18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Marti,
řeím to proto, e mamka k nám jezdí za Davídkem, teď tu byla týden.
A řeím to i proto, e je mi nepříjemné mít nevoňavou mamku.
A také to řeím proto, e o tom mamka třeba neví a zbytečně je nepříjemná pro okolí.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Marti,
A také to řeím proto, e o tom mamka třeba neví a zbytečně je nepříjemná pro okolí.
V tom případě bych jí to řekla. Nenásilně, ale jasně. Asi ví, jak máma reaguje, chce to vybrat vhodná slova i tón...
A kdy by to nepomohlo, moná bych řekla něco jako: mami, u nás doma je zvykem, e se kadý večer sprchujeme... pokud jsi u nás, prosím dělej to taky tak... koupila jsem Ti nový ručník a mýdlo, jsou jenom pro Tebe...
Je ance, e se urazí a natve, ale kdy jí to neřekne, tak to prostě dělat nebude.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Marti,
Já se ti nedivím, e to řeí - asi ti na ní prostě záleí. Tak co jí na ten týden přichystat nějaký program, kam by se musela trochu vystrojit ? Třeba koupit lístky do divadla nebo tak něco. Řekla bych jí - mámo, hoď se do gala, mám pro tebe překvapení
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Marti,
A také to řeím proto, e o tom mamka třeba neví a zbytečně je nepříjemná pro okolí.V tom případě bych jí to řekla. Nenásilně, ale jasně. Asi ví, jak máma reaguje, chce to vybrat vhodná slova i tón...
A kdy by to nepomohlo, moná bych řekla něco jako: mami, u nás doma je zvykem, e se kadý večer sprchujeme... pokud jsi u nás, prosím dělej to taky tak... koupila jsem Ti nový ručník a mýdlo, jsou jenom pro Tebe...
Je ance, e se urazí a natve, ale kdy jí to neřekne, tak to prostě dělat nebude.
Jestli jí to řekne takhle, tak to je tedy opravdu velká ance
Není tady
mashanka napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Marti,
A také to řeím proto, e o tom mamka třeba neví a zbytečně je nepříjemná pro okolí.Já se ti nedivím, e to řeí - asi ti na ní prostě záleí. Tak co jí na ten týden přichystat nějaký program, kam by se musela trochu vystrojit ? Třeba koupit lístky do divadla nebo tak něco. Řekla bych jí - mámo, hoď se do gala, mám pro tebe překvapení
Předpokládám e máma by to nepochopila, oblíkla by se a stejně neumyla? :-)
Není tady
Marti,
dobrý tip s tím pobytem u nás !
Má pravdu, kdybych jí připravila program, tak by se ustrojila ale stejně neumyla. Proč by to taky dělala? Myje se přeci a večer a koupe 1x týdně....
Vím, kam naráí s tím důvodem, proč jí to říci. Snaím se, drím se .
Upravil(a) Tulipánka (3. 11. 2008 20:55)
Není tady
Hoď se do gala, to by myslí nepochopila jako začít od mytí ? Tak to je hodně těké, to u pak jedině počkat, a ti dítě začne mluvit - děti jsou na tohle spolehlivé - u slyím "babito, ty stuaně smudí"
Není tady
Mashanko,
ne, to by fakt nepochopila, e má začít od mytí. Kdy mamka někam večer jde, tak se nikdy nemyje .
Ale to dítě, to je super, pobavila jsi mě. U se na to těím, tuhle větu ho začnu učit jako první jetě před máma a táta .
Není tady
asi ti nic jiného nezbývá.
Ale ten B komplex zkus, třeba to není jen tou hygienou
Není tady
Mashanko,
moná má pravdu, B komplex také zkusíme, ale kdy u nás doma večer jde do koupelny babi, tak je tam 15 minut a mamka tak 5. Take je to jasné....
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mashanko,
moná má pravdu, B komplex také zkusíme, ale kdy u nás doma večer jde do koupelny babi, tak je tam 15 minut a mamka tak 5. Take je to jasné....
Tak to zkus takhle:
(ale je to varianta s velkou spotřebou vody):
Kadý večer, kdy je máma u vás, jí napus plnou vanu vody, s nějakou vůní, a řekni jí: mami, napustila jsem Ti vanu, udělala jsem to pro Tebe, udělá mi radost kdy si do ní vleze!!! Prosím!
A vydr kadý den celý týden.
