Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 1. 2006 13:34

Simona
♥♥♥♥---

Rakovina

Tak po druhé, snad budu úspěšnější. Nějak si nevím rady s tímhle novým vzhledem.
Zakládám naši staronovou diskuzi.
Snad se sejdeme všichni kdo přispíval do té původní. Budu moc ráda.

Není tady

#2 31. 1. 2006 13:07

zuzanka
Host

Re: Rakovina

Jsem na novém netu poprvé. Doufám, že se tady zase sejdem. Já sice na starém netu přispěla jen jednou, ale vaše příspěvky čtu každý den. Necítim se tak sama. Je mi hrozně a nevidím řešení. Existuje vůbec nějaká náplat na bolest ze ztráty milovavého člověka? Má to řešení? Zatím mám pocit, že čas nic nespraví a co bolí, to nepřebolí, můj syn mi chybí stále víc a víc a víc......je to nesnesitelné.....chodit do práce a tvářit se přirozeně.....ach.....

#3 31. 1. 2006 13:15

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Tak já taky přispěji svou troškou do mlýna. Já určitě nemám pocit, že každý je nahraditelný. pokud ztratíme milovanou bytost, ta ztráta nás bude bolet celý život, nikdy neodezní, jenom možná trochu zeslábne. Nemyslím, že někdy zapomeneme na člověka, kterého jsme milovali a ztratili. Jen se tváříme, že tomu tak je.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#4 31. 1. 2006 13:49

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Syn mi zemřel před 18ti lety, 10 let to bolelo nesnesitelně, pak to pomalu bylo míň a míň ostré. Teď už to jde, ale pořád mám tu chvíli před očima, tak jako by se stala včera, pořád ho vidím. Pokaždé, když rozkvetou sněženky, je mi do pláče i když umřel v červenci.
Netvařte se holky jako že je vše v pořádku, není a ta bolest co potlačujete někde vyjde ven, samo to nepřejde, jen čas trochu obrousí hrany. Bohužel jen čas...

Není tady

#5 31. 1. 2006 14:56

Simona
♥♥♥♥---

Jsem ráda, že jste sem zase přišly. Moc se mi tahle grafika nelíbí a je to docela nepřehledné.
Souhlasím s tím, že se nemá nic potlačovat. Mě v pátek přepadl strašný pláč a kupodivu se mi trochu ulevilo. Nepřetvařuju se před nikým, pokud mám potřebu o tom všem mluvit, tak o tom mluvím. Možná mám trochu štěstí na lidi kolem sebe, poslouchají mě. A když chci plakat, tak pláču, ale to je stejně většinou doma, tam to na mě hodně padá. V pátek jsem se dokonce rozplakala v bance, protože jsem té holčině za přepážkou musela říct, že mamka zemřela.
Mám takový divný pocit prázdnoty. Všechno mi mamku připomíná, věci které měla ráda, místa kam jsme spolu chodily.
Nevím proč, ale mám nutkání chodit na hřbitov a nosit tam nějaké věci z domova /věneček, lucerničku/. Chci to tam mamce udělat hezké. Dokonce mě napadlo, že jsem mamce nedala teplé ponožky, jestli ji není zima. Je to normální?
Možná jsem si to vsugerovala a je to můj způsob obrany, ale cítím, že se na mě mamka dívá. Že vidí co dělám, úplně ji slyším jak to komentuje, co by mi na určité věci řekla a tak.
Stejně tak přemýšlím o to, když jedu v autobusu a vidím ty staré lidi, proč se někdo dožije tak vysokého věku. Přistihla jsem se při tom, že mi vadí a mám na ně vztek. Proč tak staří tady pořád jsou a mamka ne.

