|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj všem. Chtěla bych se vás zeptat jak a co vše se učíte při dálkovém studiu. Nastoupila jsem totiž do prvního ročníku a za dva až tři měsíce máme umět 11 knih o 300 a více stranách. Nevím, jestli to přečtu, natož se to naučím..Ještě k tomu máme plno praktických úkolů. Máte někdo rady a tipy jak se učit? Jsem už dlouho po škole a momentálně jsem na MD. Myslela jsem si, že času budu mít víc nebo učení, že bude míň. Asi je to tak všude na všech VŠ. Nevím, jestli se mám předměty učit dohromady nebo se zaměřit na jeden, naučit se ho a pak další nebo jestli si mám knihu číst a vypisovat podle otázek odpovědi a pak se to na konec učit. Zatím postupuji právě tak, že si čtu knihu z jednoho předmětu a vypisuji si odpovědi podle otázek, které jsou na konci jednotlivých témat a poté se to budu vše učit. Jak jsou vůbec zkoušky rozloženy? Jsou všechny najednou např. od ledna do února, kde je více termínů nebo je to rozloženo do více měsíců? Máte zkušenosti třeba s tím, že se lektor ptá u zkoušky především na to, co probral v přednášce? Kolik je možných opravných termínů? A co se stane, když třeba nějaký předmět nezvládnu ani v dalším opravném termínu? Nepůjdu pak do letního semestru? Děkuji všem za informace!
Není tady
Jani, tak to jsem zase já:-) Já jsem to dělala tak, že jsem si skripta četla a zároveň podtrhávala důležité věty a fakta. A potom jsem si ještě z toho dělala výpisky zvlášť na papír. Na konci témat jsme žádné otázky neměli. Ke zkoušce bylo většinou několik otázek, nebo teda spíš desítek otázek nebo okruhů, takže podle těch jsem se i to učivo učila. Někdy mě při zkoušce zachránil všeobecný přehled, nebo znalosti navíc, když mi otázky nesedly.Na přednášky jsem se snažila chodit, protože jednak si tě učitel zapamatuje a pak taky víš, na čem on bazíruje. A někdo se opravdu hodně ptá na to, co probral a chce slyšet své formulace. Zkoušky jsme mívali celý leden, teď poslední rok je času víc, tuším že měsíc a půl je zkouškové. Učitelé většinou o domluvě se studenty vypíší termíny, na které se studenti přihlásí. Já jsem se snažila, abych měla před velkýma zkouškama týden volno a před malýma dva až tři dny. Ale už se mi stalo, že jsem šla dopoledne na písemnou zkoušku a odpoledne třeba na nějakou menší ústní. Z některých předmětů byl třeba jen zápočet a některé zkoušky byly třeba 3 stupňové - seminární práce, test, ústní zkouška. To se mění obor od oboru a učitel od učitele. Někteří mají radši ústní zkoušky a někteří písemné. Termíny byly dva, jeden řádný a jeden opravný. Pokud student neuspěl, zapsal si předmět znovu další rok a to už ho musel v jednom z termínů udělat, jinak letěl.
Není tady
Myško, děkuji moc, ještě, že tady jsi! Ahoj
Není tady