29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Romča napsal(a):
Fidorka napsal(a):
dnes kuře na paprice s farfalkama.
Fidorko co to je?
Romčo,
farfalle
Italské těstoviny malé velikosti ve tvaru motýlků - mašliček z tvrdé pšenice.
Není tady
Čočková polívka, uzené maso, šťouchaný brambor s opečenou cibulkou
Není tady
Oto, děkuji budu se vyjadřovat přesněji.
Dneska k obědu zbytek srbského gulášku s knedlíkem ze včerejška a dneska hříbkové rizoto s parmezánem - chvála sušeným houbám, mám na to hroznou chuť!!!!
Není tady
Hovězí guláš,kolínka , a na zítřek kuře se zeleninou naložený v kečupu a k tomu brambor.
Není tady
vývarek a rizoto
Není tady
česnekačka a palačinky s ostružinovou marmeládou
Není tady
Fidorko,
jak děláš to hříbkové rizoto? Dík.
Není tady
V plánu byla hrachová kaše s cibulkou, párek, ale rodinka mě umluvila na hrachový dort, když už mám uvařený hrách.
Není tady
Nabuko0 napsal(a):
Fidorko,
jak děláš to hříbkové rizoto? Dík.
Namočím si dopředu houby. Ty pak krátce svařím, aby se "vyčistily", sleju a znovu mírně povařím.
Na zesklovatělou cibulku dám kulatozrnnou rýži (někdy dávám i jasmínovou) a krátce orestuji, zaliji houbovým vývarem s hříbky a deckou bílého vína, přidám sůl, bílý pepř a drcený kmín a vařím al dente.
Pak stáhnu z plotny, nechám ještě přikryté 3-5 minut dojít, nandám na talíř a posypám hoblinkami parmezánu, ale doporučuju zainvestovat a skutečně dát parmezán, žádné náhražky. Někdo má rád ještě navrch trochu rozpuštěného másla, a pokud máš doma šalvěj, tak když do toho másla přihodíš lísteček, tak rizoto bude jak od profíka.
Upravil(a) Fidorka (3. 2. 2009 8:16)
Není tady
Zapékané kotlety s bramborama+šopák
Upravil(a) evicak (3. 2. 2009 8:47)
Není tady
Není tady