Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 7. 11. 2008 9:01

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Re: Přelomový rok 2012

Pisateli, hoď si ten nadpis z kalendáře do gůglu a najde se ti ve větším rozlišení...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#102 7. 11. 2008 10:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Míšo - jo to znám...taky mně to tak připadá. a odpovídá to koneckonců i pocitům, co se momentálně neustále vynořujou - mně si připadáme jako vlci, co chytli slaboulinkou stopu a teď vzrušeně pobíhají, jak ji lokalizujou smile
A když poslouchám Duška, nebo Vaneka tak chápu, proč se Dalajláma cítí v Čechách jako ryba ve vodě lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#103 7. 11. 2008 10:04

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Míša Kulička napsal(a):

Jaroslav Dušek http://www.cestydusi.cz/view.php?cisloclanku=2007060031[/i]

Část tohohle rozhovoru jsem četl už kdysi dávno a považoval jsem ho za další humornou polohu pan Duška a dobře jsem se bavil......... bohužel jen do té doby než jsem zjistil že je nejspíš myšlen vážně. roll

Cituji:
Když jsme u přírody v nás, je pravda, že jste si pořídil suchý záchod?
Já jsem si pořídil kompostovací separovací záchod. Protože když začnete komunikovat se živly, když se začnete třeba ptát vody, jak se jí to líbí, že je hnána pod tlakem rovnými rourami, tak zjistíte, že voda není ráda. Voda miluje spirálovitý pohyb, peřeje, zákruty, pro vodu je přirozené pohybovat se v obloučku, ve spirále. A my jsme z vody udělali žumpu, odpadní kanál, vyserem do toho naše hovna a spláchneme to pitnou vodou, což považuju za další neskutečnou věc. Nám uniká, co se učí už malé děti ve škole: že je to opravdu koloběh. My do toho koloběhu lifrujeme naše odpadky, s pocitem, že se to tam nějak vyčistí. Přitom to nemusíme dělat, třicet let existují ve Švédsku vyvinuté kompostovací záchody. No tak jsem si jeden koupil a pěkně kompostuju své výkaly.

Já se tedy ptám: Kolik z vás kompostuje své výkaly? Kolik z vás komunikuje se živly a ptá se vody jak se jí líbí hnát se rovnými trubkami?

Kazalin napsal(a):

Rok 2012 je už dost "přemedializovaný", dokonce i na Babi na něj běží reklamní banner.

Jojo taky jsem si na chvilku vypnul Ad-block a koukám copak to na mě bliká. big_smile To jen pan Mašek zcela nenápadně vnucuje svoji produkci, samozřejmě zcela nezištně, neboť peníze přece zanedlouho nebudou potřeba a pouze ničí charakter. lol
No nic, já coby zastánce kapitalismu proti tomu nic samozřejmě nemám, vydělávat se holt musí. wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#104 7. 11. 2008 10:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Já se tedy ptám: Kolik z vás kompostuje své výkaly? Kolik z vás komunikuje se živly a ptá se vody jak se jí líbí hnát se rovnými trubkami?

Já, Jeníšku. Teda - občas komunikuju se živly. Nelíbí se jí to. (Vodě - je svou podstatou naprosto protitrubková)
O kompostovacím záchodě uvažuju od té doby, co jsem se dočtla, že je používají v Kanadě a ve Švédsku na odpočivadlech. V tom Švédsku jsem je viděla - ale nepoznala, vypadaj "normálně" lol
Bohužel, manža nechce o "takové pitomosti" ani slyšet hmm Možná, až zdražej pořádně vodu hmm

Není tady

#105 7. 11. 2008 10:27

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

Já, Jeníšku. Teda - občas komunikuju se živly. Nelíbí se jí to. (Vodě - je svou podstatou naprosto protitrubková)
O kompostovacím záchodě uvažuju od té doby, co jsem se dočtla, že je používají v Kanadě a ve Švédsku na odpočivadlech. V tom Švédsku jsem je viděla - ale nepoznala, vypadaj "normálně" lol
Bohužel, manža nechce o "takové pitomosti" ani slyšet hmm Možná, až zdražej pořádně vodu hmm

Lipí, ale se zdražením vody zdraží i to čím čístíš, pozadí takže tak nějak 0 od 0 pošla lol (ad absurdu tongue )

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#106 7. 11. 2008 10:46

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Část tohohle rozhovoru jsem četl už kdysi dávno a považoval jsem ho za další humornou polohu pan Duška a dobře jsem se bavil......... bohužel jen do té doby než jsem zjistil že je nejspíš myšlen vážně. roll

