1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tak řekni e jí dá naposled samotnou a přítě buď kluka, nebo oba.
Já tohle opravdu nechápu a tím e nemám hlídání ádné , tak si teď říkám, jak to mám jednoduí
Je Ti mi z toho docela smutno.
Drím palce, aby si mamka ráda vzala obě.
Holky a Vám se opravdu nabídne sama tchýně nebo mamka, e chce vidět a děti a vezme je ven nebo k sobě?
Není tady
tak já tu teď měla mamču poprvý,viděla Káu naposled ve 2.měsíci o prázdninách a byla z ní celá naměkko...dokonce i v noci k ní vstávala dřív,ne já,spala se mnou v lonici a viděla jsem na ní,jak by si ji nejradi vzala domů krmila z flaky a kdy jsem kojila seděla a koukala na nás
Ale asi je to tím,e bydlí daleko a vidíme se jen jednou za půl roku...Já tu taky nemám hlídání,vechny máme na Moravě,ale vím,e kdybych potřebovala,máma si klidně vezme na tejden dovču a přijede hlídat...krmila z flaky a kdy jsem kojila seděla a koukala na nás
tchýňka to samý a to má větí vnoučata,který hlídá skoro furt...chodí s nimi na houby,jezdí i s dědou na vejlety...myslím,e by to tak mělo bejt...
Misuli,asi bys měla bejt důsledná a razantně jí říct,e kdy nechce kloučka,neuvidí nikoho...ale mezi náma...fakt nerozumím tomu,proč je to pro ty lidi takovej problém A nevěřím tomu,e je to kvůli tomu,e je s ním víc práce,kdy píe,e odmítá tvou přítomnost na dovolený...Přijde mi to fakt smutný...
Není tady
Můe si kamarádka dovolit (finančně, časově) vzít vechny 3 děti k moři? Jestli ano, pak bych asi tchánovcům poděkovala, ale s díky odmítla a jela na dovolenou jako rodina se vema dětma.
Jestli kamarádka nemůe vzít vechny děti k moři, pak bych rozhodně pustila ty dvě starí a nejmenímu to vynahradila doma. Pořád se tu omýlá ten nejmladí chudák co zůstane doma, ale co ty dva starí? Přijde mi koda je připravit o takovou dovolenou, pokud bych na to sama neměla, a u čas nebo peníze.
Mimochodem, dodnes se smějem příhodě, kdy strejda dovezl poprvé rodinku slavnostně k moři a tehdy 4 nebo 5 letý bratranec vylezl rozespalý z auta a zklamaně prohlásil- "vdy tady u jsme byli " Moře mu připadalo stejný jako Mácháč . Kdy by tomu nejmladímu doma udělali pár pěkných výletů na lodičky, na koně, do ZOO, do nějakého zábavního parku apod., tak si to moná uije víc ne u moře, v horku.
A tchánovce chápu e nechtějí vzít vechny 3 děti. Něco jiného by bylo vzít vechny 3 na chatu, u nás do ZOO, ale k moři bych řekla e je 1 dospělý na jedno malé dítě na hlídání akorát.
Není tady
Holko, loni i letos byli se vemi 3 dětmi rodiče u moře. Take to není e by to pro ně bylo něco "ň" co jetě neviděly.
Proto kamarádka tchýni navrhovala, jestli si je nechce raději vzít vechny tři třeba na chatu a tchýně se čertila, e jí přeci kamarádka nemá co mluvit kam má děti vzít.....
A bohuel tatínek se s malým téměř neuvidí a maminka se mu sice bude věnovat mezi povinnostmi, ale nemůe ho vzít na delí dobu pryč, take by to pocítil
Příhoda s bratrancem je dobrá
Je pravda, e kdy jsme byli asi 3x za léto s Jiou u větí pískovny, ona o tom pořád mluví jako o moři a ptá se kdy zas pojedem k moři a nikdo jí nevysvětlí, e to moře není
Není tady
Osobně jsem tedy pro, aby vechny děti mohly k moři a přístup kámoky mi přijde správný . No tchýně se sice můe čertit, ale její děti to ve finále nejsou
.
To Spunt, Evajs:
Taky je nám z toho smutno . Maminka se pořád ohání tím, e má ráda oba. Jene k nim tak stejně nepřistupuje. Koupit oběma hračky za stejný peníze je dobrý, ale jinak se ten přístup hrozně lií. Tvrdí, e by je oba nezládla, ale kdy jsme navrhli, e budou tedy jezdit na střídačku, tak mi tvrdila, e by to holce bylo líto a e tomu kluk stejně jetě nerozumí! Ano moná má částečně pravdu, ale holka u je velká a brzy by v pohodě pochopila, e přístě je na řadě zase ona. V tom doma problém nemáme. Ví, e kdy má narozeniny Jeník, tak ona mu můe vybrat dárek a e přítě zase bude slavit ona a Jeník ne. Je v pohodě. Nevím, ono je v tom asi víc a mně se ani nechce maminku chápat a u vůbec ne jí přesvědčovat. Ale dát jí ultimátum, e buď oba nebo ádného taky nechci. Nechci aby si malého brala, protoe musí. Chci aby si ho brala, protoe to chce a stýská se jí po něm
!
Ale zároveň nemůu dovolit, aby si opět brali jen holku. Není to fér!
Zkusíme to prodiskutovat! Problém je, e zkraje jsem to tolerovala a teď se prarodiče diví, e mám "najednou" jiný názor. Já je pořád omlouvala, e jsou unavení a e by mimčo nezvládali. Jene holku taky zvládali, kdy byla mimi .... Nějak si to s maminkou nedokáeme vysvětlit. Ona ije momentálně v tom (a nejde jí to vymluvit), e jí holku nedávám jen kvůli tomu, e si nebere kluka! Ale já jí ho nechci sakra nutit. Musí na to přijít sama, e ho chce ....... Někdy si připadám jako v začarovaném kruhu a nevím kudy ven. Vím ale jistě, e nepolevím, a děti tam budou jezdit obě (by třeba na střídačku) nebo je babi uvidí jen při návtěvách! Bohuel! Já si za tím stojím a myslím, e je to tak správné.
Malou si brali k moři několikrát, a bude pro ně kluk dostatečně velkej (sem se ale nedozvěděla v kolika by to asi mělo být), tak u si ho k tomu moři stejně nevezmou. Já to vím, to u budou staří a kdesi cosi ...... A právě proto nesmím ustoupit!
Společně strávený čas prarodičů a dětí přeci není kvalitnějí jen kvůli tomu, e se jede k moři. Záleí přeci na tom, jak ten čas vyuijí a ne kde! Mně brali děda a babi jen k sobě domů na prázdniny a jak já se tam vdy těila. Je to o tom, e prarodiče na tebe mají čas, dokáou s tebou vařit oběd 3 hodiny a celé hodiny si s tebou vyprávět o čemkoliv ... Oni na to u ten čas mají, můou se na to připravit, navařit si atd. Je to fakt jiné.
Není tady
Kdy není problém dopřát moře vem dětem, tak bych se asi taky spí přiklonila k variantě buď vichni nebo nikdo, ALE je to fakt zapeklitý.....záleí na více okolnostech....rozhodování kamarádce nezávidím. A rozhodne manel :-)
Není tady