19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Yohanna napsal(a):
Je to sloitý, jenom vědět, jak z toho ven
Ta cesta ven bude taky sloitá...
Hele to má tak: je to jako s nemocí.
Buď můe být krátká a bolestivá,
nebo dlouhá, sice míň bolestivá, ale zato chronická.
Co by sis vybrala?
Řeení je: práce na sobě, práce na sobě, práce na sobě... způsobem, jaký Ti vyhovuje... meditace, kurzy, různé způsoby alternativních metod... karty... konstelace... klidně i ta kineziologie, pokud Ti bude vyhovovat... atd. atd.
Nabídka je obrovská, člověk potřebuje někde začít a ostatní se začne nabalovat samo... A pak pozná, e je to cesta na dlouhou tra... Ale má výsledky, myslím e to stojí za to.
Není tady
Tak ju. Hlavně, e vechny cesty vedou do Říma... Snad i kombinace více cest účinek znásobí
jinak- asi bych vybrala tu kratí a intenzivnějí
Upravil(a) Yohanna (6. 11. 2008 17:13)
Není tady
Yohanko,
promiň, ale mě to pořád připadá jako jsem to měla dříve já (a asi jetě stále trochu mám).
Snaím se ze sebe dělat maskou lepí a uvnitř mám obrovské problémy s egem. Hned mě napadlo, e se nám tady vem snaí vnutit, jak moc jsi skvělá a jak moc u jsi v té cestě k Bohu pokročila, e vichni ostatní jsou patní a jak tě to moc trápí.
Ale uvnitř tě straně ere, e taková jsi také a ve skrývá právě tou maskou svatouka .
Opravdu si zame před svým prahem, abys mohla k sobě přitáhnout dobrou duičku.
Vechno moc chce, ego si s tebou pohrává a ta tvá maska u moc dlouho nevydrí. Nebuď povrchní, zahloubej se do sebe.
Ty snad ani radu nechce, jen schválit, jak moc jsi dobrá a jak vichni kolem tebe jsou patní.
Mě se to radí, viď? Právě e se mi to radí, e jsem si přiznala, e to ve mě je, jinak bych ti poradit neuměla
Upravil(a) Tulipánka (6. 11. 2008 22:52)
Není tady
Somaia napsal(a):
.
.
7. Vecko snáí, vemu věří, veho se naděje, veho trpělivě čeká.
.
yohanna má pekný nick
pre mňa - mono aj pre teba ? - z dôverou v lásku prija vetky nové skúsenosti - celé snaenie sa o bábetko
Není tady
My lidé toho nevíme hodně proč se dějí určité věci. Ve, co se nám nelíbí chceme změnit. Tímto se mění a přetváří ná svět. Věci se vak nedějí náhodou a ve má svůj důvod. Chceme dítě za kadou cenu. Děti přicházejí vdy, kdy nás mají něco naučit a my jsme připravení se to v tomto ivotě naučit. Prosazování svého ega - chci -jdeme proti sobě samým. To to s pokorou chceme, k nám přichází samo.
Není tady
Yohanna napsal(a):
Jak se snait o dítě (z duch. hlediska)??
Hlavně s láskou
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Yohanna napsal(a):
Jak se snait o dítě (z duch. hlediska)??
Hlavně s láskou
To je ta správná a přesná odpověď. Patnera si větinou vybíráme na základě budoucího otce naich dětí. Pokud vybíráme vek jen prtnera podle toho, tak u se stává chyba. Vdy má přednost láska, pochopení. Znám enu, která stále jen hledá otce svých budoucích dětí a nenachází jej, protoe nenala jetě sama sebe.
