. smile Umíš tedy žít líp. Jak? Chytneš sousedovic nevěrníka a vyhodíš ho z okna? Myslíš, že pak Anča bude šťastná? Nebo Anču obejmeš, necháš jí vybrečet a znova se postavit na nohy?

Ale vůbec se tě nesnažím zatáhnout do nějakých problémů - pouze reaguji na to, co jsi napsala. Na to, že tolerovat lze cokoliv, ale na to já říkám - jde o úhel pohledu. Bude-li se to týkat tebe, budeš mít jinou toleranci, než, když se to bude týkat pouze Anči - tam ji možná polituješ, obejmeš a necháš postavit na nohy...ale, zase, co když právě TY budeš ten třetí element v jejich vztahu? Píšu to proto, že jsi sama napsala, že neřešíš, zda budeš nevěrná, i když budeš šťastná a spokojená ve vztahu. Myslíš, že to obejmutí, nechání vybrečet té Anče nějak pomůže? Bude ona k tobě tolerantní, tak, jak si to představuješ? Bude-li Ančin Pepa nevěrný někde s někým jiným, Anču obejmu, nechám ji vybrečet, bude-li chtít, pomůžu ji postavit na nohy - i kdyby to mělo znamenat vyhodit Pepu (ne z okna, tím bychom Anče nepomohly), bude-li však Ančin Pepa nevěrný se mnou - asi bych se ji bála přijít do cesty - nevím, jak ty, ale ty by si možná Anču přesvědčovala o toleranci, nejen k nevěrnému Pepovi, ale i k tobě wink
Nikdy si mi neublížila, já snad tobě také ne, tohle je čistě diskuze....
Jestli umím žít líp? Nevím - ale myslím si to. Už to vidím, jak se tu na mě kdekdo sesype - ale já osobně bych jakýkoliv problém neřešila nevěrou. Natož abych byla spokojená ve vztahu a nějakou nevěrou bych ho mohla zničit. Jen pro tu touhu, o které si psala.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#137 8. 11. 2008 14:46

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Evice napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

A už jste se zamysleli, proč to těm podváděným partnerům tolik vadí? Není to jejich zraněné ego, jejich očekávání toho, že to bude jen podle nich? Není to v naší výchově, která je nám po staletí vtloukána do hlavy, že jen jednoho partnera mít je jediné a správné? A jsme tady na té zemi proto abychom si našli jednoho partnera, vychovali s ním potomky a sním i zemřeli?

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#138 8. 11. 2008 15:00

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

ffly napsal(a):

Lakino no vidíš jak si šikovná holka, kdo ti to řikal lol

no vy všichni tady,je to příliš krásné,abych tomu věřila,ale nejvíce mě těší,že jsem se zbavila myšlenek na bm a zášti k mužům,bylo mi sice dobře samotné,ale ted mě vše nějak více baví....

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#139 8. 11. 2008 15:25

Evice
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Evice napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Ale vůbec se tě nesnažím zatáhnout do nějakých problémů - pouze reaguji na to, co jsi napsala. Na to, že tolerovat lze cokoliv, ale na to já říkám - jde o úhel pohledu. Bude-li se to týkat tebe, budeš mít jinou toleranci, než, když se to bude týkat pouze Anči - tam ji možná polituješ, obejmeš a necháš postavit na nohy...ale, zase, co když právě TY budeš ten třetí element v jejich vztahu? Píšu to proto, že jsi sama napsala, že neřešíš, zda budeš nevěrná, i když budeš šťastná a spokojená ve vztahu. Myslíš, že to obejmutí, nechání vybrečet té Anče nějak pomůže? Bude ona k tobě tolerantní, tak, jak si to představuješ? Bude-li Ančin Pepa nevěrný někde s někým jiným, Anču obejmu, nechám ji vybrečet, bude-li chtít, pomůžu ji postavit na nohy - i kdyby to mělo znamenat vyhodit Pepu (ne z okna, tím bychom Anče nepomohly), bude-li však Ančin Pepa nevěrný se mnou - asi bych se ji bála přijít do cesty - nevím, jak ty, ale ty by si možná Anču přesvědčovala o toleranci, nejen k nevěrnému Pepovi, ale i k tobě wink
Nikdy si mi neublížila, já snad tobě také ne, tohle je čistě diskuze....
Jestli umím žít líp? Nevím - ale myslím si to. Už to vidím, jak se tu na mě kdekdo sesype - ale já osobně bych jakýkoliv problém neřešila nevěrou. Natož abych byla spokojená ve vztahu a nějakou nevěrou bych ho mohla zničit. Jen pro tu touhu, o které si psala.

