29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No, zaujíma ma jedna vec. Prečo majú nespoľahliví ľudia - napríklad takí, čo niečo sľúbia a nesplnia, prípadne osoby, ktoré často meškajú - viac kamarátov, ako tí, ktorí vždy dodržia svoje slovo, prichádzajú presne a keď vedia, že sa omeškajú, tak zavolajú a ospravedlnia sa? Ďakujem.
Není tady
Protože těch nespolehlivých je víc a vrána k vráně sedá.
Ale v kvantitě kamarádství není. Jak se můžeš na kamaráda spolehnout, když je nespolehlivý. V okamžiku, kdy je potřebuješ, je ti to na houby, i kdybys jich měla tisíc. Zato jeden spolehlivý......
Není tady
Anjika, protože - podle mě - mají "ti nespolehliví" na druhou stranu svoje určité charisma, pro které jsou jim jejich "hříšky" tolerovány nebo promíjeny a komu ustavičné chození pozdě či neplnění daných slibů tak moc vadí, ten si najde takové kamarády, kteří takové nectnosti nemají.
Není tady
Lebo majú, ako sa hovorí na Slovensku, "iné čaro".
Není tady
To není pravda, co se tu píše, já jsem se zachovala nespolehlivě jednou, ještě to bylo kvůli někomu jinému, a nic se mi do teď neodpustilo.
Není tady
luminka napsal(a):
To není pravda, co se tu píše, já jsem se zachovala nespolehlivě jednou, ještě to bylo kvůli někomu jinému, a nic se mi do teď neodpustilo.
Záleží na tom, jestli odpustíš Ty sama sobě... ostatní budou jenom reagovat na Tebe :-)
Podle mě, odpouští se lidem, kteří to mají zpracované - kteří jsou v pohodě s tím, že chodí pozdě.
A taky, takoví lidé i druhým odpustí drobné prohřešky - třeba s pozdními příchody.
Oproti tomu lidé, kteří dbají na přesnost (jsou perfekcionalisté) - to vyžadují i po druhých a dají jim najevo, že je špatně, když se zpozdí... Takovým lidem na oplátku není nic odpouštěno a navíc s nima nikdo nechce kamarádit - kdo by chtěl, když člověk dostane držkovou když se o pět minut zpozdí a ani za to nemůže :-)
Je to prostě v těch konkrétních jednotlivých lidech a jejich nastavení, jak se k nim lidi chovají - podle přísloví: jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
Podle toho jak je příspěvek napsán, předpokládám, že Anjika se považuje za tu "spolehlivou" a zlobí se, že ji lidi nemají rádi tak moc, jako jiné, nespolehlivé lidi. Nuže Anjiko, je to Tebou.
Ti přátelští lidé to prostě tak neřeší, a žijou. Upnutí lidé řeší až moc a tím druhé odrazují.
Není tady
Oxi ja žasnem, 1 (jedno!!!) € ! no nekúp to...
Není tady
Nebude to tým, že spoľahliví sú "suchári" a s tými nespoľahlivými je väčšia sranda? Lebo ja som spoľahlivá a moc zábavy si so mnou človek neužije.
Není tady
Oproti tomu lidé, kteří dbají na přesnost (jsou perfekcionalisté) - to vyžadují i po druhých a dají jim najevo, že je špatně, když se zpozdí... Takovým lidem na oplátku není nic odpouštěno a navíc s nima nikdo nechce kamarádit - kdo by chtěl, když člověk dostane držkovou když se o pět minut zpozdí a ani za to nemůže :-)
to je tiež pravda, ale slušné od oneskorenca je, pokiaľ zavolá, že sa oneskorí
Není tady
Anjika napsal(a):
No, zaujíma ma jedna vec. Prečo majú nespoľahliví ľudia - napríklad takí, čo niečo sľúbia a nesplnia, prípadne osoby, ktoré často meškajú - viac kamarátov, ako tí, ktorí vždy dodržia svoje slovo, prichádzajú presne a keď vedia, že sa omeškajú, tak zavolajú a ospravedlnia sa? Ďakujem.
O tom se da polemizovat
Na to jsi prisla jak?
Není tady
Bety napsal(a):
Oxi ja žasnem, 1 (jedno!!!) € !
no nekúp to...
Chcel som nájsť Čaro biele, ale bohužiaľ, tento krabicový skvost asi na nete nieje
Není tady
Oxi, za chvíľu idem tu na Slovensku do obchodu, pozriem sa po bielom.
majkafa napsal(a):
Oxi, za chvíľu idem tu na Slovensku do obchodu, pozriem sa po bielom.
No, naposledy som ho videl pit bezdomovcov este v dobe, ked som zil na Slovensku, takze skutocne netusim, ci sa este robi, alebo je uz len na export
Není tady
Spolužiačka je vedúca potravín, popýtam sa. Chceš doviezť?
Já znám Venušino čaro ještě z doby bolševika a v životě bych se toho nenapila
klasické čůčo ...
Není tady
mashanka napsal(a):
Protože těch nespolehlivých je víc a vrána k vráně sedá.
Ale v kvantitě kamarádství není. Jak se můžeš na kamaráda spolehnout, když je nespolehlivý. V okamžiku, kdy je potřebuješ, je ti to na houby, i kdybys jich měla tisíc. Zato jeden spolehlivý......
Není tady
Oxi napsal(a):
Bety napsal(a):
Oxi ja žasnem, 1 (jedno!!!) € !
no nekúp to...
Chcel som nájsť Čaro biele, ale bohužiaľ, tento krabicový skvost asi na nete nieje
co je to
Není tady
majkafa napsal(a):
Spolužiačka je vedúca potravín, popýtam sa. Chceš doviezť?
Nie, ale dakujem
Není tady
Co za řešíš Anjiko?
Pokud člověk přijde občas pozdě, ale jinak je milý, hodný, vtipný kamarád, který tě podrží - ten bude mít přátele vždycky.
Ten kdo přijde všude včas, ale jen bručí, stěžuje si, nic pěkného a zajímavého z něj nevyleze, ten kamarády mít nebude ani kdyby se na hlavu postavil. Prostě není to jen o dochvilnosti, kapišto?
Není tady
A čo taký nespoľahlivý človek? Ktorý niečo sľúbi, potom druhých ťahá za nos...
Není tady
Radšej nie, lebo som na seba strašne nazlostnená a viem, aké by boli vaše reakcie.
Není tady
Anjika napsal(a):
Radšej nie, lebo som na seba strašne nazlostnená a viem, aké by boli vaše reakcie.
Pokud víš naše reakce, máš pravdu, nemá cenu se ptát.
Není tady
A najradšej by som toho jedinca zmlátila do krvi. No mám strach z basy a nechcem ani mať žiadny záznam v trestnom regisstri.
Není tady