29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak řekni že jí dáš naposled samotnou a příště buď kluka, nebo oba.
Já tohle opravdu nechápu a tím že nemám hlídání žádné , tak si teď říkám, jak to mám jednodušší
Je Ti mi z toho docela smutno.
Držím palce, aby si mamka ráda vzala obě.
Holky a Vám se opravdu nabídne sama tchýně nebo mamka, že chce vidět a děti a vezme je ven nebo k sobě?
Není tady
tak já tu teď měla mamču poprvý,viděla Káťu naposled ve 2.měsíci o prázdninách a byla z ní celá naměkko...dokonce i v noci k ní vstávala dřív,než já,spala se mnou v ložnici a viděla jsem na ní,jak by si ji nejradši vzala domů krmila z flašky a když jsem kojila seděla a koukala na nás
Ale asi je to tím,že bydlí daleko a vidíme se jen jednou za půl roku...Já tu taky nemám hlídání,všechny máme na Moravě,ale vím,že kdybych potřebovala,máma si klidně vezme na tejden dovču a přijede hlídat...krmila z flašky a když jsem kojila seděla a koukala na nás
tchýňka to samý a to má větší vnoučata,který hlídá skoro furt...chodí s nimi na houby,jezdí i s dědou na vejlety...myslím,že by to tak mělo bejt...
Misuli,asi bys měla bejt důsledná a razantně jí říct,že když nechce kloučka,neuvidí nikoho...ale mezi náma...fakt nerozumím tomu,proč je to pro ty lidi takovej problém A nevěřím tomu,že je to kvůli tomu,že je s ním víc práce,když píšeš,že odmítá tvou přítomnost na dovolený...Přijde mi to fakt smutný...
Není tady
Může si kamarádka dovolit (finančně, časově) vzít všechny 3 děti k moři? Jestli ano, pak bych asi tchánovcům poděkovala, ale s díky odmítla a jela na dovolenou jako rodina se všema dětma.
Jestli kamarádka nemůže vzít všechny děti k moři, pak bych rozhodně pustila ty dvě starší a nejmenšímu to vynahradila doma. Pořád se tu omýlá ten nejmladší chudák co zůstane doma, ale co ty dva starší? Přijde mi škoda je připravit o takovou dovolenou, pokud bych na to sama neměla, ať už čas nebo peníze.
Mimochodem, dodnes se smějem příhodě, kdy strejda dovezl poprvé rodinku slavnostně k moři a tehdy 4 nebo 5 letý bratranec vylezl rozespalý z auta a zklamaně prohlásil- "vždyť tady už jsme byli " Moře mu připadalo stejný jako Mácháč . Když by tomu nejmladšímu doma udělali pár pěkných výletů na lodičky, na koně, do ZOO, do nějakého zábavního parku apod., tak si to možná užije víc než u moře, v horku.
A tchánovce chápu že nechtějí vzít všechny 3 děti. Něco jiného by bylo vzít všechny 3 na chatu, u nás do ZOO, ale k moři bych řekla že je 1 dospělý na jedno malé dítě na hlídání akorát.
Není tady
Holko, loni i letos byli se všemi 3 dětmi rodiče u moře. Takže to není že by to pro ně bylo něco "ň" co ještě neviděly.
Proto kamarádka tchýni navrhovala, jestli si je nechce raději vzít všechny tři třeba na chatu a tchýně se čertila, že jí přeci kamarádka nemá co mluvit kam má děti vzít.....
A bohužel tatínek se s malým téměř neuvidí a maminka se mu sice bude věnovat mezi povinnostmi, ale nemůže ho vzít na delší dobu pryč, takže by to pocítil
Příhoda s bratrancem je dobrá
Je pravda, že když jsme byli asi 3x za léto s Jiťou u větší pískovny, ona o tom pořád mluví jako o moři a ptá se kdy zas pojedem k moři a nikdo jí nevysvětlí, že to moře není
Není tady
Osobně jsem tedy pro, aby všechny děti mohly k moři a přístup kámošky mi přijde správný . No tchýně se sice může čertit, ale její děti to ve finále nejsou
.
To Spunt, Evajs:
Taky je nám z toho smutno . Maminka se pořád ohání tím, že má ráda oba. Jenže k nim tak stejně nepřistupuje. Koupit oběma hračky za stejný peníze je dobrý, ale jinak se ten přístup hrozně liší. Tvrdí, že by je oba nezládla, ale když jsme navrhli, že budou tedy jezdit na střídačku, tak mi tvrdila, že by to holce bylo líto a že tomu kluk stejně ještě nerozumí! Ano možná má částečně pravdu, ale holka už je velká a brzy by v pohodě pochopila, že přístě je na řadě zase ona. V tom doma problém nemáme. Ví, že když má narozeniny Jeník, tak ona mu může vybrat dárek a že příště zase bude slavit ona a Jeník ne. Je v pohodě. Nevím, ono je v tom asi víc a mně se ani nechce maminku chápat a už vůbec ne jí přesvědčovat. Ale dát jí ultimátum, že buď oba nebo žádného taky nechci. Nechci aby si malého brala, protože musí. Chci aby si ho brala, protože to chce a stýská se jí po něm
!
Ale zároveň nemůžu dovolit, aby si opět brali jen holku. Není to fér!
Zkusíme to prodiskutovat! Problém je, že zkraje jsem to tolerovala a teď se prarodiče diví, že mám "najednou" jiný názor. Já je pořád omlouvala, že jsou unavení a že by mimčo nezvládali. Jenže holku taky zvládali, když byla mimi .... Nějak si to s maminkou nedokážeme vysvětlit. Ona žije momentálně v tom (a nejde jí to vymluvit), že jí holku nedávám jen kvůli tomu, že si nebere kluka! Ale já jí ho nechci sakra nutit. Musí na to přijít sama, že ho chce ....... Někdy si připadám jako v začarovaném kruhu a nevím kudy ven. Vím ale jistě, že nepolevím, a děti tam budou jezdit obě (byť třeba na střídačku) nebo je babi uvidí jen při návštěvách! Bohužel! Já si za tím stojím a myslím, že je to tak správné.
Malou si brali k moři několikrát, až bude pro ně kluk dostatečně velkej (sem se ale nedozvěděla v kolika by to asi mělo být), tak už si ho k tomu moři stejně nevezmou. Já to vím, to už budou staří a kdesi cosi ...... A právě proto nesmím ustoupit!
Společně strávený čas prarodičů a dětí přeci není kvalitnější jen kvůli tomu, že se jede k moři. Záleží přeci na tom, jak ten čas využijí a ne kde! Mně brali děda a babi jen k sobě domů na prázdniny a jak já se tam vždy těšila. Je to o tom, že prarodiče na tebe mají čas, dokážou s tebou vařit oběd 3 hodiny a celé hodiny si s tebou vyprávět o čemkoliv ... Oni na to už ten čas mají, můžou se na to připravit, navařit si atd. Je to fakt jiné.
Není tady
Když není problém dopřát moře všem dětem, tak bych se asi taky spíš přiklonila k variantě buď všichni nebo nikdo, ALE je to fakt zapeklitý.....záleží na více okolnostech....rozhodování kamarádce nezávidím. Ať rozhodne manžel :-)
Není tady