Není tady

#6 31. 1. 2006 16:05

Renata
Host

Ahoj Simono,
byla jsem tento víkend u rodiny v Polsku. Je to tam hodně těžké, protože taťku tam měl každý rád a pořád na něho vzpomínají a mluví o něm, což mi nedokážeme, ale něco mi to dalo.
Jsou všichni věřící, i když moc do kostela nechodí. Večer jsme seděli, kecali a popíjeli a strejda mi říká "taťka se teď dívá na nás z nebe a je rád, že jsme tady spolu". Samozřejmě jsem hned zalezla do kouta a začala brečet. I dnes nad tím přemýšlým, protože já jsem "nějakou" víru ztratila v den taťkové smrti, ale co když je to pravda. Proč tomu tolik lidí věří! Přece musí něco existovat.
Tak strašně bych chtěla vědět, že je mu tam někde dobře a že nás vidí a ví o tom, jak je nám tady po něm smutno a jak na něj myslíme. Možná, že ty zvláštní živé sny, co se nám zdají jsou opravdu od nich, aby nám dali vědět, že jim dobře a že nemáme být smutní.

Tak bych tomu chtěla věřit !!

#7 1. 2. 2006 12:08

Marťa
♥------
Místo: Kladno

Ahoj Simono, své city a pocity se dají těžko skrýt. Podle mě ,když na člověka přijde smutek měl by to ze sebe dostat okamžitě.  Než taťka zemřel a my už věděli že není ani kapička naděje, stávalo se mi to dost často. Já třeba chodila po městě něco scháněla a přitom bulella, slzy mi asi tekly jak hrachy, ani nevím jestli lidi koukali nebo ne. V tu chvíli mi bylo všechno jedno. Bude to skoro rok co tatínek odešel. Co se týče hrobu, taky se snažíme,aby to tam měl taťka co nejhezčí, mimo jiné má hned vedle sebe vnoučka. Asi nejhorší je přežít své dítě, ale to už jsem odbočila a zase se mi derou slzy do očí.

Není tady

#8 1. 2. 2006 16:01

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Máte pravdu, že ta bolest se trochu utlumí, ale nezmizí, tatínek mi umřel před 25 lety a stále se mi chce plakat, kdaž si na něho vzpomenu.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#9 2. 2. 2006 11:36

zdenka
Host

Ahoj Simonko......

#10 2. 2. 2006 12:59

Simona
♥♥♥♥---

Ahoj Zdeňko, už jsem se bála, že nepříjdeš. Jak se máš? Snad to není moc hloupá otázka.

Není tady

#11 2. 2. 2006 19:36

zdenka
Host

Simona napsal(a):

Ahoj Zdeňko, už jsem se bála, že nepříjdeš. Jak se máš? Snad to není moc hloupá otázka.

Není Simonko....dokonce už je to lepší s rukou...chodím do práce.....byla jsem v divadle.....chodím na natahování ruky, do Prahy na odstranění žilek na nonou, zubaři....byla jsem včera v IMAXu na Žralokách v Praze na Floře..a se známými holkami -tvého věku-v Praze v hospodě.........prostě..i když se mi nechce, dělám, co můžu, abych se nezbláznila. také mám vztek, že opravuji sama hadici od sprchy, protýká mi stále záchod a naopak neodtéká vana....chybí mi mužský element......děti miluji, ale.......taky si zaplň čas činností a dělej něco pro sebe a pro toho svého kluka...papapapa piš

#12 4. 2. 2006 20:50

kaštánek
♥♥-----

Po dlouhé době zdravím všechny přítomné. Je určitě dobré smutnit, i já pořád prohlížím fotky po tátovi, moc mi chybí, obzvlášť teď, když čekám mimčo a říkám si, jak by byl rád byl dedečkem. Tolik se přál toho dožít. Ach jo, proč je to tak nespravedlivý. Nechápu, jak nějací alkoholici a bezdomovci přežívaj do 80 a můj táta se nedožil ani 46 let.

http://www.rodice.cz/metrik/500.png

Není tady

#13 6. 2. 2006 9:26

Renata
♥♥-----

Ahoj Kaštánku, 16.8. jsem se vdávala, je to krásný datum! Když si ale vzpomenu na svatbu chce se mi brečet, ani na fotky se nedokážu dívat. Tam byl ještě taťka a byl moc šťastný, protancovali jsme celou noc....... Taky bych strašně chtěla, aby pochoval moje dítě.... strašně to bolí.

