3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Ziju v zahranici (Belgie), nedavno (jak bylo uvedeno i v ceskem tisku) tady "padlo" nekolik bank, dalsi nasleduji.... Tovarny propousteji, vsude to "vazne"... Verejne se tu hovori ho hoooooooooooooooooooooooodne dlouhodobem prusvihu. O tom, jak ekonomika na celem svete upada. Od nekolika lidi uz jsem slysela, ze nasledky budou katastrofalni, jake presne mi nikdo nesdelil.
Vite nekdo, nebo mate nekdo tuchy, kam az tyto problemy zasahnou? Jak moc ovlivni nas zivot?
Není tady
Zrovna včera jsem se prokousávala videy na youtube. Shlédla jsem vyjádření různých odborníků z Wall Street, Donalda Trumpa, záběry z amer. tv stanic apod. Vypadá to tak, e ani guru investování Warren Buffett to tuení moc nemá....
Pro mě zajímavé bylo (jsem naprostý neodborník v ekonomice, moná vy si tyto záleitosti spojujete lépe):
a) Fin. krize odstartovala před 30 lety - mottem Clintona bylo aby kadý měl právo vlastnit dům, definitivně jí napomohlo zruení zákona v r.1999 přijatého po velké depresi v 30.letech - tento zákon neumoňoval brát hypotéky jako investici pro banky a obchodovat s nimi.
b) o této krizi někteří mluvili ji před dvěma roky a varovali před ní
c) e mnozí odborníci varují velmi výrazně před státním nalitím peněz do USA ekonomiky - jednak tak vzniká dalí dluh a pak oni spíe preferují cestu nechat zbankrotovat ty, co mají a tak očistit ekonomii a začít nanovo
d) celkem váné úvahy některých o spojení fin.krize v usa (nejenom teď, ale celkově v historii) a následného vojenského konfliktu. Doteď jsem takové úvahy vnímala jako hodně bujnou fantazii.
KAM A TO POVEDE JE TEDY OPRAVDU OTÁZKOU PRO VECHNY. Jasné je jedině to, e dopady jsou//budou na nás vechny.
Upravil(a) lepista (29. 10. 2008 9:43)
Není tady
My si můeme zatím neskutečně tleskat, e nemáme jetě Euro. Trochu mi to v celé té krizi, příjde jako dar z nebes a prozřetelnost.
Jsem zvědavá na bratry Slováky, jak teď od 1.1. 2009 budou válčit. Myslím, e to způsobí opět velký " money gap " mezi vrstvami.
Není tady
"Vzít si spotřebitelský úvěr, či nakoupit na splátky? Pro Čechy ádný problém. Finanční krize, která zasáhla svět, jako by se jim v tomhle vyhýbala. Nepřemýlejí o tom, e vzít si půjčku je vlastně v dnení době riziko."
http://sip.denik.cz/politika/krize-nekr … 81105.html
On nás z toho pan Paroubek jistě nějak vyseká.
Upravil(a) Jeňýk (5. 11. 2008 9:47)
Není tady
Jak tak brouzdám po netu,tak ekonom.krize je dost váná-propoutění auto.,sklář.,obuv.průmysl.Začínáme to u pociovat i u nás ve firmě (kovovýroba)úbytkem zakázek a takových firem,co obchodují s cizinou,dooost přibývá.Jsme velmi prosperující firma,která má své pevné místo na trhu,ale ani to nepomůe.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
"Vzít si spotřebitelský úvěr, či nakoupit na splátky? Pro Čechy ádný problém. Finanční krize, která zasáhla svět, jako by se jim v tomhle vyhýbala. Nepřemýlejí o tom, e vzít si půjčku je vlastně v dnení době riziko."
http://sip.denik.cz/politika/krize-nekr … 81105.html
On nás z toho pan Paroubek jistě nějak vyseká.
Bratr Paroubek nikoli jen ty Jeníčku s tebou na hrad a do vech funkcí!
Není tady
kukusa napsal(a):
Vite nekdo, nebo mate nekdo tuchy, kam az tyto problemy zasahnou? Jak moc ovlivni nas zivot?
Utáhnem si opasky a přestanem utrácet za hovadiny ... Tedy - v tom lepím případě .
V USA zvítězil Obama, mnozí mají strach z jeho levicové politiky a zbytečného dotování amerických bank. Není třeba - Obamova "levicová" politika je pořád jetě pravicovějí, ne politika naí pravicové ODS . Oni se z toho dostanou ... No a my si buď utáhnem ty opasky, nebo holt za čas opravdu na tu hubu padnem
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
kukusa napsal(a):
Utáhnem si opasky a přestanem utrácet za hovadiny ... Tedy - v tom lepím případě
.
V USA zvítězil Obama, mnozí mají strach z jeho levicové politiky a zbytečného dotování amerických bank. Není třeba - Obamova "levicová" politika je pořád jetě pravicovějí, ne politika naí pravicové ODS. Oni se z toho dostanou ... No a my si buď utáhnem ty opasky, nebo holt za čas opravdu na tu hubu padnem
Mío, ádné utahování opasků nebude, bude ta huba. Ani o třicet kaček nebyla ochota se utáhnout.
Není tady
Protoe to není jen těch 30 czk! A protoe KDE MAME VZOR? Nemají nám politici jít morálním vzorem????hahaha!
Zkus jít k dr. a chtít po něm, aby tě vyetřil kompletně a najednou. TO NEJDE. Nelze brát krev a vechno jednou, protoe pojitovna proplati JEDEN připad a jednu diagnozu, dali u NE. NEmůe jít na vyetření sono člověka komplet, protoe člověk je dělen: břicho, krk atd.atd. Já byla na břicho, chtěla jsem k tomu i tínou lázu. Odmítla, nikdo by ji neproplatil. A kdy jsem měla napsáno: břicha a ledvin, tak dr.řekla, ty ledviny nám u neproplatí!
KDO tedy nutí koho chodit zbytečně k dr:?Kdo si to vymyslel a zavedl? 3x objednat, 3x čekat minim.měsíc, 3x tam jít, a tady 3x platit! 3x kontrola u dr., aby věděl, jaké byly výsledky jednotlivě a u to neni JEN ubohých 30 czk.
PRoč to vichni tak papoukujete? Prostě experiment stejně jako na Slovensku nevyel, dav není a tak tupý, tak je myslí.
Proč politici mají placeno 100% nemocenského a to po dobu 6 měsíců? a platící plebs, z kterého ijí a mají krize a netastné zákony má něco jiného? To je demokracie a kapitalizmus?
Ochota by byla, ale to by se ná výkvět extra modrých mozků musel taky jinak chovat a hlavně PRACOVAT a neschvalovat paskvily.
Není tady
Musim napsal(a):
Protoe to není jen těch 30 czk! A protoe KDE MAME VZOR? Nemají nám politici jít morálním vzorem????hahaha!
Zkus jít k dr. a chtít po něm, aby tě vyetřil kompletně a najednou. TO NEJDE. Nelze brát krev a vechno jednou, protoe pojitovna proplati JEDEN připad a jednu diagnozu, dali u NE. NEmůe jít na vyetření sono člověka komplet, protoe člověk je dělen: břicho, krk atd.atd. Já byla na břicho, chtěla jsem k tomu i tínou lázu. Odmítla, nikdo by ji neproplatil. A kdy jsem měla napsáno: břicha a ledvin, tak dr.řekla, ty ledviny nám u neproplatí!
KDO tedy nutí koho chodit zbytečně k dr:?Kdo si to vymyslel a zavedl? 3x objednat, 3x čekat minim.měsíc, 3x tam jít, a tady 3x platit! 3x kontrola u dr., aby věděl, jaké byly výsledky jednotlivě a u to neni JEN ubohých 30 czk.
PRoč to vichni tak papoukujete? Prostě experiment stejně jako na Slovensku nevyel, dav není a tak tupý, tak je myslí.
Proč politici mají placeno 100% nemocenského a to po dobu 6 měsíců? a platící plebs, z kterého ijí a mají krize a netastné zákony má něco jiného? To je demokracie a kapitalizmus?
Ochota by byla, ale to by se ná výkvět extra modrých mozků musel taky jinak chovat a hlavně PRACOVAT a neschvalovat paskvily.
Musí si počkat na přítí volby, potom zde bude výkvět extra rudých mozků.
Není tady
Petře, na barvě nezáleí, je-li mozek buď tupý, nebo nadřazený.
Není tady
A nějak si Petře zapomněl na mozek Topola, absolventa bolevického, vojenského gymnázia. Jakou měl asi barvu? Ten spí splňuje obojí, jak píe výe Helena.
Není tady
helena napsal(a):
Petře, na barvě nezáleí, je-li mozek buď tupý, nebo nadřazený.
Heleno, podle mě záleí. Zrudnutí mozku je celoivotní pokození. To předvedl Paroubek /Roko/ v povolebním projevu. A nemusel být ani u komunistů.
Není tady
Ota napsal(a):
A nějak si Petře zapomněl na mozek Topola, absolventa bolevického, vojenského gymnázia. Jakou měl asi barvu? Ten spí splňuje obojí, jak píe výe Helena.
Oto zdravím, pochybuji, e byl Topol u komunistů. Nicméně náměstek u Ráje to byla ji elita národa.
Není tady
Petře zdravím z mlhavé Prahy. Já zas pochybuju, e si v takové instituci nesmočil Vdy lampasáci a estébáci bylo prakticky toté.
Není tady
Asi má pravdu, ji by měl někdo objasnit také jméno ROKO.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Není ani v Cibulkových seznamech a tam se toho nalo.
Není tady
Ota napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Není ani v Cibulkových seznamech a tam se toho nalo.
Cibulkovy seznamy jsou dobré. Roko vak byl nomenklaturní kádr a spousta věcí se skartovala. Měli by hoi v Ústavu honem hledat, protoe je v plánu socanů po volbách antiestebácký zákon a Ústav zruit.
Není tady
Mám zato, e skartace pomohla mnohým dnením, nejen socanům. Vzpomínám, jak ječeli, e Cibulka uvádí nepravdy a ve se potom potvrdilo. Taky máme podezření na jednoho parchanta z radnice, zarověň i člena magistrátu (raději nechtěj vědět za koho kope), e byl. V seznamech to jméno figuruje, ale nedá se otevřít..
Teď trochu zabrousím do historie, proč nemaj dodnes odvahu exhumovat J. Masaryka a potvrdit nebo vyvrátit vradu? Někdo jetě ije, kdo v tom měl prsty..
Není tady
Zrudnutí mozku je celoivotní pokození.
Petře, jetě jednou - na barvě skutečně nezáleí. Jakékoli zbarvení je toti pokozením, ví. Ta barva je toti silně krycí a izolující, take postiený ztrácí kontakt s realitou, protoe zabarvením se jaksi dostává do zcela jiné kategorie, ne "ti ostatní".
Není tady
Jak dopadne hospod.krize nevím,ale vypadá to velmi aptně.Firmy nemají práci,propoutění hrozí.Máme strach.
Není tady
Jsem zvědavá co s nastávající krizí udělá stát,EU a svět.mocnosti.Hospodář.krize v 30.letech 20.stol. začínala hodně podobným způsobem a končila sv.válkou.To moc dobré vyhlídky nemáme,co?!
Není tady
Jitka8 napsal(a):
Jsem zvědavá co s nastávající krizí udělá stát,EU a svět.mocnosti.Hospodář.krize v 30.letech 20.stol. začínala hodně podobným způsobem a končila sv.válkou.To moc dobré vyhlídky nemáme,co?!
Ale Jitko nai pánové u kormidla dali čestné pionýrské či černoprdelnické, e nás se to nedotkne. Co tu íří poplané zprávy?
Podivej první důsledek to má pozitivní má levnějí benzín. Včera jsem ho viděl u za 25.20. Tedy nejméně o 6 kaček dolu to se hned tak nevidí.
No a druhý důsledek, no budeme se muset krotit ve své rozmazlenosti holt nebudeme moc si kupovat pračky a domácí pekárny a LCD TV a jiné vymoenosti a zas budeme ít ve slamech a komunitách. Má to výhodu nebudeme muset mít tak bohatý atník a botník.
Sorry za
Není tady
Pisateli,nevím tedy jak u vás v kraji,ale u nás firmy sniují výrobu - někde a o 50%,a to nejsou malé firmy.
Nejsem pesimista,ale mám fakt strach.Četl jsi něco o krizi ve 30.letech 20.stol. ?Jaké měla důsledky?
Fakt u přestává sranda. Ale třeba se stane zázrak
Není tady