|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj Beruško, je mi líto co tě potkalo, před rokem jsem zažilo úplně to stejné a dobře vím, jak se teď cítíš. Všechno co píšeš, jako bych psala před rokem já. Je to tak strašně těžké se s tím vyrovnat. Já jsem to nedokázala doteď. Už je to sice lepší, prostě dál žiju, ale ta bolest je tam pořád. Musíš pořád myslet na něco dobrého, něčím se zaměstnat, to mi moc pomáhalo. Zkus taky hodně myslet na sebe, já jsem to nedělala a do půl roku jsem z toho stresu měla taky zdravotní problémy. Hodně mi pomáhalo se tady vypovídat, protože okolí nejde otravovat donekonečna a hlavně když už si všichni myslí, že už musíš být OK když neděláš scény a nebrečíš, je těžké někomu vysvětlit, že ti je smutno uvnitř, že tě to bolí u srdce! Tak bych ti chtěla pomoci, protože vím, že je to hrozné, tak najednou ztratit někoho tak blízkého a milovaného. Já jsem měla to štěstí, že jsem s taťkou ještě mluvila, ale možná proto si ho nedokážu vybavit v normálním životě, ale jen v té nemocnici, pořád se mi to vrací jako film. Možná je pro tebe lepší, že jsi tam nebyla, zůstali jen ty krásné vzpomínky na taťku.
Taky pořád cítím zlobu, bezmoc i tu závist jak ty píšeš. Nejhorší je to když jsme někde s mamkou "celá" rodina a ostatní jsou kompletní. Vím, že mamka musí strašně trpět. Úplně nejhorší je, když se někdo chce bavit o taťkovi a vzpomínat na něj. Vím, že to myslí dobře, protože taťka byl přátelský a oblíbený, ale nám to pořád nejde. Strašně to bolí. Neboj nejsi strašná, nejsi sobecká. Ty pocity jsme měli asi všichni!
Nevím, jak ti pomoci, protože já sama si nedokážu pomoct, ale jedno ti musím říct, co mi tady psali hned na začátku, že čas otupí i tu strašnou bolest. Není to tak úplně pravda, ale naučíš se s tím žít!
Drž se!
Není tady
Ztráta blízkého člověka bolí vždycky. Otec mi zemřel před 8 lety, ale protože jsem měla rodinu (3děti) po pár dnech intenzivního smutku jsem se s ním rozloučila a jaksi ho "propustila". Zbyla zde přece matka (a ta to snášela velmi špatně a dodnes se s tím plně nevyrovnala, i když asi tak po roce to s ní bylo lepší). Stalo se mi však před 3 měsíci, že zemřel nejstarší syn a to jsem pak viděla, co to je, být psychicky na dně. Nejsem s tím smířená, ale musím fungovat a nesmím zničit děti, které zůstaly. Jsou už dospělí, měli bratra rádi, ale protože jsou mladí a navíc věřící, nějak se s tím srovnali. Pomýšlela jsem na psychiatra, ale pak jsem si přečetla pár věcí z psychologie a psychiatrie a pochopila jsem, že nejsem nemocná, že jen mám hluboký zármutek, deprese nejsou chorobné, ale normální.
Taky mne zajímá co je "potom", jestli něco vůbec je. Ne ani tak kvůli sobě, ale kvůli synovi. Odešel tak mladý...
Taky mám pocit viny, když se můj stav zlepšil, že snad na něj zapomínám... Já vlastně ani nevím, jestli chci být šťastná, mám pocit, že by to byla zrada. Znám ale 2 případy ze svého okolí, kdy matka truchlila tolik pro ztátu svého dítěte, že se jí zbytek rodiny odcizil, rodina se rozpadla, zbylé 2 děti (v obou případech) se přimkly k otci. To nesmím dopustit, aby se mi stalo. Dokud žiju, žije můj zemřelý syn v mém srdci a jestli existuje i v jiné podobě, tím líp. Znám i případ mé známé, kdy matka ztratila ze tří dětí dvě. Tak se vlastně jen bojím, abych se nerouhala příliš, aby se nestalo něco dalšího.