Myslím, že vím, co chceš říct. Nevěra dvou, zraní třetího. A ti dva by na to měli myslet. Tak nějak? Je to tak, nezraňuj jiné, sebe, snaž se vcítit. Dej všechno co máš, pokud chceš a můžeš. Není cesty bez křižovatky.

Jenom pro upřesnění, neobhajuju nevěru, jako takovou, jenom právo lidí myslet a žít podle svého.

Není tady

#140 8. 11. 2008 15:26

bloncka
♥♥♥♥---

Evice napsal(a):

godlike Nápodobně. A takhle si to budeme ujasňovat až do samého konce.

V podstatě asi ano. stolt Svět, naše okolí, se mění a my s ním. Ale myslím si, že není špatné mít nějaké zásady a pravidla. A pokud se stane, že je poruším, měla bych aspoň vědět proč a být připravená na důsledky tongue

Upravil(a) bloncka (8. 11. 2008 15:32)

Není tady

#141 8. 11. 2008 15:31

Alosek
Host

Nachytám-li Anču s mým mužem v posteli, budu řešit mého muže a především sebe a svůj vztah k němu wink .
V tu chvíli pro mě Anča nebude hrát žádnou roli - a vím, o čem píšu, z vlastní zkušenosti.
Jinak těchto debat tady už bylo...
Taky jsem si říkala - já bych nikdy. Hahaha... a jak skálopevně jsem o tom byla přesvědčená vissla . Proto přišly zkoušky a jiný muž a láska a ověření mé lásky nejen k BM, ale i ke mně samotné. hjarta
Pořád se učím... smile

#142 8. 11. 2008 15:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Evice napsal(a):

Jenom pro upřesnění, neobhajuju nevěru, jako takovou, jenom právo lidí myslet a žít podle svého.

tummenuppgodlike
Navíc nevěra jako "taková" je jen učební lekce a to pro všechny zúčastněné, nic víc, nic míň stolt

Není tady

#143 8. 11. 2008 16:04

katafyge
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

[b]Já za sebe: mám-li vztah, na kterém mi záleží - nezahýbám.    

nič mi nechýba -spokojnosť je stav na dobu neurčitú

neviem to polopate vysvetliť  dumbom   - také niečo ako - márnosť poznania -  "nebezpečenstvo" poznania,
   pripraviť sa na neveru nedá ,  môžeš robiť čo chceš stolt , život si bude tiež stolt

Zajímalo by mě, kdo to máte jinak!!! A proč. Jaké myšlenkové (a jiné) pochody vám běží hlavou (jinýma částma těla).[/b]   

deti  hjarta

Není tady

#144 8. 11. 2008 16:14

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Evice napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

A už jste se zamysleli, proč to těm podváděným partnerům tolik vadí? Není to jejich zraněné ego, jejich očekávání toho, že to bude jen podle nich? Není to v naší výchově, která je nám po staletí vtloukána do hlavy, že jen jednoho partnera mít je jediné a správné? A jsme tady na té zemi proto abychom si našli jednoho partnera, vychovali s ním potomky a sním i zemřeli?

zase se jedna postřelená ozvala tongue
pomněnko, proč by to mělo být o zraněném egu ? možná v tom jistou roli hraje, ale proč nejsi schopná přijmout fakt, že každej jsme jinej a že někdo bere nevěru jen jako nepříjemnou součást života, se kterou v klidu a pohodě může žít a někdo ji bere jako zradu ?
proč jen proto, že tobě samotné nedělá problém šup sem s jedním, šup sem s druhým, očekáváš, že to takhle máme všechny ? je to pro tebe těžké pochopit, že jsou i ti, kterým vyhovuje mít jednoho partnera bez ohledu na výchovu a podobný věci, kterýma se tady oháníš ?

Upravil(a) PPavlaa (8. 11. 2008 16:17)

Není tady

#145 8. 11. 2008 16:39

Vanda
Host

Ppavlo, nejtěžší je pochopit, že to není zrada. Život (nebo kdo) nás jen zkouší, a je na nás, jak se k tomu postavíme. S partnerovou nevěrou nemusíš přece žít, když je to pro tebe nepřekonatelné....Není to tom bojovat s tím, ale přijmout to, a udělat rozhodnutí sama za sebe. Ale to už tu fakt mockrát bylo. Ne?

#146 8. 11. 2008 16:43

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Evice napsal(a):

Myslím, že vím, co chceš říct. Nevěra dvou, zraní třetího. A ti dva by na to měli myslet. Tak nějak? Je to tak, nezraňuj jiné, sebe, snaž se vcítit. Dej všechno co máš, pokud chceš a můžeš. Není cesty bez křižovatky.