:-)
Pokud to, e smrdí je mytím, tak smrdět nebude :-) V opačném případě jí kup ty vitamíny a poli k doktorovi, protoe by to mohla být známka nějaké nemoci.
Není tady
Hm, asi mám ten samý problém s matkou, ale zatím zkoumám, čím vlastně smrdí. Má tam dle mne smradlavá mýdla i práek na praní (ty nejlevnějí) a pak si bere propocené věci. Ona se vdy voněla, ale ted jen koukám...jdeme ven a ona ...levná vonavka a dává vude..za ui, na vlasy, do podpadí!!!na kabát. Hnus, bolela mne z toho hlava. Nicméně, doma je cítit-ne voňavkou, tak jí to nemohu říci. Já tady někde psala, e tak kolem 70 let..moná později jsou lidi cítit prostě nějak jinak.
Ale své holce 12 let nebo i sebe zkritizuji a řeknu, smrdí-smrdim, umy se, nama se. Mui bych to taky řekla a mít normální vztah s matkou, taky ano. KDO JINY by jí to měl říct? cizí? to je přece větí potupa. Její smradlavé nohy jsem řeila, ovem odmítala nosit vloky do bot (co sají pot i smrad).
Tak se zeptej, zda nemá zdrav.potíe. Chápu její stav, kdy jsem měla depku, taky jsem se nemyla, ani zuby, nečesala, smrděla jsem, nechtěla jsem ít ani nic a bylo mne ve jedno. Ale byla jsem sama a pak se člověk probral. Rozvod je velká změna a trvalo mne rok, ne jsem se z toho dostala, a to jsem rozvod chtěla já.
Bojím se, aby se mne nestalo, e budu okolí smrdět, snad mne mé dítě upozorní, a by se to stalo. Zatím si smrdím sama sobě a mne to vadí a mám pocit, e to musí vichni cítit(mám nadmíru citlivý nos) Tak si vyber! Ona to prostě cítit nemusí.
Třeba jsem změnila léky a najednou ten můj pot byl jako muský, nejsilnějí čpavek. Lekla jsem se, tak toto tedy nesnesu. Ani u sebe.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mashanko,
No jasně, asi to s hygokou nepřehání, ale e by zase ten smrad byl tak nesnesitelný....... těko říct - zkus a uvidí. To s tou pěnou taky stojí za zkouku - třeba se jí to zalíbí - vdy je to úasné, naloit se do vany.
Není tady
Ahoj Tulipánko, Tvůj problém Ti nezávidím, jeliko vím co to obnáí........moje mamka je toti ze stejného těsta. Na jemné upozorněná reagovala pláčem a urazila se. Vůbec nevěděla, která bije...... Podle mne jsou jen dvě cesty : ignorovat to (co je obtíné) nebo se JASNĚ a STRUČNĚ vyjádřit. Tím jasně nemyslím ji uráet, ale vyjádřit se tak, aby nebylo pochyb. Tím stručně myslím, nenechat své vyjáděření rozjet do sporu na celé odpoledne. Jen sue říct svůj názor, ev. pocity (je mi to trapné před manelem). ádné naznačování v tomhle případě nepomůe. Jsem dost diplomat a vyhýbám se otevřené konfrontaci jak jen to jde - ale v tomhle případě nic jiného nepomůe. vyzkouela jsem si to na vlastní kůi. Cítila jsem se vdycky v duchu provinile, e jsem taková necita a dotyčnému to dávám pěkně bez obalu, ale větinou to moc dobře zafungovalo.
Není tady
Hm, vana, no, zkusit to můu, ale myslím, e do ní nevleze . Ale to vyřeím problém jednorázově a ne celkově.
Beth,
jak dlouho to tvé mamince vydrelo ? (myslím tím pečování o sebe)
Mashanko,
je to bohuel tak nesnesitelné, e ve výtahu je to cítit docela silně a vedle mamky si raději nestoupám . Já se jí i nemůu dotknout a nebo kdy se mě dotýká ona, tak se to snaím jen přetrpět .
