Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 29. 8. 2009 18:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: jak říci matce, aby více dbala o hygienu

lupina montana napsal(a):

Tuli, tvoje mamka není přece žádná trubka,žejo? Co kdybys je koupila (nezapomeň nějaký malý, hodněsající - aby si nepřipadala kdyžtak, že se vrátila do mladejch let buničiny usch) a nechala je u ní prostě někde ležet? Ať si je párkrát obejde, zamyslí se a až k tomu dojde ona sama, třeba zkusí pussa

stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#152 29. 8. 2009 18:43

Rozmarila
Zablokovaný

No já teda nevím,ale mě by strašně ponížilo, kdyby mi někdo takhle podstrkoval vložky .........kromě toho , jestli má inkont tak ji má málo(takže to nemůže  tak výrazně vonět) ......tyhle problémy mám také poslední roky , třeba když kýchnu nebo zakašlu , nebo když mám  moc rýmu ........ale málo, kdyby to měla hodně, měla by flek na zadku a s tím by existovat nemohla ......to už je nápadný.....všichni by se jí smáli ...
Spíš to bude celkově, že se nemyje, že má váhu .......já se taky potím od tý doby, co mám přes sto kg .........a to všechno dohromady ............tlustej člověk se potí celej ......já jsem třeba mokrá i pod prsama a v záhybech na stehnech......pokud se myje málo, tak to vložky nezachrání.......ale fakt že několikadenní spodáry si na sobě předststavit neumím ......to je na omdlení .......smile

Upravil(a) Rozmarila (29. 8. 2009 18:49)

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#153 29. 8. 2009 19:01

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

PPavlaa napsal(a):

mashanka napsal(a):

Selima napsal(a):

No tak mne Lucyno riešenie pripadá všetko možné, len nie taknté... Ale možno sú v českých zemiach iné pravidlá slušného správania, to pripúšťam. Mne ale môj vrodený cit pre riešenie situácie hovorí, že intímne záležitosti neriešim pred nastúpenou rotou.

Na druhou stranu, on svým smradem celou rotu obtěžoval a nesnažil se taktně nesmrdět. Co je na tom intimního, když  někdo zamoří celé pracoviště ?
Ono je asi něco jiného promluvit s blízkým, na kterém mi záleží a promluvit s kolegou, kde mi záleží hlavně na tom, abych nemusela čichat jeho intimní smrad.

on si svého problému nemusel být vědom. lidi jsou různí.
a to, že je to cizí člověk ještě neznamená, že ho musím naprosto bezohledně díky tomu před ostatními sejmout.

To máš pravdu, já bych to takhle neudělala, ale určitě bych neměla žádné rozpaky z toho, mu to říct. Nechápu, proč by mi to mělo připadat blbé, když jeho smradem trpím. Zvolila bych ale civilizovanou formu.
Jinak, kdo má na sobě košili a ponožky tři dny, zřejmě si toho vědom je, že se nepřevlékl a lezl ráno do stejných hadrů, co včera,  ne vissla ?

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#154 29. 8. 2009 19:11

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Rozmarilo,
mamka má také cca. 100 kg, koupe se 1x týdně (nesprchuje se), prý se jen omývá. A řeknu ti teda, ve vzdálenosti 1m a méně od ní je to cítit fakt hodně usch , občas je mi na zvracení (neberte to špatně, říkám to jen upřímně).

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#155 29. 8. 2009 19:14

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Tak to potom vložky asi fakt nepomohou. A proč se vlastně nesprchuje ? To ji to jako nebaví, nebo co ? Já tomu nerozumím

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#156 29. 8. 2009 19:17

Rozmarila
Zablokovaný

Tulipánka napsal(a):

Rozmarilo,
mamka má také cca. 100 kg, koupe se 1x týdně (nesprchuje se), prý se jen omývá. A řeknu ti teda, ve vzdálenosti 1m a méně od ní je to cítit fakt hodně usch , občas je mi na zvracení (neberte to špatně, říkám to jen upřímně).

Tak to musí bejt fakt hrůza...........protože silnej starší  člověk by se měl sprchovat víckrát denně.........ono se to totiž všechno i zapaří ........a ty spoďáry po jednom dni bych nikomu nepřála vidět .........tak tohle vložky nezachráněj .........
(Možná proto je tak úspěšná pojišťovák, každej radši rychle uzavře smlouvu, aby to nemusel dlouho čuchat smile)

Možná si voní .....někdo má rád svou vlastní vůni......

