|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Taky Vám pošlu naše sluníčko. Doktorka byla v šoku, i přes rýmu se pořád směje, jako by se jí to netýkalo. Opět nastala situace že rodiče to nesou hůř, než mimi. Romi, nám dala sirup mucosolvan, to byla docela sranda s dávkováním - máme dávat 0,5*3denně, ale v odměrce je nejméně 1,25ml a to už je fakt na dně
)) Tak ji dáváme snad dvě kapky, moc jí to chutná a navíc má kapky do nosíku -mucoptonex, perfektně ji to zabírá, už vypadá zdravěji než manžel. To je asitím, že poctivě leží
))
Jo a za tu váhujsem ráda, víš že šla rapidně dolů a během týdne ubrala o 400g a ve 4t měla zpátky porodní hmotnost. Tehdy mě to dost vyděsilo, doktorka byla v klidu, že se to stává, ale teď už pěkně nabírá. No ona je hold jedlík.
Není tady
kamci, mi nic nedoslo, doufam ze jsi na me nezapomnela:-)))
nase mala pribrala uz za tri tydny 800g, uz mame skoro ctyri kila, teda ted uz asi jo, pije porad jak diva, a nebo mam az moc plnotucne:-)))
Není tady
Makci, pošlu znova, mi to dneska blbne celý den, i z ostatních emailů. A nemáš náhodou SALKO?? Nebo když přidáš kakao, tak budeš mít Pikao
))
Ne vážně, psala jsi, že se tipřejídá a chce pořád dudlat - co jí takhle dát čajík?? Kámoška to tak tak řeší. Její mimi je plně kojeno, ale chce pořád pít, ale bohužel to odnáší bradavky. Tkaže ji občas dává čajík. Někde doporučují vodu, ale to jí mimi odmítá .... no bodejť, pít čistou vodu 
Není tady
pikao jsem si ted prave dala po veceri:-)))
ja mam bradavky v pohode, bepanthen jsem pouzila asi jen dvakrat a fakt neni potreba, mala pije ukazkove.
ten cajik ji dava po lzickach nebo z lahve? ja prave jeste lahev nepouzila, mam obavu at nechce prestat s kojenim. cajik davam vecer, par lzicek fenyklu nebo toho na brisko, ale nejak ji to nejede.
Není tady
Makčo ja jsem taky ještě nepoužila láhev,protože se bojím aby pak nepřestala cucat ode mě,jak ji dávam kapky(nějaké vitamíny) tak ji to dávám stříkačkou.Láhev jsem zatim ani ještě nekoupila,ani nevím jaká je dobrá,nebo jestli je jedno jakou koupím.
Není tady
já to s lahví zkusila (od Aventu), ale Verča mi to plivala. Chce jen prso a to bude asi problém za pár měsíců kvůli příkrmům 
vše jiné dávám lžičkou nebo stříkačkou
Není tady
ahoj holky, tak jak vase slunicka prospivaji? mala chytla rymu a chropti az hruza, zatim jsem ji nic nedavala, jen ji cistim nos tamponem. koncem tydne bych mela mit odsavacku, ale nevim jak mi to s ni pujde. dneska opet v noci byla uplakana jak ji bolelo brisko. nechapu ze pres den je to v pohode, to spi porad a v noci jakoby mavnutim proutku zacne mit silene krece, nepomaha ani fenykl, ani sabky ani ten gel, tak uz nevim co s tim.
kamci a ani jarish na tu pusinu nam nepomohl, ted ji to cistim dubovou kurou a nic na to, jsem zvedava jestli se po tydnu konecne toho osypani zbavime. posledni sance jeste zkusim hermanek, pokud ta dubovka nezbere
Není tady
Makco, presne vim o cem mluvis, pres den hezky spinka a od sedme hodiny vecerni tak do pulnoci se sviji v bolistkach. Samozrejme, ze taky nepomaha nic i kdyz predevcirem pomohla masaz a nasledne polozeni na brisko. Rymu mame uz asi 4 tydny a nepomaha temer nic, tak jsem koupila tu desnou odsavacku na vysavac a vecer to s manzou zkusime. Pokud to bude nejakej des, tak toho radeji nechame.
Není tady
Holky, fakt pokud nemusite, tak z lahve nic nedavejte, to spis tou strikackou. Barunka jak byla tyden v nemocnici na lahvi, tak ted mame velke problemy s kojenim. Mozna to dopadne spatne a bude chudinka na nejakych umelinach :-(( Kojeni zdar !!!!!!
Není tady
romi, to jsem rada ze je tu jeste nejake mimco co v noci nespi:-) ne ze bych vam to prala, nase usina tak ve dve ve tri rano a to tak na tri hodky a pak zas nejakou dobu se krouti a place, pak na chvili usne a tak to jde a vstavame kolem desiti jedenacti rano, no a pak spi jak miminko zas az do deviti vecera s prestavkama na kojeni, mame to cele nejake prevracene:-(
lahev jsem jeste nedavala, ale mam pocit, ze v noci jak kojim casteji, tak se mi snad nestiha delat mliko, pres den toho je vic, ale to co bylo na zacatku, tak o tom se mi muze jen zdat, ale pochybuju ze by trpela hlady, je cim dal tlustejsi:-))
na jak dlouho budes v nemocnici??