Upravil(a) Tulipánka (3. 11. 2008 21:52)
Není tady
Ja bych ji rekla, ze mam obavy, zda neni nemocna, ze je posledni dobou podivne citit, ze to muzou byt priznaky cukrovky, nebo nedostatku vitaminu, ze to muze souviset i s poklesem estrogenu, atd atd....a ze se to da resit lekama, vitaminama apod. Ze mam o ni starost. A mezi reci bych nadhodila, ze takto podobne jsou citit lidi, jak nemocni, tak i lidi, kteri se nemyji, ale ze predpokladam, ze ona se sprchuje kazdy den, a ze tudiz me napadaji jen tyto vyse uvedene duvody, ze navrhuji zajit k OL na vysetreni, odbery apod. Ze tam s ni pujdu, jestli nema odvahu, ze ji doprovodim. Nabidla bych ji, ze bychom pak mohly spolu zajit nakoupit pro ni par kousku obleceni, koupit mydlo a sprchovy gel, ktery by odstranil jeji pot, proste udelat si svuj den. Taky bych ji rekla, ze ji to rikam ja, protoze jsem jeji nejblizsi clovek. Asi v kostce takhle. V realu bych rec vice rozvinula, ale obsah by byl asi tento.
Tulipánka napsal(a):
Hm, vana, no, zkusit to můu, ale myslím, e do ní nevleze . Ale to vyřeím problém jednorázově a ne celkově.
Beth,
jak dlouho to tvé mamince vydrelo ? (myslím tím pečování o sebe)
Mashanko,
je to bohuel tak nesnesitelné, e ve výtahu je to cítit docela silně a vedle mamky si raději nestoupám . Já se jí i nemůu dotknout a nebo kdy se mě dotýká ona, tak se to snaím jen přetrpět .
Tak to je hodně smutný, ale nezdá se mi, e by to bylo jen z nemytí
Není tady
helena napsal(a):
já bych to zase a tak na nějákou ílenou depresi neviděla. pokud jsem četla pozorně, tak ona ve zbytku svého ivota - práce atd funguje velmi dobře, jediné co je problém je právě ta hygiena
PPavloo, to, e funguje v práci jetě neznamená, e nemá jiný problém, na který reaguje právě tou absencí hygieny. Podle mě si připadá odepsaná jako enská - rozvod na krku, moná klimakterické problémy, které k jejímu "nevonění" taky můou příspívat - a ve finále to končí mylenkou "vdy u jsem stará, u na mě nezáleí..."
Hele, mě kdy se to začalo doma sypat (a byla jsem mladí), přestala jsem se skoro ze dne na den malovat, místo pořádného účesu jsem stáhla vlasy do copu a bylo mi téměř jedno, co si oblíknu. Jo, byla jsem čistě oblečená, vykoupaná a s umytou hlavou, ale celkově jsem vyhlíela jako edivá my a bylo mi to fuk...
Heleno, zrovna vlasy staené do copu já nepovauji za příznak deprese, to jsem nosila v lepích obdobích, v období deprese jsem větinou bývala ostříhaná. A některým enám třeba kudrny nebo vyfoukané hřiby na hlavě opravdu nesluí. No, moná u Tebe je to jinak.
Není tady
Nerada bych děsila, jen připíu svojí zkuenost. Moje mamka taky začala být cítit, ale nebyl to takovej ten pimovej pach potu, nedokáu ho popsat, ale do smrti na něj nezapomenu. Několikrát jsem mamku na to upozorňovala, ale přilo mi spí, e se to zhoruje. Koupání jsem jí nehlídala, ale ona nikdy s hygienou neměla problémy. Nakonec jsem zjistila, e má rakovinu prsu, která se jí u otevřela, nikomu to neřekla, k lékaři nela, fungovala normálně. Zjistila jsem to náhodou, kdy jsem přila domu nečekaně dřív a nala ji neúplně oblečenou. Přiblině půl roku po tom, co to začalo, zemřela. Rozhodně bych na to maminku upozornila a nabídla jí, e s ní zajdu k lékaři. Rozhodně bych to nepodceňovala. Mimochodem, kdyby se nemyla týden a v podstatě by ten pach tvořil pot, tak je takový nakyslý, celkem dobře poznatelný. Pokud je jiný, neváhala bych navtívit s ní lékaře.
Není tady
Beatka napsal(a):
Nerada bych děsila, jen připíu svojí zkuenost. Moje mamka taky začala být cítit, ale nebyl to takovej ten pimovej pach potu, nedokáu ho popsat, ale do smrti na něj nezapomenu. Několikrát jsem mamku na to upozorňovala, ale přilo mi spí, e se to zhoruje. Koupání jsem jí nehlídala, ale ona nikdy s hygienou neměla problémy. Nakonec jsem zjistila, e má rakovinu prsu, která se jí u otevřela, nikomu to neřekla, k lékaři nela, fungovala normálně. Zjistila jsem to náhodou, kdy jsem přila domu nečekaně dřív a nala ji neúplně oblečenou. Přiblině půl roku po tom, co to začalo, zemřela. Rozhodně bych na to maminku upozornila a nabídla jí, e s ní zajdu k lékaři. Rozhodně bych to nepodceňovala. Mimochodem, kdyby se nemyla týden a v podstatě by ten pach tvořil pot, tak je takový nakyslý, celkem dobře poznatelný. Pokud je jiný, neváhala bych navtívit s ní lékaře.
Naprosto souhlasím protoe pach potu a nemytí je naprosto jiný a snadno poznatelný. Jiný pach tvoří nemoci, tak pokud bude po umytí voňavá,,v pohodě je to mytím ale jinaK?
Ale co nechápe je takové jak to říct hloupé ohledy jak říct nebo neříct rodině e prostě smrdí. Kdo jiný by to asi měl říct? Já klidně řeknu své mamce " bě se umýt, osprchova, smrdí potem...jde a udělá to a vůbec jí to nevadí
To je snad normální ne?
Není tady
vlasy staené do copu já nepovauji za příznak deprese, to jsem nosila v lepích obdobích, v období deprese jsem větinou bývala ostříhaná
Nechat se ostříhat by bylo jednak "moc práce", jednak výrazná změna, na kterou jsem právě tu náladu ani sílu neměla. A protoe jsem si dlouhé vlasy česala docela ráda, byl cop, v horím případě culík, takové minimum, které jsem byla schopná zvládnout.
Není tady
Petuno,
u někoho to normální není. Někdo fakt těko snáí jakoukoliv kritiku. Moje babička brečí jen jí řekne, e se ti nelíbí, kdy ti přehází v bytě vechny věci na jiná místa - říká tomu, e uklízí. Pak z toho má zkaený večer a brečí, e vechno musí vdycky zkazit.
Mamka je trochu lepí, ale prostě to tam je.
A u mě bohuel také, snaím se s tím pracovat.
Není tady
Tulipánko, tak tohle jsou manipulace jako prasátko.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mamka nebyla nikdy moc na to malování, vonění, kosmetiky.... prostě to byla taková edivá my. Nedbá ani moc o oblečení, vezme si na sebe cokoliv. Myslím, e na kosmetiku, masáe a pod. by nikdy nela. Pro ni je to vyhazování peněz.
Kdy byla mladá, tak o sebe celkem hodně dbala, viděla jsem ve skříni spoustu oblečení, které si sama ila. A myslím, e na tu dobu bylo pěkné. Ale teď kupuje zásadně ve slevách u Vietnamců a do normálního obchodu zajde jen kdy jí na to oblečení někdo dá.
Občas tedy jezdí s pojiovnou na různé akce, kde mají třeba vířivky a tak, ale neřekla bych, e to má nějaký účinek ne prostě jednorázové necílené umytí .
Bydlím teď 150 km od ní a zas tak často s ní ve styku nejsem.
Já jsem tedy zrovna nemyslela jednorázové "vykoupání"...ale to je asi jasné.....
Já myslela nějak komplexně. Beru to podle sebe - mám ráda vechno čistý, upravený, voňavý, chci se líbit, chci se udrovat, a u krémy, kadeřnictví, nehty atd..., ale vím, e jsou eny, které toto moc nebere, nemalují se nechodí nikam z toho výe popsaného - a je to i pochopitelné.To bych ji nelámala, není proč, ale myslím, e kadá ena chce být přitalivá a chce se líbit. Pokud se správně povzbudí, v tom směru který jí není proti srsti, tak to efekt mít můe. Chtěla bych, aby byla spokojená komplexně, v tom bych jí ráda pomohla....(být na tom podobně jako ty...). Ale upřímně, je to velmi těko zhodnotit, ty si s tím určitě poradí, a u udělá cokoliv, pokud to bude v dobrém, s upřímným zájmem, s citem (i láskou ) -tak neudělá chybu. ..
Není tady
Pavlo,
já vím, e to jsou manipulace, a proto se také snaím to ignorovat, kdy babička brečí, e mi tady uklidila, snaila se pro mě něco hezkého udělat a já jí za to teď vynadám. A to jsem jí to řekla téměř bez emocí (no, malinko emocí v tom bylo, přiznávám, ale nevyjela jsem na ni).
Wiki,
děkuji za tip, tohle by byl asi běh na dlouhou tra a vzhledem k tomu, e bydlím moc daleko, tak by se to hned po odjezdu vrátilo do starých kolejí.
Není tady