To souhlasím, každý má právo myslet a jednat dle svého - ale myslet a jednat tak, aby druhému neublížil, ať už je to ten nevěrný manžel, nebo i ta milenka, co se mermomocí cpe do vztahu těch dvou... a upřímně řečeno, někdy je to hodně velká vtěrka, jak ona zrovna toho chlapa chce., a kolikrát ten chlap nemá odvahu (je to srab) říct, je konec.
Ano - myslela jsem přesně toto - ti dva by měli myslet na toho třetího, třeba i čtvrtého a také nezapomenout na děti z obou svazků, protože všech se to dotýká, ač si ti dva myslí, že ne, že je to pouze jejich záležitost.
Proto jsem tu mnohokrát psala svůj názor, že pokud mi to doma nějakým způsobem neklape - máme teda problém - je potřeba ho řešit, pokud je ten problém tak velký, že už nemám sílu, nebo i chuť ho řešit, dořeším především celý svůj vztah - ukončím ho a pak s čistým stolem jdu dál. Domnívat se, že nevěrou, nebo nějakým tím hledáním, co mi doma chybí, vyřeším ten konkrétní problém, je blbost na entou, ten problém jen zahrabu někam hluboko, aby právě v té nejneočekávanější době vyplul v plné síle napovrch. Nemám pak k řešení už jen ten konkrétní problém, nabalilo se mi těch problémů trochu víc - a řešit v napjaté situaci několik problému najednou je záhul nejen pro toho jednoho, je to záhul i pro toho druhého. V době, kdy by se mohl ještě nějak vyřešit původní problém a mohlo se jet tak nějak dál, nastupují další problémy, a další řešení, už to není tak jednoduché, už je zapotřebí právě hodně té tolerance k překousnutí ne jednoho ale mnoha nakupených problémů. Začne to třeba špatnou komunikací... ta by se dala ještě nějak vyřešit, ale když ten druhý místo toho, aby řešil doma jde a začne si tu komunikaci hledat jinde - a pak se to provalí, už má na řešení nejen tu komunikaci, ale i tu nevěru. A je to i o větším ublížení tomu druhému. Jistě, někdo řekne EGO - ale není to jen o egu, je to o citech, o důvěře. Např. špatnou komunikací nezničíte důvěru, ale zničíte ji tím, když tu nekomunikaci jdete hledat jinam, místo, aby jste ji začali znova hledat doma. Nemusí jít jen o komunikaci, může jít o cokoliv, může jít i o blbosti, co nechcete řešit...druhý jde a začne je řešit jinde a zjišťuje, že ta blbost zas není taková blbost..
prostě když je něco, zkusit to nejdřív řešit doma, nelze-li to řešit, zaměřím se tedy na sebe (koníčky, kamarádky a bla bla - vždyť ten vztah přeci funguje, tak proč ho rozbíjet kvůli blbosti) a pokud je to neřešitelný problém, druhý ani nereaguje na nějaké ty impulsy, tak přemýšlím, zda s tímto člověkem dál žít, zda tedy není lepší najít něco jinde - takže to vyřeším jednou provždy - ukončím nevyhovující vztah.

Není tady

#147 8. 11. 2008 16:59

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Učební lekce, zkoušky, osud...co to je? To někdo někomu nalinkoval někde život a podle toho se jede? Jako že, když uděláš, nebo neuděláš tohle, šup - tady máš zkoušku?
Tohle všechno si lidi utváří samy - svůj život a své žití. Utváří si to svými myšlenkami, postoji, názory a hlavně svým jednáním. Nikde nikdo není, kdo by řekl, aha! tak ty si myslíš, že nelze milovat dva lidi? No fajn, tak já tomu tvému přihraju do života milenku a on si s tím nebude moci poradit a nebude se moci rozhodnout - která......a ty, protože si taková a maková, tak tě s tím pěkně potrápím! Bude to tvá zkouška - co s tím ty uděláš. nebo, tak ty nám tu budeš tvrdit, že NIKDY nebudeš nevěrná? Tak já - osud, zkouška ti do cesty přihraju pěkný exemplář, po kterém kdekterá by vzdychala...a co jako já? Abych obstála ve své zkoušce a už si příště nedovolila říkat, že já NIKDY (nikdy neříkej nikdy - oblíbené rčení, že?) tak mám jít a hupsout mu do postele? Proč? Mám přeci rozum a vím, že bych tím ublížila nejen sobě, ale i svému partnertovi, kterého mám ráda, kterého miluju, i když má občas nějaké mouchy. Až ty mouchy přerostou v masařky, budu přemýšlet, zda je budu tolerovat, nebo to ukončím, ale nebudu kvůli tomu vrážet klín do svého vztahu, jen proto, že mě někdo (osud, zkouška) něco přihraje do cesty.
Za nevěru nemůže společnost, za nevěru může každý konkrétní člověk, který svými činy a jednáním tomu dává zelenou. A společnost vytváří jednotlivci. Vy, já, tamti i ti druzí.