Není tady
ty koliky jsou fakt šílené. Dostala jsem od kamarádky kapky Baby Calm na přírodní bázi. Prý ji o hned pomohlo. Verči tedy ne, ale dle rady Petry jsem ty kapky úplně vysadila. I Sabky a od té doby je to lepší. Ne že by pořád, ale kapky dávám při velkých křečíh tak 2x týdně a je to už celkem fajn. Ale ty hodiny kolik jí zatím vydržely. Jsou už lepší, ale stejně. Naštěstí je máme od 18 - 19 až do 22 - 23, jinak je to fajn.
Snad to fakt ve 3 - 4 měs. skončí 
Není tady
to agata se krouti pri piti a pak asi tak hodku po kojeni, takze ja ji v noci nakojim a za hodinku se znova probudi a breci, no ja se nedivam na hodiny, tak ji v tom sneni znova nakojim a pak zjistim ze vlastne jsem ji kojila nedavno, no a to je pak zacarovany kruh:-(
cim mene casto pije, tim min trpi, ale vysvetli miminu, ze vlastne nema hlad, ze?
Není tady
no to znám. Přes den o jde ji zabavit, aby na to zapomněla, ale přes noc????
Není tady
No Misho, přes noc ji musíš taky bavit, tak jako ve den
))
Jámusím těžce zaklepat na dřevo. My máme naprosto pohodové dítko. jak říká Misha, kapky jsme vysadili, dáváme tak 2x týdně. Jinak úplně v poho a to dáváme sunar, který má bublinek až hrůza, ale malá prdí jako chlap - bez problému a sama - no celý taťkla. Pravda, někdy to jsu rány, že nevím, kdo z nich to byl. Kromě toho že je šíleně vnímavá, nic ji neunikne, je to pohodička. No snad nám to vydrží. Včera ji celé odpoledne hlídali bratránkové, no řehtala se jako divá. Ani si na rodiče nevzpomněla.
Misho, jak tobě malá reaguje? Makci, uz se začíná culit?
Není tady
4au Kamči,my se už taky vědomně smějem,zítra jdem do poradny tak konečně uvidím jak moc Terka přibrala,jinak už poznávám že dobře vidí,protože už jí musíme nosit tak aby viděla a nic ji neuniklo.
Není tady
Hooj maminy, koukám že tady řešíte prdiky na který jsem odborník
samozřejmě myslim mimiňácký.
Jestli můžu přispět malinkou radou tak pokud nekojíte používejte pouze lahve Avent a Nutrilon. je to sice dražší ale samy zjistíte že se to vyplatí. Lahve Avent si totiž samy přisávají vzduch a mimísek si může nerušeně cucat jak potřebuje bez jakýhokoliv přerušování. No a Nutrilon jednak vůbec nepění a jednak se složením nejvíc blíží složení mateřského mléka.
Nejsem žádnej dealer ale mám to osobně odzkoušený 
Není tady
Ahoj Jeňýku
věřím že jsi odborník na prdíky nejen mimiňácky - vždyť jsi chlap
. Jakým způsobem odsávají láhve Avent vzduch? Někteří výrobci tvrdí, že sačí dírka na savičce. Jak máš staré mimi?
Není tady
Dírka na savičce je blbost, budeš pak zakydaná od mlíka ty i mimiňák. Avent má "spešl" tvarovanej okraj dudlíku, je to taková drážka která zapadne do umělohmotnýho víčka a tím si přisává vzduch a zároveň ale neteče.
Já už tak úplnýho mimiňáka nemám, běhá mi tu 18timěsíční chlapák..... Nutrilon ale mlsá neustále 
Není tady
Víš co by mně zajímalo? Jak to dělá chlap na mateřské s kojením
? Odsávali jste? Nebo byla na mateřské nejprve manželka?
Jinak ti fandím, to se lectak nevidí 
Není tady
no Verča je podle mě taky moc vnímavá, akorát teda nechce vnímat sama. Koupila jsem křeslo zvané Papasan a tam je spokojena, není v úplně ležící poloze, tak se cítí jako dospělá. Taky se dost často řeže a kuká neustále. Všechno a všichni ji hrozně zajímají. Když máme návštěvu, tak spát nechce, chce kukat na lidi, jak se tváří, jak se pohybují. Přibírá možná až dost. Už má 5,5 kg, mlíčko ji chutná. Hlavní je, že pořád drží krásně noc. To se jen napapá a nechá se v klidu i přenést do postýlky a chroptí. Ale nechci to zakřiknout. Vždy když ji pochválím, tak mi to nandá
posílala jsem Vám fotky 
Není tady
S kojením to je jednoduchý, přiložím mimíska a on si nahledá 
Néé já nebyl doma úplně od začátku. Jsem doma zhruba od sedmýho měsíce. Malej byl kojenej zhruba jen měsíc a pak už to nějak nešlo tak přešel na Nutrilo a to zvládne namíchat i chlap 
Dík za poklonu ale to víš že se s tím peru víc, než šikovná ženská. Například můžu na sobě potvrdit že chlap blbě zvládá dělat několik věcí najednou takže mu všechno trvá dýl 
Není tady
to jsem fakt někde četla, ale klobouk dolů. Je syn tátova sukně? Nebo je pro všechny?
Není tady