|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Amriana napsal(a):
ježíííš Mikešku Ty se mi snad zdáš ...kdyby se procházeli a obdivovali panorámata, tož o tom konkrétně sem Wiki nebude psát ...bože
Aha 
Jinak ale - já osobně jsem zažil ve svým životě už docela dost všelijakých vycházek a výletů s různými ženami, které ovšem v pelechu teda rozhodně neskončily... 
Není tady
Martinko - ty jsi spojila víc námětů dohromady. Když bude někdo zamilovaný, určitě nevěrný nebude ..... tedy chápu-li to tak, že zamilovanost je ten stav trvající půl roku až rok, kdy člověk vidí partnera růžovými brýlemi, vše je nové a tím pádem krásné a dokonalé a neřeší se žádné zásadní starosti.
Ale ty zastáváš názor, že i v déletrvajícím vztahu, kde už to sice není o zamilovanosti, ale o "mít rád", by k nevěře nemělo dojít, protože přece nikomu nic neschází. A k tomu už ti lidi oponují. Protože jakmile nastoupí určitá všednost a stereotyp, tak i když všechno funguje jak má, tak pro mnohé lidi je vábničkou ta možnost ještě jednou zažít to lítání v zamilovanosti. A samozřejmě čím delší vztah, tím větší nebezpečí.
Osobně s tebou taky nesouhlasím, že když v manželství všechno funguje, manželé si nezahnou. Není to pravda.
Není tady

Salen napsal(a):
Protože jakmile nastoupí určitá všednost a stereotyp, tak i když všechno funguje jak má, tak pro mnohé lidi je vábničkou ta možnost ještě jednou zažít to lítání v zamilovanosti. A samozřejmě čím delší vztah, tím větší nebezpečí.
Jako u většiny Tvých příspěvků, tak i u tohoto s Tebou bez výhrad souhlasím - zejména u té pasáže, kterou tu cituji.
Martinka zcela zjevně nechápe, "vo čem to je".... nebo je jenom "mladá a zamilovaná"...
Za sebe mohu snad jen tolik: Ono "lítání v zamilovanosti" je krásný, ale strašlivě nebezpečný...
Není tady
Teda lidi, ty vaše vztahy musí vypadat, když je pro vás nevěra v manželství něco normálního a běžnýho, co prostě "musí" přijít... tak to totiž vyzní

Není tady
Mikeši - viděl jsi včera Soukromý pasti? A vo tom je :-)
Není tady

Marti, nemusí, ale môže.
A je dobré s tým počítať, že môžeš aj po hlave skákať a ušami sa odrážať, môže sa to stať aj tebe - či už osobne, alebo cez partnera. Aj v celkovo spokojnom vzťahu. 
Upravil(a) Selima (6. 11. 2008 19:13)
Není tady
Martinko bohužel to tak je - rozhlédni se kolem sebe. Ale třeba budeš zrovna ty ta výjimka, která vždycky existuje.
Není tady
Selima napsal(a):
Marti, nemusí, ale môže.
A je dobré s tým počítať, že môžeš aj po hlave skákať a ušami sa odrážať, môže sa to stať aj tebe - či už osobne, alebo cez partnera. Aj v celkovo spokojnom vzťahu.
Jasně že může, ale pak je to známka toho, že vztah je na tom špatně, a že je potřeba na něm zapracovat.
Není tady
Dívala ses včera Martinko? Jak mohla ta paní víc zapracovat? To musí chtít oba.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Teda lidi, ty vaše vztahy musí vypadat, když je pro vás nevěra v manželství něco normálního a běžnýho, co prostě "musí" přijít... tak to totiž vyzní
![]()
Martinko pokud ti to tak vyznívá - ok. Ale asi to bude tím, že my máme leccos odžito a to bohužel teoriemi nenahradíš. Já tě chápu, taky jsem si myslela, že mám manuál na život, ale měla jsem kulový.
Salen napsal(a):
Dívala ses včera Martinko? Jak mohla ta paní víc zapracovat? To musí chtít oba.
Jasně že musí chtít oba...
Nedívala, nemám televizi...
Není tady
ffly napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
![]()
Martinko pokud ti to tak vyznívá - ok. Ale asi to bude tím, že my máme leccos odžito a to bohužel teoriemi nenahradíš. Já tě chápu, taky jsem si myslela, že mám manuál na život, ale měla jsem kulový.
Ale prd, nemyslím si že mám manuál na život, ale snažím se dívat kolem sebe a "vidět".
A když se ve vztahu přihodí nevěra, tak "vidím" že je něco špatně, co je potřeba řešit. Z obou stran samozřejmě.
Pokud to jeden zazdí - tj. nechce ve vztahu zůstat - tak ten druhý s tím samozřejmě nic neudělá.
Není tady

Salen napsal(a):
Mikeši - viděl jsi včera Soukromý pasti? A vo tom je :-)
Bohužel neviděl - byl jsem v Chomutově na hokeji 
Není tady

Martinka1 napsal(a):
![]()
No jo, no...
...jenže když se rozhlídneš třeba jen tady na Babinetu... tak pomalu každej chlap má (nebo měl) milenku, pomalu každá ženská má (nebo měla) milence... ono to je fakt asi normální, sorry...
Není tady
Mikeš napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
![]()
No jo, no...
...jenže když se rozhlídneš třeba jen tady na Babinetu... tak pomalu každej chlap má (nebo měl) milenku, pomalu každá ženská má (nebo měla) milence... ono to je fakt asi normální, sorry...
Normální - to nevím, běžný - to určitě ano, to souhlasím.
Bohužel to tak vypadá, že si většina lidí se svými vztahy nevíme moc rady a nevíme jak to udělat, aby fungovaly...
To je věčný téma a taky bysme se na Babinetu nudili, kdyby to všechno fungovalo jak má, že jo 
Není tady
Škoda Mikeši - to byla prostě reálná ukázka našich životů. Třicetileté manželství, žili spolu, ale v podstatě vedle sebe. Ona se snažila s ním pohnout, on neměl zájem. Ona se rozhoupala začít si žít víc podle sebe, jeho to nakonec přimělo trochu se zase víc snažit. A když už se zdálo, že vše je zase dobré, tak on si vzal na noc na chatu jinou a ona je zrovna našla. A dala žádost o rozvod, i když manžel se rozvádět nechtěl a bylo jasné, že k té druhé ženě žádný vztah neměl.
Nejlepší byly ty hlášky, co tak dobře známe ze života :
Ale prosím tě co bys chtěla po 30 letech manželství - vždyť jsme už jen takoví kamarádi
Proč jsi sem jezdila?? Nemáš jezdit bez ohlášení! Můžeš si za to sama! (po provalení)
Víš jak je to pro chlapa strašný, to vědomí, že už má všechno za sebou, že už nikdy nic nebude?? (pokus o vysvětlení nevěry) - a manželka mu odpověděla "Ale to cítíme my ženské taky" :-)
Není tady
Mikeš napsal(a):
NENÍ to normální.
Stává se to bohužel běžným proto, že to většina připouští. 
Slaboši, kteří nejsou schopni si vyřešit vztah a potřebují berli, když jsou už jednou tací chudinkové, že neví, coby. 
Je mi z toho dost smutno.
Zatím stále žijeme v České republice, kde je normální monogamie a v zákoně o rodině je napsáno, že manželé jsou si věrni.
Proč nezměníte zákony, jestli je nevěra normální? 

Upravil(a) majkafa (6. 11. 2008 19:41)
Martinka1 napsal(a):
![]()
Nemusí to vůbec ne - akorát to podle mě není napevno spojený se spokojeností ve vztahu.
Prostě to, že by člověk byl ve vztahu neustále stoprocentně spokojenej je podle mého názoru utopie - i kdybysme si našli ideálního partnera se kterým se na všem shodneme (už to je pro drtivou většinu lidí utopie - pokud má vztah vydržet, jsou obvykle potřeba kompromisy z obou stran), stejně přijdou krize způsobený vnějšíma okolnostma. Takže naprostou spokojenost těžko najdeš. A kdyby tedy měla věrnost záviset na takovýhle "naprostý" spokojenosti - nebyl by věrnej asi vůbec nikdo.
Není tady
Slaboši, kteří nejsou schopni si vyřešit vztah a potřebují berli, když jsou už jednou tací chudinkové, že neví, coby.
Majko, nežeň to zase do extrému, prosím tě.
nesuďte, abyste nebyli souzeni ( ty sama tady ráda cituješ bibli...) 
Upravil(a) Somaia (6. 11. 2008 19:45)
Martinka1 napsal(a):
ffly napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
![]()
Ale prd, nemyslím si že mám manuál na život, ale snažím se dívat kolem sebe a "vidět".
A když se ve vztahu přihodí nevěra, tak "vidím" že je něco špatně, co je potřeba řešit. Z obou stran samozřejmě.
Pokud to jeden zazdí - tj. nechce ve vztahu zůstat - tak ten druhý s tím samozřejmě nic neudělá.
Ono to může být i jinak - jeden může chtít ve vztahu zůstat a nechce stavající stav měnit (vyhovuje mu to) a druhý také chce ve vztahu zůstat a změnu chce, ale třeba jen v něčem.
Takže řešení podle těch, co odsuzují nevěru je vztah rozbít (vždyť to je přeci čestné, že), do nevěry nejít.
A někdo jiný si myslí, že všem zúčastněným bude ublíženo míň, když si ten, kdo něco ve vztahu postrádá, to najde jinde tak, aby to druhému partnerovi neublížilo nebo ublížilo méně, než rozpad vztahu.
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
A někdo jiný si myslí, že všem zúčastněným bude ublíženo míň, když si ten, kdo něco ve vztahu postrádá, to najde jinde tak, aby to druhému partnerovi neublížilo nebo ublížilo méně, než rozpad vztahu.
Pokud to všem třem (čtyřem) zúčastněným vyhovuje (i když o tom třeba jeden či 2 zúčastnění něví - partneři zahýbajících) - tak proč ne.
Horší je, když to někomu z těch 3-4 vyhovovat přestane.
Pak stejně budou nuceni začít řešit.
Upravil(a) Martinka1 (6. 11. 2008 20:25)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
![]()
Marti, tak to vyznělo tobě 
Pořád kategoricky třídíš černou a bílou, nic mezi tím... 
Martinka1 napsal(a):
Obávám se, že v mém případě jsme tenkrát byli spokojení oba. On byl spokojený, protože měl doma spokojenou ženu, já byla spokojená s tím, že mám všechno, co mi ve vztahu chybělo... samozřejmě s lehkou nadsázkou
.
V té době jsme ve vztahu k sobě problém neměli, lépe řečeno nebyl řešitelný.

A není to hezké, když se mají dva (až tři) rádi...? 

Není tady
Alosek napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Pokud to jeden zazdí - tj. nechce ve vztahu zůstat - tak ten druhý s tím samozřejmě nic neudělá.Obávám se, že v mém případě jsme tenkrát byli spokojení oba. On byl spokojený, protože měl doma spokojenou ženu, já byla spokojená s tím, že mám všechno, co mi ve vztahu chybělo... samozřejmě s lehkou nadsázkou
.
V té době jsme ve vztahu k sobě problém neměli, lépe řečeno nebyl řešitelný.
Ale předpokládám, že o tom manžel nevěděl.
Nebo věděl - a byl přesto spokojený?
Není tady