Není tady

#14 6. 2. 2006 12:59

Simona
♥♥♥♥---

Také všechny zdravím. Zdeňko hodně se snažím dělat různé jiné věci, aby mě to zaměstnalo. Tak se soustředím na zařizování bytu a hodně času se snažím trávit i s kamarádkami. Přítel je chudák nějaký nemocný, asi chřipka, začalo to včera. Samé nemoci. Imax znám, moc se mi to líbí. Mimochodem chodila jsem tam s mamkou, také se jí to hodně líbilo. Jezdily jsme spolu na Floru, na nákupy, měla jsem to moc ráda. Vždy jsme si sedly do nějaké kavárny a povídaly si. Strašná představa, že to už se to nikdy nestane.
V sobotu jsem byli na hřbitově, lidi jsou pěkný hajzlové /promiňte/, ukradli tam mamce lucerničku. Nechápu, že si to někdo může vzít domů.
Jak jsem četla další příspěvky, tak mě napadlo, že jsme vlastně s bráchu sirotkové. Máme nevlastního taťku, ale jeho držela hodně mamka, on jak je bez ní tak docela blbne. Ale toho vlastního tátu bych vlastně stejně nechtěla. Spáchal sebevraždu před 17 lety a mě se hodně ulevilo a byla jsem ráda. Ale o něm se mi občas zdá, ale jsou to noční můry. Vždycky jak čtu příspěvky o tatíncích tak mi příjde divné, že vlastně existují hodní taťkové, nevím proč mi to příjde divné. Jak jsem měla moc hodnou mamku a tátu ne, tak mám v podvědomí, že maminky jsou cennější. A ono to tak asi není.

Není tady

#15 6. 2. 2006 16:54

Renata
♥♥-----

Ahoj Simono,
co říct, já jsem měla to štěstí, že jsem měla oba rodiče a ještě k tomu skvělý. Zůstala mi mamka. Je to strašný, člověk se toho bojí už od mala, že ti odejdou, ale pořád to je tak nějak vzdálený. Když to slyšíš okolo řekneš si, že je to strašný, ale vůbec si neuvědomíš, že se to může stát i tobě. Já mám teď panickou hrůzu pokaždé, když od ní odjíždím, že už ji neuvídím, jako to bylo s taťkou. Dokud se člověku něco takové nestane, tak to bere jako samozřejmost, že je zase uvidí, volá jen občas ... atd.
Je hrozný, že ať děláme, co děláme pořád to prožíváme znova. Teda alespoň já, snažím se i kvůli manželovi normálně fungovat, i když někdy bych nejraději zalezla do peřin a pořád brečela. Ale je pravda, že když se člověk přemůže a jde mezi lidi, pracuje, sportuje, no prostě něco dělá, aby neměl čas moc přemýšlet, jde to. Já už nechci být moc sama, protože to začnou všechny obrazy lítat znova, jako kdybych v té hlavě měla nějaký film a ten šel pořád dokola a já ho nemůžu zastavit. Kdybych odtud nevěděla, že to tak prožívá i někdo jiný, myslela bych si, že jsem fakt cvok! Těžko se to vysvětluje někomu kdo to nezažil. Proč jsem pořád smutná, proč mě to tak bolí ..... ještě že to můžeme napsat alespoň sem. yikes)

Není tady

#16 21. 2. 2006 14:12

Simona
♥♥♥♥---

Ahoj všem, nějak nám diskuze upadá. Je tu ještě vůbec někdo?

Není tady

#17 21. 2. 2006 14:14

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

jak se máš, už je Ti lépe?

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#18 21. 2. 2006 14:27

kolka
Host

Já to tu čtu a mám slzy na krajíčku, vlastně ne už zkáply na tváře...je to moc smutné dotýký se mě odchod i člověka kterého jsem znala spíš méně...ale taky jsem si prožila když zemřela maminka mého BM bylo 43 let a bylo to něco strašného, slovy nepopsatelného. Nikdy jsem nechápala když někdo řekl:UZ jsem se s tím vyrovnal."Jak se to pozná. Myslela jsem na ni denně, pořád, ráno jsem s tím vstávala, večer usínala,bolelo to moc, zemřela náhle, jinak zravá ženská, vitální veselá pracovnitá...myslela jsem na to že se nedožila vnoučat, nebylo dne, kdy jsem na ni nepomyslela....jednoho dne asi po roce a půl  jsem si však s hruzou uvědomila že jsem "zapomněla"si na ni vzpomenout nebo jak to napsat...a to byl možná ten okamžik kdy jsem se "s tím vyrovnala".
Víte znala jsem ji krátce - asi 3 roky - ale byla to tak milá a laskavá paní, hodná  - protě takového člověka potkáte ne moc často a stačila mi za tu dobu tak přirust k srdíčku...nezáleží jak dlouho dotyčného známe ale jaký jsme k němu měli vztah...mám ji v srdíčku a v hlavince pořád a nikdy NIKDY na tu vzácnou osubku nezapomenu....

#19 21. 2. 2006 14:32

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Simono, shodou okolností, jsem si na Tebe včera vzpomněla. Víš, jak jsi psala, že Tvé děti svou babičku nikdy nepoznají..... Můj syn byl včera na hudebce a učitel mu celou hodinu vyměňoval struny, takže vůbec nehráli a synek mu prý celou hodinu vyprávěl o dědečkovi (mým taťkovi), kterýho nikdy nepoznal a zná ho jen z mého vyprávění. Když mi to potom doma vyprávěl, tak jsem brečela, přišlo mi to líto a zároveň jsem měla radost, že ikdyž tady taťka není, tak s námi žije dál a moje děti na něj vzpomínají a mají pocit, že ho znají. Snad se i Ty jak jde čas vyrovnáváš s tím, že mamka není, všichni víme, že na Ty co jsme milovali nikdy nezapomeneme.

Iveta X

Není tady

#20 21. 2. 2006 14:42

Simona
♥♥♥♥---

Jak se to vezme. Na mamku myslím pořád, ten pocit prázdnoty je ve mě stále. Přepadají mě záchvaty pláče. Nevím jak se pozná, že se člověk vyrovnal. Chodím na hřbitov a dost mě to uklidňuje. Mám pocit, že chodím za mamkou na návštěvu. Můj přítel tam mamce vždy vypráví co jsem mu uvařila a že je překvapený, jak mi to jde a tak. Prostě jako kdyby tam mamka stála. V neděli bylo krásné počasí a to mi bylo docela hezky. Včera jsem si koupila petrklíč a mám doma takový hezký pocit. Dokonce mám výčitky svědomí, že bych měla možná víc truchlit, ale je na to nějaký ukazatel. Prostě se bojím toho, že mě mamka vidí, aby si nemyslela, že jsem na ni zapoměla a už ji nemám ráda. Sakra, už zase brečím. Nevím, jestli máte taky takové pocity?
Ironko a Kolky jste hodné, že jste tak rychle zareagovaly.

Není tady

#21 21. 2. 2006 14:46

Simona
♥♥♥♥---

Iveto, to je moc hezké, že tvůj synek dokáže o dědečkovi vyprávět, i když ho nepoznal. Přála bych si to i u sebe. Mamka mi než zemřela říkala, že pokud umře, tak se mi určitě narodí, když budu mít děti. Přemýšlala jsem o tom, zda nějaké mít. Babička zemřela ve 47 a mamka ve 48 letech, máme tu hnusnou nemoc jako rodinné prokletí. Myslím, že mě to také nemine a už je mi 30, tak abych se o své děti ještě vůbec stihla postarat. A hlavně bych nechtěla, aby musely prožít to co já.

