29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Martinka1 napsal(a):
kdo doufejme bude mít vztah s matkou vyřešený.
Já chi takovýho takýýý!
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Ano, to zcela chápu. Bezmocný člověk potřebuje pomoc bližních. Ale ona není bezmocná. Chodí nakupovat, kouří... a až jednou bude třeba vážně nemocná - není její jediné dítě. Jsou tři.
Podle tvého popisu se mi jako nejpravděpodobnější důvod jeví to, že pod tou maskou hodné vstřícné maminky se schovává silná manipulace - ať už vědomá, nebo nevědomá - důsledky pro tebe jsou stejné.
Samozřejmě to, že přítelova matka začala mít problémy s tlakem v době, kdy přítel přespával u tebe, může být shoda okolností - ale pokud ho pravidelně odvolává telefonem, jakmile je u tebe už hodinu a hrozí, že by třeba zůstal přes noc, přes problémy s tlakem nepřestala kouřit, nebo alespoň kouření neomezila (byla vůbec u doktora? A pokud ano, co jí tam řekli?) Co se třeba děje, když je přítel v práci? Taky ho občas odvolá, aby přijel, že je jí špatně? Nebo to platí jenom pro víkendy a večery, kdy "hrozí" že je u tebe?
Pokud je to tak, je myslím jasný, co je zdrojem jejích problémů - a pokud to přítel nepochopí a něco s tím neudělá, budeš muset odejít, jinak tě to časem zdeptá a odejdeš stejně - akorát se budeš dlouho zbytečně trápit.
Prostě postarat se o vážně nemocné rodiče mi přijde přirozené - ale musí se to nějak skloubit se životem dospělých dětí - takže zajistit (nikoliv nutně osobně) dohled pokud je to potřeba ano, ale jet na chatu něco sázet až tehdy, kdy bude mít syn na to čas.
Upravil(a) Kuba (5. 11. 2008 11:39)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jess, tobě Kodet přišel v Pelíškách přejetej???
Vůči ženským???
myslela jsem přejetej životem ... a tedy smrtí své první manželky
takovej cholerik jako on nemá jinou šanci na zmoudření než o své štěstí přijít , pak si toho teprve bude vážit...
nechci být cynická, ale prostě "s křížkem po funuse"...
Není tady
ŽIVOT JE TAK SLOŽITÝ ASI ABYCHOM SE NENUDILI!
dneska už to vidim mizerne ouplne... :-( a cim dal vic premyslim, tim zjistuju, ze jsem sice nebyla slepa, pac jsem to vsechno videla a uvedomovala si, ale pro zmenu jsem byla fest blba. myslela jsem si, ze to je "jen na chvili" a bude fajn... a uplne nejhorsi je, kdyz si predstavim, ze se rozejdeme. nemam strach byt sama, jsem vlastne sama porad. ale kdyz ma clovek nekoho rad, porad omlouva jeho chyby, stejne jako u alkoholika...
Není tady
Kuba má pravdu. Tak si s ním promluv....jestli mu nepřijde, že jeho vztah k matce je trochu nestandartní. Hlavně si nedávej vinu, člověk v dané chvíli dělá, jak nejlíp umí, i ty. Jen teď víš, na rozdíl od něj, že je to potřeba řešit...co kdyby ses zeptala na vztah matky a syna nějakého odborníka na vztahy, třeba by poradil, nebo aspoň vysvětlil...
Matka mého bývalého se kterým jsem chodila před lety, byla na něm závislá. Byla to hrůza. Chvilku bydlel u mě, a byla to hrůza, ten vztaz neměl žádnou budoucnost, tak jsem jí ho vrátila. Ona se mi vždycky chlubila, jak mu ženský vyhnala. Teď mu bude 35 let a prý pořád u ní žije. Ona nesnese žádné ženské vedle něj. Vždycky říkala, že neporodila syna, aby jí ho jednou nějaká ženská vzala. Tak jsem jí kdysi řekla, že je zralá na psychiatra a ať se nechá vyšetřit.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
kdo doufejme bude mít vztah s matkou vyřešený.
Já chi takovýho takýýý!
Neplač, Lupí, a nezáviď, ten zasa bude mať iný problém na riešenie...
Není tady
Helena to napsala přesně. Taky to tak trochu cítím.
A já ti radím, pryč. Je to těžké,ale pryč.
Já osobně nejsem ten typ ženy, které chlap musí nosit květiny každý den, nosit na rukou a říkat 3x denně miluji tě. Ale tohle by mne taky zabilo. Nemůžeš si nic naplánovat. Je to asi jedno zda žiješ už sama nebo s ním. Stále brát ohledy taky nelze.
Není tady
Jessika napsal(a):
Jess, tobě Kodet přišel v Pelíškách přejetej???
Vůči ženským???
myslela jsem přejetej životem ... a tedy smrtí své první manželky
takovej cholerik jako on nemá jinou šanci na zmoudření než o své štěstí přijít , pak si toho teprve bude vážit...
nechci být cynická, ale prostě "s křížkem po funuse"...
To neříkej - mám jeho dvojče doma! Ále - zase trénuju Holubovou
a po létech marných pokusů se mi to semtam už i povede!
Seli, srdiečko....nech si má čo chce, všetko lepšie, než siamská dvojička s vlastnou mamou
Není tady
topazio napsal(a):
Vždycky říkala, že neporodila syna, aby jí ho jednou nějaká ženská vzala.
Noho kristova, to je patologie ale co se divím, tchýně říkávala synáčkovi - "nikomu nevěř, synáčku, lidi jsou zlí, jedinej, kdo ti rozumí/ kdo tě má rád/ kdo ti zůstane je máma"
Jenže to jsem bohužel zjistila tři roky před její smrtí
no, aspoň jsem si teda leccos ujasnila
Není tady
topazio napsal(a):
Vždycky říkala, že neporodila syna, aby jí ho jednou nějaká ženská vzala.
Noho kristova, to je patologie
ale co se divím, tchýně říkávala synáčkovi - "nikomu nevěř, synáčku, lidi jsou zlí, jedinej, kdo ti rozumí/ kdo tě má rád/ kdo ti zůstane je máma"
Jenže to jsem bohužel zjistila tři roky před její smrtí
no, aspoň jsem si teda leccos ujasnila
Říkavala jsem bývalé skoro tchýni, že její syn je, ale taky má právo na svůj život. Ale život s ním nebyl možný, byl moc ovlivněn matinkou. Vždyť ona mu ještě ve 30 letech otevírala poštu a četla jí, jak vždycky řikala, že syn je její a že má právo číst jeho poštu.
Není tady
No to snad ne???!!!
Není tady
Holky, já jsem asi pěkná potvora Když mladí měli 2. výročí, odeslala jsem nevěstě sms, že tímto dnem končí záruční lhůta a zboží nelze ani vrátit, ani reklamovat...
Není tady
helena napsal(a):
Holky, já jsem asi pěkná potvora http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Když mladí měli 2. výročí, odeslala jsem nevěstě sms, že tímto dnem končí záruční lhůta a zboží nelze ani vrátit, ani reklamovat... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Není tady
Jessika napsal(a):
To neříkej - mám jeho dvojče doma!
Ále - zase trénuju Holubovou
a po létech marných pokusů se mi to semtam už i povede! ...
Lupí, ono to existuje i v reálu? Tak to tě obdivuju
Já se děsně bavím nad tou scénou s knedlíkama, ale mít celé a "doslova" doma, tak nejsme naživu už ani jeden...
Není tady
helena napsal(a):
Holky, já jsem asi pěkná potvora http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Když mladí měli 2. výročí, odeslala jsem nevěstě sms, že tímto dnem končí záruční lhůta a zboží nelze ani vrátit, ani reklamovat... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Přítel mi včera řekl, že taky bych mohla někdy dojít na návštěvu nebo přespat k nim. Byla jsem tam na návštěvě v neděli. Nechci tam chodit příliš často na návštěvy a besedovat s jeho matkou. Nechci tam už vůbec spávat. U našich byl přítel snad dvakrát. Nenutím ho k žádným návštěvám, jen jsme tam byli dvakrát na nějaké oslavě. Nikdy bych ho k ničemu takovému nenutila, vím, jak se k tomu chlapi staví. Navíc.. nečiň druhému, co nechceš, aby činil tobě... tady je mi to, zdá se, houby platné...
Ten včerejšek byl asi pro něj nějak drsný, dnska se mi vůbec neozval a to se nestalo za celou dobu, co jsme spolu...
Zval tě k sobě domů, ne na návštěvu ke svým rodičům
Není tady
helena napsal(a):
když jsem své tchyni "reklamovala" jejího syna nedávno tak se strašně smála a říkala, že na skrytý vady se záruka nevztahovala a že už je to promlčený
...řekla bych že máte dost společnýho ..
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Kuty napsal(a):
A co takhle ještě zkusit projevit dobrou vůli a ne po něm jet jak po uzeným a možná ho takto jen stresuješ a tlačíš ještě víc do maminčiné náruče.