Upravil(a) Rozmarila (29. 8. 2009 19:19)

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#157 29. 8. 2009 19:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Myslím, že to nemá cenu řešit. Musela by sama chtít se začít sprchovat a nosit vložky (moč je cítit také).

Není tady

#158 29. 8. 2009 19:18

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Rozmarila napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Rozmarilo,

Tak to musí bejt fakt hrůza...........protože silnej starší  člověk by se měl sprchovat víckrát denně.........ono se to totiž všechno i zapaří ........a ty spoďáry po jednom dni bych nikomu nepřála vidět .........tak tohle vložky nezachráněj .........
(Možná proto je tak úspěšná pojišťovák, každej radši rychle uzavře smlouvu, aby to nemusel dlouho čuchat smile)

Možná skurt

Není tady

#159 29. 8. 2009 19:19

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Napadla mě ještě deprese jako nemoc...

Není tady

#160 29. 8. 2009 19:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tuli, nemá maminka nějakou dobrou kamarádku, třeba ta by ji mohla "domluvit" .

Není tady

#161 29. 8. 2009 19:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

U nás mají inkontinentní vložky teď v lékárně jako vzoreček jednotlivě balené, třeba bys mohla jeden takový vzorek donést a říct mamce: "Mami, zrovna rozdávali v lékárně vzorky tak jsem ti jeden vzala na vyzkoušení" to je dost taktní ne? (Taky měli zrovna balzám na nohy a krém D Oliva tak co třeba vzít víc vzorečků a nadělit jí to všechno...) třeba by se chytla

Strach je malá smrt...

Není tady

#162 29. 8. 2009 19:27

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bety,
děkuji za radu, ale mamka o sebe vůbec nedbá, tzn. nepoužívá vůbec žádné krémy, deodoranty, ... (tzn. na žádné kosmetické vzorky zdarma by se nechytla). Vůni používá jen když je nějaký firemní ples nebo tak...

Není tady

#163 29. 8. 2009 19:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

mashanka napsal(a):

Na druhou stranu, on svým smradem celou rotu obtěžoval a nesnažil se taktně nesmrdět. Co je na tom intimního, když  někdo zamoří celé pracoviště ?
Ono je asi něco jiného promluvit s blízkým, na kterém mi záleží a promluvit s kolegou, kde mi záleží hlavně na tom, abych nemusela čichat jeho intimní smrad.

on si svého problému nemusel být vědom. lidi jsou různí.
a to, že je to cizí člověk ještě neznamená, že ho musím naprosto bezohledně díky tomu před ostatními sejmout.

To máš pravdu, já bych to takhle neudělala, ale určitě bych neměla žádné rozpaky z toho, mu to říct. Nechápu, proč by mi to mělo připadat blbé, když jeho smradem trpím. Zvolila bych ale civilizovanou formu.
Jinak, kdo má na sobě košili a ponožky tři dny, zřejmě si toho vědom je, že se nepřevlékl a lezl ráno do stejných hadrů, co včera,  ne vissla ?

jenže to máš těžký. já znám jednu babu, co je taky taková. jenže - její máma byla v tomhle čuně, ona je taky, rostla v tom. nepřijde ji to divný, pro ni je to normálka.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#164 29. 8. 2009 19:28

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

April,
mamka má snad kamarádku z práce, ale téměř ji neznám. Její nejlepší kámoška je babička a té to říci nemůžu (starší ročník má takové věci jako tabu)

Není tady

#165 29. 8. 2009 19:34

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tulipánka napsal(a):

April,
mamka má snad kamarádku z práce, ale téměř ji neznám. Její nejlepší kámoška je babička a té to říci nemůžu (starší ročník má takové věci jako tabu)

Já bych si asi babičce posteskala, že maminka o sebe dbá méně než předtím a jestli si toho všimla i ona wink .

Není tady

#166 29. 8. 2009 19:39

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

aprill napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

April,

Já bych si asi babičce posteskala, že maminka o sebe dbá méně než předtím a jestli si toho všimla i ona wink .