Není tady
Děkuji vám vem za rady, nějak si to přeberu
Jenom Tuli (i ostatní) - troufám si tvrdit, i kdy sáhnu hluboko do nitra, e to, e bych si o sobě myslela, e jsem ta dobrá a vichni okolo mne patní, není pravda. Myslím, e v kadém z nás je něco dobrého a něco patného. A e těch nedobrých vlastností mám - jen je asi nezmiňuji v souvislosti s tímto tématem. To neznamená, e bych měla o sobě skvělé mínění a neprala se sama se sebou. To se teda peru víc ne dost, moná to je jetě umocněné tím mým prokletým znamením (blíenci). A co se týče ega - mám ho určitě a je u mě silné, i kdy se navenek neumí projevit, dusím ho v sobě, ale na druhou stranu neznám snad nikoho, kdo by aspoň trochu egoistický nebyl... snad je to přirozené prapůvodně souvisí se sebezachováním... (??) Ego si ádá děti, ego chce, aby se jeho děti měly dobře, ego pomáhá ostatním lidem... Zkrátka si myslím, e ego vlastně ovládá snad vechno dění v naem ivotě - to má teorie
Není tady
Yohanno, dyk ty bojuje, pere se... přijmi se, přijmi svou temnou bohyni
Není tady
Yohanna napsal(a):
Děkuji vám vem za rady, nějak si to přeberu
Jenom Tuli (i ostatní) - troufám si tvrdit, i kdy sáhnu hluboko do nitra, e to, e bych si o sobě myslela, e jsem ta dobrá a vichni okolo mne patní, není pravda. Myslím, e v kadém z nás je něco dobrého a něco patného. A e těch nedobrých vlastností mám - jen je asi nezmiňuji v souvislosti s tímto tématem. To neznamená, e bych měla o sobě skvělé mínění a neprala se sama se sebou. To se teda peru víc ne dost, moná to je jetě umocněné tím mým prokletým znamením (blíenci). A co se týče ega - mám ho určitě a je u mě silné, i kdy se navenek neumí projevit, dusím ho v sobě, ale na druhou stranu neznám snad nikoho, kdo by aspoň trochu egoistický nebyl... snad je to přirozené prapůvodně souvisí se sebezachováním... (??) Ego si ádá děti, ego chce, aby se jeho děti měly dobře, ego pomáhá ostatním lidem... Zkrátka si myslím, e ego vlastně ovládá snad vechno dění v naem ivotě - to má teorie
No dovol, jako PROKLETÉ znamení? Já jsem taky blíenec a jsem na to hrdá :-)
Není tady
Jájo, mám to vzdát a nestydět se za svou tmavou stránku? Jak to člověka udělá dobrým? Ne, to opravdu nerýpu, jen bych chtěla vědět, co se stane, jaký je člověk, který přijme svou temnou bohyni - vyrovnaný? Má víc energe, kterou můe vědomě nasměrovat tam, kam je to ádoucí?? Vdy jsem měla strach to zlé, to, co v sobě nechci, přijmout. Co kdy pak budu zlá? To nechci...tak nevím
Katafyge - díky za pochvalu
Ano, dřív ne, ale dospěla jsem k tomu, e to, co bylo, je pro to, abych si třeba dítěte víc váila, nebo nevím... zkrátka nic se neděje náhodou (jen se přiznám, e dlouho se mi dalí nezdary přijímat nechce
)
Není tady
Yohanna napsal(a):
Jájo, mám to vzdát a nestydět se za svou tmavou stránku? Jak to člověka udělá dobrým? Ne, to opravdu nerýpu, jen bych chtěla vědět, co se stane, jaký je člověk, který přijme svou temnou bohyni - vyrovnaný? Má víc energe, kterou můe vědomě nasměrovat tam, kam je to ádoucí?? Vdy jsem měla strach to zlé, to, co v sobě nechci, přijmout. Co kdy pak budu zlá? To nechci...tak nevím
Katafyge - díky za pochvalu![]()
Ano, dřív ne, ale dospěla jsem k tomu, e to, co bylo, je pro to, abych si třeba dítěte víc váila, nebo nevím... zkrátka nic se neděje náhodou (jen se přiznám, e dlouho se mi dalí nezdary přijímat nechce
)
Ano, pokud přijme svou temnou stránku, stane se - celá, celistvá - a to je podle mě ta správná cesta. Stát se celým, celistvým, úplným... přijmout vechny stránky sama sebe. Jen tak si bude připadat plná, celá - nebude Tě nikde ádný kousek (psychický) chybět.
A postřeh - STRANĚ TLAČÍ NA PILU... dítě přijde a samo bude chtít, ne kdy Ty mu to přikáe...
Není tady
O zrcadlech u jsi určitě četla - vechno, co Ti vadí na okolí, Ti vlastně vadí sama na sobě...
Mám doma tu kníku, co zmiňovala Tulipánka "Temná stránka hledačů světla" v el. podobě... Kdy mi do SZ napíe e-mail, a bude chtít, tak Ti ji polu. Kníka jako stvořená pro Tebe - krásně popisuje, jak ta "zrcadla" fungují.
Není tady
Jéé, Marti, promiň, neříkám, e jiný blíenec nemůe bát dobrý Jen jsem se s ním u sebe jetě nějak nesrovnala, neustále mi bylo předkládáno, hlavně kdy jsem byla malá, jak je to hrozné znamení, e jsem jako můj otec ( taky blíenec, domácí násilí, psychický teror, alkoholismus atd.), no a do toho jsem se sama jednou s muem v blíencích zapletla - musím říct, e to byl docela adrenalin a v té době, moná jsem byla trochu duevně masochistická, mi to vyhovovalo, tenkrát jsem si vlastně libovala ve vlastní nespokojenosti v tom vztahu a byl to člověk, se kterým mě neustálý boj nějak naplňoval. Tedy musím říct, natěstí to bylo jen půl roku, jinak by mě to úplně vycuclo
... Zatím jsem neměla dobré zkuenosti a nějak asi předpokládám, e ve mně taky tím pádem někde shovaný "ďábel"
Ale jinak mám kamarádky v blíencích a jsou moc fajn, ty, co znám, si umí naplno uívat ivota a jsou veselé, nejsou tak divné, jako já
To jen pro vysvětlení, proč své znamení mám za prokleté
Marti díky, u jsem si tu kníku on.line zamluvila v knihovně, přece jen raději čtu z papíru, navíc kníky krááásně voní
Upravil(a) Yohanna (7. 11. 2008 11:51)
Není tady
Yohanna napsal(a):
kdy v sobě svou temnou stránku potlačuje - tak jí vlastně posiluje
proti čemu bojujeme to posilujeme
a pracovat můu jen na tom, co přijmu...
tlačí, chce bejt jiná ne jsi, chce bejt taková, jakou tě chtěla máma? (mi to připomíná mě) no taková nejsi a nebude - nejsi tu proto, abys naplňovala něčí očekávání
Jsem mívala patnej pocit i z toho, kdy jsem si vzala lepí kousek masa, e jsem sobecká
a znamení má krásný, jedna moje úasná kamarádka je taky blíenec a teda občas nevim, s kterou její částí zrovna mluvim, ale stejně jí miluju
Není tady
Yohanko, já znám několk blíeňkyň (to je teda slovo! ) a vechny jsou skvělý. Ono to není o znamení. Má z dětství v hlavě spoustu vzorců chování, které tě kdysi chránily, ale dnes u ti ubliují. Máme to tak vichni a holt nám nezbyde, ne je postupně najít a přepsat. Ale nenech se vystresovat, e to musí zvládnout teď hned. Nejde věci, které jsme si ukládali spoustu a spoustu let do hlávky, najednou změnit. Postupně, v klidu, netlačit urputně na pilu.
Není tady
Jája napsal(a):
a znamení má krásný, jedna moje úasná kamarádka je taky blíenec a teda občas nevim, s kterou její částí zrovna mluvim, ale stejně jí miluju
Není tady
Jájo díky, s tím masem je to u nás stejný, vzorec v rodině je, co se týče jídla: Nejvíc a nejlepí má chlap (i kdy nic nedělá a tloustne), potom děti a enská jenom vařit, otročit a bez masa, jenom brambory nebo nejlíp - načmuchat se páry a vylízat hrnec k obědu Prostě klasika. Takové přeitky a stejně se to člověka drí, viď?
No u nás byla dost tvrdá výchova, máma na mě byla sama, sestra o 9 let starí dávno v čudu a máma taky celý týden v čudu v práci - doma jen na jeden den o víkendu, bez peněz, v lednici celer a pár věcí, co se prostě nedají jíst, kola, brigády, sem tam udělat stojku a mámě pěkně věnovat výdělek z brigády... no jsem ráda, e u jsem pryč I kdy mámu mám ráda, taky umí i dnes pěkně citově vydírat a neustále ji vlastně ve svém ivotě "vidím za zády", jak hlásá e musím být perfektní, spolehlivá, za dvojku ze koly vynadáno, za trojku výprask řemenem... No byla u nás doma sranda... Ale jsem za to ráda a nelituju toho, to jen aby to nevypadalo, e se tady lituju, to vůbec. V něčem to člověka asi omezí, ale jinak posune dál... Teď mám spí problém s manelem, tam byl pravý opak - nemusel nic, měl vechno, maminčin mazánek, etřit neumě, váit si věcí neuměl... No hrůza
Neměla jsi to doma na obdobné bázi?? Já jen, e s tím masem je to stejný, tak jestli se neshodujeme jetě jinde.
Hani, vynasnaím se pomalu, ale chci být skvělá a dokonalá teď hned!! dělám si srandu, budu na tom pracovat, ale musím říct, e hnus je, co dělám často - do něčeho se pustit a jak nemám hned výsledek, tak mě to přestane bavit a u mě zajímá deset jiných věcí okolo
Upravil(a) Yohanna (7. 11. 2008 12:16)
Není tady
tak nějaký styčný body tam jsou - třeba prázdná lednička
výprasky za známky, neni tak dlouho, co jsem konečně přestala rozbíjet stále nádobí (jsem byla dycky ta neikovná, co vechno rozbije) - nj a člověk s tim počítá a rozbíjí dál
dokud to nepřijme a pak jsem najednou si uvědomila, e to nádobí nějak neubejvá
nebo kdy u něco upadne, tak se tim tejden netrápim
máma taky byla dobrá citová vyděračka, běně vyhroovala sebevradou ale i to se dá odnaučit... teda nevim jak jinde, ale vůči mě u to nedělá
jsem si to potom začala hodně uvědomovat a vědomně měnit vzorce chování... take ádný takový, e uvařim jídlo na dva dny a sama si vezmu bez masa, abych uetřila... prostě dám masa míň kadýmu
Není tady
jsi tu dokonalou tam dopsala - dokonalá jsem já ani ty nejsi dokonalejí ne já
Není tady
No Jájo, to teda teď určitě nejsem a u asi nikdy nebudu
S tím rozbíjením - to má můj manel, neikovný od přírody, co u se mi narozbíjel vzácných kusů.. hodně si potrpím na hezké sklo (hlavně tenoučké, Jenské a tak)... Co se mě natrápil, od ničeho nemám celou sadu, vdycky si vybere ty nejhezčí a nejmilejí kusy... S hrůzou jsem zjistila, e tohle ve mě vzbuzuje agresi, asi to, e si věcí moc váím a on je v tu chvíli prostě nemonej, kdy něco rozbije, skoprní tak, e stojí jako socha, ani se neomluví a já kolem něj lítám jak čamrda, mávám rukama a vypoutím z úst neuvěřitelný věci No jednou, ze zoufalství, u se mi udělalo temno před očima a pak koukám, e se ho snaím krtit - a noa to nejsem zvyklá - on jen stojí, kouká a nechá si vechno líbit... Rozhodně to u nás není normální. Ve finále mi řekne, kdy se na něj zlobím, jak mi to sluí a jak jsem roztomilá - no v tu chvíli bych snad vradila!!!
No asi máme společné mírně nestabilní rodinné zázemí, viď? To je teda věc..
Není tady
Yohanna napsal(a):
No Jájo, to teda teď určitě nejsem a u asi nikdy nebudu
fígl je v tom, e dokonalá u jsi - dokonalá jsi taková jaká jsi
vichni jsme stvořeni dokonalí - ale je na nás jak s tím naloíme, kdy se budeme snait bejt dokonalejí ne dokonalý (to je blbost takhle napsaný, co) tak se budeme od dokonalosti vzdalovat
Není tady
Yohanna napsal(a):
no a do toho jsem se sama jednou s muem v blíencích zapletla
Přítel je taky v blíencích... to nebude tím znamením, ale konkrétníma lidma. Nesváděj to na znamení :-)
A přijetí sama sebe začíná... třeba přijetím toho, e jsi blíenec a e je to dobré.
Není tady
Yohanna napsal(a):
Hani, vynasnaím se pomalu, ale chci být skvělá a dokonalá teď hned!!
dělám si srandu, budu na tom pracovat, ale musím říct, e hnus je, co dělám často - do něčeho se pustit a jak nemám hned výsledek, tak mě to přestane bavit a u mě zajímá deset jiných věcí okolo
e by blíenec? Já to mám taky, z toho si nic nedělej :-) Dá se s tím ít
Není tady