29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky,
zůstaly mi v mrazáku křídla, která měla bejt na grilování, ale toho se asi letos už nedočkám..
Mohli byste mi poradit co jinýho s nima?
Můžu je dát třeba jen naložený do marinády péct na plechu v troubě?
Není tady
Jasan , že můžeš.
Není tady
Janísku,křídla můžeš udělat tak,jak děláš kuře.A že těch receptů je!
Není tady
a jak dlouho se tak pečou? zkusila bych je dát péct tak jako na gril- naložené v nálevu z oleje, vody a koření...
zatím s tím vařením/ pečením/ smažením dost bojuju, tak se ptám na takovéhle, pro vás asi hlouposti... takže děkuji za trpělivost...
Není tady
Ahojky Janýsku já mám na webu nějaké marinádičky i na křídla, ale v podstatě i když je tam napsáno marináda na stehna, tak to jde taky. Čas pečení to nejde úplně říct. Já taky při pečení zkouším, jestli je to hotové. Tak hodně zdaru.
Není tady
Janísku, já dělám křídla třeba takhle:
smíchám strouhanku s grilovacím kořením a ochutnám to, aby to nebylo moc slané. Omytá mokrá křídla ve strouhance s kořením obalím, rovnou bez vajíčka a mouky, připlácnout rukou a neboj, drží to. Dám na nevymazaný pečící papír na plech a v troubě upeču, během pečení obrátím. Vypadá to jako křídla v klasickém trojobalu, ale chutná to jinak a hlavně: je to hned. Tak dobrou chuť.
Není tady
Můžeš je okořenit čímkoli a upéct, nejdřív bych radila tak hodinku propékat, nejdřív horní stranou navrch, po půl hodině otočit (zapnout troubu shora i zdola tak na 200 stupňů) a potom znovu otočit horní stranou navrch a na 15-20 minut buď zvýšit teplotu na max, nebo zapnout funkci gril.
Z křídel je taky moc dobrá polívka - do hrnce 6-8 křídel, cca 2 litry vody (část se odpaří), cibuli, česnek, mrkev, celer petržel, sůl, celý pepř, celé nové koření a a pro jistotu 1-2 kostky slepičího bujónu.
Vývaru dělám obvykle víc, abychom se z toho najedli (klasická polívka s masem, zeleninou, nudlema) a abych část mohla dát zmrazit. Z domácího vývaru uděláš výbornou polívku tím, že v něm + v troše vody navíc povaříš zeleninu (třeba pórek - ten je dobrý napřed opéct na troše másla a potom zalít vývarem, nebo mrkev s bramborem, mrkve tak 2x víc než brambor, nebo celer, květák, cibuli...), rozmixuješ a popřípadě doladíš trochou mléka nebo smetany, podáváš s opečenými kostičkami pečiva (klasický chleba opéct na oleji, bílé pečivo na másle nebo jen nasucho v troubě), na talíři posypeš nastrouhaným nebo nakrájeným sýrem (třeba blaťácké zlato se zeleným pepřem, hermelín...) a máš v podstatě hlavní jídlo.
Sporáku se neboj
Upravil(a) Judita (29. 10. 2008 14:52)
Nejlepší jsou:okořenit můžeš čímkoli, ale nepodlévat, sama křídla pustí šťávu a asi v půli pečení podlít pivem - prostě mňamka
Upravil(a) samor2 (29. 10. 2008 14:55)
Není tady
holky, děkuju...večer něco z toho hned vyzkouším...
Není tady
janísek napsal(a):
a jak dlouho se tak pečou?
s tím se netrap, až na ně koukneš a budou do zlatova tak to je, to závisí od trouby a od velikosti křidýlek, a můžeš zkusit jestli to jde dobře od kosti
Není tady
co treba kridla na medu? mnaminka http://www.nadoma.cz/recepty/1441-kurec … a-na-medu/
Není tady
Ja kridylka obalim jako rizek a pomalu je usmazim
Není tady