Cituji:
Já jsem si pořídil kompostovací separovací záchod. Protože když začnete komunikovat se živly, když se začnete třeba ptát vody, jak se jí to líbí, že je hnána pod tlakem rovnými rourami, tak zjistíte, že voda není ráda. Voda miluje spirálovitý pohyb, peřeje, zákruty, pro vodu je přirozené pohybovat se v obloučku, ve spirále. A my jsme z vody udělali žumpu, odpadní kanál, vyserem do toho naše hovna a spláchneme to pitnou vodou, což považuju za další neskutečnou věc. Nám uniká, co se učí už malé děti ve škole: že je to opravdu koloběh. My do toho koloběhu lifrujeme naše odpadky, s pocitem, že se to tam nějak vyčistí. Přitom to nemusíme dělat, třicet let existují ve Švédsku vyvinuté kompostovací záchody. No tak jsem si jeden koupil a pěkně kompostuju své výkaly.

Odeber si z toho ty hovory s vodou a přemýšlej, jak je vůbec možné, že stále ještě splachujeme pitnou vodou v době, kdy jí na celém světě rapidně ubývá. Např. Když půdeš k jádru sporů Izraele s Palestinou a dalšími okolními státy, zjistíš, že jde hlavně o území se zdroji pitné vody, kterých tam už moc není ...
Dušek to možná předává pro někoho ne moc stravitelným způsobem, ale vyplývá z toho stará známá věc - Příroda nezná pojem odpad, vše co vyprodukuje, má nějaký další účel. Člověk tvoří odpad, se kterým si však už přírodní procesy neví rady. A přitom naši předci tak nějak přirozeně řešili recyklace a "bezodpadové technologie" bez jakékoliv znalosti pojmu ekologie nebo environmentální dopad (ještě naše teta měla na venkově pouze suchý hajzlík, ze kterého šlo všechno přímo na hnojník. Jako malou mě děsilo, když na mě z díry koukala slepice smile). Takže to kompostování nejni vůbec hloupá záležitost - koneckonců, pořádají se o něm celé vědecké konference smile
jenže jak něco změnit, že jo. Dušek začal sám u sebe a po svém. Ale takových lidí moc není. Strany, které by mohly něco změnit a prosadit, nebo alespoň seriózně informovat (ale ne stylem současných huráakcí), páč se vydávají za "zelené", sledují akorát svůj vlastní prospěch a velmi často v rámci prosazování "něčeho" ekologický vývoj brzdí. Paradoxně je v současné době "nejzelenější stranou" ODS, páč zjednodušeně se dá říct, že co je ekonomické, je i ekologické smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#107 7. 11. 2008 10:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Slepice?? valol
Manža má v dílně suchej hned vedle kompostu a tam bydlí potkan, který odpad z hajzlíku i kompostu čile zpracovává - takže nemusíme ani přehazovat a v hajzlíku už je jen čistá hlína smile
Takovej ekohajzlík i se srdíčkem ve dveřích smile
Ovšem uznávám, že v paneláku na Proseku budky asi nebudou praktický lol nicméně nepochybuju, že nějak to zařídit půjde, když se bude muset smile
A popravdě - využití pitné vody v průmyslu a na záchodech mě taky hodně dráždí hmm Je pitná, tak by měla sloužit výhradně k jídlu a pití....

Není tady

#108 7. 11. 2008 10:54

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Cituji:

Odeber si z toho ty hovory s vodou a přemýšlej, jak je vůbec možné, že stále ještě splachujeme pitnou vodou v době, kdy jí na celém světě rapidně ubývá. Např. Když půdeš k jádru sporů Izraele s Palestinou a dalšími okolními státy, zjistíš, že jde hlavně o území se zdroji pitné vody, kterých tam už moc není ...
Dušek to možná předává pro někoho ne moc stravitelným způsobem, ale vyplývá z toho stará známá věc - Příroda nezná pojem odpad, vše co vyprodukuje, má nějaký další účel. Člověk tvoří odpad, se kterým si však už přírodní procesy neví rady. A přitom naši předci tak nějak přirozeně řešili recyklace a "bezodpadové technologie" bez jakékoliv znalosti pojmu ekologie nebo environmentální dopad (ještě naše teta měla na venkově pouze suchý hajzlík, ze kterého šlo všechno přímo na hnojník. Jako malou mě děsilo, když na mě z díry koukala slepice smile). Takže to kompostování nejni vůbec hloupá záležitost - koneckonců, pořádají se o něm celé vědecké konference smile
jenže jak něco změnit, že jo. Dušek začal sám u sebe a po svém. Ale takových lidí moc není. Strany, které by mohly něco změnit a prosadit, nebo alespoň seriózně informovat (ale ne stylem současných huráakcí), páč se vydávají za "zelené", sledují akorát svůj vlastní prospěch a velmi často v rámci prosazování "něčeho" ekologický vývoj brzdí. Paradoxně je v současné době "nejzelenější stranou" ODS, páč zjednodušeně se dá říct, že co je ekonomické, je i ekologické smile

S malinkou výhradičkou, ale je bezvýznamná souhlas!

Není tady

#109 7. 11. 2008 11:01

lueta
♥♥♥♥♥♥-

No Jeňýku, škoda, že jsi nečetl časopis Enigma ( tuším to bylo srpnové číslo) kde dva Japonští ( seriozní??? lol) vědci popisovali jak zkoumali vodu. Nejdřív před sklenicí vody mluvili sprostě, nadávali. Krystaly této vody byly roházené a vypadaly úplně jinak, než krytaly vody, před kterou pronášeli pozitivní afirmace. Z toho bylo zřejmé, že voda přijímá energii našich myšlenek. Co z toho všechno vyplývá si každý domyslí.

Upravil(a) lueta (7. 11. 2008 11:02)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#110 7. 11. 2008 11:07

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

lueta napsal(a):

No Jeňýku, škoda, že jsi nečetl časopis Enigma ( tuším to bylo srpnové číslo) kde dva Japonští ( seriozní??? lol) vědci popisovali jak zkoumali vodu. Nejdřív před sklenicí vody mluvili sprostě, nadávali. Krystaly této vody byly roházené a vypadaly úplně jinak, než krytaly vody, před kterou pronášeli pozitivní afirmace. Z toho bylo zřejmé, že voda přijímá energii našich myšlenek. Co z toho všechno vyplývá si každý domyslí.

Luet ale pokud vzpomínám byly tam u ukázky krystalů body když do ní kustili rock a když dobrou hudbu. Fuj to byl pohled.

Upravil(a) Pisatel (7. 11. 2008 11:09)

Není tady

#111 7. 11. 2008 11:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Masaru Emoto a Jürgen Fliege - ten druhej je sice Němec, ale to snad neva lol
Léčivá síla vody smile
Moc hezký....nadchla mě voda, která "poslouchala Smetanovu Vltavu" smile

Není tady

#112 7. 11. 2008 11:14

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Masaru Emoto a Jürgen Fliege - ten druhej je sice Němec, ale to snad neva lol
Léčivá síla vody smile
Moc hezký....nadchla mě voda, která "poslouchala Smetanovu Vltavu" smile

Já ten článek přesmahla rychle u kamarádky na záchodě lol tak jsem si to asi nezapamatovala detailně, ale od té doby si před napitím dávám docela pozor lol

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#113 7. 11. 2008 13:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Myslíš jako, abys nepila vodu, co poslouchala hevymetal? visslalol
Naštěstí stejně snadno, jako si "pamatuje" zase "zapomíná" a pamatuje si něco dalšího.
Takže je to vlastně takový německý ovčák mezi živly glorialol

Není tady

#114 7. 11. 2008 13:23

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Míša Kulička napsal(a):

Odeber si z toho ty hovory s vodou a přemýšlej, jak je vůbec možné, že stále ještě splachujeme pitnou vodou v době, kdy jí na celém světě rapidně ubývá.

Míšo ono to možná vyznělo tak nějak že bych s tímhle odstavcem nesouhlasil. Naopak , až na pár detailů...... jen by mě prostě zajímalo kolik ze zdejších pisatelek a Pisatelů se tímto řídí. Očekával bych, že když už tedy něco hlásám, tak se podle toho i chovám. Jinak jsou to zas jen prázdný kecy.....
Ano, naše splachování pitnou vodou je podle mě jedna z nejodpo_rnějších rozmařilostí této civilizace.
Na druhou stranu při pomyšlení jak naše sídliště recykluje vlastní výkaly mě docela jímá hrůza...... nejspíš na to ale někdy opravdu dojde, že by to byla ta změna v roce 2012?

O kompostovacím záchodě uvažuju.....

Lupi ono se to asi nezdá ale já su částečnej vesničan odchovanej na hnoji. Dodnes vzpomínám na noční běhání přes dvorek na suchou latrínu, poté co jsem se přejedl něčím "velmi dobrým". Jenže to je holt venkov, na tom sídlišti by to byl fakt masakr...... úplně vidím ty haldy. roll big_smile

Nu já ač nejsem a nejspíš nikdy nebudu hlasatelem podobných "huráekoakcí" tak alespoň tu pitnou vodu z vodovodu opravdu piju, PETflašky nakupuju vyjímečně a poté je třídím. Jo a taky občas v rodině, při souběhu potřeb, používáme ono známé "NESPLACHUJ!" wink
Je to málo nebo hodně?

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#115 7. 11. 2008 13:26

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Myslíš jako, abys nepila vodu, co poslouchala hevymetal? visslalol

No jo, proto se nemá jíst a pít ve stresu, při hovorech o politice a při hlasitých vypalovačkách, ale radši v klidu, při relaxační hudbě a klidných tématech nebo úplně potichu ... stolt

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#116 7. 11. 2008 13:28

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

Jenže to je holt venkov, na tom sídlišti by to byl fakt masakr...... úplně vidím ty haldy. roll big_smile

No je fakt, že se obávám dne, kdy nám pod okna přistaví ten hnědý kontejner s nápisem bio. V parných letních dnech to asi bude fakt psycho va

Není tady

#117 7. 11. 2008 13:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Nu já ač nejsem a nejspíš nikdy nebudu hlasatelem podobných "huráekoakcí" tak alespoň tu pitnou vodu z vodovodu opravdu piju, PETflašky nakupuju vyjímečně a poté je třídím. Jo a taky občas v rodině, při souběhu potřeb, používáme ono známé "NESPLACHUJ!" wink
Je to málo nebo hodně?

Ale prosímtě....málo, nebo hodně, zaplaťpámbu za každou storstark
A když jsou vyřešený domy, kde se nemusí topit a domy, kde se musí topit minimálně, na kompostovací sísliští tyhlety taky dojde visslalol

Kuliš, nojo.....pravdu díš va

Není tady

#118 7. 11. 2008 13:32

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

POřád jsem přemýšlela nad touhle diskuzí. Jak vlastně zhodnotit ten přelom. A ono je to opět jednoduché. Historie se opakuje, vývoj jde po spirále. Už to nás učila dějepisářka na gymplu. Takže si vzpomenu, kde zůstaly svého času rozvinuté civilizace - mayové, egypťané, řekové, římané.... pak je mi jasné, co může znamenat to naše datum. Opět přerod. Způsobem , kterým kráčí většina lidu už to nepůjde. A protože nám tu vládne globalizace i rozpad společenství bude globální.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#119 7. 11. 2008 13:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A nebude tam něco, jako enzymovej přípravek? V tom kontejneru? Protože fakt je, že toho organického je škoda - to už je lepší vysypat to na pole roll
Pavlo - nojo, a co PAK??

Není tady

#120 7. 11. 2008 13:48

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

lupišu - vstanou noví bojovníci big_smilebig_smile

Podle mě je to stejné jako s rozpady oněch civilizací. Bude to děj trvající přinejmenším desetiletí, lidé postupně pomřou, zapomenou, dokud se někde na světě nezrodí kultura nová.

Není tady

#121 7. 11. 2008 13:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

roll to ale vždycky vyplynulo ze střetu s mladší, dravější civilizací - i když prozatím třeba barbarskou....

Není tady

#122 7. 11. 2008 13:59

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lidé ze zaniklých civilizací se buď asimilovali do jiných kultur ... anebo se asi nemilovali a postupně vymřeli, ne? ... jsem teda někde četla smile ... taky na Netu smile ... ale tak nějak by to mohlo být smile

Není tady

#123 7. 11. 2008 14:00

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

lupi , selský rozum, kde je hlad hnací silou, kde jsou dravější bojovníci? Tak asi tak se na to dívám.

Není tady

#124 7. 11. 2008 14:11

Lena01
♥♥♥♥♥--

Míša Kulička napsal(a):

Lidé ze zaniklých civilizací se buď asimilovali do jiných kultur ... anebo se asi nemilovali a postupně vymřeli, ne? ... jsem teda někde četla smile ... taky na Netu smile ... ale tak nějak by to mohlo být smile

tak já se budu radši teda taky asimilovat  ale s mezerou lol nechci totiž pomřít...
Takových informací co jste tady napsali a odkazů udali.... až mi jde z toho hlava kolem dumbom
Moc za ně děkuji pussa  sbírám je a třídím zatím....

Není tady

#125 7. 11. 2008 19:29

Kazalin
♥♥♥♥♥--
Místo: Olomouc

PavlaH napsal(a):

lupi , selský rozum, kde je hlad hnací silou, kde jsou dravější bojovníci? Tak asi tak se na to dívám.

Pavli, spíše selský rozum, kde si sedlák uměl spočítat, kolik zaseje a kolik se mu urodí, jaká pak zbyde rezerva.
Večer se podíval na oblohu a věděl, jak bude zítra. Ráno vstal s tímto určitým předpokladem a vše vycházelo. Škoda, že nám socialismus a následný ismus tyto vrozené intuice vyhnal z denního rytmu...ale těch věcí je povícero, bohužel sad

Co se týče anekdoty o sedlácích, jednoho navštívil známý z města na jeho statku, který si nesl pod paží noviny. Sedlák jej nechtěl vpustit dále, leda pod podmínkou, že noviny nechá na zápraží.... 

Už tehdá asi nic nového pod sluncem, že media lhaly jako když tiskne big_smile

Let Your Soul Be Your Pilot...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí