6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je mi 65 let a oční lékařka mi zjistila VPMD (Věkem podmíněná makulární degenerace). Prý se to nedá léčit jenom čekat jak se to bude vyvíjet. Čím déle tím lépe. Degenarace způsobuje patné, hlavně detailní vidění. Nakonec mě čeká ztráta zraku. Nemá někdo zkuenostt s touto chorobou? A nebo čím se dá maximálně zpomalovat? Díky.
Není tady
Milá Babu,:)neporadím asi nic moc,ale nedalo mi to,aspoň neodpovědět.. Já mám také problémy s očima(je mi 35 let) a mně hrozí,e jednou a můe to být kdykoliv,nemusím vidět vůbec..Ve stáří je to velmi pravděpodobné. Take vím s čím se asi potýkáte(nedovoluji si tykat),ČLOVĚK KDYBY MOHL,UDĚLÁ PRO VIDĚNÍ COKOLIV,ČASTO TO BOHUEL NENÍ V JEHO MOCI.. Take i kdy já mám jiné oční onemocnění doma jsem o vaí chorobě a léčbě nala(v knize o očíních diagnozach) JEN TOHLE: JAKÁ JE POMOC U MAKULÁRNÍCH DEGENERACÍ?
V zásadě neexistuje na makulární degenerace ádná léčba. Pouze u MÉNĚ ČASTÉ VLHKÉ FORMY SENILNÍ DEGENERACE SE V NĚKTERÝCH PŘÍPADECH MŮE POKRAČOVÁNÍ ZMĚN ZPOMALIT POUITÍM LASERU,POKUD SE VÝKON PROVEDE VE VELMI RANÉM STADIU ONEMOCNĚNÍ. Laserová koagulace ničí abnormální nové cévy a zabraňuje růstu sáknoucí jizevnaté tkáně. Bohuel laserová koagulace můe často způsobit bezprostřední mírné zhorení vidění,to je cena za prodlouené uchování funkce makuly v budoucích letech. Pacientům s makul.degeneracemi mohou pomoct pomůcky zvětující obraz. Jsou to různé lupové brýle,ruční i stojací lupy..,turmony. Některé můe předepsat vá oetřující lékař a nebo na specializovaném pracoviti,kde se těmito problémy zabývají. Mnohé z těchto pomůcek můou pomoci postienému vést relativně normální ivot. No tak to je Babu,co jsem já nala,ale kadopádně být váma nala bych si nějaké rady o této nemoci na internetu a nevím jakého očního lékaře navtěvujete,jestli nějaké odborné pracovitě,ale rozhodně být váma bych se pokusila navtívit nějaké odborné oční specializovaná pracovitě v naí republice a chtěla slyet i odborné vyjádření někoho jiného,podstoupila tamnějí vyetření..(ne jen od své lékařky,e se stím nic nedá dělat..to já slyela,také,e není nutné,e je to stabilizované a kdy jsem přijela na jiné specializované pracovitě,okamitě bylo nutno mi provést laser oka..SÍTNICE) Jinak se snaím uívat oční vitamíny,obzvlá ty,které obsahují LUTEIN A BORŮVKY,vitamín A. Sem tam si koupím oční bylinkový čaj. BABU, DRÍM PĚSTI..A ABYSTE NALA NĚJAKOU ODBORNĚJÍ POMOC A ZRAK SE UDREL..CO NEJDÉLE.
určitě bych se zkusila poinformovat na nějaké specializované oční klinice, jaké jsou monosti, např.
Tyto odkazy posílat přes SZ nebo mailem.
Není tady