|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Není tady
Není tady

A ještě ze včerejška:
Není tady
Berry moc obdivuji tvoje a Zuzčine dortiky, prosim te o radu deláš ružičky den předem než-li je dáš na dortík? A Jakou hmotu používáš? Wilton hmota se mi zda dost sladka, K2 zase je mastnejší a belgicka hmota Callebaut se mi zda chutově supr, ale prozatím jsem z ní moc nedelala. Nemas zkušenost s Gumpastou?
Není tady

Ahoj Susan, já používám ze všeho nejvíc doma dělanou mléčnou hmotu (cukr, suš. mléko, olej, med, mandlová příchuť, voda), z ní dělám všechny postavičky i růžičky. Ty dělám určitě alespoň den předem, aby proschly a držely tvar. Z těch dalších hmot, co jmenuješ, používám hlavně K2 - vyhovuje mi nejvíc cenově, při koupi 10 kg balení u Fialy v Praze, chuťově je trochu taky mandlová, ale růžičky z ní neudělám
, prostě to neumím, jak se trošku zahřeje, je hrozně měkká. Spíš ji tedy používám všude, kde je třeba čistě bílá, protože ta doma dělaná hmota po barvení na bílo vypadá hnusně. Nejvíc ji využiju jen na potahování. Callebaut - jestli je to totéž co White Icing, tak ten jsem měla jednou a hodně mi tu K2 připomínal, jen vyšel dráž, tak jsem se k ní vrátila. Wilton hmotu jsem ještě nekupovala a Gumpastu jednou, když jsem úplně začínala
- takže se mi povedlo ji nějak blbě rozdělat a šla do koše
, vzniklo cosi prapodivného... - ale už mám zase chutě to znovu koupit a znovu zkusit
. Jo a taky po prvním neúspěchu jsem se vrátila k MMF - hmotě z bonbonů Marschmallow - dělá se z ní hezky všechno, co má vypadat jako z látky - třeba pod vínem tena bílý "hadr" nebo mašle na větším koši s kytkama je z toho, na tom posledním je z K2 a taky podle toho vypadá
.
Můžu se zeptat - taky tvoříš? A máš zkušenosti s vyráběním kytiček a hlavně růžiček z těch krásně bílých, ale rychle měknoucích hmot? Tady bych moc uvítala jakoukoli radu, jak udělat bílou a hezkou růži, aniž by se při výrobě roztekla ... zatím je to pro mě sci-fi
. Díky !!!
Není tady
Ahoj Berry, tak začínala jsem taky s hmotou doma dělanou a docela mi vyhovuje a občas se k ni vracim. :)Potahovala jsem s hmotou Wilton a byla jsem s ni na palici
docela tvrdla a muselo se rychle pracovat a chuťove je desně sladka, takže doporučuju pod ni malo slazeny krem.
Když jsem s ní dělala ružičky tak jsem musela vykrojit okvětný lístek kostnicí vytvarovat kraje a nechat chvilku "odstát" aby stuhla a teprve pak to pomalu motat a davat k sobě, ale chce to pevne nervy
jinak se taky da sehnat gum tragacanth přidává se do modelovací hmoty k vytvoření tužší pasty, která zesilí např. okvětní lístky slouží jako zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor. Zatím ji nemam vyzkoušenou, ale budu ji objednavat a pak ti pisnu jak se pak tvaruje.Máš ale pravdu
že nejlepe se zatím co se týče kytiček tvaruje s domácí dělanou mléčnou hmotou, ale to pak kytičky musíš hodit do barvy- nejsou tak krásně bílé. Dnes jsem dělala s Calleboutem je chuťove vanilko-citronova není tak sladka a delala jsem s patchwork vykrajovatka a taky se musí nechat chvilku po vyvalení stuhnot a teprve pak vykrojit a pracovat. Dělala jsem s ní taky květ kaly a docela dobře drží tvar a je pěkně bílá a dobře se nanašela barvička k obarvení květu. Výborně se s ní potahuje dá se pekně vyválet je tvárná a dobře se vyhlazuje na dortě. Jsem s ní spokojená. Jinak jsem se ptala na gumpastu, jelikož jěště jsem s ní nedělala , ale mám ji již doma a potřebuji vědět co a jak, když se do toho pustím
. K2 je dobrá na silikonové formy je mastější a dobře drží tvar, hned po vyklopení s formičky. Budu moc rada když napíšeš tvoje metody, jelikož vím že tady je nejlepší vše dobře vyzkoušet. Každá rada je jako poklad 
Dík!!!!!!!
Není tady
Ahoj holky, tedy vy děláte nádhery, ještě hezčí než se nabízí v cukrárnách.
Já jdu ukázat něco pro začátečníky.... aby měli motivaci 
Je to pro pána, kamarádka nechtěla moc kytiček, tak mi z toho vzniklo tohle....
Není tady
A tady něco ještě z loňska, nějak jsem nestíhala to sem ani dát, Lenka pořád marodila....
První pokus o auto, bohužel nemám formu, tak je to vidět 

Jedna noční rychlovka...
Jitka miluje žížaly
tak tady si holky pochutnaly...
Není tady
Spunti, máš to moc hezké
Ta sedmdesátka je taková svěží, byl to moc dobrý nápad s těmi lístečky.
Některé výtvory tady jsou prostě dokonalé, člověk je obdivuje, ale má taky trochu pocit, že autorky musí disponovat nějakými nadzemskými schopnostmi
moc se mi líbí, že tady sledujeme v přímém přenosu taky mílové pokroky několika "zelenáčů" 
Žasnu! Holky, vy se snad živíte pečením, to jináč není možný. Taková nádhera!
Berry, nejsi náhodou od Olomouce, že? Nutně bych potřebovala dort s myslivcem na sobotu...... buhůůůů, tuším, že mám smůlu. 
Není tady

Hani, jsem ráda, že se ti líbí myslivec
, ale tušíš jinak správně, do Olomouce je to od nás z Plzně přeci jen dost daleko
.
Špunti, to auto se ti fakt povedlo, bez formy
takhle krásně vykrojený
Žížalky a šnečci jsou roztomilí
Susan, díky za předání zkušeností
, ten gum tragacanth (vůbec tedy netuším, jak to vypadá) - myslíš, že se dá přidávat do K2?To by bylo super, tak ráda bych udělala bílý kytičky... a neztrácela u toho nervy. Až to ozkoušíš, budu moc ráda, když dáš vědět,jak jsi s tím spokojená, jo a taky, kde se to dá sehnat. Díky!!!!!
Není tady
No jo...tak smůla...já to tušila.
Ale jinak mi babuchy připadáte jak z jiný planety. Jakési čarodějné ingredience pochybných jmen... a na ty dorty asi taky používáte ňáký vypečený kouzla...
Tož ať vám to jde, já budu jen obdivovat, nemám vůbec odvahu se do něčeho tak náročného pouštět. 
Není tady
Není tady
Není tady

Chodím se sem kochat už dlouho. Všechny dorty jsou krásné, ale to kuře od Světlušky je bezkonkurenční.

Není tady
Holky, vy jste mi daly! Dneska jsem byla na vašem vlákně poprvé a hned na druhé stránce jsem šla udělat aspoň bábovku! Teď se peče a já se rozhodla ( během dalšího prohlížení vašich výtvorů ), že na ní udělám rodině aspoň polevu. Ale tyhle obrázky jim radši neukážu. Jste děsně šikovný.
Není tady
Ahojda všichni dortoví nadšenci,koukám,že nezahálíte a že vám jde pečení od ruky a jste stále lepší. 
Jen má připomínku k zuzce: co kdybys taky občas něco napsala
jinak tvorba super.
Není tady