|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
a cik-cak řezy s pudingem a kysanou smetanou
CIK-CAK
UTŘÍT:
5 žloutků
1 a půl dcl oleje
20 dkg m.cukru
vanil.cukr
PŘIDÁME:
1 dcl mléka
25dkg hl.mouky
prášek do pečiva
z bílků sníh
Do vysypaného plechu nalijeme polovinu těsta, (ALE JÁ PEČU VŠECHNO NA PAPÍŘE) do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. UVAŘÍME v půl litru mléka 1 vanilkový puding bez přidání cukru a nalijeme vařící cik cak na těsto a dáme péct.
3 zakysané smetany smícháme se 3-4 lžícemi ml.cukru. Na upečenou vařící buchtu ji natřeme a
posypeme skořicovým cukrem nebo Grankem, dle chuti.
Já tam kakao nepřidávám, nemáme to moc rádi, tak je mám celé bílé....posypat můžete čímkoliv a puding taky nemusí být vanilkový.
Polévá se skutečně horkým pudingem a smetana se dává skupečně na horkou buchtu vytaženou z trouby.
Upravil(a) Bety (7. 11. 2008 20:12)
Není tady

Já dnes dělala buchtičky s krémem.
Zítra budou jatýrka, jen ještě nevím, jestli s rýží, nebo jen tak na cibulce.
V neděli bude slepičí vývar, pečený amur a brambory.
Není tady
Bety ještě lepší je pudink jahodový, vypadá to pak na řezu líp barevně. Tahle buchta všem moc chutná a já jsem ji dostala pod názvem Tobogán.
Není tady
lueta napsal(a):
Bety ještě lepší je pudink jahodový, vypadá to pak na řezu líp barevně. Tahle buchta všem moc chutná a já jsem ji dostala pod názvem Tobogán.
já ji mám původně pod názvem "buchta s pudingem a kysanou smetanou" no ale uznej to nikoho nenadchne, pak jsem ji viděla pod názvem "měsíční krajina" a to se mi taky moc nelíbilo, ale "Tobogán" jsem ještě neslyšela, ale je to fakt výstižné - vletí do mně jak po tobogánu!
(ale jahodový puding nemůžu ani cítit, natož jíst..... vanilka nebo karamel, to je pro mně to pravé, ani kakaový neb čokoládový nemám moc ráda, jen v nouzi nejvyšší) a někdy ho posypávám jenom skořicí nebo skořicovým cukrem, a teď mám takové posypávátko z Makre "kakao a skořice" a je to docela dobré, od firmy Avokádo
Není tady

Žraločí steaky s bramborama.
Není tady
špenát, brknedlík a pečené krůtí kousky
Není tady
Hamburská pečeně s knedlosem.Polívka zeleninová 
Není tady
Květáková polívka, a šunkofleky. Upeču jablečné řezy
Není tady
sekaná už je upečená, zítra asi eitopf - maso v mrkvi a bramborách
Není tady
hotovo - brknedle i hrnkové knedlíky z parního hrnce
Není tady
Hovězí gulášek od včerejška pěkně uležený a houskové knedlíky 
Není tady
vepřový guláš,houskový knedlík
Není tady
Na zítra chystám maso na svíčkovou, uvařila jsem "mořidlo" podle Otova receptu, a až vychladne, maso do něj naložím..Doufám, že si zítra pošmáknem..
Není tady
dneska kurco stejcky se sezamkem a broskvickama + brambor
zitra kaca a bosaky

Není tady

Pečený kuře s rejží.
Není tady
Vařené brambory,tatarka, zeleninová obloha a trošku zasmradíme a uděláme k tomu-smažené olomoucké syrečky.

Není tady
zeleninová polévka, králík a ťarhoňa.
Není tady
Losos, brambory, zeleninový salát
Není tady

lueta napsal(a):
Ťarhoňa je on nebo ona? Povídej, dík. 
Není tady
oto, zdravím ..masíčko se peče vtroubě na svíčkovku a doufám, že si pošmáknem:-)) tarhoňa je maďarská těstovina, takový jako drobky, moc dobrý
Není tady
Omluvám se za malé O, Oto, nedávno jsem dělala slepici s tarhoňou, bylo to móóc dobrý a je toho spousta, pokud potřebuješ nakrmit víc strávníků...
Není tady
Ota napsal(a):
lueta napsal(a):
Ťarhoňa je on nebo ona? Povídej, dík.
to je těstovinová rýže, která se vaří ke králíkovi nebo kuřeti. Na zpěněné cibulce se orestuje těstovinová rýže, zaleje vodou a dusí do změknutí a vydušení vody.
Není tady
Marinované uzené koleno, knedík, zelí
Není tady