29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dobrý den, jaký je váš názor a hlavně máte někdo zkušenosti s kastrací hlodavců - osmáků.
Naše samička vypadá, že je těhotná a snad i každým dnem bude rodit, tak uvidíme jak to dopadne, ale potom bych ji ráda nechala vykastrovat, nebo samce.
Nerada se vzdávam jejich mládátek a dávam je do obchodu nebo někomu cizímu.
Není tady
Nemám žádné zkušenosti s kastrací hlodavců ale možná by ti mohli poradit zde:
http://www.vet-klinika.cz/mediexoti.htm
Není tady
Já chovám osmáky 10 let.Mám už několikátou generaci a nikdy jsem neměla problém s jejich odbytem.Řešila jsem to většinou inzeráty nebo prodejem do zverimexu.Osmáci nemají mladé zas tak často,my je měli max.3x do roka.pokud jich bylo víc,rozdávala jsem je i zadarmo.Hlavně se musí zabránit degeneraci(rozmnožování mezi příbuznými)oddělením,protože se postupně rodí i nemocná zvířata.Dost častý je oční zákal a neplodnost.Neumím si představit nechat kastrovat tak malé zvířátko.
Není tady
No my jsme teprve s chovem začali, bohužel si nemůžeme dovolit mladé,máme již plno křečků, pejska a nevím kam bychom to dávali a já bych je do obchodu dát nechtěla, nebylo by mi příjemné dát je do ruk někoho koho neznám, takže kastrace je to nejlepší co mohu udělat. I když nyní to již není aktuální. Samička Amálka nám před týdnem umřela, nevíme zdali to bylo u porodu, cukrovkou čí něčím jiným.
Ale dozvěděla jsem se, že je možné mít i dva samečky, takže to uděláme tak.
Chtěla bych se zeptat, ty vápníkové bloky co je prodávají, můj osmák je docela dost kouše, nemůže mu to uškodit?
Není tady
Proč neoddělíte samečky od samečků??? Taky máme osmáka Otu.
Není tady
Prosím kolika let se dožívají osmáci?V literatuře se to dost liší.Já jsem ho měla 4 roky.Díky J
jsem.sva - krásné jméno, no už ted je Fuňovi hrozně smutno když nemá kamarádku, nechtěla bych aby tam byl sám. Nemůžeme si prostě dovolit víc zvířat, není moc místečka a nevím kam bychom dali další akvárko. Vyřešíme to tím, že Fuňa bude mít kamaráda.
Jen ted se nějak nerodí.
Kami - osmáci se dožívají až 9 let, v zajetí je běžný věk kolem 6 až 7 let, takže je to zvířatko které nám bude dělat hodně dlouho společnost.
Není tady
Já se v literatuře dočetla,že průměrný věk osmáků je 4-6let.Já měla jednoho samce 8 let a umřel až po rvačce s mladším samcem v říji v boji o samičku.Osmáci žijí celkem spokojeně ve větší skupině,ale nemohou tam být dva dospělí samci,pokud tam jsou i samice.Při říji jednou za měsíc se servou na život a na smrt.Jinak pro pupicek:osmáci koušou vše i sklo.Je dobré,když mají tak velký prostor,aby se tam dala umístit větev na šplhání a okusování.Malé akvárium jako na křečky je pro ně nevhodné.Potřebují pohyb a šplhat.My měli nejdřív velké 100x120cm akvárko slepené z plexiskla a potom jsme na inzerát koupili terárium,které má větrání,osvětlení a závěsné domečky v různých výškách,kam mohou šplhat po větvích.Ty musí být pouze s ovocných stromů,protože je časem sežerou.Mladé jsem rozdávala formou inzerátu,abych viděla,kdo si pro mé děti přijde.Taky jsem je nedala nikdy do zverimexu.Něco udali i děti spolužákům,ale vyžadovala jsem telefon na rodiče,abych věděla,že o tom ví a aby je nestrčili do miniakvárka a tím je utrápili.
Není tady
Ivča K. no určitě ho nemáme v akváriu na křečky. Naše akvárko je dostatečně velké. Nejsem člověk který by si pořídil zvířátko,nic si o něm nepřečetl a nezajistil mu důstojné podmíny pro žití. A to ne jen pro žití ale i pro zábavu. Takže domečky v akváriu máme, větve, kameny taktéž, prolézačky a zajištěné větrání také.
To že osmáci rozkoušou naprosto vše jsem poznala na vlastní kůži, tedy spíš na vlastní byt.
Není tady
Potřebovala bych poradit a nevím co mám dělat. Mám 2 osmáky a máme je odděleně jsou to samci koupení zvlášť a nesnesou se, pořád se perou a my bysme je rádi daly doromady. V minulosti jsme měli dva osmáky bratry a ti byli pravděpodobně vykastovaní,protože byli klidní a hodní. Tyhle dva se perou a pořád po sobě lezou a ten jeden pořád obsakuje toho druhého a mu se to samozdřejně nelbí a pak to udělal i nám a kousl nás, tak prosím poradte jestli byste je vykastrovali?? Toho prvního máme 4 měsíce a toho druhého tak 2 měsíce. Děkuji
Není tady
A ještě bych chtěla dodat že tomu prvníbu budou už tak 2 roky a ten druhý možná rok
Není tady