Ráno je to vždy nejhorší. Člověk neví, jestli má cenu vůbec žít, jestli ten zbytek života bude vůbec stát za to trápení, ale vždycky pomůže dokopat se k nějaké jednoduché práci a ono se to zlepší, ten den se nějak rozběhne a přežije. Dá se třeba i zasmát. Vím, že i po letech mi bude smutno, že ale nemohu nic vrátit nazpět.
Po otci už netruchlím, jen na něj ráda vzpomínám. Moje matka snesla vnukovu smrt možná líp než tu první ztrátu, ale jen proto že jsem před ní nehysterčila. To by jí dodalo. Člověk musí obětovat někdy i ten svůj smutek a jeho prožívání kvůli těm druhým, kteří zde zbyli a které jsem mám přece stejně ráda jako toho kdo odešel.
Chodím skoro denně na hřbitov a cítím tam smutek, ale klid. Starám se aspoň o ten hrob. Ztráta blízkého člověka je vždy hrozná, s tím nikdo nic nenadělá.
Renato dekuju moc, opravdu to pomaha, a ja o tom potrebuju mluvit, ale je tezky se bavit s lidma ktery to nezazili, dokud tim clovek neprojde tak ma na vsechno jiny nahled. Ja se snazim ty svoje emoce a tu bolest nechavat si do soukromi, nechci s tim nikoho zatezovat a nikoho tim unavovat, stejne by mi nedokazali pomoct. Nejhorsi jsou reakce lidi , kdyz te vidi jak se smejes a jak delas bezne veci tak za tebou prijdou a ptaji se: to uz si v pohode? nebo uz je to dobry vid? v tu chvili mi bezi hlavou dve veci: ze bych asi podle nich mela chodit zhroucena a porad jenom brecet aby videli tu bolest co mam vevnitr..ale taky mi pak bezi to co jsem psala uz simce, ze si najednou pripadam trapne, a divne jak to ze se dokazu smat? jak to ze dokazu fungovat? jak kdybych na tatku uz zapomela nebo mi to bylo jedno..ale pritom neni a nikdy nebude..tyhle reakce jsou strasny.. je to tezky jit dal bez nej, ale musime, svet se tim nezastavil a my se to musime nejak naucit..nejhorsi je to asi pro mamcu protoze v cervnu by slavili 30let od svatby a celou tu dobu se milovali a byli spolu stastny a spokojeny a dali nam do zivota to nejcenejsi: nadherny detstvi v milujici rodine..a ted najednou je uplne sama, snazime se s brachou byt s ni co nejvic, nastesti bydlime spolecne v jednom dome, i kdyz kazda v jinem byte..
a abych se priznala porad se snazim nekde s nekym byt, neco delat, necim se zabavit, protoze ve chvilich kdyz jsem sama tak ty myslenky jsou tak bolavy ze to je az k nevydrzeni..tatka byl taky moc pratelsky a oblibeny takze taky maji lidi tendence o nem mluvit, ale nejde to, neumime to. akorat kdyz jsme sami tak se o nem bavime a vzpominame..ted se snazime s brachou dokoncit vsechno co mel rozdelany a naplanovany tak nas to zamestnava a pomaha..
nezacali sji potom co ti tatka umrel premyslet co tom, co vlastne je po?
Není tady
Milá Beruško, ten první rok je asi opravdu nejtěžší a velice náročný na vyřizování pozůstalosti atd.
Mě hrozně moc pomohla má vlastní rodina, upnula jsem se na děti a zaměstnávala jsem se na každičký okamžik.
Máme svůj domek, tak že se vždycky nějaká ta práce najde. Horší to bylo,když jsme přijeli k našim na chalupu. Tam jsem taťku všude viděla, ale zase jsme mamku nechtěli nechávat samotnou, tak jsme tam ze začátku hodně jezdili. Bydlíme od našich asi 130km. Sestra ještě nemá rodinu, tak jezdí za mamkou každý víkend, moc jí v tomto obdivuji.
Není tady
Ahoj všichni, musím napsat, že pocity máme opravdu podobné. Také hodně cítím závist, hlavně když někde jdu a slyším nebo vidím dcery chodit s mamkou a slyším jak říkají "mamko....". Dokonce mi vadí i reklamy na tohle téma, je strašně, že já už to nemůžu říct. U mě je to navíc tak, že mi začali hodně vadit staří lidé. Omlouvám se za to, ale je to tak. Dříve jsem k nim měla absolutní úctu. Ale teď mi vážně vadí. Každé ráno jezdím MHD do práce a zažívám muka. Jsou tak zlí, bezohlední, na ně se musí brát ohledy a přitom jsou stále tady, dožili se úctyhodného stáří a neváží si toho. Jsou tady a moje mamka, mladá ženská, plná síly, musela zemřít.
A to, že lidi myslí, jak jsem v pohodě házím za hlavu. Nevím co kdo čeká, že budu stále brečet, a hroutit se. Vůbec nikdo z nich netuší jaká muka prožívám, jak uvnitř trpím, i když se směju. Kašlete na ně, když to někdo nezažil nemůže to pochopit.
MM je mi velmi líto tvého syna. Nejsem matka, ale vím, že to co prožíváš je hrozné.
Děvčátka držte se.
Není tady
Máte pravdu, že když se člověk zaměří na někoho jiného rodiny je to lepší. Pro mě je nejdůležitější, aby mamka nebyla sama a hlavně aby neměla čas smutnit. Ještě že máme malou neteř, která bydlí s ni v jednom domě, takže ta jí a nám všem pořád dodává energii. Bez ní si to vůbec nedokážu představit!
Už se Simčou jsme tady rozebírali co je "potom". Ona tomu věří, věří že smrtí to neskončí, ale já pořád nemůžu. Už jsem to tady psala, ale už mi to prostě nejde. Cítím strašnou křivdu, ale je pravda, že bych to někdě v duchu moc chtěla, aby nebyl konec. Jak psala Simča, ta láska přece nemůže jen tak skončit. Taky si říkám, že ty sny co se mi zdávaly o taťkovi,třeba něco znamenaly, ale je to spíš takové přání. Bylo mi po nich tak krásně a mamka říkala, že se jí taky zdály. Nevím jestli něco je potom, ale já se s taťkou bavím pořád, s jeho fotkama, na hřbitově, samozřejmě když jsem sama. Říkám mu dobrou noc, když jdu spát, povídám mu svá trápení, brečím si s ním.
Není tady
Renčo a ostatní zkuste se mrknou na forum - duchovní. Některé věci mě zaujali, píší tam lidé, kteří věří na posmrtný život. Sice některým věcem vůbec nerozumím, ale třeba vám to trošku pomůže.
Není tady
ahojky všichni,¨
tak ráda bych vám pomohla, ale vážně nevím jak, ale myslím na vás. Když to tu čtu, tak si vždycky uvědomím, jak malicherné problémy vlastně mám. Dušinky moje držte se.
Není tady
Renata napsal(a):
Máte pravdu, že když se člověk zaměří na někoho jiného rodiny je to lepší. Pro mě je nejdůležitější, aby mamka nebyla sama a hlavně aby neměla čas smutnit. Ještě že máme malou neteř, která bydlí s ni v jednom domě, takže ta jí a nám všem pořád dodává energii. Bez ní si to vůbec nedokážu představit!
Už se Simčou jsme tady rozebírali co je "potom". Ona tomu věří, věří že smrtí to neskončí, ale já pořád nemůžu. Už jsem to tady psala, ale už mi to prostě nejde. Cítím strašnou křivdu, ale je pravda, že bych to někdě v duchu moc chtěla, aby nebyl konec. Jak psala Simča, ta láska přece nemůže jen tak skončit. Taky si říkám, že ty sny co se mi zdávaly o taťkovi,třeba něco znamenaly, ale je to spíš takové přání. Bylo mi po nich tak krásně a mamka říkala, že se jí taky zdály. Nevím jestli něco je potom, ale já se s taťkou bavím pořád, s jeho fotkama, na hřbitově, samozřejmě když jsem sama. Říkám mu dobrou noc, když jdu spát, povídám mu svá trápení, brečím si s ním.
Milá Renatko, tak se na to zkus podívat jen z "fyzikálního" hlediska. Jsme z energie, naše duše je energie a ta se přece nemůže nikam ztratit. Může se jen přetransformovat někam jinam. A dále, všechno v životě má nějaký smysl. Jaký smysl by mělo to, že někdo žije naplněný a krásný život a někdo trpí, umře malé dítě atd. Bez těch předešlých a dalších životů by to nemělo žádný smysl. Přečti si nějakou knihu, je jich hodně!! Hodně doporučují Monroa, Moodyho atd.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že po smrti mojí (relativně mladé) maminky před dvěma lety, jsem zažívala na jedné straně obrovský smutek, ale možná díky mé víře v reinkarnace a nesmrtelnost duše jsem cítila, že mi "odtamtud" dodává obrovskou sílu. Denně s ní mluvím, rozebírám různé věci a cítím " komunikaci". Přeji hodně síly.
Upravil(a) lueta (12. 5. 2006 19:21)
Není tady
Ahoj Beruško, naprosto chápu co prožíváš. Za týden to bude rok co mě zemřel taťka, bylo mu 54 let. Ještě den předtím jsme u našich byli, hrál s mým synem fotbal a druhý den ráno mi mamka volala, že táta nedýchá. Byla v šoku a já zařizovala od záchranky po všechno ostatní. A moc dobře chápu tvojí touhu dopídit se proč vlastně zemřel. Já jsem se potom pídila taky. Tátu odvezli na soudní na pitvu a za tři dny jsme tam šli, aby nám dali odpověď. V důsledku zvětšené levé komory srdeční nastal otok plic a vlastně se udusil. Potom pan doktor jen tak mezi řečí řekl, že na tuto diagnózu se neumírá, že je to vlastně nedostatečně léčený vysoký tlak. Tak to mi fakt hodně nadzdvihlo a šla jsem se pídit dál od praktické lékařky po internistku. Nejhorší je, že všichni za nic nemohli, prý náš táta odmítal léčbu, že má na něho vedlejší účinky. Tomu bych třeba i věřila, ale nechápu, proč mohl poslední dva měsíce ty léky brát a nešlo to předtím. Když je na vysoký tlak tolik různých druhů léků tak proč mu rovnou nedala doktorka třeba tyhle a čekala až ten tlak bude tak vysoký. No stejně s tím nic nenadělám. Ale vztek mám pořád a asi se s tím nikdy nevyrovnám, že ta smrt byla naprosto zbytečná. Taky mě a hlavně moji mamku trápily výčitky, jestli se tomu dalo zabránit. Hlavně se trápila, že kdyby se probudila dřív (probudilo ji chroptění a myslela si, že táta chrápe) tak ho mohla zachránit. Ale spousta lidí nám řekla, že nevíme, jak dlouho byl bez kyslíku a jak by to dopadlo, kdyby ho náhodou zachránili. Tak si říkám, že to tak asi mělo být. Nejhorší bylo vysvětlit to mýmu 5 letýmu synovi, který na dědovi hodně visel. Tak teď máme verzi, že děda na něho dává pozor nahoře z obláčku a dneska mi rozesmál, protože s ním chtěl hrát fotbal, že prý mu ten míč kopne nahoru a on mu ho vrátí zpátky. Taky mu hrozně vrtá hlavou, jestli taky děda prší. Jinak se mi 5 měsíců po tátově smrti narodil druhý syn, pojmenovali jsme ho po něm a někdy mám opravdu pocit, že se táta do něho převtělil. Je mu dost podobný a některý projevy (ačkoliv je to ještě mimčo) mají taky dost stejný. Asi je to jenom útěcha, ale pravda je, že když je člověk zoufalý, tak se chytá všeho možnýho.
Teď tě to určitě strašně moc bolí, ale věř, že časem to bude alespoň o trochu lepší. I když na tatínka budeš myslet pořád, už se budeš moc smát, vzpomínat na to hezký, co jste spolu prožili a třeba se i podívat na jeho fotku nebo video s ním. Jo a taky mi moc pomáhá, když se mu třeba jdu večer vypovídat. Vypadám jako blázen, ale je mi to fuk. Někam si zalezu s jeho fotkou a povídám mu třeba moje trápení, nebo co se povedlo dětem. Přeju ti moc a moc síly.
Není tady
Ahoj všem, potřebovala bych s vámi něco probrat. Vždy jsem všechny mé problémy řešila s mamkou a teď jsem dost bezradná.
Jak jsem psala v bytě po mamce bydlí můj brácha a nevlastním taťka. Byla jsem tam včera na návštěvě a nevlastní ta´tka mi řekl, že se stýká s nějakou paní. Samozřejmě ji vylíčil jako strašně hodnou a milou. Ale to beru s rezervou, znáte to když se zblázní chlap. Trochu mě to zaskočilo. Samozřejmě jsem nechtěla, aby zůstal sám, ale překvapilo mě, že se s paní stýká už 2 měsíce, mamka zemřela před 4 měsící. Nechci ho nijak odsuzovat, třeba chce jen přebýt bolest. Ale docela se bojím následující věci. S bráchou platí napůl nájem, hypotéku, půjčky a já se bojím, aby nepřestal platit a neinvestoval do paní, protože ho znám. Navíc mi včera naznačil /došlo mi to až později, protože jsem byla v šoku/, že ta paní /bydli ve městě asi 10km od našeho/ má velký byt a je to zbytečné, tak by ho pronajímala. A já mu povídam, to bude mít dobrý, ale hned mě napadlo, ale kde by jste bydleli? A to je právě ten problém. Pak se to nějak zamluvilo. A já se teď bojím, aby je proboha nenapadlo, že budou bydlet v bytě po mamce s bráchou. Je mi z toho, až špatně. Mamka si totiž výslovně nepřála, že kdyby si někoho našel, aby bydleli v jejím bytě.
Potřebuju se z toho vypovídat, jsem z toho dost přepadlá.
Není tady
Simčo, máš ode mne v poště zprávu. Nela
Není tady
Ahoj Simčo, koukám, že se to na tebe pořád valí, místo abys měla klid. Nechci hodnotit přítele mamky, ale tohle prostě nechápu. Jasné je, že člověk by němal být sám,ale takhle brzo?? Je pravda, že chlapi jsou asi v tomhle jiný. Jen můj názor, snad se nezlobíš.
K tomu bytu, to je docela darda, koukám, že příště se tě zeptá, jestli by brácha nemohl bydlet u tebe, aby jim tam nezavatel, ne? Být tebou tak rezolutně zakročím, je vidět, že se z toho všecho docela rychle vzpamatoval, takže jaképak okolky. Všechno bych si to s ním vyříkala hned na rovinu, než bude pozdě, nevíš, co všechno už v tom podnikl.
Nevím, moc se to nehodí, když ty máš tolik problémů, ale já jsem se dnes dozvěděla, že jsem těhotná, teda tuším to už týden, ale až dnes se to potvrdilo. Víš, co je strašné, když jsem to volala mamce, tak jsem si pak řekla, sakra, úplně jsem to zapomněla zavolat taťkovi!!! Je to strašný, pořád to nejde. Byla jsem z toho dost hotová, jak se mi to mohlo stát. Nevím, jestli to podvědomí funguje nějak samo, bez toho mozku nebo co. Prostě mi hned bylo jasné, že to musím dát vědět všem, které miluju! Promiň, místo abych se radovala, tak tady bulím, už mu to můžu jít říct jen na hrob ..............
Promiň, že tě tím otravuju, ale potřebovala jsem to někomu říct.
Držím ti palce, ať to u vás dobře dopadne!! 
Upravil(a) Renata (26. 5. 2006 13:07)
Není tady
Renatko, moc gratuluju. Mám vážně radost
A děkuju, že jsi mi to napsala. Dnes jsem dostala do emailu fotky roztomilých miminek, jsou tak slaďoučký. Je to krásný, děťátko ti přinese spoustu radosti a štěstí. Vážně mám moc velikou radost. Je fajn, že se dějí i takové hezké věci.
Jak píšeš, že jsi to chtěla volat tatínkovi. Tak to já mám taky, pokáždé, když se mi něco stane, tak chci volat mamce. Mám tokový problesknutí v hlavě. Asi je to normální. Víš, já mám pořád mamky číslo uložený v mobilu, nedokážu ho smazat. Byla jsem zvyklá jí několikrát denně volat.
Pokud se vrátím k Radkovi /nevlastní taťka/, tak se snažím nehodnotit za to, že si našel někoho jiného. Hodně mi v tom pomohl přítel a řekl mi, že mamka byla jedinečná ženská a nemůže ji nikdo nahradit, že to za ni budou vždycky jen chabé náhražky. Nedalo mi to a včera jsem mu to narovinu řekla, že se kvůli tomu trápím a chci, aby mezi námi bylo jasno. On mi na to řekl, že se nemusím bát, že se nic takového nestane, že ctí mamky památku. Mluvili jsem o tom, aby ta paní u nás nespala. Prý by ho to ani nenapadlo. že ji bere spíše jako někoho s kým může na kavčo, aby nebyl sám. Že by z toho nedělal žádné závěry a nechal to plynout. Že to nechce nijak hrotit. Znělo to dost přesvědčivě. Ale kdo ví, moc mu nevěřím. Popravdě jsem dost podezíravá a skutečně věřím jen mému bráchovi.
Ještě jedna právnická otázka. Když bude brácha majitel, tak jen on může někoho do svého bytu přihlásit, nikdo jiný, že?
Není tady
Moc děkuju!
Taky mám taťkovo číslo v mobilu i můj manžel, asi ho nikdy nedokážu smazat!
K tvém problému, co já vím, tak záleží na tom, kdo je majitel bytu. Majitel bytu dává na 100% souhlas s tím, že se tam někdo může přihlásit k trvalému bydlišti. Když ho má, tak už mu tam vznikají určtě nějaké nároky, ale dál už víc nevím.
Ještě bych si to raději ověřila, být tebou, už jsem se sama několikrát v lidech spletla a doplatila na to. Nechci tě strašit, protože toho tvého nevlastního taťku vůbec neznám a můžu se plést, ale radši si dej pozor! 
Není tady
Radši budu. Proto jsem to začala i hned řešit. A i jsem mu narovinu řekla, aby věděl. Popravdě myslím, že on má před mým bráchou docela respekt. Brácha je sice strašně hodnej, ale taky dost ráznej. Snad to nakonec nebude tak žhavý. Ale člověk musí být ostražitý. Tím jak jsem ztratila mamku, tak o to teď víc mám strach o brášku, moc se bojím, že by mu někdo ublížil a to má 2 metry a 100Kg
Ale mám snahu ho stále ochraňovat.
Můžu se tě na něco zeptat? Plánovala jsi miminko? Ještě děti nemáš, viď? Nezlob se, že se tě vyptávám. Ale beru vás tady jako hodně blízké lidičky. A je to tak hezká povzbuzující zpráva.
Není tady
Bratr nesmí dovolit, aby si někdo další v bytě přihlašoval trvalé bydliště, bez souhlasu majitele to není možné, jinak by se milé paní z bytu už nezbavil.
Není tady
Irenko, brácha to určitě nikdy nedovolí to jsem si jistá. Bála jsem se, aby se mu tam nemohla nastěhovat bez jeho svolení.
Asi teď co napíšu nebude moc hezké, ale já to tak cítím. Mám na Radka děsný vztek, snažila jsem se to chápat, ale ne nechápu to. nevím jak si mohl najít ženskou po 2 měsících. Tvrdil, že mamku miloval. Prostě tomu nerozumím. Ty pocity co mám jsou vážně ošklivý. Ale nevím proč bych se kvůli němu měla trápit. Bála jsem se o něho jak to bude zvládat, že bez mamky bude bezradný. A ejhle ani jsem se nenadála a on už má jinou. Začala jsem ho nenávidit, dělá mi strašný problémy s ním mluvit. Bože já mám vztek. Proč musím mít jen já takové problémy, chtěla bych alespoň chviličku klid. Chudák mamka, jestli tohle vidí.
Včera u mě byl brácha, docela si s ním užívá psycho. Prý s ním několkrát za den nemluví a on neví proč. není zrovna příjemný na bráchovu slečnu /a to je tak milá holčina/. připadá mi jak malý harant co si vynucuje pozornost. Bojím se o bráchu, tolik si vytrpěl a já nechci, aby se zase kvůli něčemu trápil.
Závěr z toho je, že bych byla ráda, aby radek odešel, prostě aby se odstěhovat. třeba k té ženské, ať se o něho zase stará někdo jiný. Už jsem vážně unavená. Jsem unavená z té věčné obavy co se zase bude dít, co zase vyvede. Fakt už nemůžu.
Není tady
Bude se mu tam snažit znepříjemňovat bydlení, aby bratr sám odešel, ta jeho slečna je pro něho komplikací, co když si ji tam brácha nastěhuje, to by ovšem nebyl ze strany bratršpatný tah, nastěhpvat si svoji dívku dřív, než on si bude chtít nastěhovat rtu dívkzu a navrhnout mu ať jde bydlet k paní.
Není tady
Vůbec nevím jak to chápat. Připadá mi jak starý mrzutý chlap. Například, ta bratrova slečna vyluxovala, bohužel se na vysavači ulomil kousek plastu a prý z toho byla děsná aféra. Že prý jim řekl, že příště nemají nic dělat. Bože, přeci každému se může něco ulomit. Neudělali to schválně.
Když to přeženu do krajností, co když si nebude chtít odhlásit trvalé bydliště? Může to bratr udělat bez jeho svolení?
Je mi z toho všeho docela nanic.
Není tady
Určitě může, o tom kdo bude bydlet v jeho bytě , rozhoduje vlastník, nejlepší by bylo, mu vyhradit jednu místnost a v té ať bydlí a zbytek bytu je bratra, kdo platí nájem a inkaso?
Není tady
Tak to jsem ráda, alespoň mám nějaká zadní vrátka, kdyby to s ním brácha nemohl vydržet. Platí každý něco. Radek hypotéku, brácha nájem a každý své půjčky. Bohužel ještě stále není vyřízené dědické řízení, takže oficiálně bratr ještě vlastník není. Doufám, že se to brzy pohne. Navíc mamka koupila ještě auto, které je psané na mě, ale jezdí s ním Radek. Ráda bych ho na něho přepsala, abych z toho ještě neměla nějaké potíže. Ale nevím kdy ho přinutím, aby se mnou zašel do pojišťovny a na přepis. Je dost nespolehlivý, musím i hlídat zda platí povinné ručení. Ach jo, je toho tolik.
Není tady
Nepřepisuj ho na něj, ale ať Ti ho vydá, to je lepší pro Tebe né? Kdo Ti dá , co zadarmo? Jezdi s ním Ty.
Není tady
My s přítelem auto máme, o tohle ani nestojím. Ráda bych se v tomhle ohledu zachovala slušně.
Mám chuť utéct někam na pustý ostrov a zůstat tam. Jsem tak strašně unavená. Vůbec nemám pocit, že žiju, spíš přežívám.
Není tady
S tím autem nespěchej, až při majetkovém vyrovnání dědictví jím můžeš otčíma vyplatit z bratrova bytu, zatím s ním podepiš smlouvu o výpůjčce vozu, abys byla z obliga při bouračkách a polkutách, jsi smutná, ale musíš přemýšlet chytře jinak se dočkáš dalších ran osudu.
Není tady