Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 1. 11. 2008 12:11

Maua
♥♥-----
Registrovaný: 3. 2. 2008
Příspěvky: 32

jak přikrmovat UV

Čau maminy,

už jsem tady jednou psala a jsem tu zas :-( mám 5týd.prcka a pořád mi pospává u prsu a málo přibíral, takže máme začít dokrmovat Nutrilonem. Zkusili jsme zatím pouze 2x denně - ráno a večer, ale ráda bych věděla jaký je nutný časový odstup mezi podáním jednotlivých krmení (min. 3hodiny?) a jestli mu můžu dát celou dávku podle tabulky uvedené na krabici (abych ho nějak nepřecpala, protože mi doktorka radila, abych nejdříve nakojila a až pak mu dala Nutrilon)? Jsem v tomhle směru naprostý analfabet, takže děkuji všem, co poradí yikes) Ahoj


http://lilypie.com/pic/090128/tjv9.jpghttp://b1.lilypie.com/g4J6p1/.png

Není tady

 

#2 1. 11. 2008 12:18

leenka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severní Čechy..
Registrovaný: 2. 10. 2008
Příspěvky: 6332
Web

Re: jak přikrmovat UV

ahojky,já myslímže po 3h to je akorát a klidně nakoj a dokrm,říká se,že dítě si vezme co potřebuje,tak bych se nebála mu udělat celou dávku a uvidíš co vypije.. jen si myslím,že jakmile se začíná dokrmovat dítě prso časem přestane chtít úplně,bude líné tahat mlíčko z prsu,když  flaška bude pohodlnější...mno uvidíš přejeme mnoho úspěchů


http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/AtbGKQm.jpghttp://lb5f.lilypie.com/AtbGp2.png

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/RJi6hkf.jpghttp://lb1f.lilypie.com/RJi6p2.png

Není tady

 

#3 1. 11. 2008 13:19

Janulina
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 341

Re: jak přikrmovat UV

Mauo,

my taky přikrmovali od cca 4 týdnů. Nejdříve jsem kojila cca 20 - 30 minut a pak jsem malé dala celou dávku Nutrilonu a ona to většinou vypila celé nebo něco nechala.
Nutrilon dávej podle návodu na krabici (podle kg nebo věku dítěte) a nejdříve po 3 hodinách, na krabici je uveden i počet dávek za den. No a bud můžeš dokrmovat z lahvičky nebo stříkačkou nebo lžičkou.
My dokrmovali z lahvičky avent a novorozeneckou savičkou a malá neměla problám s kojením. Sice se mi sama odstavila koncem třetího měsíce, ale to bylo zase kvůli prdíkům, šíleně trpěla na koliky a já už pomalu nic nemohla jíst, po všem ji bolelo bříško. No a pak už ode mne nechtěla a stačila jí plná dávka Nutrilonu a koliky pomalu taky přestaly.
Dle dr. jí prý vadilo, jak se jí v bříšku míchaly ty dvě mlíčka. Tak přeji, a to u vás je bez dalších problémů.


http://lb3f.lilypie.com/mrtHp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Q3vRp2.png

Není tady

 

#4 1. 11. 2008 17:43

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: jak přikrmovat UV

Mauo,
zkus se co nejvíce prcka budit. Taháním za ouško, "štípáním" do tvářičky, mít po ruce vlhkou žínku a tou otírat obličej atp.

Pokud jde o přikrmování. Pokud to s buzením bude stále stejné, přikrmuj po troškách. Rozhodně ne plnou dávku co je v tabulce na krabici. Ta je psaná když nekojíš.
Dítě si v 90% vezme z lahve vše co tam je. Rozhodně NEPLATÍ že dítě z lahvičky pije jen dokud má hlad. To se tvrdilo když jsem byla malá já ale ukázalo se, že to není pravda.

Pokud chceš zůstat u kojení, dopuručila bych Ti po kojení se snažit odsát svoje mléko, to za celý den slévat do lahvičky (uchovávat v ledničce) a pak dát vypít třeba na noc. Použít prostě vlastní mléko na dokrm. Svoje mléko můžeš skladovat v ledničce 24 hodin. Pak si ho můžeš zamrazit (případně když víš že již jsi odsála na večerní dávku dát to do mrazáku hned). V mrazáku vydrží docela dlouho, to si už nepamatuji.... třeba Ti odpoví někdo jiný.

Vzhledem k tomu, že píšeš že malá Ti u kojení usíná, není problém s nedostatkem mléka, ale s "leností" mimča.
Takže bych se snažila co nejdéle vyhnout UV. Zkus kontaktovat nějakou laktační poradkyni, a Ti poradí jak malou budit, pokud nezabere co jsem napsala.
Zkus malou kojit častěji.

Pokud chceš dokrmovat UV, holkám jsem dávala odstup 4hodiny. Počítej ale s tím, že některé děti mají bolení bříška, když se jim míchá kojení a pak dokrm, proto se také doporučuje dokrm vlastním odstříkaným či odsátým mlékem.(píše to i Janulina).
A jak vidíš, často dokrm je začátek konce kojení .....


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#5 2. 11. 2008 8:48

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Registrovaný: 7. 4. 2006
Příspěvky: 12032
Web

Re: jak přikrmovat UV

Mauo, vím žes tu psala o tom, že ti prcek usíná. Tak buzení nezabírá?

No, jinak se přikláním k Janulině. Já zpočátku kojila a dokrmovala Nutrilonem a tím málem, co jsem odstříkala. Dělala jsem plnou dávku, protože jsem měla hrůzu z toho, že to blbě nadávkuju smile Ale Berenka si vždycky vypila jen to, co potřebovala, zbytek nechala. Přikrmovat jsme musely začít už asi týden po příchodu z porodnice, protože já měla mléka fakt málo a malá bečela hlady. Bříško ji nebolelo. Jo a  pOužívaly jsme Aventku.

Není tady

 

#6 3. 11. 2008 0:08

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: jak přikrmovat UV

Gabrielle, patříš tedy do té malé skupiny co mají mimčo co má svou míru i na lahev.
Také jsem měla lahvičky aventky a většina maminek kolem mě co dokrmovaly, ale koliky mělo více než polovina dětí ( já byla s Jítou i na gastru, protože koliky měla opravdu dlouho a tam mi primář řekl, že to často mají děti přikrmované).
Nevím jak dlouho jsi přikrmovala i kojila, ale většinou když se podává plná dávka doporučená dle tabulky na krabici a přitom se i kojí, tak jsou z toho často "pěkné" děti, nebo se brzy přichází o mléko.

Vzhledem k tomu, že jsem odcházela z porodnice s příkrmem, hned mi radili (a i laktační poradkyně a dětská Dr. ) , že mám dávat co nejmenší dávky na dokrm, třeba jen 30ml a snažit se rozkojit. Pokud zjistím, že hmotnostně nepřibírá, nebo mi pláče hlady dál, mohu pomalu zvedat množství.
Jitku jsem kojila a dokrmovala 7 měsíců.

Upravil(a) spunt (3. 11. 2008 0:09)


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#7 3. 11. 2008 7:55

Klaris
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice - Polabiny
Registrovaný: 27. 1. 2006
Příspěvky: 3047

Re: jak přikrmovat UV

Já jsem kojila,pak malá nechtěla tak jsme začli dokrmovat, střídala jsem to ale stejně se mi nedělalo mlíko ikdyž jsem odstříkavala, nakonec jsem byla z toho i vedle a to přispělo k tomu že se to mlíko netvořilo, po 7 týdnu jsme to ukončily a malá zůstala na Umce-po Nutráku zvracela, tak jsme najeli na Bebu a pak Hami. Pila z Aventek a ty nám dělaly službu až do 2,5let co pila mlíko, pak jsme to skončily. Mě štvalo jak mi každej cpal vydrž musíš to ustát, ale malá řvala jak tur a na to jsem neměla, a i dr mi řekla a se tím netrápím že když to nejde tak to nejde, sama jsem vyrostla na Sunaru a jaká jsem:-)
Přeji hodně zdaru a hodně zdravíčka a pohody s dudlik

Upravil(a) Klaris (3. 11. 2008 7:57)

Není tady

 

#8 3. 11. 2008 8:49

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Registrovaný: 7. 4. 2006
Příspěvky: 12032
Web

Re: jak přikrmovat UV

Špunte, přikrmovaly jsme už od příéchodu z porodnice - něco dostávala už i tam, protože mě laktace jakž takž nastoupila až doma. Plně jsme přešly na UV ve dvou měsících - chodily jsme od začátku na kontrolní kojení a malá třeba za půl hodiny vycucla jen 20ml, na konci 1.měsíce! A to ještě s velkým pláčem. Pak jsme doma měli s přítelem zlou krizi a o mléko jsemdo dvou dnů  přišla úplně. O dté doby jsme tedy na UV a Berunka byla rázem spokojený miminko. A nebyla vykrmená - asi od malička má vyšší spotřebu, i teď dost baští smile

Ale netvrdím, že jsem to kojení neobrečela a nezkoušela jsem všecno možné, abych se rozkojila.

Není tady

 

#9 3. 11. 2008 9:14

Maua
♥♥-----
Registrovaný: 3. 2. 2008
Příspěvky: 32

Re: jak přikrmovat UV

Gabrielle, buzení bohužel nezabírásad Je to drobek a asi je i dost slaboučký, takže ho to tahání dokonale unavuje. Už mi to leze na mozek, pořád myslím jenom na to, že za chvilku se Kubík vzbudí a zase bude chtít papat, budu ho mít u prsu 45min. přičemž si u toho krásně zdřímne a pak začne zase plakat, že má hlad a tak furt dokola. Mamka do mě pořád hustí, že nemůžu přestat kojit a že MM je to nejlepší, co mu můžu dát a já jsem z toho už na prášky. Ještě ho samozřejmě neodstavím, ale ten Nutrilon mu určitě zase dám, protože když mi brečí hlady, tak je mi ho drobka tak líto, že mám nervy nadranc. Kojení je pro mimčo nejlepší, to je mi naprosto jasné, ale když neprospívá, tak je podle mě menší zlo dát mu tu UV než ho nechat plakat hlady. No uvidíme, jak to všechno dopadne.


http://lilypie.com/pic/090128/tjv9.jpghttp://b1.lilypie.com/g4J6p1/.png

Není tady

 

#10 3. 11. 2008 9:44

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: jak přikrmovat UV

gabrielle, o tom to ale je, když víš že vypije jen 20ml MM, můžeš dát plnou dávku UV, protože jsi měla opravdu málo.
Ano, hustí se přespříliš že kojení je přirozené, může kojit každý atd..... obrečela jsem to u obou holek.
Ale je také pravda, že dost velká část dětí na UV může být plně kojená (což zjevně nebyl nᚠpřípad).


Mauo, nepsala jsi, že pláče hlady (jen že moc nepřibírá- a kolik vlastně za týden přibral?), to je pak samozřejmé, že je dobré přikrmit, o tom není žádná diskuze.
Otázkou je, zda je je potřeba dávat hned UV, zda nestačí tvoje odstříkané mléko a že je lepší přidávat malé dávky a zkoušet se rozkojit, než to hned vzdát.
Dle tří laktačních poradkyň (se kterýma jsem byla v kontaktu) se dá v "pohodě" rozkojit na plné kojení do 3 měsíců věku dítěte (samozřejmě u těch maminek kterým bylo dopřáno kojit). Pak to prý jde ještě také, ale s menší šancí a větším úsilím.

Umělá výživa je v současné době na velmi dobré úrovni a když kojení nejde tak to prostě nejde (samo jsem obrečela když mi na alergologii u Lenky řekli, že kdybych jí kojila měla by menší problémy).

Tady mᚠjednu diskuzi na podporu laktace
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=13781

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=23630


Tady mᚠjednu přímo o dokrmování
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=25265

Tady další o mléku
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=21301
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=18902
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=15975
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=11686


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#11 3. 11. 2008 11:44

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 26781

Re: jak přikrmovat UV

Mauo, nečetla jsem reakce ostatních holek, ale právě jsem se vrátila od Dr a protože malá nepřibírá, máme na UV následující pokyny big_smile

malá vypije zhruba 40ml při půlhodinovém kojení... no a pokud po kojení vysloveně na tvrdo neusne, mám dát 30ml UV s tím, že za chvilku zjistím, jestli jí to stačí nebo ne.......

jak píše špunt - všude hrozně tlačí na kojení atd., ale když to nejde, tak to prostě nejde... já včera malou měla u prsu skoro celý den a stejně plakala a pořád se budila, nemohla ani usnou dumbom budu se snažit aspoň částečně kojit co nejdél, ale rozhodně nemíním půl roku dítěte strávit tím, že budu 2 hodiny v kuse kojit, aby mi na hodinu až dvě usnula dumbom

Není tady

 

#12 3. 11. 2008 12:23

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7705

Re: jak přikrmovat UV

Ahoj Mauto.

Meli sme podobny problem. Asi dva tydny po porodu jsem zacala maleho prikrmovat, neb byl porad u prsa a presto brecel a ja myslela, ze hlady. V poradne dr zjistila, ze maly pribral malo, za tyden cca 120g, pri kojeni v poradne vypil z obou prsou jen 50ml. Zacali sme kojit na plne obratky, ale maly byl porad nespokojenej, tak zacalo prikromovani strikackou po prstu. Manzel mi vzdycky nachystal 30ml UV, a ja 10ml strikackou nabizela UV po kazdem kojeni (pres den). Obvzkle vypil tu 10ml strikacku, zridka vic. Za cely tyden dokrmovani sme po secteni nahradili jedno jedine kojeni, takze sme dokromovani nechali, prestala jsem maleho vazit pred a po kojeni - zacal krasne (az moc pribirat) - ja se rozkojila.

Drzim vam palce, at vam kojeni vydrzi, ale taky bych to po vlastnich zkusenostech nelamala pres koleno.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů