29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tulipánko - babička chce být užitečná... Já vím, že to asi nedělá nejlepším způsobem, ale nešlo by jí tedy najít nějakou jinou "aktivitu", kde bys "strašně nutně potřebovala její pomoc"? Hele, já nevím, třeba si nechat vyšít ubrus - kdybys ho pak měla mít v prádelníku a používala minimálně, "aby se mu něco nestalo". Nasměrovat ji prostě méně škodícím směrem.
Není tady
Heleno,
díky za tip, nechala jsem babičce žehlit košile, vyprat prádlo Davídkovi... ale na ten týden prostě u nás v bytě nebylo dost práce . Babi bydlí jinde, spíš mi to vadilo v tu chvíli, přišla jsem domů ze stavby a nic nebylo na svém místě
.
Není tady
No právě. Tulipánko - tu práci jí prostě musíš najít... kdyby měla hrášek přebírat . Co si nechat uštrikovat teplý ponožky pro celou rodinu? Nejlíp z toho, co si před tím sama rozpáře...
a prosbu doplnit větou "babi, ty to umíš líp, než já".
Není tady
No vidíš... ubrus, fusekle, svetříčky... třeba i kamarádkám by mohla... ty mladý holky už to dneska neumí... a nedají tomu tu péči... Však ty něco najdeš, jak babi zabavit.
Není tady
... hlavně babi nesmíš posadit před internet, jinak tady za chvíli budeme číst : Vnučka mně týrá, chce, abych jí sloužila
p.s. ale ta "veřejná" žehlírna... to by bylo žůžo...
Není tady
helena napsal(a):
No právě. Tulipánko - tu práci jí prostě musíš najít... kdyby měla hrášek přebírat http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Co si nechat uštrikovat teplý ponožky pro celou rodinu? Nejlíp z toho, co si před tím sama rozpáře... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a prosbu doplnit větou "babi, ty to umíš líp, než já".
Heleno, krutibrko - ty jsi vyloženě zakopanej talent! Měla bys dělat rodinnýho poradce - tedy, pokud už neděláš
Tvoje rady by se za chvilku vyvažovaly zlatem
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Heleno,
díky za tip, nechala jsem babičce žehlit košile, vyprat prádlo Davídkovi... ale na ten týden prostě u nás v bytě nebylo dost práce. Babi bydlí jinde, spíš mi to vadilo v tu chvíli, přišla jsem domů ze stavby a nic nebylo na svém místě
.
Moje kámoška kdysi vyšívala Hradčany - neříkej, že jsi celý život netoužila po obrazu vyšitých Hradčan - a má to na 3 roky
Není tady
helena napsal(a):
No vidíš... ubrus, fusekle, svetříčky... třeba i kamarádkám by mohla... ty mladý holky už to dneska neumí... a nedají tomu tu péči... Však ty něco najdeš, jak babi zabavit.
Není tady
Tuli, kdyby se to nějak nevyvedlo, tak já jsem podědila vyšívanej Kárlštejn ...teda, kdyby ti to stačilo, jako náhrada za Hradčana
Není tady
teda takhle se smát vyšívanym Hradčanům - vás nebudu mít ráda, mám doma spoustu vyšívanejch obrázků (teda Hradčany zatim né) ale je ráda vyšívám
Není tady
Lupi,
ale no tak jo, Kárlštejn by byl sice slabá náhrada za Hradčany, ale budiž . Když ti to udělá radost, tak si je od tebe vezmu
.
Jájo,
vždyť říká, že vyšívané Hradčany je můj tajný sen, tak proč mě nechceš mít ráda?
Není tady
poznám ironii - mě nenachytáš
Není tady
Máš ho mít, Tuli
Jájoooo nic si z nás nedělej a pěkně vyšívej - ještě budeme možná špendlíčkem hrabat
Není tady
Jájo,
dobře, vyhrála jsi. Tak aby jsi v tom tady nebyla tak sama, tak já v dětství také moc ráda vyšívala. Ale dostala jsem se jen k těm malým vzorům, pak už mě začalo bavit něco jiného .
Není tady
já u toho nejlíp relaxuju... ale Hradčany teda neplánuju
Není tady
Tak vyšívaný "Račana" (jak říkal jeden můj venkovský příbuzný) bych mít nemusela - ale nebudete mě kamenovat, když se přiznám, že vyšít ubrus 120 x 160 je pro mě relax a oplejtám celou rodinu ??? Ale zas harantům nehrozí, že jim jednou budu z touhy po užitečnosti přerovnávat kredenc...
Není tady
Heleno, jsi můj člověk... taky i pletu.
Teda Hradčany jsou hrozný, ale co třeba tohle:
moje vysněná předloha
Není tady
Jé, Jájo, já mám několik kg PŽ, Dorky, vzorníků a pod. a pořád si říkám "až budu v důchodu..." Teď pletu (výjimečně pro sebe) sukni a vršek - z háčkovací příze na jedničkách jehlicích... Cvok, no.
Není tady
Helo, tě chápu, jsem taky cvok Teda já za to ani nemůžu, ale nedokážu si třeba sednout k tv a jen koukat... musim něco motat v rukou
Teď mám prázdnou celou zeď v obejváku a tak jen vymyslet co tam a pak to vyšiju
Jen mě brzdí cena materiálu... no stejně dycky najdu co s rukama tuhle jsem ze zoufalství v ruce našívala zipy na povlečení
(teda nemám mašinu, ale bych snad i někoho našla, kdo by mi to udělal - jenže co bych dělala já?)
Není tady
já jsem nosila strašně ráda od babičky pletené "teplušky" nejlepší ponožky na světě. Dokonce i synovi, když byl miminko jich pár upletla, škoda, že už má špatné oči.
Jinak vyšívačky máte můj obdiv, mě by z toho hráblo, nejsem na to talent.
Není tady
Jájo, já mám děsnou radost, když dokážu udělat z prdu kuličku = ze starého nový model. Využít darovaná zbytková klubíčka tzv. "k ničemu" na parádní svetr nebo aspoň fusekličky, flek na tričku zakrýt výšivkou nebo s její pomocí předělat nudnou halenku na parádní... nedávno jsem použila odpáraný límec z umělé kožešinky jako lem kapucy a z "po panstvu odložených" šatů ušila sukni - taky v ruce, protože to byl úplet a líp se to dělalo. Taky nedokážu sedět s rukama v klíně - a jednodušší štrikování zvládnu i s knížkou na stole.
Není tady
teda vyšívat na trička si ještě netroufám... na tom tričku je to moc vidět, pokud to neni tip ťop a vyšívám vlastně výhradně křížkově
jsi šikovná
taky nevyhodim ani kousek klubíčka, jsem tuhle vyřazovala starý svetry a mám je připravený na párání, takže z nich taky ještě něco bude
taky pletu s knížkou a teda ještě nikdo nepochopil, že když se chci dívat na hezkej film a chci ho opravdu vidět musim u toho plést, vyšívat nebo prostě něco motat
Není tady