No, zkusit to ještě můžu .... smile

Není tady

#167 25. 11. 2009 7:58

luminka
♥♥♥♥♥--

Možná budu mimo téma, u nás nejde tak úplně o hygienu, ale matka ze sebe dělá stařenu a snad si na tom i zakládá. Vypadá tak, jak by ještě vypadat nemusela. Já vím, je jí pořád špatně, vyjmenuju trochu co jí je: bolí ji stále břicho, ale vyšetření neukázala vůbec nic, má zánět močového měchýře, mívá zalehlé ucho, potí se, motá se jí hlava, rakovinu prodělala před 24 lety, nemoc už se nevrátila, ale jednu ruku má skoro chromou od záření. Je toho dost, já vím, ale je to důvod, aby chodila šedivá a doma bez zubní protézy, nebo aby skoro vůbec nikam nechodila? Bojí se někam jít, že ji zastihne průjem, rozhoduje se hodinu, jestli tam půjdeme. Když už do toho města vyrazíme, nic takového se samozřejmě nekoná, nakoupí blbiny mým dospělým dětem, pohovoří s příbuznými, které potkáme a nic se neděje. Ona mi k tomu svému vzhledu říká, že má na starosti celý dům, že má o něj velkou starost, a proto na parádění nemá čas a náladu. A šedivá chodí ze zásady, pusu si nemaluje ze zásady, a když to ženy jejího věku dělají, tak se jí to ani nelíbí. A nejvíc mě rozčiluje to, jak se tomu směje. To je skutečně až děsivé, jako když z toho má radost, jako když to dělá naschvál. Taky byla objednaná na odstranění tukových bouliček z hlavy, vlezla jí do toho bolest zubů (které nemá), ale víc se už neobjednala. Ztráta vlasů by se v jejím případě dala přežít, nosí stále krátký účes, to by jí vyrostlo za chvíli. Ale ona do žádných nemocnic už nechce, ona chce umřít doma na gauči. Taky se velmi bojí orkánů a vichřic a pořád vymýšlí, co by mohly způsobit. Stále poslouchá rádio, a hlavně počasí, a potom se toho děsí. Nevím už, co s ní, tím spíš mě to mrzí, že to byla za mého dětství velká parádnice, a to už ji břicho trápilo od mého narození.

Upravil(a) luminka (25. 11. 2009 7:58)

Není tady

#168 25. 11. 2009 8:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Lumi, tak ju nechaj žiť podľa svojho... možno už jej na výzore naozaj nezáleží, čo je možno škoda, ale... možno ani nie. Ak je tak spokojná a šťastná, tak načo ju do niečoho nútiť? Asi jej rola starenky sedí... Mám kamošku, ktorá je šedivá už pred päťdesiatkou, zo zásady si vlasy nefarbí, zo zásady ich nosí stiahnuté v konskom chvoste a zo zásady sa nemaľuje. No a čo? Rozprávame sa s ňou o knihách, filmoch a o zvieratách, čo doma chovajú, a nie o kozmetike. Beriem ju takú, aká je. S mamou je to možno o niečo horšie, ale aj tak sa dá naučiť brať ju takú, aká je. (Moja je druhý extrém, pri rakovine ju zaujímalo jediné: či príde o prsník a o vlasy. Dokonca tvrdila, že bez vlasov nemá pre ňu život zmysel... roll Našťastie zmenila názor. A už zasa rastú tummenupp ...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#169 25. 11. 2009 8:42

luminka
♥♥♥♥♥--

Tak moje maminka spokojená a šťastná není. Má stále tyto utkvělé myšlenky: Že ji někde zastihne průjem, že bude vichřice a buď něco spadně na mě, nebo spadne na zahradě strom, co je u plotu, a skončí na autě nepříjemné sousedky, že její řízek bude tvrdý a budeme ho "žižlat", že mého syna bude někdo šikanovat a trápit, že si nenajde holku, v poslední době také to, že všichni pomřeme na prasečí chřipku. Snažím se ji rozptýlit, když přijedu, ale ona mě většinou nepouští ke slovu a stále dlouze mele to svoje. Nejhorší je, že už tak dost vystrašený člověk to většinou ještě vyhledává v rádiu a v novinách, ji zprávy o chřipce a o vichřici úplně přitahují.
Nerada bych, aby to vyznělo, že proti mamince stále něco mám, nebo nerespektuju její věk, ne, mám ji moc ráda a proto mě tohle všechno mrzí, že ji stále něco bolí, že se trápí blbinami. Navrhovala jsem jí teď, po smrti babičky, chodit mezi lidi, pořídit si zvířátko, a ona stále ne a ne.

Upravil(a) luminka (25. 11. 2009 9:03)

Není tady

#170 25. 11. 2009 9:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak moje maminka spokojená a šťastná není.... ona mě většinou nepouští ke slovu a stále dlouze mele to svoje...
luminko, ale ty jsi v některých věcech úplně stejná, podle toho, co občas napíšeš. Taky máš ten pesimistickej pohled na svět jako tvoje maminka - akorát, že na ní to vidíš víc.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#171 2. 12. 2009 20:32

Amysterya
♥♥♥----

Ahoj,nečetla jsem všechny příspěvky ... ale máme podobný problém ohledně zápachu.

Máme kamaráda a má potíže s dechem.Teda on to asi neví.Je to hrozně nepříjemné, všichni při povídání s ním udržují uctivou/mnohdy vlastně už neuctivou vzdálenost.Je fajn, zábavný, pohledný , chytrý, ale .......
a my nikdo nevíme, jak mu to říct.Zuby si čistí, i když kdoví jestli správně.Má prý paradentózu (rodinná zátěž) a k zubaři asi chodí.Ale je to fakt nesnesitelné, možná ty anaerobní bakterie, které "bydlí" v těch uvolněných dásních.

Slečnu ted nemá a asi ani mít nebude.Nedovedu si představit, která by snesla byť jediný polibek, pokud by přežila úvodní konverzaci.

Hrozně mě to štve a nějak se odhodlávám k radikálnímu sdělení, ale nemám z toho dobrý pocit.Chci mu pomoci, ale nechci, aby se ho to nějak dotklo.Vnímám to jako to velmi choulostivé téma.
Nemáte někdo nápad, jaká slova použít, aby to bylo dostatečně taktní?

A někde jsem četla, že smradloši se už sami vůbec necítí.Snad mě to nikdy nepotká, brrr ...

Není tady

#172 29. 1. 2010 23:05

Berberka
♥♥♥----

Taky jsem nečetla úplně všechno, jen bych připojila poznámku - pracuji posledních pár let jako pečovatelka a musím říct, že nedostatek zájmu o osobní hygienu dost často doprovází stárnutí (a často i mentální choroby s tím spojené) a občas započíná už od šedesátky, výjimečně i dříve. Pokud, Tulipánko, bylo u Tvé maminky až dosud všechno v tomto směru ok a najednou došlo k podobnému obratu, sledovala bych nejen hygienické ale i další návyky. Nedělá ostatní věci v poslední době tak trochu "jinak"? Nechci strašit ani nic naznačovat, jen myslím, že by se neměla vynechat žádná alternativa...promiň, pokud jsem Tě zbytečně něčím postrašila...

Imperare sibi maximum imperium est.

Není tady

#173 30. 1. 2010 8:19

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Amysterya napsal(a):

.
Nemáte někdo nápad, jaká slova použít, aby to bylo dostatečně taktní?
...

"Mam pro tebe radu, ktera ti zprijemni zivot..., (na to by treba mohl rict: Sem s ni!..., nebo tak neco...)
Velmi neprijemne ti pachne z pusy, pores to, prosim s nejakymi odborniky (zubar, i ORL?)..."
Jako opravdu je to dost neprijemne pro toho, kdo sdeluje... ale kdyz si to predstavim na sobe, ze by na neco takoveho nekdo upozornil me, urcite bych se na nej nezlobila a nepovazovala ho za netaktniho, naopak, byla bych mu vdecna...

Není tady

#174 31. 1. 2010 9:07

luminka
♥♥♥♥♥--

No, nevím, ale třeba já se zlobím vždycky, i když mi třeba někdo naznačil, že nejsem učesaná. Mě to prostě rozzlobí.

Není tady

#175 1. 2. 2010 8:47

konstance
♥♥♥♥♥--

Tulipánka napsal(a):

Mám takovou trochu delikátní otázku:
mé matce je 56 let a už delší dobu pro ni není osobní hygiena důležitá. Že se nesprchuje a koupe 1x týdně, to bych ještě překousla, i když mám kolem 100 kg a hodně se pohybuje, takže i hodně potí, ale že se nemyje ani na antimních místech (nebo myje, ale nebere si čisté prádlo) a z toho důvodu si vedle ní nemůžu ani stoupnout a ve výtahu doslova a do písmenka zadržuji dech, to už mi fakt vadí.
Jak byste to řešili vy?
Zajímavé je, že dělá pojišťovací agentku a je celkem hodně úspěšná va
Mám jí o tom říci? Jak?
Děkuji za názory

tak co treba: hele mami vis ze docela smrdis? proc se obcas neumyjes a nevezmes si ciste pradlo?
ne ve vytahu, pokud by nasledovala hystericka scena, z vytahu neni kam utect storstark

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí