6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A to bych mohla mít nějaký problém z toho, kdyby mým autem někdo způsobil nehodu nebo platil pokutu, když já jsem ho neřídila?
Není tady
Nikdy nevíš, může z místa nehody ujet a jak budeš dokazovat , že jsi neřídila Ty?
Není tady
nechci se mezi vas moc michat, ale taky mi umrel nejblizsi clovek na rakovinu, v srpnu to budou tri roky co jsem bez tatky, cas pry vse spravi, ale neni chvile kdy bych si na neho necim nevzpomnela, mam maleho prcka petimesicniho a je mi silene lito, ze se ji deda nedozil, je na neho dost podobna.
Není tady
Ahoj Simčo, omlouvám se, že jsem nepsala, ale byla jsem nemocná. Místo abych se radovala z toho, že čekám mimčo, jsem lehla s chřipkou a ještě mě hrozně bolí záda. Takže ležím doma jak lazar. Nejhorší je, že si nemůžu vzít žádný prášek, ale co bych nevytrpěla pro zdravé mimi. Jen jsem si už v duchu říkala, že nemůžu mít nic v poho, vůbec mi to nepřidalo na klidu, když mi ta blbá obvoďačka řekla, že ty záda můžu mít od těhotenství, problémy s dělohou. Hned jsem jela na vyšetření a doktprka mi řekla, že mám být v klidu, že je vše OK. Hned se mi ulevilo, nechápu, jak můžou doktoři obyčejný lidi tak lekat, nestalo se mi to poprvé, ale ty jsi to asi taky zažila. Někteří si vůbec neuvědomují, že jsme jen lidi.
Jak jsi se ptala, jestli jsme plánovali, tak ani moc ne, jen jsme si řekli, že už asi nastal čas, hlavně já už jsem na tom trochu psychicky líp, tak jsme to zkusili a ono to vyšlo. Jsem hrozně šťastná a zároveň je mi hrozně smutno, že se toho nedožil taťka. Byl by nějšťastnější člověk pod slunecem. Strašně bych chtěla kluka, abych mu mohla dát jméno po taťkovi a taky bych chtěla aby byl jako on. Jsem asi sobecká a divná, ale chtěla bych ho v něm vidět, musí to být krásné, jak píše makca.
Je mi moc líto, že se to s tvým otčímem nelepší, ale jak jsem už psala, dej si raději pozor. Držím palce!
Není tady
Ahoj Renato. Také jsem zde dlouho nebyla, ale dovol, abych Ti popřála k miminku (zatím jako čekatelka). Ale určitě je dobře, že jste se pro miminko rozhodli. I pro maminku to bude další rozptýlení. Pokud si pamatuji, tak si psala, že sestra má holčičku a mamince to hodně pomáhá. Tak teď bude mít dvoujnásobnou radost. Já sama se přiznávám, že při životě mě drží jenom moje malá beruška. Až se někdy děsím, že jsem na ni tak fixovaná, ono to není až tak dobré. Jsem jenom babička. Já ji miluji strašně moc, sama cítím, že až nezdravě. Někdy to už začíná skřípat i s dcerou, když mně ji nechtějí "půjčit", já se potom zase začínám propadat do deprese a dcera mě to vyčítá, že se nemůžu upínat jenom na malou, že si mám najít nějaké své zájmy, atd. atd. Někdy mně to připadá až legrační, vlastní dítě mě poučuje o tom, jak mám žít. Ale když mě všechny ostatní aktivity, kamarádky, prostě nebaví. Ach jo. Sice se podílím na nějaké činnosti, ale je to náhražka. Celý můj život od smrti mého manžele mně přijde jako náhražka. Jím, spím, bavím se, chodím do společnosti, ale protože musím, musím nějak přežívat. Ale prostě mě to nebaví. Pořád čekám, že se jednoho dne vzbudím a bude všechno jako dřív. Budu to zase já. Veselá, beztarostná holka, která tak ráda měla lidi a společnost. Pořád nechápu, jak je možné, že se člověk tak změní. Možná chápu. Můj muž byl pro mne nejdůležitější člověk v životě, opora, o kterou jsem se celý život mohla opřít. A teď ji nemám, tak mě to nebaví.
Ale určitě bych také byla ráda, kdyby nás přibývalo. Možná se dočkám ještě dalších vnuků a vnuček, tak se má láska potom rozmělní a nebudu viset tak na té malé.
A i když budeš mít holčičku, tak stejně v ní budeš vidět tatínka. Naše beruška není na manžela vůbec podobná (je po tátovi, jak už to u holek bývá), ale já v ní stejně vidím manžela. Tžeba ne podobu, ale vlastnosti, atd., atd.
Není tady
Ahoj Pajo, moc děkuju. Taky se moc těším, ale někdy mě přepadně strašný smutek. Mám někdy pocit, že se z toho snad ani nemůžu radovat naplno. Hormony pracují !! Chtěla bych tě uklidnit, že moje mamka je na tom úplně stejně. Jí prostě stačí být s Dorotkou a snámi a je šťastná, prostě když jsme všichni okolo ní. Už prostě od života nic nečeká, jen ho přežívá, stejně jako ty. Docela mě to děcí, tak bych chtěla aby nežila jen pro nás a Dorotku. Je to hrozné,to co má člověka těšit ho zároveň rozesmutní, protože už to nemůže prožívat s milovaným člověkem. Když se bavíme s mamkou o miminku, tak vidím ten smutek v jejích očích. Přesně vím na co myslí. Taťka Dorku miloval, každou chvilku co byl doma byl s ní. Na všech fotkách je s Dorotkou, ani se na ně nemůžeme dívat. Prostě byla jeho miláček. Tak strašně bych chtěla aby si moje dítě taky pochoval..........
Není tady
Také všechny zdravím. Dlouho se toto smutné téma neotvíralo. Za chvíli to budou 4 roky, co jsem zůstala sama. Pořád mám v srdci bolest a smutek. Mám pocit, jakoby čas kráčel nějak pomalu. Nic nehojí nebo aspoň nedokáže "zaplácnout" tu prázdnotu. Nedokáži se prostě pohnout z místa. Každý den už nebrečím, to ne, ale někde uvnitř je cosi, co mně nedovolí se radovat ze života. Já to prostě nedokáži. Žiji pořád ze dne na den. Cítím se stále strašně sama, snad ještě víc, než ze začátku. To mně připadlo, jako kdyby můj manžel odjel na "dlouho dovolenou", tak jsem trpělivě čekala, až se vrátí. Teď už je to čekání strašně dlouhé a mně se moc stýská. Stýská se mně po pohlazení, po obyčejném ahoj, jak ses měla ? dáš si také kafe? ...................
Děti si žijí svůj život a já si připadám, že tady trčím zbytečně, stejně už mě nic hezkého nečeká. Kolikrát si vyčítám, nerouhej se, jsi ještě poměrně mladá, zdravá, děti máš zdravé, tak co bys chtěla ? Teoreticky toto všechno vím, ale k žití je to nějak málo. Kdyby mělo být hůř, tak už nevidím vůbec žádný důvod tady zůstávat. Dnes jsem četla článek o K.Svobodovi, nevím, co bylo důvodem k jeho sebevraždě, ale plně ho chápu a vůbec se nedivím.
Není tady
taky tak nad tím někdy přemýšlím že je to hrozně nespravedlivé moje maminka má 80 let svoje už prožila a přesto že už 6 let skoro nežije jen se trápí že tu musí být tak tu je a možná ještě nějakou dobu bude ale když umře nebude to pro rodinu tak bolestné ani pro okolí jak pro ty komu umřel někdo blízký brzy a hlavně když ho ještě potřebovali ale život takový je my to nezměníme je mi tě líto zažívá něco podobné v moje kámoška umírá jí manžel 40let a táta dvou synů kterým bude chybět jako maminka tobě nevím jak jí pomoci brání se pláči a snaží se to nést statečně jen mám strch ať se nezhroutí kluci jí potřebují a člověk není ze žuly
Simona napsal(a):
Jsem ráda, že jste sem zase přišly. Moc se mi tahle grafika nelíbí a je to docela nepřehledné.
Souhlasím s tím, že se nemá nic potlačovat. Mě v pátek přepadl strašný pláč a kupodivu se mi trochu ulevilo. Nepřetvařuju se před nikým, pokud mám potřebu o tom všem mluvit, tak o tom mluvím. Možná mám trochu štěstí na lidi kolem sebe, poslouchají mě. A když chci plakat, tak pláču, ale to je stejně většinou doma, tam to na mě hodně padá. V pátek jsem se dokonce rozplakala v bance, protože jsem té holčině za přepážkou musela říct, že mamka zemřela.
Mám takový divný pocit prázdnoty. Všechno mi mamku připomíná, věci které měla ráda, místa kam jsme spolu chodily.
Nevím proč, ale mám nutkání chodit na hřbitov a nosit tam nějaké věci z domova /věneček, lucerničku/. Chci to tam mamce udělat hezké. Dokonce mě napadlo, že jsem mamce nedala teplé ponožky, jestli ji není zima. Je to normální?
Možná jsem si to vsugerovala a je to můj způsob obrany, ale cítím, že se na mě mamka dívá. Že vidí co dělám, úplně ji slyším jak to komentuje, co by mi na určité věci řekla a tak.
Stejně tak přemýšlím o to, když jedu v autobusu a vidím ty staré lidi, proč se někdo dožije tak vysokého věku. Přistihla jsem se při tom, že mi vadí a mám na ně vztek. Proč tak staří tady pořád jsou a mamka ne.
Není tady
Ahoj Simono, Zdeňko a všichni ostatní... Nevím, co napsat povzbudivého. Přestože je to už řádka let, co mi tatínek umřel, chybí mi pořád. Pokud má člověk někoho opravdu rád, myslím si, že to prázdné místo se už ničím zaplnit nedá...
Není tady
Simono, jak vlastně žiješ, už je To trochu lépe? A jak dopadly Ty problémy a matčiným mužem?
Není tady