29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja mam bohuzel pocit,ze s timto nic neudelas...jedine se pokus s pritelem promluvit,rekni,ze chapes,ze ma svou maminku rad ale vsechno ma svy meze.Taky pokud muzes tak se zkus zeptat pritelovych sester jestli by se o maminku nemohly trochu vic postarat.Jestli spolu mate dobry vztah,vysvetly proc snad to pochopi.Ono je totiz docela mozny i to,ze pritel neni ani tak zavislej na sve mamince jako to,ze maminka je zavisla na nem.Kdyby prece chtela jen pomoct tak muze zavolat i nekomu jinymu,ne porad tvymu priteli jako by on byl jedinej kdo muze prijit nebo se o ni postarat.
Není tady
Sestry bydli kazda ve svem a on s matkou. je nejbliz, je nejochotnejsi. Pokud vim, sestry jsou velmi zaneprazdnene (aspon to tak rikaji, nevim) a jeste bratrovi obcas nadhodi, jakto ze nebyl doma, kdyz bylo matce zle...
Není tady
lexmarkova napsal(a):
mashanka napsal(a):
a aby ses účastnila a pomohla mu s tím, o to by on nebo matka nestáli ?
A on je z těch sourozenců nejmladší nebo nejstarší ?Je nejmladší. S jeho matkou vycházím dobře, je to fajn ženská. Občas k nim zajdu na návštěvu. Nemám ani pocit, že by se nějak montovala svým dětem do života. Myslím, že ten problém je v něm. Jak myslíš, pomohla mu? Oni bydlí spolu v bytě, já bydlím ve svém... když jedou na chalupu, většinou se to dozvím, až když jsou už tam.
Aha. Myslela, jsem, že tak nějak jste průběžně v kontaktu třeba po telefonu. Pomohla mu, já nevím, třeba s nějakou tou prací, umýt babce okna nebo tak něco, ale když je to tak, oni asi prostě žijí v nějaké symbióze.
Těžko říct, nikdo z nás tam nebyl, takže to musíš nějak vyhodnotit, ale myslím, že bych šla od toho. Až jednou jeho matka nebude, dělala bys mu asi náhradní.
Jinak, na některých lidech nepoznáš, jací jsou, když tam nejsi. Ona to s ním možná umí "po dobrém", že to člověk zvenčí ani nepostřehne. Tak hodný člověk, že srdce usedá, je horší, než 10 ježibab
Není tady
no, tak to je presne nase byvala situace.velmi zaneprazdneny bratr v jinem meste, ktery prijel jednou za tri mesice na odpoledne. ze jeho sourozenec kolem maminky skakal mu vubec neprislo divne. ani memu priteli vlastne. jen jak jsem cumela jak puk a kdyz jsem se ozvala, byla jsem rozbijec rodiny. skoda ...
Není tady
..."rozbijec rodiny", no to je prave to co se muze stat, kdyz si s nim bude chtit promluvit a otevrit mu oci. Velice nevdecna role.
Není tady
Přítel mi včera řekl, že taky bych mohla někdy dojít na návštěvu nebo přespat k nim. Byla jsem tam na návštěvě v neděli. Nechci tam chodit příliš často na návštěvy a besedovat s jeho matkou. Nechci tam už vůbec spávat. U našich byl přítel snad dvakrát. Nenutím ho k žádným návštěvám, jen jsme tam byli dvakrát na nějaké oslavě. Nikdy bych ho k ničemu takovému nenutila, vím, jak se k tomu chlapi staví. Navíc.. nečiň druhému, co nechceš, aby činil tobě... tady je mi to, zdá se, houby platné...
Ten včerejšek byl asi pro něj nějak drsný, dnska se mi vůbec neozval a to se nestalo za celou dobu, co jsme spolu...
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Přítel mi včera řekl, že taky bych mohla někdy dojít na návštěvu nebo přespat k nim. Byla jsem tam na návštěvě v neděli. Nechci tam chodit příliš často na návštěvy a besedovat s jeho matkou. Nechci tam už vůbec spávat. U našich byl přítel snad dvakrát. Nenutím ho k žádným návštěvám, jen jsme tam byli dvakrát na nějaké oslavě. Nikdy bych ho k ničemu takovému nenutila, vím, jak se k tomu chlapi staví. Navíc.. nečiň druhému, co nechceš, aby činil tobě... tady je mi to, zdá se, houby platné...
Ten včerejšek byl asi pro něj nějak drsný, dnska se mi vůbec neozval a to se nestalo za celou dobu, co jsme spolu...
Tak ho nech vytrucovat ... zkus na to nemyslet ...vím, že je to asi těžký ...
