Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 30. 10. 2008 13:05

host5522
Host

Re: Prarodiče chtějí vzít 2 děti ze tří na dovolenou,ale matka nesouhasí..

jitka2 napsal(a):

moje sestry mají taky dohromady šest dětí a takhle tu u nich funguje tummenupp tummenupp

já bych je prostě pouze se dvěma nepustila... když k moři tak všichni!!!!

moji rodiče mají dohromady 7vnoučat a na chatu nebo tak si je vemou klidně všechny, ale k moři jezdí pravidelně každý rok, jsou rádi, když jedeme s nima,ale některé děti vzít či některé nechat doma, tak to ani náhodou....

přesně tak.

#52 30. 10. 2008 13:06

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

yellow108 napsal(a):

jitka2 napsal(a):

moje sestry mají taky dohromady šest dětí a takhle tu u nich funguje tummenupp tummenupp

moji rodiče mají dohromady 7vnoučat a na chatu nebo tak si je vemou klidně všechny, ale k moři jezdí pravidelně každý rok, jsou rádi, když jedeme s nima,ale některé děti vzít či některé nechat doma, tak to ani náhodou....

přesně tak.

Tak je to vyřešený. Děcka zůstanou doma a budou pomáhat mamince při žních :-)

Není tady

#53 30. 10. 2008 13:11

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Martinko, byla by jsi naštvaná že kvůli nejmladšímu nemůžeš jet, to chápu, ale jak by jsi se cítila jako 4 leté dítě nechané doma?

JInak oni ty děti s sebou chtějí a když kamarádka naznačovala že jen všechny tři, tak oni pořád že chtějí jet se dvěma.
Není to poprvé, občas vezmou děti někam na výlet, ale zas je ty dvě starší, výjmečně si vezmou domů všechny tři. Zatím byl malý opravdu malý, ale příští rok už to bude vnímat  určitě jinak a zatím šlo jen třeba o jeden den.

Kamarádka se ptala do kdy chtějí děti takto separovat, že ten nejmladší už od září chodí do školky, je bez plen, umí se obléknout, najíst atp ..... na to jí tchýně neodpověděla a stále jí říká že vezmou ty dvě a že nechápe co má ta kamarádka proti...

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#54 30. 10. 2008 13:17

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

spunt napsal(a):

Martinko, byla by jsi naštvaná že kvůli nejmladšímu nemůžeš jet, to chápu, ale jak by jsi se cítila jako 4 leté dítě nechané doma?

JInak oni ty děti s sebou chtějí a když kamarádka naznačovala že jen všechny tři, tak oni pořád že chtějí jet se dvěma.
Není to poprvé, občas vezmou děti někam na výlet, ale zas je ty dvě starší, výjmečně si vezmou domů všechny tři. Zatím byl malý opravdu malý, ale příští rok už to bude vnímat  určitě jinak a zatím šlo jen třeba o jeden den.

Kamarádka se ptala do kdy chtějí děti takto separovat, že ten nejmladší už od září chodí do školky, je bez plen, umí se obléknout, najíst atp ..... na to jí tchýně neodpověděla a stále jí říká že vezmou ty dvě a že nechápe co má ta kamarádka proti...

Já to vidím tak, že nabídka je jasná:
1. vezmou 2
2. nevezmou žádné

Třetí varianta, jako že vezmou všechny tři, asi pro ně nepřipadá v úvahu.

Kámoška se prostě bude muset rozhodnout, jestli chce poslat dvě, nebo žádné.

Není tady

#55 30. 10. 2008 13:19

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Potíž je v tom, že tchýně nechce pochopit, že by kamarádka nepustila dvě děti a dělala by další dusno, u nich je vztah nic moc hmm

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#56 30. 10. 2008 13:20

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

nepreferují starší děti i jinak? není třeba patrné, že mají dvě starší radši?
třeba opravdu jen berou nejmladšího jako malého, ale je taky možný, že prostě starší děti preferujou - a to je pak problém...

měla jsem tchýni, která má ze svých 6 vnoučat ráda jen dvě a dává to znatelně najevo...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#57 30. 10. 2008 13:23

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

spunt napsal(a):

Potíž je v tom, že tchýně nechce pochopit, že by kamarádka nepustila dvě děti a dělala by další dusno, u nich je vztah nic moc hmm

To už je ale na rozhodnutí kamarádky!
Tchýně dala nabídku, na kamarádce je, jestli ji přijme.
A když tchýně bude dělat dusno - no a co, za svoje děti má zodpovědnost máma, tchýně se bude muset podřídit. A když bude dělat velký dusno, riskuje, že vnoučata neuvidí vůbec... To se jí nevyplatí.

Není tady

#58 30. 10. 2008 13:37

Misha
♥♥♥♥♥♥-

ať udělá co cítí. Nás je asi 15 sestřenic a bratranců, nikdy jsme s babičkou nejeli, ale pochopila bych, kdybychom jeli tak, že jednou děti od dcery marušky, jednou od Božky........ atd.

babička jich měla 6 (dětí) a každé má průměrně 2 +-autobus, nebyla na dovče ani s dětmi, natož s vnukama, takže já žádné komplexy nemám sad nikdo z nás nikde nebyl big_smile big_smile big_smile

ona zná nejlíp, jak to děti ponesou, takže se rozhodne.... to co tady píšu by pak v reálu (až budu mít 3 děti) taky nemusela být pravda hmm

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

#59 30. 10. 2008 13:50

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Martinka1 napsal(a):

jitka2 napsal(a):

To musí být babička s dědou bohatí, když můžou vzít za svoje 7 vnoučat najednou k moři :-) To je pak jak mateřská školka :-)

holky bblě jste to pochopily nebo já špatně napsala.... psala jsem že na chatu si je vemou klidně všechny a k moři že jsou rádi když jedeme s nima, jako dětičky i s náma rodičema vissla vissla vissla
nwvzali by jenom děti od někoho a tak jsou rádi, že jedeme většinou všichni

Není tady

#60 30. 10. 2008 14:38

Laufey
♥♥♥♥♥♥-

Já bych se zeptala starších dětí jestli opravdu stojí o to tam jet (třeba řeknou,že chození po památkách je nezajímá a radši zůstanou doma).pokud ano, vysvětlila bych jim,že nejmladší dítě z toho bude smutné,že nemůže jet taky.Poprosila bych je,aby mi pomohly vymyslet něco, čím to nejmladšímu vynahradí (společný dárek,překvapení . . .)
Nic lepšího mě nenapadá sad .

Není tady

#61 30. 10. 2008 14:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Martinka1 napsal(a):

yellow108 napsal(a):

ať si prarodiče jedou sami, když chtěj courat po památkách big_smile

Ono to tak nakonec asi dopadne...
Tchýně: vzali bychom 2 starší na dovolenou k moři...
Snacha: v žádném případě, jenom když vezmete všechny tři...
Tchýně: nabídka byla, že vezmeme dvě... pokud nechcete, pojedeme sami
Starší 2 děti: béé, proč nemůžeme kvůli prckovi k moři, on za to může...
Prcek: proč jsou na mě naštvaní? Já za to můžu?
Snacha/maminka: to víš že ne, může za to babička, že Tě nechtěla vzít s sebou k moři - tak jsme nepustili ani sourozence
Starší 2 děti: (zuří)

Výsledek: děti budou doma a budou pomáhat mamince s prací.

A všichni budou naštaní a dobře jim tak.

Když  matka nemůže odjet na dovolenou s nejmladším dítětem protože je doba žní= potřebuje se zbavit i prcka, protože nemá pro něho hlídání   a hledá možnost jak se nejmladšího dítěte zbavit.

Není tady

#62 30. 10. 2008 14:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

yellow108 napsal(a):

Snacha/maminka: to víš že ne, může za to babička, že Tě nechtěla vzít s sebou k moři - tak jsme nepustili ani sourozence

A všichni budou naštaní a dobře jim tak.

Když  matka nemůže odjet na dovolenou s nejmladším dítětem protože je doba žní= potřebuje se zbavit i prcka, protože nemá pro něho hlídání   a hledá možnost jak se nejmladšího dítěte zbavit.

Hm... pokud je tohle motiv - tak to má blbý, protože jí zbydou všechny 3 děti doma na hlídání... pokud nechce, aby jí byly hlídány aspoň 2...

Není tady

#63 30. 10. 2008 15:13

Helča2
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

yellow108 napsal(a):

big_smilebig_smilebig_smile a naštvaní budou nakonec všichni, maminka, tatínek, tři děti, babička i dědeček.
Já bych vůbec neviděla problém v tom, pustit starší děti  k moři.
Naše rodina jezdí už 10.let do Chorvatska,loni byla Zuzanka miminečko a já jí nechtěla nikam daleko vozit na dovču.A tak tchýně s tchánem vzali našeho Lukyho s sebou.Starší dcera byla taky doma a chodila do práce.Letos jsme si to všichni vynahradili společně.

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#64 30. 10. 2008 15:50

Blanka LBC
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Liberec
Web

Tak mi to nedalo a zeptala jsem se tchýně, jak by to řešila ona lol

Prý by vzala to nejstarší, to už z památek něco mít bude a ty dvě si doma budou alespoň spolu hrát, když na ně nebude mít maminka pro práci čas a nebude ani babička aby je pohlídala tummenupp

To je další názor a že je jich tu opravdu hodně, nejde vyhovět všem, vždy bude někdo ukřivděný, je dobrý najít variantu, která bude alespoň k něčemu užitečná, když už se babička nabídla že vezme děti kmoři hjarta

Není tady

#65 30. 10. 2008 16:07

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 17:04)

#66 30. 10. 2008 16:21

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Aprill, tam opravdu nejde o to, že by se kamarádka chtěla "zbavit" všech tří dětí.
S nabídkou na dovolenou v době žní přišla tchýně, nikoliv ona.
Jak jsem se již zmínila, není to poprvé, co si tchýně chce vzít jen ty dvě starší děti. Jde o to "trhání" sourozenců.

Blanko, moc díky za názor Tvojí mamky, její odůvodnění vzít to nejstarší je logické a myslím, že by se proti tomu nedalo protestovat.

Olympie, TObě také moc díky za názor, neb je moc dobré vědět jak se cítí tchýně.

Je pravda, že já osobně hodně věcí dělám dle dětí a i dovolenou bych udělala podle dětí, ne podle sebe a vzít děti s sebou.....

A nabírám přesvědčení, že bych řekla tchýni ať si to "vyřídí" s dětma sama. Aby ona sama řekla tomu nejmladšímu že ho s sebou nevezme a nabídla mu něco jiného. Případně vzala jen tu nejstarší holčinu.....

Není tady

#67 30. 10. 2008 16:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

spunt napsal(a):

Aprill, tam opravdu nejde o to, že by se kamarádka chtěla "zbavit" všech tří dětí.
S nabídkou na dovolenou v době žní přišla tchýně, nikoliv ona.

Ale kamarádce by  přišlo vhod, být v době žní sama bez dětí. Určitě ji bude chybět ten nejstarší, který by mladšího sourozence zabavil .
Připadá mi hloupé vydírat tchýni a diktovat všichni nebo nikdo - toť můj názor.

Není tady

#68 30. 10. 2008 16:36

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Aprill, to je hodně zjednodušené a otočené.
V podstatě kamarádce zrovna moc nepomohou tím že si vezmou dvě děti, protože stále bude mít jedno doma. Ta nejstarší nicméně není ve věku, že by mohla ty dva mladší hlídat. Ale tchýně jí bude dávat najevo a říkat okolo, jak jim strašně moc pomáhá v době žní (něco podobného proběhlo letos, kdy si vzali také ty dvě nejstarší).
A kamarádka nechce aby si brali stále jen ty dvě starší děti. Ano, u dvouletého s plenkama pochopila, že by to pro prarodiče bylo složité, ale na otázku do kdy bude ten nejmladší stále malý tchýně neodpověděla. Program dovolené každý rok uzpůsobuje více sobě a tomu nejstaršímu  dítěti.

A jde o to, jak vysvětlit tomu v té době 4letému a kousek, že je doma s maminkou, zatímco dva sourozenci jsou u moře..... to dítě to už hodně vnímá!

Nejde tu o prospěch kamarádky co se jí hodí a co ne.
Jde tu o to zvolit co nejlepší řešení pro ty děti!

Není tady

#69 30. 10. 2008 18:59

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Jéé, tak teď vezmou ty dvě a za dva roky vezmou to mladší a starší děti budou na táboře.... Obě dvě ženský jsou umíněný a stejně nic nevyřeší pokud si budou stát pevně za svým.

Není tady

#70 30. 10. 2008 19:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Docela by mě zajímalo, jak řeší i běžné věci,  jak třeba  malému vysvětlí, že sourozenec má narozeniny,  dostal dort a dárky a on ne  nebo snad se kupují i těm druhým aby jim nebylo líto?
Péče o tři děti je náročná a matka se nemůže všem dostatečně věnovat, zvlášť když má ještě hospodářství, tak bych si na místě kamarádky vychutnala , že mi ubyly povinnosti a mám více času se prckovi věnovat.

Není tady

#71 30. 10. 2008 19:13

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

naše dvě starší sestry byli v době kdy nám bylo pět na svatbě, my jsme nemohli jet ..nás nepozvali, prý jsme moc malé....dodnes je nám to se setrou líto, že jsme tam nebyli, když se na rodinných oslavách přetřásá jaká že to byla veselka vissla vissla vissla vissla

čtyřleté dítko je velice chápavé jenže si to v hlavičce ještě nesrovná jako my starší, takže ikdyž mu slíbíte zlaté svaté v den odjezdu bude brek s tím počítejte....

Není tady

#72 30. 10. 2008 19:32

evajs
Letňátka 2008
Místo: Středočeský kraj

Teda tady se to hezky rozjelo smile  A přitom se jen omýlá to samý...Špunt přišla s tím,jak to je ložený a ptala se na názor...a zvrhlo se to,že se navzájem pořesvědčujeme,co je lepší a a jak to asi dopadne...myslím,že je to tak nějak jasný,kolik je možností a jak to může dopadnout...Špunt chtěla vědět,k jaký možnosti se přikláníme my...
navíc oslava narozenin je přece úplně jinej případ...na narozeniny se dávaj dárky,ty je dostaneš,až budeš mít barozeniny TY wink To samý s táborem...jsou prostě pro starší děti...to je fakt...Ale- k moři pojedeš až tě babička s dědou budou chtít vzít,což nemusí bejt třeba nikdy dumbom
Nášemu synovci je 9 a neteři 14...když jede tchýně za náma do Prahy,pokaždý veme jinýho...a když je zrovna řada na neteři,jen co se vrátí,volá nám synovec,že tentokrát pojede on,i když ví,že to bude až za rok a říká nám to pomalu každej měsíc, jak už se nemůže dočkat smile
zajímalo by mě,koho prarodiče vezmou k moři,když pojedou další rok va jestli toho nejmladšího,tak je to v pořádku...a taky bych ráda věděla,jak se k tomu staví manžel kamarádky...já bych to asi řešila především s ním storstark

http://www.tickerclub.com/cache/b954e19c9c.png http://evajs365.blogspot.com/ 

Za minulostí se ohlížej jen tehdy, působí -li ti to potěšení.

Není tady

#73 30. 10. 2008 19:40

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

Když se nám narodila dcera (byla od mé mamky první vnouče), tak si jí má maminka brala na víkendy a posléze prodloužené víkendy od jejích 6.ti měsíců, od 1,5 roku každý rok na dovolenou k moři, jak já byla ráda. Měli jsme volno pro sebe a malá se dostala k moři.
Pak, když byli holce 3 roky se nám narodil syn. Babička si dále brala dceru, včetně těch dovolených. Loni na podzim, když bylo malému 1,5 roku, tak naši hlídali dceru 14 dní, protože jsem se synem byla v nemocnici. Pak jsme se jednou zeptali, kdy si tedy vezmou i syna (podotýkám, že dosud ho tam neměli, neřekli si o něj ani na jeden jediný den!!!!) .... a bylo zle. Že on je malý, že z toho nemá rozum atd, atd. Řekli jsme, že to nebylo myšleno hned teď, ale že by už nad tím měli pomalu uvažovat. On to sice ještě nechápe, ale dcera si velmi silně uvědomovala svoji jedinečnou pozici rozmazlovaného vnoučátka u babičky a doma to po jejím návratu od babičky podle toho taky vypadalo. Že prý až bude větší. Uběhl další rok a .... malý byl u babičky a dědy pouze se mnou. Já na jaře po ošklivé hádce s rodiči další dovolenou prostě nedovolila. A že mi to bylo líto. Chtěla jsem jen vědět, proč si tam malého nemůžou na chvíli taky vzít, vždyť on je ani pořádně nezná.... Byli mu už tou dobou dva roky, byl bez plenek, bez mlíka ... Jenže to bylo strašně zle. Nechěla jsem, aby si brali nutně oba, chápu, že by je třeba nezvládli, chtěla jsem, aby si malého třeba vzali na jeden den a dceru pak na víkend. Aby se děti u nich prostřídaly, jenže to mamka nechce slyšet. Zakousla se a řekla, že když nesmí mít jen dceru, nechce žádného .... A teď mi prosím někdo řekněte, co je tedy vlastně správné kapitulation

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

#74 30. 10. 2008 20:04

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

evajs, to je právě to, že oni vzali v loni ty starší dvě děti na dovču ( už nevím jestli byli u moře....). Chápu, malý měl plenky.....Letos měli zase ty starší dvě. A příští rok chtějí vzít zase ty dvě starší, další rok to nejspíš nebude jiné.....

Ani nebyli schopni říct, jestli si pak ten další rok vezmou všechny tři ( to by se zas lépe vysvětlilo že je ještě malý, ale za rok pojede). Odpovědi se vyhýbali hmm

Misulinko, to je mi moc líto, je to něco podobného, oni chtějí starší děti.....
Mám pocit, že si u těch starších zvykají že je jednodušší je "hlídat" , něčím zabavit....  moje mamka když hlídala Jítu, když jsem byla v porodnici, byla v pohodě. Za půl roku hlídala synovce, protože švagrová rodila. Hned říkala jak je to strašné co vše synovec neumí a jak je Jíta šikovná (nicméně když je hlídala věkový rozdíl byl skoro 3/4 roku a to je u malých dětí hoooodně znát). Je pravda, že jsou holky malé a moje mamka by obě nezvládla (má invalidní důchod), ale když to bude možné tak bych ráda "dávala" mámě holky na střídačku (tedy teď žádné hlídání nehrozí tongue )
Myslím si, že by to Tvoje mamka měla pochopit a brát si je na střídačku když oba nezvládne, ale tady je opravdu hodně vidět protěžování jednoho dítěte.
Jak by se zachovala, když bys jí tam místo dcery odvezla syna se slovy že má třeba dcera rýmu a ty se jí chceš věnovat?

Není tady

#75 30. 10. 2008 20:19

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

To Spunt:
díky za názor. Já právě z toho protěžování mám fakt těžkou hlavu a děti už to začínají vnímat OBA!
Když bych jí tam dovezla syna, že je dcera nemocná, tak by to brala jako naschvál a to i v případě, že by to byla OPRAVDU pravda. Nevěřila by mi usch
Mmch. mamce je 48 let a když před 5-ti lety zvládala přebalovat a několikrát v noci (třeba i 5x) vstávat a dělat mlíko, tak opravdu nechápu, proč malého nechtějí ......
Ale pokaždé mi matka vysvětluje, jak je oba miluje! Nevím, kde jsem udělala chybu... Už jsem tam i o prázdninách jezdila sama s dětmi, jen aby tam mohl být i kluk, aby se s babi a dědou vůbec taky pořádně poznali. Aby sami viděli, jaký je šikula a co už zvládne ... dumbom
Maminka prostě nechce slyšet!
A tak chápu tvou kamarádku, proč se jí nechce dát děti, pokud nepojedou všechny. Myslím, že kdyby jeli někam po Čechách a se všema, tak by to bylo lepší.
Já jsem dokonce mé mamce na jaře navrhla, že bych jela s nima. O malýho bych se většinu času postarala, ale byli by tam s nima děti obě a užily by si to moře tak oba.
A víš co mi mamka řekla? No neblázni, to bych si tu dovolenou přeci neužila ... usch
Fakt blbá situace, nyní mně maminka opět bombarduje SMSkama, že chce jen dceru na víkend na MOravu, že pak budou fakt hlídat oba, když bude potřeba .... Zblázním se!

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí