|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Jelikož moje matka se ze svojí matky poučila a totálně se mi neplete do života, tak já to řešit naštěstí nemusím 
Není tady
Bolelo by mě to, ale ano. S mou mámou. Mé duševní zdraví je mi přednější. Mé děti mě ještě potřebují. 
panthe napsal(a):
Tulipánko...přestala sama od sebe?Tomu se mi u té mé nechce věřit.
Moje babička(matka mé matky)mi před 2 lety řekla,že jsem pravý opak mé matky...byla to pro mě ta největší lichotka
tak to věřím
...slyšela jsem něco podobného a měla jsem stejný pocit jako ty 
Není tady

panthe napsal(a):
Zrovna jsem dočetla článek,kde se radí mužům...Pokud chcete vědět,jaká bude vaše partnerka,všímejte si chování její matky.Kdyby se tím řídil můj přítel,dávno se mnou není.A já naopak(i když mám mamu ráda)se snažím ze všech sil vyvarovat,abych byla taková jako ona.a proto mě zajímá.Opravdu jsou dcery stejné jak matky?dá se s tím něco udělat,nebo to tak prostě je?
No, říká se - jaká matka, taká Katka. Ale není to pravidlem. Já jsem v něčem úplně stejnám, jako moje máti a v něčem jsem zase naprosto odlišná. Takže bych to tak nebrala.
Není tady
panthe napsal(a):
Dokázali by jste za určitých okolností přerušit uplně styky s rodiči??Já se obávám,že tohle totiž bude první následek,když se rozhodnu s tím něco dělat...
Asi ano. Na nějakou dobu.
Není tady
panthe,
já už myslela, že s matkou přeruším veškeré styky tolikrát za to, co mi dělá, ale nikdy se to nepodařilo na déle, než třeba 2 měsíce. Matka mi vždycky zavolala a já nedokázala jí ten telefon nevzít. Proč to dělat? Nemát to cenu, přerušením styku se nic nevyřeší. Jde opravdu jen o to vymezit si hranice a trvat na nich.
Není tady
Moje mamka před 15 lety zemřela, tak ani nemohu porovnat co jsme měly společného. Ale u pár kamarádek jsem si všimla, že mají stejné vlastnosti. A některé jsou přebornice v komandování manžela a chovají se přesně jako jejich matky, které rády komandovaly a poučovaly jejich tatínky, a to svorně před lety povídaly, že nikdy nebudou jako jejich maminky.
Ale jsou i chlapi co podědily vlastnosti po matkách.
Není tady
panthe, jsi dcera, nejsi soudce ani zachránce svých rodičů. pokud jim vysvětlíš, že jsi pokaždé zbytečně na jednoho z nich naštvaná, protože slyšíš co jeden druhému dělají, snad oni pochopí, že k tobě ztrácí vztah rodič - dcera. Nemáš právo, a to myslím vážně, urovnávat a hodnotit a řešit vztah svých rodičů. Natožpak pravidelně. Mě to trvalo taky dost dlouho než mi to došlo. Víš, kdyby jim to soužití jakýmsi způsobem nevyhovovalo, tak spolu nejsou.
Není tady

panthe napsal(a):
Zrovna jsem dočetla článek,kde se radí mužům...Pokud chcete vědět,jaká bude vaše partnerka,všímejte si chování její matky.Kdyby se tím řídil můj přítel,dávno se mnou není.A já naopak(i když mám mamu ráda)se snažím ze všech sil vyvarovat,abych byla taková jako ona.a proto mě zajímá.Opravdu jsou dcery stejné jak matky?dá se s tím něco udělat,nebo to tak prostě je?
Nedá se říct, že by byly stejné, ale až se dostanou do stejného věku, budou se hodně podobat nebo mít alespoň ty tendence, které, když si uvědomí, budou je potlačovat a budou se chovat úplně opačně. Tak opačně, že to zase bude druhý extrém
Není tady
.
Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 17:09)
Hlavní je, aby nebyly po tatínkovi, alespoň co se týká vzhledu:)

Panthe,
Mě taky říkal tchán, že jsem celá maminka, hlavně když jsem řekla svůj názor, který byl odlišný od jeho.
Není tady
Tak já jsem nedávno zjistila, že nejsem jako mamka. Mamka mi do kočárku nedávala rohlík, abych nenadrobila a já ho Davídkovi dávám. A tohle jsem zjistila až poté, co jsem mu ho začala dávat do kočárku
.
Mám z toho radost 
Není tady
Docela by mě zajímalo, jak bych jako matka obstála já, viděno očima mých dcer.
Jedna z nich byla na konstelačce a dost jsem tam figurovala. Vylezlo, že mě podvědomě napodobuje, drží se mnou basu, protože nás její otec všechny odsunul na slepou kolej a bylo to dost těžké. Tak to zřejmě chtěla nést se mnou. Moc si tím nepomohla.
Budou se teď prý dít věci!!!! Se uvidí
jinak já jsem těžce nesla, že neumím být tak obětavá a trpělivá , jako moje mamina. Že měla voňavější skříně, a vůbec vše kolem pořádku pro ni bylo zásadní.
Já mám taky ráda čisto, ale bylo by úžasné, kdybych u toho nemusela být jako výkonná ruka
-aspoň někdy
Není tady

shinden napsal(a):
Hlavní je, aby nebyly po tatínkovi, alespoň co se týká vzhledu:)
A minimálne, čo sa týka pohlavia! 
Není tady
Já myslím, že každý máme po rodičích nějaké geny (různě namíchané) a samozřejmě i zažité stereotypy z původní rodiny. Takže podbnosti se najdou Ale určitě neplatí stoprocentně "Aká matka, taká Katka", protože to bych třeba já nemohla být takový bordelář (když moje mamka kudy chodí, tudy uklízí). 
Tak já to mám Blossom stejně s tím uklízením a s matkou.A ještě jako noční můra se mi dote´d vybavuje,jak jsem musela stlát naše manželské postele,na kterých jsem s matkou spala (byla rozveená)-pěkně potah a muselo to být krásně rovné.A jakmile jsem měla svoji domácnost,tak jsem se na tohleto just vykašlala a nechybí mi to dodnes,po 22 letech manželství-to stlaní myslím.
Není tady
Není tady
já jsem naštěstí úplně jiná jak moje matka
ale ex říkal škoda, že nejsi jako tvoje matka, tak nevím 
Není tady
Já jsem naštěstí hodně jiná, než moje matka a moje dcera je zase jiná než já. Společné máme snad jen to, že jsme všechny tři hodně introvertní povahy.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
panthe napsal(a):
Dokázali by jste za určitých okolností přerušit uplně styky s rodiči??Já se obávám,že tohle totiž bude první následek,když se rozhodnu s tím něco dělat...
Asi ano. Na nějakou dobu.
Ja to udelala.Pul roku jsem ji navstevovala minimalne.Vanoce na ktere k nam chodila neprisla.Mesic po vanocich zemrela.
Není tady
Škoda, že už nemám mamku, moc by mě zajímalo zda bychom byly v něčem podobné, a jak by teďka vypadala, a co nás spojovalo, a včem bysme byly odlišné. A taky si říkám, že kdyby žila, tak by spoustu zlých věcí, které se v mém životě udály nedopustila 
Není tady

panthe napsal(a):
mohu zvlastní zkušenosti potvrdit, že to PLATÍ, určitě minimálně na 90%. Kdybych si tohle uvědomoval ve 20 letech.... 
Není tady
PetrHl napsal(a):
panthe napsal(a):
mohu zvlastní zkušenosti potvrdit, že to PLATÍ, určitě minimálně na 90%. Kdybych si tohle uvědomoval ve 20 letech....
A co kdyz mam jeste dve sestry a jsme kazda jina ? Asi tezko budeme vsechny podobne matce.
Není tady

PetrHl napsal(a):
panthe napsal(a):
Kdyby takhle přemýšlel můj manžel, tak už by mi dávno zdrhnul...

Není tady