3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Jitka8 napsal(a):
Pisateli,nevím tedy jak u vás v kraji,ale u nás firmy sniují výrobu - někde a o 50%,a to nejsou malé firmy.
Nejsem pesimista,ale mám fakt strach.Četl jsi něco o krizi ve 30.letech 20.stol. ?Jaké měla důsledky?
Fakt u přestává sranda. Ale třeba se stane zázrak
Jitko, by to vyznělo jako vtip to co jsem napsal, jako vtip jsem to vůbec nemyslel. Takto mi babička (bohuel děda zemřel ve válce) popisovala suchý humor 30 let, kdy měla s dědou na krku dvě firmy a 3 děti k tomu.
Včera jsem u četl, e v M. Boleslavy zastavení výroby přineslo svoje první "ovoce" zvýila se kriminalita.
To e i já mám strach o tom ádná. Bohuel mnoho lidí a i tady takovéto názory nepřipoutí (jestě se čertí bohuel) a hlavně nepřipoutěli je v době, kdy se s tím dalo cokoli dělat. Myslím, e moudrý výrok Churchila: "Skrzevá svoji minulost poznám svoji budoucnost", je klasickým případem, kdy lidská pamě selhává pod plnými stoly a bohatstvím her. Jo holt si to budeme muset vyrat. Jen skutečně doufám, e se to obejde bez zákopů. Těch jsem si zail dost.
Upravil(a) Pisatel (14. 11. 2008 9:07)
Není tady
Pisateli to jsi napsal krásně- "lidská pamě selhává". A kdy mně pamě neselhává, tak mě buzeruje.
Není tady
Vy pozorujete nějaké dopady? Nějaké firmy, které exportují určité druhy zboí, budou mít problémy s odbytem a propustí nějaké zaměstnance. Ale jinak? Ekonomická krize bude mít dost moná na nás dopady, ale a v řádech několika let dopředu. Nebo vy pozorujete rozdíl mezi třeba rokem 2004, 2006 a 2008? Já vůbec ne. A na ten levnějí benzín
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisateli to jsi napsal krásně- "lidská pamě selhává". A kdy mně pamě neselhává, tak mě buzeruje.
Ale já nechci aby ti selhávala či neselhávala ale buzeruji tě jen k tomu, aby jsi začal konečně pracovat, tam selhává
Není tady
Hoi,hoi,proč do sebe stále ryjete?
Není tady
Mě by zaujíml stav ekonomiky,kdyby extrémě stoupla nezaměstnanost,lidi by nakupovali jen nejnutnějí,v horím případě kradli.Klesly by ceny v obchodech?Ceny elektriky a plynu jdou stále nahoru,protoe se hřeí na to,e bez toho nejde ít,snad jen neplýtvat.Jíst musí,ale na tom se dá taky uetřit.Nekoupím si dvoje boty,ale jedny,místo 5 triček jen 2 atd. A tak je to se vím.
Kdy ztratím práci,novou budu těko hledat,protoe se to začíná kazit ve více firmách.
Nezbyde nám nic jiného ne doufat,e se to brzy zlepí.
Není tady
Jitka8 napsal(a):
Hoi,hoi,proč do sebe stále ryjete?
Hele dokud se lidi rýpou jak my dva je to příjemné a úsměvné, pokud bodákem pak to bolí a je patné. Důsledky rýpání bodákem jsem zail.
Není tady
Jitka8 napsal(a):
Mě by zaujíml stav ekonomiky,kdyby extrémě stoupla nezaměstnanost,lidi by nakupovali jen nejnutnějí,v horím případě kradli.Klesly by ceny v obchodech?Ceny elektriky a plynu jdou stále nahoru,protoe se hřeí na to,e bez toho nejde ít,snad jen neplýtvat.Jíst musí,ale na tom se dá taky uetřit.Nekoupím si dvoje boty,ale jedny,místo 5 triček jen 2 atd. A tak je to se vím.
Kdy ztratím práci,novou budu těko hledat,protoe se to začíná kazit ve více firmách.
Nezbyde nám nic jiného ne doufat,e se to brzy zlepí.
Co znamená extrémně? Dejme tomu, e máme nezaměstnanost 6-7%. Zřejmě to o něco stoupne, třeba na 9%, pořád je to hodně v klidu. I kdyby byla naprostá krize a stouplo to na 15%, tak se akorát dostaneme na běný stav Polska nebo Slovenska - a má pocit, e tam lidi kradou, aby nechcipli hlady? To asi ne.
Nezaměstnanost postihne hlavně lidi s nií kvalifikací, protoe továrny se postěhujou na východ. Čei u jsou moc drahá pracovní síla. Ale jinak se nestane nic závaného.
Není tady
PetrV napsal(a):
Jitka8 napsal(a):
Nezbyde nám nic jiného ne doufat,e se to brzy zlepí.Co znamená extrémně? Dejme tomu, e máme nezaměstnanost 6-7%. Zřejmě to o něco stoupne, třeba na 9%, pořád je to hodně v klidu. I kdyby byla naprostá krize a stouplo to na 15%, tak se akorát dostaneme na běný stav Polska nebo Slovenska - a má pocit, e tam lidi kradou, aby nechcipli hlady? To asi ne.
Nezaměstnanost postihne hlavně lidi s nií kvalifikací, protoe továrny se postěhujou na východ. Čei u jsou moc drahá pracovní síla. Ale jinak se nestane nic závaného.
Fakt jsou drahá pracovní síla? Vdy pořád chtějí stávkovat. Doktoři ve STÁTNÍCH pitálech, učitelé, moná budou i stávkovat odboráři ve kodovce v Boleslavi...........................................................................
Není tady
Stávkují jen ti, kteří si nedokáou najít takovou práci, která by jim vyhovovala Kdy mě platí málo, jdu jinam. Zákony poptávky a nabídky na trhu práce jsou velmi jednoduché.
Není tady
PetrV napsal(a):
Jitka8 napsal(a):
Nezbyde nám nic jiného ne doufat,e se to brzy zlepí.Co znamená extrémně? Dejme tomu, e máme nezaměstnanost 6-7%. Zřejmě to o něco stoupne, třeba na 9%, pořád je to hodně v klidu. I kdyby byla naprostá krize a stouplo to na 15%, tak se akorát dostaneme na běný stav Polska nebo Slovenska - a má pocit, e tam lidi kradou, aby nechcipli hlady? To asi ne.
Hmm skoro milionová armáda nezaměstnaných ve státě mající i s kojenci 10 000 000. No pokud si pamatuji tak sama matička EU před několika lety hlásala, e aby dobře prosperpovala je třeba sníit nezaměstnanost pod 4% v celé EU, tak nějak aby cca počet obyvatel Slovenska byl bez práce. tj cca 7.6 mil. osobně se domnívám e ve nad 6 % u je problém
Není tady
PetrV napsal(a):
Stávkují jen ti, kteří si nedokáou najít takovou práci, která by jim vyhovovala
Kdy mě platí málo, jdu jinam. Zákony poptávky a nabídky na trhu práce jsou velmi jednoduché.
Má pravdu, nicméně má to dalí vazby a konsekvence, které mnohdy převáí sbalit se jít jinam.
Není tady
Pisateli, nezaměstnanost pod 4% je utopie, protoe zhruba 2.5% populace je dlouhodobě nezaměstnaná prakticky z přesvědčení (stačí jim dávky) a mít na trhu práce jen 1% lidí na výběr, to není moc pozitivní. Podle mě "ideální" nezaměstnanost je někde kolem 5-6%.
Pokud jde o důvody, které změně práce zabrání, to u je otázka ivotních priorit. Někomu stačí dávky, hlavně kdy se nehne z rodné vesnice, někdo chce lepí plat, i kdyby měl jet do zahraničí. Závisí to pouze na nás
Není tady
20% lidí (ze 4000 na 3200lidí)v jedné firmě dostane výpověď,tak to je hodně a to jen jedna firma,o které vím.
Ale ty jsi,Pisateli,zřejmě za vodou.Ty určitě nevydělává 15000kč.
Není tady
PetrV napsal(a):
Pisateli, nezaměstnanost pod 4% je utopie, protoe zhruba 2.5% populace je dlouhodobě nezaměstnaná prakticky z přesvědčení (stačí jim dávky) a mít na trhu práce jen 1% lidí na výběr, to není moc pozitivní. Podle mě "ideální" nezaměstnanost je někde kolem 5-6%.
Pokud jde o důvody, které změně práce zabrání, to u je otázka ivotních priorit. Někomu stačí dávky, hlavně kdy se nehne z rodné vesnice, někdo chce lepí plat, i kdyby měl jet do zahraničí. Závisí to pouze na nás
Ale to o čem mluví je o něčem jiném. Jistě e je zde skupina lidí kteří nechtějí mpracovat. ty do toho zahrnuti nejsou atd. To právě ono e najednou začneme motat hruky s jabkama a pak je z toho jam
Není tady
PetrV napsal(a):
Trochu přidej. Dle statistik z civilizovaného světa vyplývá, e 6% populace nebude nikdy pracovat. Je dobrý trochu "přetlak" cca 2%, take zdravá nezaměstnanost je 8%. Problém je, e jsou to celorepublikové průměry a v různých regionech republik mohou být podstatné rozdíly.
Není tady
Není tady
Není tady
Jooo Zvědavec...... ten u tady fakt dlouho nebyl.
Marku co myslí vydrí ten dolar a ekonomika USA alespoň do dubna? Mám toti od Amíků objednaný auto, tak abych se ho dočkal.
Není tady
Ak nevydrí, tak radi zinkasujú aj české koruny...
tak dípa si si teda objednal... hmmmm... ktorého konkrétne?
Upravil(a) Marek_ (21. 11. 2008 14:42)
Není tady
Nojo Marku, říkal jsem si e kdy u nám zbývají jen ty čtyři roky tak je potřeba si je pořádně uít. Navíc jsem rodák z Plzně a tak nějak to povauju za svou povinnost, trochu pomoct přátelům v nouzi. USA jsou téměř v troskách a tak jim třeba těch mejch pár mrzkejch korun alespoň trochu pomůe.
Jo a jetě hodlám v prosinci 2012 vyjet někam pořádně do hor a tam vyčkat konce....... no a to holt s Oktáfkou nelze.
Bude to prapraprapra.....vnuk auta se kterým přijeli Amíci kdysi do Plzně.
Není tady
Ja som tie pokuloval na Jeep... nakoniec som sa rozhodol pre LandRover Freelander2... do konca roka by som mal kriova okolité lesy...
Není tady
Marek_ napsal(a):
Ja som tie pokuloval na Jeep...
nakoniec som sa rozhodol pre LandRover Freelander2... do konca roka by som mal kriova okolité lesy...
Hm, moná máme i nějakej ten společnej zájem.
Freelander byl taky jedním z mejch favoritů....... nakonec ale vyhrála klasická značka. S těma "lesama" to ale nepřeháněj........ do lesa se chodí s batohem a pěky. Zvlá tam u vás pod Tatrama.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Jooo Zvědavec...... ten u tady fakt dlouho nebyl.
Marku co myslí vydrí ten dolar a ekonomika USA alespoň do dubna? Mám toti od Amíků objednaný auto, tak abych se ho dočkal.
Jeňo kdyby jsi náhodou vyhlásil sbírku na pomoc USA tak dej vědět, přispěji.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Jeňo kdyby jsi náhodou vyhlásil sbírku na pomoc USA tak dej vědět, přispěji.
Můu ti poslat číslo svýho účtu a abys mohl přispět na tu částku, kterou jsem jim tam u poslal a jetě hodlám v dubnu poslat.
Není tady