Není tady
Já si také myslím, že je mezi matkou a synem nějaká symbióza a matka, když je jí špatně, instinktivně volá jeho. On se uvnitř staví do role partnera své matky a matka toto přijala.
Opravdu si to chce promiluvit: řekni, že mu chceš říct něco hodně důležitého a vyjasni si situaci co nejdříve, ať zbytečně netrpíš.
Já bych mu řekla o tom, že on přijal roli partnera matky a zda tuto roli chce i nadále hrát. Pokud ano, že jsi tady navíc, protože on už vlastně partnerku má a že si myslíš, že je proto vztah neperspektivní a že by bylo lepší ho ukončit. Protože se pak zbytečně trápíte oba.
Pokud řekne, že chce tebe, dohodnout se se sestrami třeba na týdnech, kdy jsou k dispozici matce non-stop ony a přítel by si měl o tom promluvit i s matkou.
Pokud to nebude fungovat, tak ač se to teď nezdá, po světě běhá takovejch hodnejch chlapů ...
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Sestry bydli kazda ve svem a on s matkou. je nejbliz, je nejochotnejsi. Pokud vim, sestry jsou velmi zaneprazdnene (aspon to tak rikaji, nevim) a jeste bratrovi obcas nadhodi, jakto ze nebyl doma, kdyz bylo matce zle...
Lexi, já bych to viděla spíš tak, že je to maminčin "princ na bílém koni"
Znáš to: Mažel selhal (očividně) a kdo tam byl? Synek - a ne žádné děcko, ale mladý muž....."Teď jsi jedinej chlap v rodině, Jiříčku - Pepíčku..." anebo jen vzdechy a pláč a: "Mami, neplač! Já tě v tom nenechám!"
Tak nějak, no
Z vlastní zkušenosti ti můžu říct jedno - nad takovou symbiózou nelze zvítězit
Bůhví - možná se těm ségrám není co divit...nedalo by se aspoň s jednou z nich spojit a vyposlechnout si rodinnou historii?
Není tady
Podle mne neni tvuj pritel zavisly na matce, ani to neni mamanek.
V momente, kdy otec odesel, prevzal roli partnera. V te roli setrvava dodnes, matka si na to zvykla a tak obema pripada normalni, jak se k sobe chovaji. Sestry jsou v podstate mimo hru, protoze ony zustaly dcerami i po otcove odchodu, kdezto ze syna se stal “partner”, ktery prevzal zodpovednost a chovani partnera. Proto za matkou jezdi a proto ti je schopen rict, ze jede za matkou a za tebou se stavi vecer, az matce pomuze apod. Jsi v podstate v te dvojici za tretiho. Nijak to nevylucuje, ze te ma rad. Myslim si, ze si to ani neuvedomuje, promluv s nim.
Taková "zgruntu hodná ženská" je někdy horší, než (skoro)tychýně, která po tobě tvrdě půjde. Tam máš aspoň možnost se bránit, šprajcnout se, že ubližovat si nenecháš... ale jaksi hůř se dá postavit proti "nemocné stařence", která "jen" potřebuje mít synáčka za zadkem, kdyby něco... Jeho sestry svoji vytíženost možná jen úspěšně předstírají, aby je maminka neměla na špagátku a nemohla si je přitáhnout kdy se jí zlíbí, což tvůj přítel zjevně neumí nebo nechce. Jak píšou ostatní - převzal roli zdrhlého otce, možná do ní byl lehýnce a nenápadně maminkou vmanipulován, obzvlášť jestli už nechtěla dalšího mužskýho do baráku. Kluk jí ho spolehlivě nahradí a ještě se může mezi důchodkyněma chlubit, jakého má vzorného syna. Bodejť by se nechala "sesadit z trůnu" nějakou cizí slečnou nebo nedej Bože miminem... Nebude těm jeho děvenkám ubližovat, nebude na ně ošklivá - ona to nepotřebuje, jí stačí, když má synáčka zmáknutého na povel - a víš houby, jakým způsobem ho umí "trestat", když není po jejím - na to s nimi oběma nejsi dost často.
Není tady
Celou noc jsem ani nespala, protoze porad premyslim nad tim, co delam spatne. ale nemuzu na nic prijit, takze jedine, co mi z toho plyne je, ze spatne dela neco on. a kdyz si ctu vase prispevky (diky za ne!), tak se mi to stokrat potvrzuje...
Není tady
....no víš, říká se "co dáš, to dostaneš".....dovolí si jen to, co mu dovolíš....takže ve tvém přístupu bude zřejmě chyba taky. Zkus se podívat na knížku "Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstávají oči pro pláč", ještě tě pobaví. Vždycky si vzpomenu na Pelíšky, jak se Vášáryová trápila s Kodetem, a Holubové na to stačil jeden pohled.
helena napsal(a):
Taková "zgruntu hodná ženská" je někdy horší, než (skoro)tychýně, která po tobě tvrdě půjde. Tam máš aspoň možnost se bránit, šprajcnout se, že ubližovat si nenecháš... ale jaksi hůř se dá postavit proti "nemocné stařence", která "jen" potřebuje mít synáčka za zadkem, kdyby něco... Jeho sestry svoji vytíženost možná jen úspěšně předstírají, aby je maminka neměla na špagátku a nemohla si je přitáhnout kdy se jí zlíbí, což tvůj přítel zjevně neumí nebo nechce. Jak píšou ostatní - převzal roli zdrhlého otce, možná do ní byl lehýnce a nenápadně maminkou vmanipulován, obzvlášť jestli už nechtěla dalšího mužskýho do baráku. Kluk jí ho spolehlivě nahradí a ještě se může mezi důchodkyněma chlubit, jakého má vzorného syna. Bodejť by se nechala "sesadit z trůnu" nějakou cizí slečnou nebo nedej Bože miminem... Nebude těm jeho děvenkám ubližovat, nebude na ně ošklivá - ona to nepotřebuje, jí stačí, když má synáčka zmáknutého na povel - a víš houby, jakým způsobem ho umí "trestat", když není po jejím - na to s nimi oběma nejsi dost často.
Heleno, lépe to snad vystihnout nešlo..
Není tady
Celou noc jsem ani nespala, protoze porad premyslim nad tim, co delam spatne. ale nemuzu na nic prijit, takze jedine, co mi z toho plyne je, ze spatne dela neco on. a kdyz si ctu vase prispevky (diky za ne!), tak se mi to stokrat potvrzuje...
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Pardon, nechtela jsem to sem dat znovu, ale nejak se mi to zaktualizovalo.
Není tady
Vanda napsal(a):
....no víš, říká se "co dáš, to dostaneš".....dovolí si jen to, co mu dovolíš....takže ve tvém přístupu bude zřejmě chyba taky. Zkus se podívat na knížku "Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstávají oči pro pláč", ještě tě pobaví. Vždycky si vzpomenu na Pelíšky, jak se Vášáryová trápila s Kodetem, a Holubové na to stačil jeden pohled.
pardon za , ale Holubová zdědila chlapa "předžvejkanýho..." možná poučenýho...možná přejetýho životem
to ale lexmarková nemá, narazila na chlapa, který už se má o koho starat a do koho citově investovat...
Není tady
A co takhle ještě zkusit projevit dobrou vůli a ne po něm jet jak po uzeným a možná ho takto jen stresuješ a tlačíš ještě víc do maminčiné náruče.
Říká se,že nadeje umírá poslední a tak jestli ho máš ráda,nelámala bych nad ním úplně hůl-zkus se s ním třeba domluvit,že si uděláte pěkný večer buď u tebe doma s vínem,večeří a svíčkama nebo v restauraci nebo mu navrhni a rovnou řekni,žes někde objednala pobyt přes víkend jen pro Vás 2.
Asi se budeš muset snažit ho nějak ženskou lstí trošku od maminky odpoutat a nabídnout mu to,co ona nemůže.A ne po něm pořád "štěkat",to ještě žádného chlapa neudolalo.A jeho matka tu taky nebude věčně,žejo.A jistě po svých zkušenostech víš a do budoucna je to víc než jasný,že každý další chlap bude mít nějakou tu menší či větší vadu,která toho druhého hodně štve.A vyjde to na stejno-teď je to maminka u toho dalšího to může být ještě mnohem horší.
Není tady
Já se obávám, že tohle je o silné citové závislosti. Je hodně rodin, kde otec zemřel, odstěhoval se a matka byla sama nebo s partnerem a děti zůstaly dětmi, ne že by syn dělal náhradního otce.. Tohle je hodně nebezpečné. Už je dost zvláštní, že se Tvůj partner neosamostatnil a nežije v 33 letech sám a nechodí maminku pouze navštěvovat.
Je vidět, že on zatím nežije jako dospělý člověk, který má svojí partnerku a buduje svojí rodinu. Pořád je pro něj nejdůležitější ta původní rodina.
Obávám se, že s tím těžko něco zmůžeš, ale být Tebou s přítelem bych si vážně promluvila a uvidíš, třeba mu to dojde a bude s tím něco dělat..
Moje kamarádka byla v podobném vztahu několik let, bylo to šílený! Nakonec to neustála a opustila ho, on s tím nebyl schopný nic udělat.
Není tady
Kuty napsal(a):
A co takhle ještě zkusit projevit dobrou vůli a ne po něm jet jak po uzeným a možná ho takto jen stresuješ a tlačíš ještě víc do maminčiné náruče.