Není tady

#22 21. 2. 2006 14:50

kolka
Host

Není na to žádný ukazaltel, víš ted napíšu asi něco hrozného a nepochopitelného ale my se pak s BM rozvedli a já nebyla od té doby na hřbitove:-(((( ale nosím ji v srdíčku neustále, BM si bere malého a přes malého - je mu 4,5 roku - pošlu kytičku nebo tak ale sama tam nedokážu jít. Myslím ani MOC ale na hřbitov nemužu, je mi zle už jen když vidím kostel. Pohřeb jako takový byl pro mě otřesný zážitek.
Ale věřím tomu že se naná z hury ty lidičky dívají, sledují naše životy a dokonce i snad vidí do našich myšlenek ja doufám že to tak je protože pokud by jen viděli co děláme a neslyšely naše myšlenky tak by si "maminka" řekla že tam ani za ní nedju, ale takhle vím  věřímže ví že ji nosím v srdíčku a bude tam napořád.

Jo a taky jsem si vzpomněla:někde jsem četla:Netruchleme mnoho nad ztrátou našich blízkých, nevíme totiž před čím je Buh ochránil."
Nejsem věřící ale někdy mi to  pomohlo.
Jen čas otupý hrany.Zní to jako otřepaná fráze ale zase jen ten čas ukáže že to tak je.
Musím pro dnešek končit, lidičky, budte silní, i když váš neznám, dotýká se mě to moc.
Zatím pa

#23 21. 2. 2006 14:59

Simona
♥♥♥♥---

Kolko to je moc hezký citát. Myslím, že podle toho jak člověk brečí se nepozná, že měl toho dotyčné víc nebo míń rád. Nemusíš chodit na hřbitov, aby jsi projevila své city. Mě to možná pomáhá, že mám pocit, že něco dělám. Když to vezmu jak se kdo projevuje, tak na mamčiným pohřbu dělala největší tiátr mamky ségra, která mamku je využívala a chtěla po ní dědit. Opravdu to nedokazuje , jak máš toho dotyčného ráda. Záleží na tom, jak jsme se chovali když tady naši milovní byli.

Není tady

#24 21. 2. 2006 15:05

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Nevím, jestli se to dá nějak definovat - to, že se člověk vyrovnal se smrtí blízkého. Podle sebe bych soudila asi tak, že jsem si časem uvědomila, že je to definitivní a nikdy se to nezmění a zároveň jsem uměla na taťku vzpomínat bez pláče, uměla jsem se zasmát něčemu směšnýmu, co se mi vybavilo v souvislosti a uměla jsem se těšit na něco v budoucnosti. No asi je to zmatený, určitě neměj výčitky, že zapomínáš, když se směješ - je to nesmysl, nikdy nezapomeneš - jen se prostě na chvíli vzdálíš od smutku a bolesti a to je dobře. S tím strachem, že nemoc zdědíš ty nebo děti, Ti rozumím, tátovo nemoc má taky sklony k dědičnosti, dokonce jí má jeden jeho bratranec. No utěšuju se, že medicína jde dopředu, kdoví co bude za 10 let, taťkovo rodiče ani sestra jí neměli, prostě doufám!

Iveta X

Není tady

#25 21. 2. 2006 15:11

Simona
♥♥♥♥---

Iveto to máš pravdu. Navíc v životě se může stát spousta jiného, od toho je to život. A je to sázka do loterie. Jen nechci, aby zase někdo trpěl jako mamka.
Snažím se hodně zaměstnávat, proto dokážu myslet i na jiné věci. Spíš se občas bezradná a nevím zda dělám všechno dobře. Mamka mi vždy uměla poradit nebo věci vyložit tak, abych se na to dokázala dívat i z jiné stránky. I teď mě vždycky napadne, až tohle řeknu mamce a pak si uvědomím, že už nemůžu.
Nevím proč, ale jsem takovým zvláštním způsobem klidnější a dokážu mít radost i z úplně obyčejných věcí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí