Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 4. 11. 2008 15:47

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Re: jáká matka,taková dcera???platí to?

Jelikož moje matka se ze svojí matky poučila a totálně se mi neplete do života, tak já to řešit naštěstí nemusím smile

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#77 4. 11. 2008 15:50

majkafa
Host

Bolelo by mě to, ale ano. S mou mámou. Mé duševní zdraví je mi přednější. Mé děti mě ještě potřebují. smile

#78 4. 11. 2008 15:55

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

panthe napsal(a):

Tulipánko...přestala sama od sebe?Tomu se mi u té mé nechce věřit.
Moje babička(matka mé matky)mi před 2 lety řekla,že jsem pravý opak mé matky...byla to pro mě ta největší lichotka

tak to věřím smile...slyšela jsem něco podobného a měla jsem stejný pocit jako ty smile

Není tady

#79 4. 11. 2008 16:02

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

panthe napsal(a):

Zrovna jsem dočetla článek,kde se radí mužům...Pokud chcete vědět,jaká bude vaše partnerka,všímejte si chování její matky.Kdyby se tím řídil můj přítel,dávno se mnou není.A já naopak(i když mám mamu ráda)se snažím ze všech sil vyvarovat,abych byla taková jako ona.a proto mě zajímá.Opravdu jsou dcery stejné jak matky?dá se s tím něco udělat,nebo to tak prostě je?

No, říká se  - jaká matka, taká Katka. Ale není to pravidlem. Já jsem v něčem úplně stejnám, jako moje máti a v něčem jsem zase naprosto odlišná. Takže bych to tak nebrala.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#80 4. 11. 2008 16:06

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

panthe napsal(a):

Dokázali by jste za určitých okolností přerušit uplně styky s rodiči??Já se obávám,že tohle totiž bude první následek,když se rozhodnu s tím něco dělat...

Asi ano. Na nějakou dobu.

Není tady

#81 4. 11. 2008 16:10

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

panthe,
já už myslela, že s matkou přeruším veškeré styky tolikrát za to, co mi dělá, ale nikdy se to nepodařilo na déle, než třeba 2 měsíce. Matka mi vždycky zavolala a já nedokázala jí ten telefon nevzít. Proč to dělat? Nemát to cenu, přerušením styku se nic nevyřeší. Jde opravdu jen o to vymezit si hranice a trvat na nich.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#82 4. 11. 2008 16:12

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Moje mamka před 15 lety zemřela, tak ani nemohu porovnat co jsme měly společného. Ale u pár kamarádek jsem si všimla, že mají stejné vlastnosti. A některé jsou přebornice v komandování manžela a chovají se přesně jako jejich matky, které rády komandovaly a poučovaly jejich tatínky, a to svorně před lety povídaly, že nikdy nebudou jako jejich maminky.

Ale jsou i chlapi co podědily vlastnosti po matkách.

Není tady

#83 4. 11. 2008 18:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

panthe, jsi dcera, nejsi soudce ani zachránce svých rodičů. pokud jim vysvětlíš, že jsi pokaždé zbytečně na jednoho z nich naštvaná, protože slyšíš co jeden druhému dělají, snad oni pochopí, že k tobě ztrácí vztah rodič - dcera. Nemáš právo, a to myslím vážně, urovnávat a hodnotit a řešit vztah svých rodičů. Natožpak pravidelně. Mě to trvalo taky dost dlouho než mi to došlo. Víš, kdyby jim to soužití jakýmsi způsobem nevyhovovalo, tak spolu nejsou.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#84 4. 11. 2008 18:28

mashanka
Zablokovaný

panthe napsal(a):

Zrovna jsem dočetla článek,kde se radí mužům...Pokud chcete vědět,jaká bude vaše partnerka,všímejte si chování její matky.Kdyby se tím řídil můj přítel,dávno se mnou není.A já naopak(i když mám mamu ráda)se snažím ze všech sil vyvarovat,abych byla taková jako ona.a proto mě zajímá.Opravdu jsou dcery stejné jak matky?dá se s tím něco udělat,nebo to tak prostě je?

Nedá se říct, že by byly stejné, ale až se dostanou do stejného věku, budou se hodně podobat nebo mít alespoň ty tendence, které, když si uvědomí, budou je potlačovat a budou se chovat úplně opačně. Tak opačně, že to zase bude druhý extrém

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#85 4. 11. 2008 18:37

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 17:09)

#86 4. 11. 2008 18:48

shinden
Host

Hlavní je, aby nebyly po tatínkovi, alespoň co se týká vzhledu:)

#87 4. 11. 2008 18:54

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Panthe,
Mě taky říkal tchán, že jsem celá maminka, hlavně když jsem řekla svůj názor, který byl odlišný od jeho.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#88 4. 11. 2008 19:01

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Tak já jsem nedávno zjistila, že nejsem jako mamka. Mamka mi do kočárku nedávala rohlík, abych nenadrobila a já ho Davídkovi dávám. A tohle jsem zjistila až poté, co jsem mu ho začala dávat do kočárku big_smile .
Mám z toho radost reta

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#89 4. 11. 2008 19:21

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Docela by mě zajímalo, jak bych jako matka obstála já, viděno očima mých dcer.

Jedna z nich byla na konstelačce a dost jsem tam figurovala. Vylezlo, že mě podvědomě napodobuje, drží se mnou basu, protože nás její otec všechny odsunul na slepou kolej a bylo to dost těžké. Tak to zřejmě chtěla nést se mnou. Moc si tím nepomohla.
Budou se teď prý dít věci!!!! Se uvidílol

jinak já jsem těžce nesla, že neumím být tak obětavá a trpělivá , jako moje mamina. Že měla voňavější skříně, a vůbec vše kolem pořádku pro ni bylo zásadní.
Já mám taky ráda čisto, ale bylo by úžasné, kdybych u toho nemusela být jako výkonná ruka lol lol-aspoň někdy

Není tady

#90 4. 11. 2008 20:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

shinden napsal(a):

Hlavní je, aby nebyly po tatínkovi, alespoň co se týká vzhledu:)

A minimálne, čo sa týka pohlavia! wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#91 5. 11. 2008 10:14

Blossom
Host

Já myslím, že každý máme po rodičích nějaké geny (různě namíchané) a samozřejmě i zažité stereotypy z  původní rodiny. Takže podbnosti se najdou Ale určitě neplatí stoprocentně "Aká matka, taká Katka", protože to bych třeba já nemohla být takový bordelář (když moje mamka kudy chodí, tudy uklízí).  lol

#92 5. 11. 2008 10:20

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Tak já to mám Blossom stejně s tím uklízením a s matkou.A ještě jako noční můra se mi dote´d vybavuje,jak jsem musela stlát naše manželské postele,na kterých jsem s matkou spala (byla rozveená)-pěkně potah a muselo to být krásně rovné.A jakmile jsem měla svoji domácnost,tak jsem se na tohleto just vykašlala a nechybí mi to dodnes,po 22 letech manželství-to stlaní myslím.

Není tady

#93 10. 11. 2008 18:31

Helča2
♥♥♥♥♥--

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#94 10. 11. 2008 19:29

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já jsem naštěstí úplně jiná jak moje matka stolt ale ex říkal škoda, že nejsi jako tvoje matka, tak nevím big_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#95 11. 11. 2008 8:13

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem naštěstí hodně jiná, než moje matka a moje dcera je zase jiná než já. Společné máme snad jen to, že jsme všechny tři hodně introvertní povahy.

Není tady

#96 11. 11. 2008 9:00

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

panthe napsal(a):

Dokázali by jste za určitých okolností přerušit uplně styky s rodiči??Já se obávám,že tohle totiž bude první následek,když se rozhodnu s tím něco dělat...

Asi ano. Na nějakou dobu.

Ja to udelala.Pul roku jsem ji navstevovala minimalne.Vanoce na ktere k nam chodila neprisla.Mesic po vanocich zemrela.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#97 11. 11. 2008 9:11

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Škoda, že už nemám mamku, moc by mě zajímalo zda bychom byly v něčem podobné, a jak by teďka vypadala, a co nás spojovalo, a včem bysme byly odlišné. A taky si říkám, že kdyby žila, tak by spoustu zlých věcí, které se v mém životě udály nedopustila sad

Není tady

#98 11. 11. 2008 12:33

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

panthe napsal(a):

mohu zvlastní zkušenosti potvrdit, že to PLATÍ, určitě minimálně na 90%. Kdybych si tohle uvědomoval ve 20 letech.... smile

Není tady

#99 11. 11. 2008 12:59

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

PetrHl napsal(a):

panthe napsal(a):

mohu zvlastní zkušenosti potvrdit, že to PLATÍ, určitě minimálně na 90%. Kdybych si tohle uvědomoval ve 20 letech.... smile

A co kdyz mam jeste dve sestry a jsme kazda jina ? Asi tezko budeme vsechny podobne matce.

Není tady

#100 11. 11. 2008 13:34

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

PetrHl napsal(a):

panthe napsal(a):

Kdyby takhle přemýšlel můj manžel, tak už by mi dávno zdrhnul...tongue

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí