18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky,
zůstaly mi v mrazáku křídla, která měla bejt na grilování, ale toho se asi letos u nedočkám..
Mohli byste mi poradit co jinýho s nima?
Můu je dát třeba jen naloený do marinády péct na plechu v troubě?
Není tady
Jasan , e můe.
Není tady
Janísku,křídla můe udělat tak,jak dělá kuře.A e těch receptů je!
Není tady
a jak dlouho se tak pečou? zkusila bych je dát péct tak jako na gril- naloené v nálevu z oleje, vody a koření...
zatím s tím vařením/ pečením/ smaením dost bojuju, tak se ptám na takovéhle, pro vás asi hlouposti... take děkuji za trpělivost...
Není tady
Ahojky Janýsku já mám na webu nějaké marinádičky i na křídla, ale v podstatě i kdy je tam napsáno marináda na stehna, tak to jde taky. Čas pečení to nejde úplně říct. Já taky při pečení zkouím, jestli je to hotové. Tak hodně zdaru.
Není tady
Janísku, já dělám křídla třeba takhle:
smíchám strouhanku s grilovacím kořením a ochutnám to, aby to nebylo moc slané. Omytá mokrá křídla ve strouhance s kořením obalím, rovnou bez vajíčka a mouky, připlácnout rukou a neboj, drí to. Dám na nevymazaný pečící papír na plech a v troubě upeču, během pečení obrátím. Vypadá to jako křídla v klasickém trojobalu, ale chutná to jinak a hlavně: je to hned. Tak dobrou chu.
Není tady
Můe je okořenit čímkoli a upéct, nejdřív bych radila tak hodinku propékat, nejdřív horní stranou navrch, po půl hodině otočit (zapnout troubu shora i zdola tak na 200 stupňů) a potom znovu otočit horní stranou navrch a na 15-20 minut buď zvýit teplotu na max, nebo zapnout funkci gril.
Z křídel je taky moc dobrá polívka - do hrnce 6-8 křídel, cca 2 litry vody (část se odpaří), cibuli, česnek, mrkev, celer petrel, sůl, celý pepř, celé nové koření a a pro jistotu 1-2 kostky slepičího bujónu.
Vývaru dělám obvykle víc, abychom se z toho najedli (klasická polívka s masem, zeleninou, nudlema) a abych část mohla dát zmrazit. Z domácího vývaru udělá výbornou polívku tím, e v něm + v troe vody navíc povaří zeleninu (třeba pórek - ten je dobrý napřed opéct na troe másla a potom zalít vývarem, nebo mrkev s bramborem, mrkve tak 2x víc ne brambor, nebo celer, květák, cibuli...), rozmixuje a popřípadě doladí trochou mléka nebo smetany, podává s opečenými kostičkami pečiva (klasický chleba opéct na oleji, bílé pečivo na másle nebo jen nasucho v troubě), na talíři posype nastrouhaným nebo nakrájeným sýrem (třeba blaácké zlato se zeleným pepřem, hermelín...) a má v podstatě hlavní jídlo.
Sporáku se neboj
Upravil(a) Judita (29. 10. 2008 14:52)
Nejlepí jsou:okořenit můe čímkoli, ale nepodlévat, sama křídla pustí ávu a asi v půli pečení podlít pivem - prostě mňamka
Upravil(a) samor2 (29. 10. 2008 14:55)
Není tady
holky, děkuju...večer něco z toho hned vyzkouím...
Není tady
janísek napsal(a):
a jak dlouho se tak pečou?
s tím se netrap, a na ně koukne a budou do zlatova tak to je, to závisí od trouby a od velikosti křidýlek, a můe zkusit jestli to jde dobře od kosti
Není tady
co treba kridla na medu? mnaminka http://www.nadoma.cz/recepty/1441-kurec … a-na-medu/
Není tady
Ja kridylka obalim jako rizek a pomalu je usmazim
Není tady