6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hlavně prosím Otu, jak se správně dělá
Našla jsem toto:
- brambory
- vajíčka
- měkký salám (nejlépe gothaj)
- cibule, olej, ocet, sůl a pepř
Cibuli a salám nakrájíme na drobné kostičky. Uvařené brambory a vejce vařená natvrdo co nejrychleji oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Pak osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme a přidáme olej (poměrně dost, aby se kostičky brambor tzv. "obalily" a vše se trochu propojilo) a vše dobře promícháme. Zednický salát se podává teplý.
A já jsem od tebe četla trochu jiné suroviny.
Chtěla bych ho udělat a váhám.
Není tady
Kety, žádnej salám, vejce v případě, že by se přesolilo.
Brambory, cibule a okurky na kostičky, sůl, pepř dle chuti, trochu hořčice, kečupu. Napůl tatarku s bílým jogurtem, může být jen bílej jogurt. To je vše.
Není tady
Tak salát už jsem udělala podle tvého receptu a chci k němu udělat obaleného pangase, díky Oto.
Není tady
U nás se děla podobný salát, ale říkáme mu "dělnický".
Brambory, okurky, cibule, Moravanka - nálev sleju. Do nálevu z Moravanky přidám trochu cukru, olej . Nalejeme na salát a promícháme. Obyčejně je zálivky málo, tak ještě přiděláme ( voda,ocet,sůl, cukr,pepř,třeba i trochu oleje - podle chuti).
Salát by neměl být "suchý".
Není tady
Ještě k zednickému salátu.U nás děláme teplý salát-uvařené brambory ihned oloupat, napíchnout na vidličku abychom si nespálili prsty a prolisovat přes kráječ na kostičky. Přidat cibuli, pepř, majoránku, podle chuti ocet a sůl, může být i česnek a olejem zakapat.Salát má být klouzavý, to znamená dávat více oleje. Může se ohřívat i v mikrovlnce a je dobrý i za studena.
Není tady