Říká se,že nadeje umírá poslední a tak jestli ho máš ráda,nelámala bych nad ním úplně hůl-zkus se s ním třeba domluvit,že si uděláte pěkný večer buď u tebe doma s vínem,večeří a svíčkama nebo v restauraci nebo mu navrhni a rovnou řekni,žes někde objednala pobyt přes víkend jen pro Vás 2.
Asi se budeš muset snažit ho nějak ženskou lstí trošku od maminky odpoutat a nabídnout mu to,co ona nemůže.A ne po něm pořád "štěkat",to ještě žádného chlapa neudolalo.A jeho matka tu taky nebude věčně,žejo.A jistě po svých zkušenostech víš a do budoucna je to víc než jasný,že každý další chlap bude mít nějakou tu menší či větší vadu,která toho druhého hodně štve.A vyjde to na stejno-teď je to maminka u toho dalšího to může být ještě mnohem horší.Tak to pozor, štěkání není můj styl! Já nejsem vůbec hádavý tvor, všechno se snažím řešit diplomaticky. Navíc, důvody k hádkám žádné nebyly. Ani toto není důvod k hádce, tím nic nevyřeším. Ale ona bohužel nezabírá ani ta diplomacie... a když viidím, že topadá na neúrodnou půdu, nebo vidím, že druhá strana začíná být natlakovaná, tak se o tom přestanu bavit.
Víkend ve dvou mám naplánovaný. A víš, co mi řekl přítel? Až jak bude mamce...
Tipnu si - v pátek po poledni se jí přitíží
Není tady
Uz jsem s nim mela rec. S nekteryma vecma asi nehnu... pry kdovi, jak dlouho tu mamka bude a ze si ji chce uzit... bydlet se mnou taky nechce protoze pry mam maly byt... a tak dal. ale pry me miluje a nechce o me nikdy prijit. a pry ze at se nastehuju k nim....
nedokazu se s nim rozejit. i kdyz jsem nad tim velmi uvazovala.
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Uz jsem s nim mela rec. S nekteryma vecma asi nehnu... pry kdovi, jak dlouho tu mamka bude a ze si ji chce uzit... bydlet se mnou taky nechce protoze pry mam maly byt... a tak dal. ale pry me miluje a nechce o me nikdy prijit. a pry ze at se nastehuju k nim....
ZATIM. ale citim, ze smutek se zacina pretavovat ve vztek a kdovi, co prijde pak...
Není tady
lexmarkova napsal(a):
lexmarkova napsal(a):
nedokazu se s nim rozejit. i kdyz jsem nad tim velmi uvazovala.ZATIM. ale citim, ze smutek se zacina pretavovat ve vztek a kdovi, co prijde pak...
.. ten pude! pac matka muze zit este 30 let a to uz zase klijanko budu na smrtelne posteli ja!!! ale z neho!!!;-)
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Byl bych pro dát mu šanci, jestli si po tom rozhovoru za nějakou rozumnou dobu (rozumnou dobu si stanov ty sama pro sebe) neuvědomí, jak moc s ním jeho matka manipuluje. Je jasný, že on to nebude mít lehký a nepůjde všechno hned. Ale pokud by se nic nezačalo měnit, nebo jen minimálně, volil bych rozchod, kterej by mi stejně do budoucna za nezměněného stavu připadal nevyhnutelnej.
Není tady
lexmarkova napsal(a):
lexmarkova napsal(a):
nedokazu se s nim rozejit. i kdyz jsem nad tim velmi uvazovala.ZATIM. ale citim, ze smutek se zacina pretavovat ve vztek a kdovi, co prijde pak...
Bacha na to, vztek není ve vztazích ten nejlepší rádce...
Není tady
...kdovi, jak dlouho tu mamka bude a ze si ji chce uzit... bydlet se mnou taky nechce protoze pry mam maly byt... a tak dal. ale pry me miluje a nechce o me nikdy prijit. a pry ze at se nastehuju k nim...
Zas mě napadají ty nejčernější možné pohnutky jeho jednání... maminka má slušný byt a tvůj by se mohl pronajímat - ale otázka je, jestli by penízky byly jen pro tebe, když "teď jsme přece spolu"... maminka už ho možná taky zmáhá (abch použila slušné slovo), tak proč její "péči", tedy manipulaci nenápadně nepřerozdělit... a piš si, že tobě by se dostalo většího dílu včetně dobrých rad, jak s JEJÍM synáčkem zacházeti... a miminko by ji asi rušilo a obtěžovalo... taky byste se jí nemohli tolik věnovat... To je důvodů, proč by o tebe nechtěl přijít...
Není tady