Říká se,že nadeje umírá poslední a tak jestli ho máš ráda,nelámala bych nad ním úplně hůl-zkus se s ním třeba domluvit,že si uděláte pěkný večer buď u tebe doma s vínem,večeří a svíčkama nebo v restauraci nebo mu navrhni a rovnou řekni,žes někde objednala pobyt přes víkend jen pro Vás 2.
Asi se budeš muset snažit ho nějak ženskou lstí trošku od maminky odpoutat a nabídnout mu to,co ona nemůže.A ne po něm pořád "štěkat",to ještě žádného chlapa neudolalo.A jeho matka tu taky nebude věčně,žejo.A jistě po svých zkušenostech víš a do budoucna je to víc než jasný,že každý další chlap bude mít nějakou tu menší či větší vadu,která toho druhého hodně štve.A vyjde to na stejno-teď je to maminka u toho dalšího to může být ještě mnohem horší.
Tak to pozor, štěkání není můj styl! Já nejsem vůbec hádavý tvor, všechno se snažím řešit diplomaticky. Navíc, důvody k hádkám žádné nebyly. Ani toto není důvod k hádce, tím nic nevyřeším. Ale ona bohužel nezabírá ani ta diplomacie... a když viidím, že topadá na neúrodnou půdu, nebo vidím, že druhá strana začíná být natlakovaná, tak se o tom přestanu bavit.
Víkend ve dvou mám naplánovaný. A víš, co mi řekl přítel? Až jak bude mamce...
Není tady
Vanda napsal(a):
Vždycky si vzpomenu na Pelíšky, jak se Vášáryová trápila s Kodetem, a Holubové na to stačil jeden pohled.
jo....na to si kolikrát vzpomenu taky
Jenže - jednak je tohle trochu jiná situace, a druhak - DOPRACOVAT se k tomu pohledu!!
To je jedna z věcí oč se kdekdo usilovně snaží....to víš, Vando, kdybychom to uměly, tak bychom tu nemusely furt něco rozebírat
Heleno, pod tu "zgruntu hodnou ženskou" se ti podepisuju. Taky jsem ji měla a můžu říct, že jsem s ní ke konci zažila situace, jako když si Bilbo, ten hodný Bilbo nasadil na prst Jeden prsten......brrr. Bylo to stejně drsný a stejně nečkaný
Kuty, ani si neumíš představit, jak moc bych Lexe přála, aby nad touhle symbiózou zvítězila a rozťala ji - ale představ si to tak, jako by byli ti dva srostlí tělama, místo dušema - ono je to veskrze jedno.....blbě se to dělí.
Jess, tobě Kodet přišel v Pelíškách přejetej??? Vůči ženským???
Upravil(a) lupina montana (5. 11. 2008 10:25)
Není tady
Kuty napsal(a):
A jeho matka tu taky nebude věčně,žejo.A jistě po svých zkušenostech víš a do budoucna je to víc než jasný,že každý další chlap bude mít nějakou tu menší či větší vadu,která toho druhého hodně štve.A vyjde to na stejno-teď je to maminka u toho dalšího to může být ještě mnohem horší.
kuty, to právě bohužel bude.....i po smrti. Věř mi.
Pravda je, že všude je mezi váma něco - ale ne všude je mezi vámaněkdo
Není tady
ne že by syn dělal náhradního otce
Ale může mít pocit (ani o něm neví), že on je ten, který se o mámu musí nějak postarat, když táta není... Možná i podvědomý vzdor, jak mu "ukáže", že to jde i bez něho.
A jeho matka tu taky nebude věčně,žejo.
Bude... "maminka to dělala takhle... tohle by maminka nikdy... musíme mamince na hrob... kdyby to maminka viděla... taková, jako maminka nikdy nebudeš..."
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Co děláš špatně? Teď už nic.
Jenom sis před rokem špatně vybrala.
S takovýmhle chlapem se dá dělat jediné - opustit ho.
A on buď pochopí - že takhle ne - pokud o Tebe bude stát, změní se (ale sám od sebe).
Nebo nepochopí, a na to bych sázela spíš, a Ty si najdeš někoho jinýho, kdo doufejme bude mít vztah s matkou vyřešený.
Není tady
lexmarkova napsal(a):
Víkend ve dvou mám naplánovaný. A víš, co mi řekl přítel? Až jak bude mamce...
V tomhle vztahu nikdy nebudeš "ta první" - ale vždycky až "ta druhá" - po mamince.
A nemáš žádnou šanci, abys to Ty změnila...
Pokud Ti to nevyhovuje, nezbývá než ho kopnout do zadku. Zasloužil by si to.
Není tady