|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
dobrý den,
ráda bych vás poprosila o radu. Má kamarádka si nemohla vzít půjčku, tak jsem byla tak hloupá a vzala si ji já, sama na sebe a splácí ji ona. Prozatím žádné velké problémy se splácením nemáme, ale co se stává, že se v platbě opožduje třeba o týden i více. Což se mi samozřejmě nelíbí, protože banka bud stále volá a nebo musíme tam vložit peníze ze svého rozpočtu.
Tak bych se chtěla zeptat zdali mohu s ní sepsat nějakou smlouvu o půjčení peněz a o měsíčních splátkách.
Co tato smlouva musí obsahovat a kde ji uzavřít a kolik toto papírovaní může stát peněz. Přibližně mi dluží 40 000,- Kč.
Je to svobodná matka dvou dětí v invalidním důchodě.
Jak by se to řešilo, kdybych s ní smlouvu sepsanou měla a ona mi neplatila?
Mockrát děkuji za rady.
Není tady
Tu smlouvu už jste měli mít sepsanou dávno.Na www.juristic.cz,najdete vzory.
Může to sepsat i právník,nebo notář.Ceny za sepsání bohužel nevím.Pokud ji budete sepisovat sami,je lepší když se podepíše i zaangažovaný svědek.
Pokud nebude platit,je možné ji zažalovat v občanskoprávním řízení.
Není tady
dekuji za radu, smlouvu jsem si tam nasla, jen nevim zdali je nutne ji mit nejak overenou aby byla platna a ja mohla dluh vymahat. dekuji
Není tady
Smlouvu nechte určitě ověřit u notáře.Za ověření se dá pár korun,za jistotu to stojí.
Není tady
anka moc vam dekuji a mam jeste jeden dotaz.
takze smlouvu si vytisknu, pak ji vypisu a s tou pani mam jit k notari a tam smlouvu jen podepiseme a on overi podpisy? a tim budu chranema?
nemam se jit radeji jeste pozeptat nejakeho pravnika?
ja vubec nevim jak to chodi.
ja sem si myslela, ze i to overeni podpisu stoji treba 2 000,-Kc
Není tady
Je to tak jak píšete.Napsat,vytisknout a podepsat u notáře.Ověření jednoho podpisu stojí asi 30Kč.
Kromě notáře to udělá i jakákoliv matrika na úřadě.Potřebujete k tomu občanský průkaz.Je to právně uznávané ověření podpisu,uzná to každý soud.
Není tady
Ta smlouva sama osobě vás neuchrání před jejím neplacením.Ale je to vaše pojistka že druhá strana dluh uznává,a tudíž bude soudně vymahatelný.
Upravil(a) anka (27. 1. 2006 21:24)
Není tady