|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Želvička17 napsal(a):
Proč mám pocit, že nejvíc prstýnky shazují ty, co jsou ASI(?) nevdané?
taky mám ten pocit 
Není tady

Nošení snubáku byla taky jedna z věcí, která mne zrazovala od svatby. Při ujištění manžela, že on ho rozhodně nosit nebude, se mi ulevilo,
že je tudíž zbytečné pořizovat něco za několik tisíc, protože se to patří.... a sfoukli jsme to bez nich a v klidu.... dneska už naštěstí není striktně nařízený způsob svatby, počet hostů, zlaté kruhy, fidlající hudba apod....
Není tady

Macex napsal(a):
Nošení snubáku byla taky jedna z věcí, která mne zrazovala od svatby. Při ujištění manžela, že on ho rozhodně nosit nebude, se mi ulevilo,
že je tudíž zbytečné pořizovat něco za několik tisíc, protože se to patří.... a sfoukli jsme to bez nich a v klidu.... dneska už naštěstí není striktně nařízený způsob svatby, počet hostů, zlaté kruhy, fidlající hudba apod....
bože.. to je ale romantika...

Není tady

Co je na nošení snubáku romantického? 
Není tady

Macex napsal(a):
Co je na nošení snubáku romantického?
Může být.. a navíc jsi tak hezky popsala tu svatbu...jak jste jí SFOUKLI...

Není tady

Ano, sfoukli, protože né každý má naštěstí "romantické" představy o princeznovských svatbách,
drahých špercích a doživotním nošení "jakéhosi důkazu čehosi"....
Bylo to tady již několikrát zmíněno, svatba, prsten a jeho nošení nejsou ani záruka nehynoucí lásky, věrnosti a dlouhotrvajícího
doživotního vztahu. To je naštěstí v něčem naprosto jiném než v kusu kovu a papíru....
No výsledek ankety pro zakladatele vlákna ..... ani jeden, ani den ..... to je podstatná informace....
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
taky mám ten pocit
Ja osobne ich nezhadzujem, ale pre mňa nemá veľký význam ani oficiálna svadba. My sme si s bývalým smai dvaja dali také niečo ako sľub, veľmi opatrné, ale hodne úprimné, a kúpili sme si prstene, ale nakoniec sme ho nai jeden nenosili a on si dal urobiť retiazku sebe a potom aj mne tuším s príveskom-iniciálou... už s anepamätám. Ja zlato nemusím, tak mi teraz niekde leží odložené.
Proste pre mňa má väčšiu hodnotu neoficiálny sľub daný MNE ako tanečky pred kňazom alebo matrikárom. Podobne prsteň.... hoci ten sa mi páčil, ale nebol praktický. Ja som asi nejaká romantická praktička! 
Upravil(a) Selima (6. 11. 2008 22:18)
Není tady
Můj chlap snubní prsten nosí.
Nosí. I na sport (nevím jak za holkama:)). Pokud je to nezbytné, tak fačuje. Nemá-li fačovadlo, tak sundavá. Já byla zcela připravená na to, že bude do tří dnů po svatbě ztracený, jelikož bordelář. Nebo, že bude někde ležet, protože muž absolutně do té doby nesnes jakékoliv neživé těleso kolem krku, či jinde. Svatbu jsme taky neprožívali nijak dramaticky, protože pro nás by bylo idealní vzít se ve dvou se svědky (popřípadě o samotě pod stromem), ale jsme jedináčci a máme fajn rodiče a pár přátel, kterým udělalo radost být s náma. A nejskvělejší bylo, že svědčení přijala moje milovaná babička. To pro mě znamenalo hodně.
Je zajímavé, že nosí a absolutně nesundává (opět fačuje) takový ten drhaný náramek od svýho nejlepšího přítele, který se nacucává při sprchování a je to opruz, ale on ho tahá už pět let. Taky bych nikdy nevěřila, že ho snese.
Určitě bych si všimla, kdyby prstýnek sám od sebe sundal... Ale myslím, že každý to má s těmi symboly jinak. Někomu se třeba nelíbí konzervativní "diktát" společnosti. Podle mě si každý symboly naplňuje tím svým.
Já jsem až po letech manželství pro sebe pochopila o čem a proč je svatba a prstýnek a co pro mě všechno znamenají.
Jinak já nosím prakticky pořád, sundávám na cvičení, sport, těsto, a občas zapomenu nandat, ale když ho nemám, tak se to, co cítím, nijak nemění.

