|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Anjiko, není to náhodou ten "známý", o kterém jsi psala, že ho máš ráda jako vlastního bratra?
Není tady
Je to on a už ho nemam rada, uz ho nenavidim!!!!!!!!!!!!!!! Ja som tak sprosta, sakra. Velmi vas prosiom, aspon vy mi nenadavajte, potrebujem skor trochu potesenia od vas. :-)
Není tady
A este nieco, trochu to suvisi s temou. Pred 6mi rokmi som chcela vydat knihu poviedok. Po dlhom zhanani sponzorov sa mi ozval jeden Francuz, zijuci na Slovensku. Dal mi 30tisic a vobec nechcel vidiet moje doklady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potom mi dal este 5 litrov a znova si neoveril, kto som. Knihu poviedok som samozrejme vydala. A doteraz neviem pochopit, ako mi niekto uplne cudzi, mohol dat toklo prachov.
Není tady
Anjika napsal(a):
Moja zlatá, ty možno zarábaš toľko, že pre teba 500 Sk nič neznamená. Zase som na vine iba ja? Tebe keby niekto bol dlžný 500 Sk, tak by si nič nerobila?
Když pro Tebe 500,- tolik znamená, tak proč to někomu půjčuješ? Půjčuj tolik, o kolik si můžeš dovolit přijít, a nebudeš zklamaná.
Můžeš za to z 50 procent - protože ses dobrovolně rozhodla, že mu půjčíš. On může za dalších 50 procent.
Hele, a vy jste se dohodli, za jak dlouho Ti tu 500-ku vrátí?
Kdy Ti ty peníze měl vrátit?
A jak dlouho je v prodlení?
Kdysi dááávno jsem půjčila bráchovi nějaké peníze a vrátil mi je s 3-měsíčním zpožděním... ale určitě jsem ho za to ne-nenáviděla

Kdybych udělala znova tu blbost, že bych půjčila peníze neplatiči, tak:
1. bych si nadávala hlavně sama sobě
2. bych ho otravovala tak dlouho, až by mi peníze vrátil... telefony, maily, osobní návštěvy, návštěvy na pracovišti a u příbuzných... on by vyměkl.
Jednu zkušenost mám, před X lety jsem potřebovala dostat zpátky peníze moje a mojí spolubydlící a bylo to mnohem víc než o co jsi přišla Ty. Pořád jsem tomu člověku volala, navštěvovala a dokonce jsem byla u majitelky bytu, ve kterém bydlel... trvalo to 2-3 měsíce... a když už jsem to málem vzdala - vrátil!!! Takže to jde :-)
Není tady
Anjika napsal(a):
A este nieco, trochu to suvisi s temou. Pred 6mi rokmi som chcela vydat knihu poviedok. Po dlhom zhanani sponzorov sa mi ozval jeden Francuz, zijuci na Slovensku. Dal mi 30tisic a vobec nechcel vidiet moje doklady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potom mi dal este 5 litrov a znova si neoveril, kto som. Knihu poviedok som samozrejme vydala. A doteraz neviem pochopit, ako mi niekto uplne cudzi, mohol dat toklo prachov.
No vidíš, to je super ne? :-)
Není tady
Takto. V stredu, pred dvomi tyzdnami, mi vecer este poslal sms, ze hned ako bude mat peniaze, tak mi ich vrati. V nedelu 19. 10. mi napisal, ze "zajtra alebo pozajtra dostanem peniaze" A nevolal ani 20., ani 21. oktobra. Potom mi slubil, ze sa so mnou stretne 27. oktobra - nič. 28. oktobra - tiež nič... A už ani nedviha telefon, neodpoveda na sms. Najhorsie je, ze tusim, na co tie peniaze potreboval. Ok, z mojich zaplatil benzin. No tie svoje minul na nieco ine. No, idem si radsej vziat veceru, lebo som chuda a musim jest.
Není tady
Anjika napsal(a):
Moja zlatá, ty možno zarábaš toľko, že pre teba 500 Sk nič neznamená. Zase som na vine iba ja? Tebe keby niekto bol dlžný 500 Sk, tak by si nič nerobila?
Ja srdiečko zarábam toľko, koľko zarába štátny zamestnanec - toto bolo dedičstvo
A nik ti nevravel, že máš robiť "nič"...práve naopak.
Není tady

Anjiko, strašně mi připomínáš jednu holku...taky je v jádru hodná, ale jen ty její měřítka jsou správná a když není po jejím, tak se diví jak je to možné, takový "jájínek" jak jim říkám.
Není tady
Ja som zase taký typ, že keby som ja dlžila peniaze nejakej kamarátke, tak ju tak dlho otravujem, kým by som jej tie peniaze nevrátila.
Není tady
Anjika napsal(a):
Ja som zase taký typ, že keby som ja dlžila peniaze nejakej kamarátke, tak ju tak dlho otravujem, kým by som jej tie peniaze nevrátila.
Anjiko, přiznej se - že Ti ani tak nejde o ty peníze, jako Ti vadí, že na Tebe kašle a dostatečně kolem Tebe netancuje? Je to pochopitelné, Ty ses mu snažila pomoct a on Tě jenom využil.
Není tady
Anjika napsal(a):
Takto. V stredu, pred dvomi tyzdnami, mi vecer este poslal sms, ze hned ako bude mat peniaze, tak mi ich vrati. V nedelu 19. 10. mi napisal, ze "zajtra alebo pozajtra dostanem peniaze" A nevolal ani 20., ani 21. oktobra. Potom mi slubil, ze sa so mnou stretne 27. oktobra - nič. 28. oktobra - tiež nič... A už ani nedviha telefon, neodpoveda na sms. Najhorsie je, ze tusim, na co tie peniaze potreboval. Ok, z mojich zaplatil benzin. No tie svoje minul na nieco ine. No, idem si radsej vziat veceru, lebo som chuda a musim jest.
Hm... "hned jak bude mít peníze" - to taky nemusí být nikdy!!!
Pokud někomu půjčuješ, domluv si přesný termín, kdy Ti ty peníze vrátí.
Jasně že by Ti peníze měl vrátit... ale asi ví, že mu to u Tebe projde, že se na žádnou akci nezmůžeš... tak prostě nevrátí... nechá se zapírat...
Hm... tak projde mu to nebo ne???
Budeš s tím něco dělat?
Návody už jsi dostala.
Když ho vydržíš otravovat pravidelně 2, 3 měsíce v kuse, doma, v práci, u příbuzných... to by v tom byl čert, aby nevyměknul... Ale hlavně - v rámci zákona!!! Musíš se ovládat. Žádné násilí, žádné vyhrožování. Jenom "jemné" připomínání. Ale pořád.
Není tady
Ja ho budem neustale otravovat, to sa nebojte. A premyslam nad tou podporou pri navsteve. Chodievam na kurz sebaobrany pre zeny - mam vziat so sebou trenera? Iny napad som zatial nedostla. Inak v tom liste, ktory sa zaktra chystam poslat, pisem, ze cas na vratenie dlhu ma do 10. novembra 2008. Mam mu volat dovtedy alebo cakat a potom zacat otravovat? Pokial by som nesla cez vikend prec, velmi rada ho navstivim uz tuto sobotu.
Není tady
Ten list som este neodoslala. Ale skopirujem vam ho sem. Zda sa vam prosim, ze je vyhrazny? Mne nie, ale je poznat moju zlost. Takze ten list.
Som na teba hrozne nasrdená, takze tak bude vyzerat aj tento list.
1. Z akeho dovodu si si este pred nasim prvym stretnutim po jedenastich rokoch chcel odo mna pozicat dva litre? A nedristaj laskavo, ze ti nejaka agentura vyhrozovala sudom, lebo ti neverim!!!
2. To co si mi vypraval do telefonu, ze kamarati si maju pomahat? Ano, kamarati si maju pomahat, ale dolezite je tiez dodrzat svoj slub.
V nedelu, 19. oktobra si mi poslal sms, ze "zajtra alebo pozajtra dostanes peniaze". Tak potom preco si mi nevolal, potom ako si ich dostal? To aj ked si mal nejake vybavovacky - mal si vytukat moje cislo a zavolat. Alebo sa nebodaj domnievas, ze ovladam telepatiu?
A vlastne z akeho dovodu som ti ja poziciavala peniaze? Ved mas predsa rodicov, priatelku, sestru! A jej brat podla tvojich slov zaraba 100litrov mesačne. Nemohol ti len tak mimochodom pozicat on? Nepotrebujes ty tie peniaze nahodou na nieco ine?
3. Ked raz niekomu poviem, ze zavolam o jedenastej, tak o tej jedenastej zavolam. Lebo taku vyhovorku, ze "vysavam si auto a zabudol som na cas" si strc vies kam.
4. Vcera si mi v sms napisal, ze dnes budes mat cas na stretnutie. A potom si mi ani nebral telefon. Zaujimave vsak?
Takze co z toho pre teba vyplyva: Davam ti cas do desiateho novembra, 2008 aby si mi vratil peniaze a CD. Ak tak neurobis, pojdem k tebe na navstevu. Takze pokial pre mna nechces chystat pohostenie, tak vies, co mas robit. Ak predsa len budem musiet prist, tak si rada dam nejaky cokoladovy kolac, pomarancovy dzus, kavu so slahackou, cokoladove bonbony, jednohubky so syrom, ovocny salat.
Mozno tvojim kamaratom neprekaza, ked si im dlzny aj pol roka, ale ja som z ineho cesta.
A potom ked mi to vratis, tak potom ta uz nikdy v zivote nechcem vidiet, nechcem o tebe pocut a je mi jedno, ako skoncis. A ozvi sa az vtedy, ked sa kvoli danemu problemu budes chciet stretnut. Ale nejneskor deviateho novembra.
j.
P. S.
Jedna moja kamaratka pracuje na Hranicnej a ked som jej napisala e-mail, ze si odo mna pytal dve tisicky, tak mi odpisala, ze podla jej nazoru v tom znova lietas. Neboj sa, tvoje meno som do e-mailu nenapisala.
Ak mas dojem, ze ta podozrievam, tak mi dokaz, ze sa mylim. A prestan aj s tymi depkami, sakra, ved si dospely muz, tak sa spamataj! A myslim to v dobrom.
Chcela som byt tvoja dobra kamaratka, zial, nechytil si hodenu udicu. Pomoc ti neponukam, lebo mas okolo seba ludi, ktori ti pomoct mozu. Takze sa nad sebou zamysli a netrap ludi, ktori ta maju (mali) radi.
Bola som ostra a arogantna, vsak? Niet sa co cudovat. A pokial sa ta obsah listu dotkol, tak porozmyslaj, kto je na vine. A pokial ti je jedno, co pisem, aj tak sa nad sebou zamysli.
Ja som ta mala velmi rada, no uz s tebou nechcem mat nic spolocne, ja len cakam na 500 Skk a CD.
Není tady
Bože můj, místo abys byla ráda, že tě tato zkušenost stála jen 500 tak si milá Anjiko koleduješ o průser v řádu tisícek, protože jsi pranic nepochopila a tady knourá jen tvé uražené velké EGO. Zkus se zamyslet nad tím, jak by to asi řešil dospělý a ne puberťačka, kterou v sobě nosíš.
Není tady
Vysvetli mi ten tvoj prispevok. Ked mu poslem ten list, tak tym si koledujem o stratu tisicok?
Není tady
Anjiko, jestli mu chceš toto doopravdy poslat, počítej s tím, že se Ti vysměje. Nedivila bych se, kdyby tím e-mailem bavil svoje široké okolí. Vyprdni se na to. Na pětistovku i na mládence zapomeň, zkušenost si naopak zapiš za uši.
Není tady
Anjiko, ten dopis znič a nic neposílej.
Kdybych já dostala něco takového, tak bych na Tebe zvysoka kašlala, a nevrátila bych Ti ani korunu - už jenom kvůli tónu toho dopisu... a možná by mě to odradilo i tehdy, když bych byla připravená Ti ty peníze vrátit - po obdržení takovéhohle dopisu bych Ti nedala nic.
Nejsou potřeba žádné dopisy ani žádná slova.
Kromě jediného - "vrať mi moje peníze". Tečka.
Víc to nerozebírej - pokud ovšem chceš ty peníze zpátky.
I když on je v "neprávu" a Ty v "právu", to Tě neopravňuje jednat jako hovado s prominutím... a ten dopis nic jiného není, než snůška sr...aček.
P.S.: Už jsi kontaktovala nějakého psychologa? To co nám tu pořád předvádíš, jsou hodně nezpracované emoce. Což není nic špatného a ani to z Tebe nedělá špatného člověka - jen hodně nešťastného... Sama to nezvládáš, potřebuješ odbornou pomoc... :-)
Myslíme to s Tebou dobře!!! :-)
Není tady
No jasne, tak len ja som na vine.
Není tady
Anjika napsal(a):
No jasne, tak len ja som na vine.
Ne, ale asi jsi slepá.
Už dřív jsem psala, že 50 procent "viny" je na Tobě a 50 procent na něm.
Jenže s tou jeho půlkou nemůžeš vůbec nic dělat, jenom s tou svojí!!!
Prostě, zavařila sis to sama, sama se s tím musíš porovnat.
A vůbec, proč sem vlastně píšeš?
1. Chceš potvrdit, že jenom Tvůj názor je ten správný?
2. Chceš vidět nezaujatý pohled dalších lidí?
Není tady
POšli mu, co chceš, ale ty potřebuješ především pochopit a zatím se tomu pochopení vzdaluješ. Protože to, co v tobě ublíženě křičí je děcko. Děcko chce kopat do dveří. Kde máš toho dospělého? CO by asi udelal dospělý v tobě?
Není tady
Víš Anjiko, Tvůj problém je, že si myslíš, že 100 procent viny je na tom druhém... a sama nepřiznáš, že bys na svojí situaci mohla být podíl i Ty!!!
Až tohle pochopíš, hodně se Ti uleví a navíc, začneš mít vládu nad svým životem, a nebudeš to dělat jako doposud - kdy jenom REAGUJEŠ na to, co Ti "udělají" ostatní... To musí být smutný život...
Jsou i lidi, kteří jen nereagují, ale svůj život si vytvářejí... Více či méně. A tím víc, čím víc přijmou jako fakt, že za svůj život jsou zodpovědní jen oni sami - ne okolí.
Není tady
PavlaH napsal(a):
POšli mu, co chceš, ale ty potřebuješ především pochopit a zatím se tomu pochopení vzdaluješ. Protože to, co v tobě ublíženě křičí je děcko. Děcko chce kopat do dveří. Kde máš toho dospělého? CO by asi udelal dospělý v tobě?
Pavlo, budu asi hnusná, ale seš si jistá, že v Anjice ten dospělý je?
Asi bude hodně ušlápnutý 
Spíš bych řekla, že v ní je hodně ublížené dítě, které nedá dospělákovi vůbec šanci... Má nad dospělou Anjikou téměř stoprocentně navrch.
Dokud se Anjika nezačne starat o potřeby svého ublíženého dítěte a sama mu nezačne dělat "rodiče" který se o to dítě postará... tak to bude vypadat tak, jak to vypadá... A dospělák nebude mít žádnou šanci.
Není tady
... škoda že Anjika vysílá jenom "oni mi ublížili, oni za to můžou a já sama jsem dokonalá" a ne "jsem v pr.d.eli, prosím, poraďte mi, jak z toho ven, jak můžu sama sebe změnit k lepšímu, aby mi bylo líp a ostatním lidem se mnou taky"...
Není tady
Jasné, moja chyba je, že som mu niečo požičala. Ten list som roztrhala, ale aj tak ten e-mail mu už išiel. Ale on aj tak nemá doma internet. Vidíte, zase sa obhajujem. Ale keby som ja niekoho dva týždne ťahala za nos a on by mi za to vynadal, tak by som sa hnevala len chvíľu, lebo by mal vlastne pravdu. To mám akože prísť k nemu a s úsmevom ho prosiť, nech mi to vráti a byť k nemu milá? No sorry, ale ja ženský šarm neviem používať v situáciách, kedy by som najradšej vraždila.
Není tady
Anjika napsal(a):
Jasné, moja chyba je, že som mu niečo požičala. Ten list som roztrhala, ale aj tak ten e-mail mu už išiel. Ale on aj tak nemá doma internet. Vidíte, zase sa obhajujem. Ale keby som ja niekoho dva týždne ťahala za nos a on by mi za to vynadal, tak by som sa hnevala len chvíľu, lebo by mal vlastne pravdu. To mám akože prísť k nemu a s úsmevom ho prosiť, nech mi to vráti a byť k nemu milá? No sorry, ale ja ženský šarm neviem používať v situáciách, kedy by som najradšej vraždila.
Přesně tak!!! Nic jiného nefunguje. Slušně, pevně - ale bez emocí žádat svoje peníze zpátky. Nemusíš z toho být zrovna nadšená, ale hlavně V KLIDU!!!
Pokud do toho vtáhneš emoce, nemáš šanci, akorát se Ti vysměje a vytočí Tě - teda Ty se necháš vytočit.
Není tady