19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
zdravím hledám radu u zkuenějích
Beru antikoncepci, sem tam se stane, e zapomenu pilulku, dvě ... (které z nás ne, e?! ) ... to pak nastává fáze dalích antikoncepčních metod
a ted bych potřebovala poradit...kdy v cyklu zapomenu uít pilulku, jedu dál v uívání, dokud se nedostaví menstruace ... /a teď můj problém/: ...nechci vynechat 7 denní pauzu (tzn. prostě jet dál nonstop). Jsem opět plnohodnotně chráněná? Jedu jakoby od znovu "s čistým títem"? ... a nebo kdy nevynechám na menstruaci...pořád vadí, e jsem nebrala spolehlivě, ...pořád je tam to riziko...
co? baby, raďtě!
Není tady
Záleí na tom, v kterém týdnu jsi tu chybu udělala, prostuduj příbalák. Jeden zapomenutý práek ve prvním týdnu se třeba u mé HA (nechci zobecňovat, ale mělo by to být u vech podobně) řeí dalí antikoncepční metodou po dobu 7 dní, v druhém týdnu nevadí, ve třetím týdnu můe buď přeruit uívání a udělat pauzu, nebo naopak pauzu vynechat (to by byl zřejmě tvůj případ?). Víc vynechaných práků je problém, to si netroufám soudit, odkdy bude znova chráněná.
které z nás ne, e?! - třeba já nezapomněla nejmíň dva roky. Nastav si upomínku na telefonu, nebo si uívání spoj s konkrétní činností (vstávání, snídaně, čistění zubů...).
Není tady
Hmmm, já teda beru HA přes 4 roky a zapomněla jsem si vzít jednou a to bylo první balení (tedy před 4 roky), protoe jsem na to jetě nebyla navyklá, netvrdím, e práek beru přesně ve stejný čas, ale nikde ne později ne cca 6-8 hod., co je v pohodě.
No a já bych to udělala asi tak, e bych se chránila jinak ne bych dobrala plato, pak si počkala na MS a dalí plato by mě opět chránilo. Ale přesně jak psala Tonička, kadá HA má příbalovej leták, kde je přesně popsáno, jak má postupovat, kdy vynechá práek, v které fázi cyklu. A kdy nechce vynechat 7 dní na MS, tak si myslím, e by tě u to nový platíčko chránilo bez problémů.
Není tady