Není tady
Mne prijde zvlastni, ze si nekdo vzpomene na snubak a nasadi, kdyz nekam jde. Jak se znam, tak ja bych si po snubaku ani nevzdechla.
. Mam ho jen diky tomu, ze nesundavam, ani kdyz pracuji s testem, protoze, kdyz vzpomenu, ze bych mohla odlozit, uz je obvyklle notne obaleny. 
Není tady
Muj muz nosi krom snubaku i prsten sve alma mater. Ten normalne pri sportu a manualni praci sundava, snubak nikdy. My mame snubaky stejne, jak je zvykem u nas, ale tady je bezne, ze manzele mivaji snubaky tak nepodobne, ze se podle toho neda poznat, kdo ke komu patri a stejne je nosi
.
Není tady
Eleno, a kde je to "tady"?
Není tady

Tak já ho v práci sundavám. Z hygienických důvodů ho nesmím mít.
Však se mi taky jednou za záhadných okolností ztratil a opět záhadně našel, ale to je spíš na duchovní 
Není tady

BM pracoval jako zámečník, takže ho nosil jenom když jsme někam šli. Já ho zpočátku nosila pořád, když začaly problémy tak jsem ho sundala a nenosila. A za nějakou dobu je dal BM do "frcu", byly z klasického žlutého zlata, hladké bez věnování.
Manža nosí snubák od svatebního dne pořád, nesundává ho nikdy. A já si ho nasadím ráno a sundávám večer. Když ho nemám, chybí mi něco na prstě a možná je to divné v mém věku, ale jsem si s ním jistější že se mi nic nestane ....... 
Teď je máme z chirurgické oceli, oba stejný.
Upravil(a) jaspinn (7. 11. 2008 7:37)
Není tady
Podle mého soudu není snubní prsten nic jiného, než symbol manželství a pokud někdo uznává manželství jako potřebnou a smysluplnou instituci, tak asi snubák nosí.
Není tady
My s manželem taky sundali snubáky hned po svatbě.Vlastně já ho nosila asi měsíc.Manžel má práci,kde by ho nejspíš stratil a mě už se na ruku bohužel nevleze
Takže bych řekla,že pro nás oba nemá nošení snubních prstýnků velký význam.No a v manželství jsme vydrželi zatím skoro 20 let 
Není tady
no tak já ho na doma nenosím a manžel dělá práci kde ho taky nemůže mít zničil by ho ztratil nebo by mu překážel....nosíme je jen kdžy jdem třeba do města na návštěvu nebo tak.....jenže na prstýnkách nezáleží manžesltví nestojí na tom zda nosíte snubáky
Není tady
Nenosíme ani jeden.Schováváme na zuby
.

Není tady
Tajgr napsal(a):
.
Na zuby jo??
My prstýnek nosíme. Já ho akorát nenosila ke konci těhu, otekly mi prsty, tak jsem ho na prst nedostala, a teďka je mi trošku větší 
Upravil(a) topazio (7. 11. 2008 21:04)
Není tady
topazio napsal(a):
Tajgr napsal(a):
.
Na zuby jo??
My prstýnek nosíme. Já ho akorát nenosila ke konci těhu, otekly mi prsty, tak jsem ho na prst nedostala, a teďka je mi trošku větší
No až mi nějaký vypadne
!Ne,manželovi vadí a od tý doby co se o něco zaháknul tím prstýnkem a málem si urval prst tak ho nenosí. ale asi jde jen o zvyk.

Není tady
Selima napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
taky mám ten pocit
Ja osobne ich nezhadzujem, ale pre mňa nemá veľký význam ani oficiálna svadba. My sme si s bývalým smai dvaja dali také niečo ako sľub, veľmi opatrné, ale hodne úprimné, a kúpili sme si prstene, ale nakoniec sme ho nai jeden nenosili a on si dal urobiť retiazku sebe a potom aj mne tuším s príveskom-iniciálou... už s anepamätám. Ja zlato nemusím, tak mi teraz niekde leží odložené.
Proste pre mňa má väčšiu hodnotu neoficiálny sľub daný MNE ako tanečky pred kňazom alebo matrikárom. Podobne prsteň.... hoci ten sa mi páčil, ale nebol praktický. Ja som asi nejaká romantická praktička!
žetízky jsem měli taky, když mě ex žádal o ruku (to je děsnej výraz
) tak místo prstýnku koupil dva řetízky a na tom svým jsme každej měli půlku srdce, která patřila k sobě 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Selima napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
taky mám ten pocitJa osobne ich nezhadzujem, ale pre mňa nemá veľký význam ani oficiálna svadba. My sme si s bývalým smai dvaja dali také niečo ako sľub, veľmi opatrné, ale hodne úprimné, a kúpili sme si prstene, ale nakoniec sme ho nai jeden nenosili a on si dal urobiť retiazku sebe a potom aj mne tuším s príveskom-iniciálou... už s anepamätám. Ja zlato nemusím, tak mi teraz niekde leží odložené.
žetízky jsem měli taky, když mě ex žádal o ruku (to je děsnej výraz
) tak místo prstýnku koupil dva řetízky a na tom svým jsme každej měli půlku srdce, která patřila k sobě
To je hezký gesto... já ale jak vidím chlapa, co má na krku řetízek... působí to na mě nějak divně, když chlap má na krku řetízek...
Dneska ráno jsem zase uklízela manžovo prstýnek co byl položenej na stolku u televize a on říkal, že jeho kolegové, když kouká na ty jejich, tak že my máme takový nejhezčí... Já je teda neviděla, ale pro mě je docela milý, že chlap ten prstýnek bere docela vážně... i když... někdy mám pocit, že třeba na těch obchodních jednáních, že ten prstýnek působí stejně jako oblek, kravata, že jako symbol toho, že je chlap ženatej patří k nějakýmu celkovýmu jakože dobrýmu dojmu... no píšu jak debil po ránu..

Není tady
hele želvi, ex nikdy nenosil ani prstýnky, ani řetízky, vždycky tvrdil, že to nesnese, že mu to vadí ... nenosil je prý nikdy, v prvním manželství ani snubák.
ale ten řetízek i prstýnek fakt nosil, asi mě fakt miloval 

Není tady

Mikeš napsal(a):
Tak tedy nové vlákno na popud Kukačky
, nebo spíše taková anketka: Nosí ho, nebo ne?
A za sebe přidám všetečnou otázku: Pokud nenosí, jak vám to zdůvodnil?
Odpovím jako první: Vadí mi na ruce, nezvyk jsem si na něj
Nenosí. Stejná odpověď
Ale možná by si zvykl (ukecala bych ho), ale stejně nemůže, dělá ve výrobě letadel (rukama) a za něco by se pověsil nebo chytil
Není tady
BM prstýnek nenosil, hned po obřadu ho strčil do kapsy, já ho nosila stále, po rozchodu jsem ho dala do krabičky a mám ho v sejfu mezi dalšími věcmi. BM svůj snubní prsten dal své dceři z prvního manželství k osmnáctinám, aby si z něho nechala udělat prstýnek pro sebe. Vůbec mi to nevadilo, asi i proto, že od začátku jsem věděla, že to spěje ke konci. Byli jsme spolu dooost dlouhou dobu.
V současné době nejsem vdaná, s přítelem jsem si vyměnili prstýnky zlaté se stejnými kameny, oba je nosíme. Když se u nás provalila nevěra a já nevěděla, jak se on rozhodne, o prstýnku, co jsem mu dala jsme mluvili - řekl, že by ho nikdy nesundal, že je ode mě - i kdyby se rozhodl jinak, stále by ho nosil a jak ho znám, ani psí oči by s tím nic nesvedly. A určitě mu nosí štěstí, protože jeden čas ho ze zdravotních důvodů nemohl mít a opravdu se mu všechno podělávalo. Ostatně, když jsem mu ho dávala, říkala jsem mu, jakou ten prstýnek má kouzelnou moc
No a pokud se náhodou ještě budu vdávat (nic není nemožné - tojooota) tak budeme mít na prsteníčku oba prsteny.
Takže já osobně vnímám prsten jako symboliku určitého významu, sjednocení, oddanost, věrnost, společenství, soudržnost.
Možná jsem více ze staré školy a nějaké to opovrhování těmito symboly mi připadá jako nedodržování určitých skutků a benevolenci ve vztahu, jako otevřená zadní vrátka a předem omlouvání se a vymlouvání, když neumím - nemám (nebo nechci) v sobě tu vnitřní sílu a sebevědomí dostát svému slovu. A že se toho vyskytuje čím dál tím více, je vidět i zde. Připadá mi, že symboliku svazku dvou lidí je přikládáno čím dál méně významu, že už to není o tom, že v dobrém i zlém, ale spíše o tom, že nějak bylo, nějak bude, svět se nezboří. Už to není o vztazích, ale o poměrech. A o sobeckosti.
Není tady