Není tady

#148 8. 11. 2008 17:11

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Ve fázi zamilovanosti jsem neměla potřebu zkoušet to jinde

Po 15. letém manželství, to už je o něčem jiném, zvláště, když partner je hodně dominantní a potřeby toho druhého vnímá okrajově, nebo vůbec.

Odjela jsem do lázní  a s radostí jsem si užívala flirtování. Bylo to bezva, ale dál jsem to nepustila, měla jsem svého muže stále ráda a se svou nevěrou bych se mu neuměla podívat do očí.
Odjel do lázní on a přijel jiný člověk. Beru lázně jako svět sám pro sebe. Co se upeče v lázních, nemá jejich rámec překročit. A on ho překročil.
Zbořil  ve mně poslední zábrany.
Stále to byl muž mého života, ale už jsem dokázala být nevěrná bez výčitek svědomí a pohled do jeho nevěrných očí už mi nedělal potíže. Nevěru jsem nevyhledávala, ale ani jsem si ji nezakázala.

Jsem rozvedená 13 let , čistila jsem rozvod snad ze všech stran, už bych s tím mužem nemohla znova žít, ale někde  hodně hluboko v sobě cítím, že je to on, mého srdce šampion.
takže za posledních 33 let je to v zásadě poslední muž, kterého jsem upřimně  milovala  srdce tělem a i duší.  možná tam někde bude nějaká smlouva na věky věkův, nebo nějaký nezpracovaný slib.
Martinko, Ty mi rozumíš, Viď?

Není tady

#149 8. 11. 2008 17:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

Učební lekce, zkoušky, osud...co to je? To někdo někomu nalinkoval někde život a podle toho se jede? Jako že, když uděláš, nebo neuděláš tohle, šup - tady máš zkoušku?
Tohle všechno si lidi utváří samy - svůj život a své žití. Utváří si to svými myšlenkami, postoji, názory a hlavně svým jednáním. Nikde nikdo není, kdo by řekl, aha! tak ty si myslíš, že nelze milovat dva lidi? No fajn, tak já tomu tvému přihraju do života milenku a on si s tím nebude moci poradit a nebude se moci rozhodnout - která......a ty, protože si taková a maková, tak tě s tím pěkně potrápím! Bude to tvá zkouška - co s tím ty uděláš. nebo, tak ty nám tu budeš tvrdit, že NIKDY nebudeš nevěrná? Tak já - osud, zkouška ti do cesty přihraju pěkný exemplář, po kterém kdekterá by vzdychala...a co jako já? Abych obstála ve své zkoušce a už si příště nedovolila říkat, že já NIKDY (nikdy neříkej nikdy - oblíbené rčení, že?) tak mám jít a hupsout mu do postele? Proč? Mám přeci rozum a vím, že bych tím ublížila nejen sobě, ale i svému partnertovi, kterého mám ráda, kterého miluju, i když má občas nějaké mouchy. Až ty mouchy přerostou v masařky, budu přemýšlet, zda je budu tolerovat, nebo to ukončím, ale nebudu kvůli tomu vrážet klín do svého vztahu, jen proto, že mě někdo (osud, zkouška) něco přihraje do cesty.
Za nevěru nemůže společnost, za nevěru může každý konkrétní člověk, který svými činy a jednáním tomu dává zelenou. A společnost vytváří jednotlivci. Vy, já, tamti i ti druzí.

Super.
Až z téhle hory balastu, předsudků, nepochopení a obecných keců konečně vykutáš to obyčejné životní moudro, které tam taky je, tak budeš za vodou wink

Není tady

#150 8. 11. 2008 17:35

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

zase se jedna postřelená ozvala tongue
pomněnko, proč by to mělo být o zraněném egu ? možná v tom jistou roli hraje, ale proč nejsi schopná přijmout fakt, že každej jsme jinej a že někdo bere nevěru jen jako nepříjemnou součást života, se kterou v klidu a pohodě může žít a někdo ji bere jako zradu ?

Já s Pomněnkou naopak souhlasím, a stejně tak i s Vandiným: "Není to zrada", ale na rozdíl od Tebe, Zklamané a ostatních bojovnic za krédo: "S věrností na věčné časy a nikdy jinak" neurážím ani nenapadám členky tábora oponentů a dokážu je i pochopit. Tolik asi k tématu...

Upravil(a) Mikeš (8. 11. 2008 17:36)

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí