Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 28. 10. 2008 21:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: nespoľahliví a spoľahliví ľudia

co blázníš, proč se zlobíš, někdo ti ublížil ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#27 28. 10. 2008 22:05

Anjika
♥♥♥♥♥--

Lebo jednému ...... som prspela na benzín - na celú nádrž a sľúbil mi, že mi vráti peniaze - a už týžden ma ťahá za nos.

Není tady

#28 29. 10. 2008 0:35

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Ani se nedivim....kdyz ty se za ten nos tahat nechas!

Není tady

#29 29. 10. 2008 7:22

Anjika
♥♥♥♥♥--

To je výborná reakcia, ja ale potrebujem konkrétnu radu. A úprimne sa priznám, že keby som nemala strach z basy, tak ho dokopem.

Není tady

#30 29. 10. 2008 7:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Konkrétní rada zní "Poučit se a příště nepůjčovat".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#31 29. 10. 2008 9:34

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Anjika napsal(a):

To je výborná reakcia, ja ale potrebujem konkrétnu radu. A úprimne sa priznám, že keby som nemala strach z basy, tak ho dokopem.

Konkrétní rada je, najdi si konečně pořádného psychologa usch

Strach je malá smrt...

Není tady

#32 29. 10. 2008 10:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Anjika napsal(a):

A najradšej by som toho jedinca zmlátila do krvi. No mám strach z basy a nechcem ani mať žiadny záznam v trestnom regisstri.

Píšeš, že si nazlostená NA SEBA. mLátiť seba do krvi zaváňa Cajlou, ale nie kriminálom... stolt
Ahá, takže otázka skôr znie, prečo TY vždy naletíš nejakému nespoľahlivému, hoci presvedčivému človeku, nie prečo oni mjaú toľko priateľov- tam by som pvoedala, že je to tým, že ich rýchlo striedajú, resp. ich priatelia rých lo odchádzajú - zenchutneí - a noví prichádzjaú. Prečo si ale naletela ty, to je iný príbeh vissla .

Upravil(a) Selima (29. 10. 2008 10:15)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#33 29. 10. 2008 10:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Tak prečo naletela, Seli....stane sa, však? Ibaže akonáhle sa to stane viacej ráz, dala by som si na seba poriadny pozor vissla
Anjika: 1)nas*er sa na seba, čo si naletela (bod 1 ako vidím splnený wink )
           2) Toho človeka si poriadne zapamätaj. Jeho - ale hlavne nejaké typické rysy: gestá, hlas, povahu....
           3)Zapni kontrolku na tento druh ľudí
           4) akonáhle stretneš podobný tyúp nabudúce, spozornieš, lebo ťa varuje kontrolka
           5) budeš postupovať opatrne a doveru u venuješ, až keď si (veľmi nenápadne) overíš, čo si overiť potrebuješ
POZOR! Kontrolka neznamená záchranárska siréna!!!!!!!

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#34 29. 10. 2008 10:55

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Znám taky pár nespolehlivých lidiček, občas je nespolehlivý můj brácha smile ale on už jiný nebude, tak to beru s rezervou smile Kámoška chodila s chlapem, který vyžadoval 100 % spolehlivost, za ten rok s ním si přivodila žaludeční vředy sad Pořád ji sekýroval jak není přesná a nadával jí když třeba přišla na schuzku o 3 minuty později.

Není tady

#35 29. 10. 2008 11:26

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Anjika napsal(a):

No, zaujíma ma jedna vec. Prečo majú nespoľahliví ľudia - napríklad takí, čo niečo sľúbia a nesplnia, prípadne osoby, ktoré často meškajú - viac kamarátov, ako tí, ktorí vždy dodržia svoje slovo, prichádzajú presne a keď vedia, že sa omeškajú, tak zavolajú a ospravedlnia sa? Ďakujem.

A jak jsi na to přišla? Na to existujou nějaký záznamy?

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#36 29. 10. 2008 11:28

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Anjika napsal(a):

Ale třeba z něj vykopneš ty peníze... A jak to souvisí s tou spolehlivostí? va Já si pod pojmem spolehnout se na někoho představím trošku jiný atributy, než že je schopnej vrátit mi prachy na den.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#37 29. 10. 2008 12:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bety napsal(a):

Anjika napsal(a):

Konkrétní rada je, najdi si konečně pořádného psychologa usch

A skutečně upřímně se podívej na to, jak je to s tvou vlastní nespolehlivostí.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#38 29. 10. 2008 15:21

Anjika
♥♥♥♥♥--

Tu je časť môjho e-mailu pre neho a z toho je jasné, prečo je nespoľahlivý hajzel:  To co si mi vypraval za chujoviny do telefonu, ze kamarati si maju  pomahat? Ano, kamarati si maju pomahat, ale dolezite je tiez dodrzat svoj slub.
v nedelu, 19. oktobra si mi poslal sms, ze "zajtra alebo pozajtra dostanes peniaze". Tak potom preco si mi nevolal, potom ako si ich dostal? To aj ked
si mal nejake vybavovacky - mal si vytukat moje cislo a zavolat. Alebo sa nebodaj domnievas, ze ovladam telepatiu?
a vlastne z akeho dovodu som ti ja poziciavala peniaze? Ved mas predsa rodicov, priatelku, sestru! A jej brat podla tvojich slov
zaraba 100litrov mesačne. Nemohol ti len tak mimochodom pozicat on? Nepotrebujes  ty tie peniaze nahodou na nieco ine?
Ked raz niekomu poviem, ze zavolam o jedenastej, tak o tej jedenastej zavolam. Lebo taku vyhovorku, ze "vysavam si auto a zabudol som na cas"
si strc vies kam.
Vcera si mi v sms napisal, ze dnes budes mat cas na stretnutie. A potom si mi ani nebral telefon. Zaujimave vsak?

A ešte dodatok pre toto forum. Na decká v domovoch a zvieratá v útulku som minula aj niekoľko tisíc. Ale to bola moja ochota, lebo ja som to chcela - kupovať im darčeky, ovocie, ja som chcela dať sterilizovať pouličné mačky. Atď.

Není tady

#39 29. 10. 2008 15:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Anjiko, příště nikomu peníze nepůjčuj, a budeš mít klid.
Nebo je půjčuj pouze spolehlivým lidem - a sepiš s nima písemnou smlouvu. Líp se Ti to pak bude vymáhat.

Prostě jsi doplatila na svoji blbost... ale chybama se člověk učí. Snad Ti tohle poučení bude stačit...

Není tady

#40 29. 10. 2008 15:32

Anjika
♥♥♥♥♥--

No dobre. Ale predstav si, že niekomu na podpis požičiam tisicku a on mi ju nevráti. To žiaľ nie je trestný čin, pokiaľ dobre viem, do 5000 Skk je to len priestupok. Nie som v týchto veciach zbehlíá, neviem, či tých 5000 nie je sadzba len pri krádeži. Ale nie je mi ľúto len tých prachov. Tomu zasranovi som požiačala aj CD Soundgarden. To som síce mala zadarmo za preklad nejakého krátkeho článku z nemčiny, no aj tak ho chcem naspäť.

Není tady

#41 29. 10. 2008 15:41

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Anjika napsal(a):

No dobre. Ale predstav si, že niekomu na podpis požičiam tisicku a on mi ju nevráti. To žiaľ nie je trestný čin, pokiaľ dobre viem, do 5000 Skk je to len priestupok. Nie som v týchto veciach zbehlíá, neviem, či tých 5000 nie je sadzba len pri krádeži. Ale nie je mi ľúto len tých prachov. Tomu zasranovi som požiačala aj CD Soundgarden. To som síce mala zadarmo za preklad nejakého krátkeho článku z nemčiny, no aj tak ho chcem naspäť.

Není potřeba aby to byl trestný čin, abys ty peníze mohla vymáhat. Půjdeš na soud a ten vystaví platební rozkaz... atd. Ale musíš mít smlouvu.

Zkus si svoje kamarády líp vybírat, a ještě líp si vybírej, komu půjčíš peníze.

Není tady

#42 29. 10. 2008 15:46

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Rozčilená matka Tereza? :-)

Ad 1. Jako nespolehlivý frajírek, nedochvilný z principu, mohu potvrdit - ANO jsem často oblíbenější než ti spolehliví. Ovšem nevidím v tom nějaké empiricky ověřené pravidlo. Je to jen dojem. Spíš zaleží na tom, jak si "spolehliví" lidé zakládají na své spolehlivosti. Pokud jim to je jedno, tak jsou jistě stejně oblíbení jako ostatní. Celá kategorie oblíbenosti je stejně marnivá a napr.d.

Ad 2. Půjčovat peníze se nekdy hodí. Alespon si to člověk vyzkouší, jaké to je, být věřitelem :-)
K dobytí pohledávek nefungují jen spekulace o "výhovorkách". Ale jednoduché: chci zpet své peníze, protože je nutně potřebuji. Nebo něco takového.
A volat každý den ráno a večer. Pak nezbývá, než si pro ně přijít k pánovi domů.
90% lidí vydrží max 5 dní a pak zaplatí (pokud tedy ty peníze jsou schopni dát zpět a mají je).

Ad 3. Je to zkušenost - příště už podobným lidem peníze nebudeš půjčovat. Za některé zkušenosti se prostě musí zaplatit, když člověk není dostatek chytrý v okamžiku události samotné.
Například Island a jeho obyvatele zaplatili za to, že si žili nad poměry a investovali všichni v rizikových fondech (nebo jak to bylo...). To mi přijde mnohem dražší zkušenost.

Ad 4. Vše vede k psychologovi...to bude zkušenost, která tě obohatí snad pozitivně.

Hodně štěstí.

Není tady

#43 29. 10. 2008 15:50

Anjika
♥♥♥♥♥--

No, veľa vďaky za bod 4. Teraz k bodu 2. Čo ak sa k nemu vyberiem a on bude doma, ale odmietne otvoriť dvere? Ja môžem do nich v zlosti kopnúť, ale on zase môže zavolať na mňa políciu. A kto bude mať problémy? Samozrejme, že ja, lebo sa správam agresívne.

Není tady

#44 29. 10. 2008 15:54

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Anjika napsal(a):

No, veľa vďaky za bod 4. Teraz k bodu 2. Čo ak sa k nemu vyberiem a on bude doma, ale odmietne otvoriť dvere? Ja môžem do nich v zlosti kopnúť, ale on zase môže zavolať na mňa políciu. A kto bude mať problémy? Samozrejme, že ja, lebo sa správam agresívne.

Kdyby, kdyby, kdyby....
Nepreskakuj body a rid se pokyny:
1. Volej dnes vecer. Pak napis SMS
2. Volej zitra rano. Pak napis SMS
3. Volej zitra vecer. Pak napis SMS
4. Zavolej kamarada (muze) a vezmi si ho s sebou jako moralni podporu (i fyzickou podporu) a jdete na navstevu k dluznikovi
5. Nekopej ve zlosti do dveri - nebud hlupacka = nebudes mít problémy.

Capisto??

Tak hybaj volat a psat a nespekuluj, co by, kdyby...Jasne?

Není tady

#45 29. 10. 2008 15:54

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Anjika napsal(a):

Musíš se chovat tak, aby na Tebe tu policii neměl důvod volat!!!
Když mu budeš telefonovat, zvonit na něj, půjdeš za ním do práce a budeš po něm chtít vrátit peníze... když dlouho vydržíš, vyměkne. Můžeš jít i za jeho přítelkyní, rodinou - proč ne, řekneš jim - hledám XY, protože mi dluží peníze a nechce mi je vrátit... prostě takový psychický nátlak. Ale všechno v rámci zákona!!! Vyvaruj se čehokoliv, čím bys porušovala zákon.

Ovládej se!

Není tady

#46 29. 10. 2008 16:09

Pikola
♥♥♥♥♥--

Proboha, kolik jsi mu půjčila, že by jsi mu měla kopat do dveří?
Jde o to, jaký je to známý. Někdo po čase "otravování" s vrácením prostě nebere telefon. Taky jsem jednoho honila po vesnici, normálně utíkal big_smile ale to nebyly naštěstí moje peníze.

Třeba to, že mi sestra řekne "kup mi prosím pizzu, já ti to pak dám" neřeším. Neberu to jako nespolehlivost, ale vím, že prostě taková je a že mě to nepoloží, jindy zaplatí ona za mě a bez keců.

Není tady

#47 29. 10. 2008 16:15

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Pikola napsal(a):

Proboha, kolik jsi mu půjčila, že by jsi mu měla kopat do dveří?
Jde o to, jaký je to známý. Někdo po čase "otravování" s vrácením prostě nebere telefon. Taky jsem jednoho honila po vesnici, normálně utíkal big_smile ale to nebyly naštěstí moje peníze.

Třeba to, že mi sestra řekne "kup mi prosím pizzu, já ti to pak dám" neřeším. Neberu to jako nespolehlivost, ale vím, že prostě taková je a že mě to nepoloží, jindy zaplatí ona za mě a bez keců.

Anjika psala, že tomu člověku zaplatila plnou nádrž auta... Kolik to tak stojí? Přes tisícovku, 1200,- nebo 1300, možná o něco víc? Teda v ČR. Na Slovensku asi podobně.

Není tady

#48 29. 10. 2008 16:33

Anjika
♥♥♥♥♥--

5kíl som mu požičala. Nejde mi o peniaze, ale o to, že komu som ich dala. Pokiaľ by bol sirota bez peňazí a potrebval mi napríkjlad zimné topánky za tisíc korún, tak mu ich zaplatím a to dobrovoľne bez nároku na vrátenie. Vtedy pred dvomi týždňami som sa stretla s ním a s jeho priateľkou a
ona sa ma pýtala, či sa mi na ňom niečo nezdá čudné.

Není tady

#49 29. 10. 2008 17:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ale idz do rici, Anjika! A to kvoli päťstovke takto vyvádzaš???? dumbom Ó, nie že kvoli päťstovke...kvoli prin-cí-pu dumbom Ja som vzdialenejšej rodine požičala 250 000 na 1 rok a bolo z toho rokov šesť....som ich mala vykynožiť, alebo čo?
A počuj: ak by si mna takto žiadala o dlh, ako si to tu predviedla, mala by som tisíc chutí nedať ti nič....veď ty sa správaš, ako by ti úmyselne prešiel psa autom, alebo čo.....
Chcela si praktické rady: lepšie, než ja, alebo (ešte lepšie) Nicolas asi nedostaneš......tak sa zariaď.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#50 29. 10. 2008 17:46

Anjika
♥♥♥♥♥--

Moja zlatá, ty možno zarábaš toľko, že pre teba 500 Sk nič neznamená. Zase som na vine iba ja? Tebe keby niekto bol dlžný 500 Sk, tak by si nič nerobila?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí